Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

T2a
Uporabnik

reg tablica z drugačnim grbom?

Napisal/-a T2a Če jun 29, 2006 4:21 pm

zanima me če je kaznjivo dat na npr. na LJ tablico goriški grb?

podobno (ne isto) kombinacijo sem videl že pri našem županu.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Če jun 29, 2006 4:25 pm

Neeeee, valjda da je, kaj si pa misliš :!: :?:
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če jun 29, 2006 4:40 pm

ne vem točno kiri člen, ampak tudi ko dobiš tablico imaš zraven napisano, da jo je prepovedano spreminjat (zvijat ipd), poškodovat (vrtat) ali kakorkoli drugače prirejat, kot je v originalu

kar pomeni tudi, če ti zbledijo črke, je ne smeš drmat, da bi se bolje vidle :P
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če jun 29, 2006 4:54 pm

RegY je napisal/-a:ne vem točno kiri člen, ampak tudi ko dobiš tablico imaš zraven napisano, da jo je prepovedano spreminjat (zvijat ipd), poškodovat (vrtat) ali kakorkoli drugače prirejat, kot je v originalu

kar pomeni tudi, če ti zbledijo črke, je ne smeš drmat, da bi se bolje vidle :P

Zadnjič je blo na tv, da majo te tablice tud neko garancijo oz. neki v smislu da se morajo brezplačno zamenjat, če se tako hitro uničijo.. :)

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Če jun 29, 2006 4:56 pm

Na Bledu (pravzaprav so na to bolj mahnjeni osebki z bliznjih vasi) je moda, da na tablicah zamenjujejo radovljiski grb z blejskim.
Prijatelja na meji niso hoteli spustiti preko, saj je imel zaradi blejskega grba uradno neveljavno tablico.
Na sreco je imel spodaj se vedno radovljiskega, tako da je blejski grb le odstranil in je lahko preckal mejo, pa tudi kazni si ni prisluzil.
Torej vsaka taka sprememba ima za posledico neveljavnost registrske tablice. Glede visine kazni pa se ravno tako lahko pozanimas.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne jul 02, 2006 12:36 pm

Jst mam ze kako leto tablice brez grbov, preprosto odletijo dol pri pranju - kvaliteta pa taka!

Enkrat so mi policaji ze tezil, a so mi dali ze kazen za nekaj drugega tako da so me za tablice le opomnili. Sam jst full avtomobilov v LJ vidim brez grbov - ponavadi boljse in novejse avtomobile, za katere predvidevam da se perejo v rocnih avtopralnicah.

Sem sel za foro vprasat na UE kaj je zdaj s temi grbi, a so naredil skart tablice da grbi kar letijo dol, pa je bila gospa vsa zacudena in kao prvic slisi za kaj takega. Seveda pa mi je ponudila grbe po 240 SIT/kos. Jebemumateruttripm, zdej bom pa vsake 2 meseca placeval 500SIT za grbe :evil:

Ko jih j**e, se furam kar brez :P
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Sr jul 05, 2006 10:46 am

Npr...imaš LJ tablico...gor lahko nalepiš bilo ker grb od občin ki so pod okriljem Ljublanskega območja-torej lahko brez problema nalepiš grb od občine Zagorje...ne moreš pa nalepiti grb od celjske občine na ljubljansko tablico.... 8)

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Sr jul 05, 2006 1:04 pm

Zadnč sm vidu enga k je mel namest grba zalepljenga zajčka od Playboya :P
Sam zgleda pa lepo 8)
lp

rados
Nov uporabnik

Napisal/-a rados Ne jul 23, 2006 11:36 pm

tudi če si z lj območja ne smeš dajati drugih grbov gor....na prometnem ti piše katera UE ti je tablice izdala...in če ti jih je izdala npr UE Domžale ne morš dat gor grba od Ribnice npr....če se bo pa policaj obregnu ob njih...oz če bo to opazu je pa druga...

Uporabniški avatar
Daemon
Nov uporabnik

Kraj: koper

Napisal/-a Daemon Po jul 24, 2006 10:01 am

zvcp1-upb3

195. člen

7) Vsebine, barve, mere in oblike registrskih tablic na vozilu ni dovoljeno spreminjati. Vozilo, ki je v prometu s spremenjeno vsebino, barvo, merami ali obliko registrske tablice od predpisanih, ni označeno s predpisanimi registrskimi tablicami.

8) Z globo 40.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s šestim ali sedmim odstavkom tega člena.

Uporabniški avatar
Tinal
Novinec

Napisal/-a Tinal Po jul 24, 2006 10:29 am

MALIJOHN je napisal/-a:Zadnč sm vidu enga k je mel namest grba zalepljenga zajčka od Playboya :P
Sam zgleda pa lepo 8)
lp

Črna Ibiza, a ne ;)
In love with Eleanor ;)

Collector
Nov uporabnik

Kraj: Med Ljubljano in Kamnikom

Napisal/-a Collector Po jul 24, 2006 11:49 am

rados je napisal/-a:tudi če si z lj območja ne smeš dajati drugih grbov gor....na prometnem ti piše katera UE ti je tablice izdala...in če ti jih je izdala npr UE Domžale ne morš dat gor grba od Ribnice npr....če se bo pa policaj obregnu ob njih...oz če bo to opazu je pa druga...

Ne vem no. Men je na upravni enoti Kamnik ponujala nalepke po 240sit, pa naj jih nalepim čez te (lj - grb), ko sem se preselu v Kamnik.
Slika

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Po jul 24, 2006 1:07 pm

JSt tud nevem no.Avto smo kupili v Novi gorici,posledično je imel goriški grb(vrtnica).Na UE Tolmin smo kupili nalepke s tolminskim grbom in jih zamenjali.Oznaka je seveda enaka(GO). Nevem no...

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 24, 2006 1:22 pm

pri nas je v modi devat gor grbe od ene firme ki trži investicije... (KD)
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov