Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

sandi.lukan
Nov uporabnik

KUPIL SEM MAČKA V ŽAKLJU

Napisal/-a sandi.lukan Če jun 15, 2006 5:42 pm

Lep pozdrav!

Pred dobrim letom sem kupil avtomobil Opel Corsa, novejšega letnika, kateri naj bi veljal za varnejši avto v svojem razredu!

Kasneje pa se je izkazalo, da je bil avto poškodovan. Na kar pa me prejšna lastnica ni opozorila in mi je kasneje po tel. pogovoru tudi priznala, da je avto sicer bil karamboliran, vendar, da je ona kupila že popravljenega!

Sedaj, ko pa so mi avto popraskali in sem ga dal popravit na OPLOV servis, se je izkazalo, da je avto zelo nevaren za vožnjo. Ima namreč poškodovano volansko gred in se volan premika tudi za dva cm, gor, dol.

Serviser je nato priklopil avto na računalnik, ki pa ne zazna airbagov niti ne zategovalnika pasov.
Avto je tudi slabo naravnan, saj je na levi strani prekratek.

Skratka kupil sem mačka v žaklju.
Sedaj pa me zanima, ali sem upravičen do kakšne odškodnine oz. ali je možno, da avto vrnem prejšni lastnici?

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a anze Če jun 15, 2006 5:48 pm

lahko ji ga vrneš samo nič več ne boš dobil zanj. poglej kupo-prodajne pogodbe pa boš videl kaj gor piše: videno,kupjeno. avto je :Brezhibno. in zdej je kr je. to je iz moje roke...mal popravt avto pa bo za vozt :? pa veliko sreče

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če jun 15, 2006 5:50 pm

Glede na to, da je avto ubistvu nevaren za uporabo in da prejšnja lastnica za to ve, je za to, kakor vem, kazensko odgovorna, prav tako pa tudi tisti, ki je avto tako popravil. Mislim da je bilo to sprejeto z zadnjo spremembo zakona o ZVCPju, ne dam pa roke v ogenj.
Slika

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jun 15, 2006 5:54 pm

In kako bi dokazal, da je takšnega kupil, če je od nakupa minilo že več kot 1 leto? Ne more dokazati, da ga ni on tako razbil, slabo popravil in sedaj nekaj zahteva? :?

Uporabniški avatar
zidi
Nov uporabnik

Napisal/-a zidi Če jun 15, 2006 6:08 pm

Verjetn ne boš dosegel nič še posebno če kje piše(videno-kupljeno).
Lastnica ga po vsej verjetnosti ne bo hotela nazaj ker se ga je zaradi teh napak tudi znebila oz.prodala.
Več možnosti bi imel, če bi avto kupil v kakšni avto hiši in bi dobil neko garancijo katero bi mogoče lahko uveljavil :?:
Moj stric je imel podoben primer...kupil je avto, za katerega so kasneje ugotovili, da je bil čisto razbit in sestavljen iz najmanj 3 avtomobilov.Poskušal je avto vrniti vendar ni dosegel nič.Problem je pa tudi, da ga sedaj ne more prodati,ker je pač pošten in vsakem potencijalnem kupcu pove v kakšnem stanju je avto in kaj vse je z njim narobe.
Lahko pa seveda mačka v žaklju prodaš naprej :twisted:

L.p.,
---BORN TO BE FAST---

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če jun 15, 2006 6:43 pm

Tud pri videno-kupljeno lahko kasneje uveljavljaš napake, katerih nisi mogel videti in ti jih je prodajalec prikrival, samo ne vem koliko časa imaš. Nek rok je tudi 1 leto, samo ne vem če ravno za to. Čim prej se nekje pozanimaj..tisti zavodi za zaščito nevemkoga pa to.. ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jun 15, 2006 6:49 pm

W|zz je napisal/-a:Tud pri videno-kupljeno lahko kasneje uveljavljaš napake, katerih nisi mogel videti in ti jih je prodajalec prikrival, samo ne vem koliko časa imaš. Nek rok je tudi 1 leto, samo ne vem če ravno za to. Čim prej se nekje pozanimaj..tisti zavodi za zaščito nevemkoga pa to.. ;)
8 dni po nakupu maš rok za pritožbe oz. reklamacijo pa čeprav piše videno-kupljeno temu se reče zaščita al varstvo potrošnika neki tazga

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jun 15, 2006 6:52 pm

čare je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:Tud pri videno-kupljeno lahko kasneje uveljavljaš napake, katerih nisi mogel videti in ti jih je prodajalec prikrival, samo ne vem koliko časa imaš. Nek rok je tudi 1 leto, samo ne vem če ravno za to. Čim prej se nekje pozanimaj..tisti zavodi za zaščito nevemkoga pa to.. ;)
8 dni po nakupu maš rok za pritožbe oz. reklamacijo pa čeprav piše videno-kupljeno temu se reče zaščita al varstvo potrošnika neki tazga

Tako je torej po enem letu se lahko pod nosom obrišeš
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

aike
Novinec

Napisal/-a aike Če jun 15, 2006 7:21 pm

Imel si eno leto casa - ne stekam folka - ce je bil avto tako hudo karomboliran se vidi !!! definitivno !Ne gre mi pa to v glavo ko pravis kao je avto nevaren. Ce ti tega mehanik nebi povedal tega nebi vedel- zdej se pa bojis z njim ze v trgovino pelat. Koliko je taksnih avtoh ki nimajo varnostnih vrec - zal vedno vec je prevarantov

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Če jun 15, 2006 7:34 pm

hm jst nimam airbagov pa se usen pelm do konca kokr cesta dovoli, sicr pa a se ne morete zenotit in človeku pomagat, sej večina šteje, tko je u parlamentu 40 za 3 proti torej je za, isto nej bi blo kle čim več enakih odgovorou da se člouk laži odloč kva nrdit ne pa en tko drug tko
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če jun 15, 2006 7:42 pm

lexuss : pa ni to parlament :lol:

mislm da gre pr novih artiklih garancija eno leto za skrite napake.....
kako je pri avtih nevem...

sam ti nisi kupu novo avto ampak rabljeno.... garancija je že zdavni potekla...

tko da če te to ful mot.. zdej k veš.. pa č avto prodej ;)
če pa nebi vedu bi se pa pelu še naprej.. tko kot do zdej....

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če jun 15, 2006 8:01 pm

Zakaj ga pa nisi peljal na servis na pregled pred nakupom? Po mojem ne bo nobene odškodnine!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Če jun 15, 2006 8:05 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:Zakaj ga pa nisi peljal na servis na pregled pred nakupom? Po mojem ne bo nobene odškodnine!

Točno tako! Odpeljal pa ga ni, ker mu je bilo takrat škoda dati 5 jurjev. :roll:

Če bom osebno kdaj kupil rabljen avto, ga bom peljal na pooblaščen servis, da ga pregledajo. Raje tam dam 10 jurjev, pa povedo kako je z avtom in če ni vse OK, ga pač ne vzamem.
Raje vstarn vržem 10 jurjev za servis, kot pa kasneje več stotisoč tolarjev ker sem kupil eno kripo od avta. ;)

Po toči zvoniti je vedno prepozno.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če jun 15, 2006 8:09 pm

milankregar je napisal/-a:
TUNING_BOY je napisal/-a:Zakaj ga pa nisi peljal na servis na pregled pred nakupom? Po mojem ne bo nobene odškodnine!

Točno tako! Odpeljal pa ga ni, ker mu je bilo takrat škoda dati 5 jurjev. :roll:

Če bom osebno kdaj kupil rabljen avto, ga bom peljal na pooblaščen servis, da ga pregledajo. Raje tam dam 10 jurjev, pa povedo kako je z avtom in če ni vse OK, ga pač ne vzamem.
Raje vstarn vržem 10 jurjev za servis, kot pa kasneje več stotisoč tolarjev ker sem kupil eno kripo od avta. ;)

Če se ne motim pregled plača prodajalec če je z avtom kaj narobe prej pa trdi da ni, če pa je vse vredu pa kupec!
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 15, 2006 8:09 pm

TUNING_BOY je napisal/-a:

Če se ne motim pregled plača prodajalec če je z avtom kaj narobe prej pa trdi da ni, če pa je vse vredu pa kupec!

To je pa čist odvisno kako se zmenita... :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če jun 15, 2006 8:12 pm

Slide je napisal/-a:
TUNING_BOY je napisal/-a:

To je pa čist odvisno kako se zmenita... :)

Ja sej če trdi kupec da je vse vredu pa da v nasprotnem primeru plača pol je vredu drugač pa tud raje dam 5 jurjov ko pa da mam pol stroške 10x več
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 16, 2006 6:09 am

Moje mnenje je tako. Veš, da je avto slabo popravljen. NA naslednji registraciji ga daj kasko zavarovat in potem naj se ti kolega zaleti v stebriček za prvimi vrati. Delajta to na parkirišču, kjer v tvojem avtu ne bo nobenega. Avto bo ocenjen kot totalka in tako boš zanj največ dobil, ostalo pa prodaj po delih.

Ker avto NI tehnično brezhiben, bodi tok moža, da avta ne boš naprej prodajal, ker s tem dejanjem ogrožaš vse nas, ko ne vemo kdaj bo v temu avtu recimo odpovedal volan in bo ta avto priletel v nekoga, ki ne bo nič kriv.
Old subarus never die, they just get faster!

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Pe jun 16, 2006 6:23 am

nebivedu je napisal/-a:Ker avto NI tehnično brezhiben, bodi tok moža, da avta ne boš naprej prodajal, ker s tem dejanjem ogrožaš vse nas, ko ne vemo kdaj bo v temu avtu recimo odpovedal volan in bo ta avto priletel v nekoga, ki ne bo nič kriv.

Se strinjam! Sploh pa v kolikor bi ga poskušal prodati na enak način kot ga je nekdo prodal njemu, bo lastnik tega mačka v žaklju odkril v parih dnevih in ima potem vsa stvar lahko še pravne posledice i s tem povezane stroške. Škoda živcev in slabe vesti. ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe jun 16, 2006 6:39 am

nebivedu je napisal/-a:Moje mnenje je tako. Veš, da je avto slabo popravljen. NA naslednji registraciji ga daj kasko zavarovat in potem naj se ti kolega zaleti v stebriček za prvimi vrati. Delajta to na parkirišču, kjer v tvojem avtu ne bo nobenega. Avto bo ocenjen kot totalka in tako boš zanj največ dobil, ostalo pa prodaj po delih.

Ker avto NI tehnično brezhiben, bodi tok moža, da avta ne boš naprej prodajal, ker s tem dejanjem ogrožaš vse nas, ko ne vemo kdaj bo v temu avtu recimo odpovedal volan in bo ta avto priletel v nekoga, ki ne bo nič kriv.
...upam da tisti tiči z zavarovalnic tega ne berejo ... tudi tam se mu lahko zalomi pa pol naj... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jun 16, 2006 7:01 am

V drugih podobnih temah sem prebral naslednje:

1. če si kupil avto pri pravni osebi, imaš določen čas (žal pa ne vem kolikšen, vsekakor pa ne kar celo leto), da lahko prijaviš nevidne napake, pa četudi na pogodbi piše videno-kupljeno. Prodajalec ti je dolžan napake odpraviti, oz. odpraviti pomanjklivosti kakor se pač dogovorita.

2. če pa je prodajalec fizična oseba, kar v tvojem primeru je, pa ne moreš uveljavljati kakšne garancije ali kaj podobnega.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov