Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

pepis avtomobila

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 12:10 pm

Jutri prodam avto. Naredim prebis na neko drugo osebo. Zanima me, ker meni poteče registracija na mojem avtu čez 2 meseca. Ali jaz obdržim to dosedanjo registracijo ali se registracija prenese na naslednjega kupca? V istem dnevu bom kupila avto od nekoga drugega...
Zanima me kako poteka prepis in ali moram biti na kaj pazljiva? Avto je baje treba prijaviti na Upravni enoti? Ali je to potrebno narediti tam, kjer imaš stalno prebivališče. Ker ta prepis bo potekal daleč stan od mene. In me zanima kako in kaj, ker se mi sanja ne kako to gre... :roll:

Za morebitne odgovore se vam zahvaljujem .

george_h
Novinec

Napisal/-a george_h Po jul 03, 2006 12:22 pm

ko boš avto prodal naredta v avto hiši prepis ,pol pejt na občino overit pogodbo ,pa je to to....ko bo tist ko si mu avto prodal registriral avto naprej ti mora poslati fotokopojo njegove nove zavarovalne police (staro obdržiš ti) pol greš pa na zavarovalnico in dobiš še dnar nazaj za tista dva meseca ko bi bil še avto registrirtan..a maš že kej bonusa na kuponih??

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po jul 03, 2006 12:35 pm

Tisti ko kupi avto ga lahko takoj zavaruje in ti da fotokopijo nove zavarovalne police, ti greš s tem na svojo zavarovalnico in dobiš za 2 meseca nazaj... Pa ko napišeta kupoprodajno pogodbo, pri eni avtohiši plačaš davek (nikakor ne hodit na občino), na občino greš samo overit kupoprodajno pogodbo, stane te mislim da 200 SIT, pri notarju pa mislim da 6000SIT...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 03, 2006 12:58 pm

Overitev pogodbe te stane 255 SIT na katerikoli Upravni enoti v Sloveniji ne glede na stalno ali začasno bivališče. ;)

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 1:15 pm

Imam 50 % bonus. To se talo ali tako prenese ane, saj jaz obdržim zav. polico...

Hmm, ta nakup in prodaja se bo odvijala 100 km stan od tistega amzsa in zavarovalnice, kjer imam jaz zavarovan in registiran avto. Ena prodaja bo v Ce, in drugi nakup mojega vozila nekje na dolenjskem. :roll:

Kaj pol napredim tako; pri prodaji mojega vozila: greva do avtohiše, pogodbo skeneva,podpiševa, jo overiva on naredi kopijo zav. police in mi jo da ? Ali je nujno potrebno overit pogodbo pri notarju, ali je mogoče to narediti kje na istem mestu in koliko stane? Pozna kdo to kje v Celju? Npr. katera avtohiša?

Jaz te dosedanje tablice ki jih imam ne bi več imela. (Pol dobim denar nazaj na zav. kjer imam avto registriran? ) Potem to pomeni, da prepišem avto na mojga kupca in pol se tablice ne prenesejo naj? Bo mogel on registrirat avto na novo?
Hmm, ker tisi od katerega kupujem avto se mu prav tako izteče registracija čez 2 meseca.

Ali lahko jaz obdržim njegove tablice?

:roll:
Mogoče se to vse sliši zakompilirano.... a jaz res ne vem kako in kaj storiti...

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po jul 03, 2006 1:44 pm

Poglej
Pogodbo spišete pri avto dilerju ( cca 4k vsak večji avto center ) plača novi lastnik ali stvar dogovora lahko tudi na Upravni enoti vendar plača kupec 5% DDV-ja od napisane cene oz. Eurotaxa

Overiš jo na Upravni enoti kjerkoli v SLO ( 255 sit ), lahko pa tudi pri notarju ( cca 6k )

Kupec naredi zavarovanje za razliko katero je še vozilo registrirano ter ti da kopijo

Original zavarovalno polico obdržiš ti

Tablice ostanejo na vozilu oz. novemu lastniku če mu ne odgovarjajo bo pri prijavi vozila nase povedal in bo plačal nove cca 8k

Novi lastnik lahko prijavi vozilo kjerkoli v Slo

Ko boš prijavila svoj novi avto moraš imeti s seboj kopijo overjene pogodbe, kopijo zavarovalne police katero boš dobila od kupca tvojega avta in originalno zavarovalno polico. Vse to se bo kompenziralo ko boš prijavila svoj novi avto.....mogoče bo doplačilo ali pa vračilo odcisno od Kw...Sj ni tok hudo zakomplicirano kot se sliši ;)
Zadnjič spremenil ANJCI, dne Po jul 03, 2006 1:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po jul 03, 2006 1:46 pm

Pogodbo overita na upravni enoti (ali pri notarju, ki je veliko dražji)!!! Tablice gredo z avtom, se pravi da tablice ostanejo na avtu, novi lastnik pa lahko počne z njimi kaj hoče (se pravi da jih lahko obdrži, ali pa kupi nove - če si npr. z Ljubljane in kupiš avto v Celju in nočeš imeti tablice CE, pač kupiš tablice LJ)... Upam da boš vse lepo uredila...

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 2:11 pm

No hvala vam, mi je malo bolj jasno no. Hvala za pojasnila. :)

Kar naprej so neki novi zakoni in jaz nisem vedela, da sedaj ostanejo tablice na avtomobilu. :roll:

Kaj potem ni potrebno avta prvo odjavit iz prometa?

Novejši avto je 1.4 , hdi, 50 kw .
Prejšnji je 1.6, 16 v, bencin, 72 kw.
(imam 50% bonus)

Torej, ko na novo registriram avto, plačam, od tistega dneva ko pač registriram in pol nima njegova registracija, ki jo ima še 2 meseca nobenega pomena?
Bo dobil, od teh dveh mesecev, denar nazaj in prav tako jaz ko bom prodala avtomobil?

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 2:18 pm

in še nekaj, ne spada pod to temo ampak če sem jo že ravno jaz odprla me še nekaj zanima...
Kako je glede članstva AMZS.. sem namreč članica amzs in imam članstvo na to mojo registersko tablico. Pa me zanima kako jo bom prenesla na novi avtomobil ali je to avtomatsko, saj sem zraven dobila kupone za pranje avtomobila, avtovleko itd. in na njih je napisala registerska tablica mojega avtomobila-

Mogoče ve kdo kako je s tem?

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Po jul 03, 2006 2:24 pm

Dej, a nebi poklicala na amzs, boš dobila odgovor iz prve roke.

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 2:29 pm

Devi, maš prav, ampak če že tukaj zbiram info. zakaj ne bi še to vprašala, mogoče pa kdo ve ane...
:roll:

LP

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 5:53 pm

Nekaj bi še samo vprašala, če imaš avto že pisan na sebe pa ni odjavlen, ali lahko napišeš še enega? Tojer 2 vozila na eno osebo?

lp

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI Po jul 03, 2006 7:09 pm

Valda da lahko ni panike ;) kolikor hočeš sam , da te potem ne bo davčna lovila ... :D

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 03, 2006 7:39 pm

giana je napisal/-a:Nekaj bi še samo vprašala, če imaš avto že pisan na sebe pa ni odjavlen, ali lahko napišeš še enega? Tojer 2 vozila na eno osebo?

lp

To vsekaro ni problem jest imam na sebe napisane tri avte(dva sta odjavljena oz.en sploh ni name napisan jest lastnik avta pa je še iz ljubljane...če bom rabil bom se že oglasil pri njemu saj.....glede zavarovanja pa lahko samo na ena avto preneseš -50% bonifikacije na ostle avte pa 100% bonifikacije.....še tole kupoprodajne pogodbe je treba kopirat (to se prav tist k je ovirjena) in jih hrant doma cca 10 let obvezno...s tem pa se ni za šalt...
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 7:52 pm

aha hvala.
Namreč, prodajam svoj avto ampak ga bom šele v petek. Jutri pa grem kupiti oz. prepisati drug avto na sebe. Kaj moram prvo odjavit star avto, da se mi potem upošteva 50% bonus?

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Po jul 03, 2006 8:20 pm

šele ko je vozilo odjavljeno iz prometa lahko uveljavljate bonifikacijo-popust

da se tudi drugače vendar to ne bi na tem mestu

LP
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Po jul 03, 2006 9:17 pm

Če jaz jutri avto odjavim ali lahko potem zaprosim za tablice na preizkušnjo? Rabila bi jih le en dan in to v toliko, da avto preljem kupcu, saj bova vsak naredila pol poti.
Medtem bi seveda kupila avto in uveljavila 50% bonus!
Kar kočljiva situacija :roll:

hvala in lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 03, 2006 10:33 pm

giana je napisal/-a:Če jaz jutri avto odjavim ali lahko potem zaprosim za tablice na preizkušnjo? Rabila bi jih le en dan in to v toliko, da avto preljem kupcu, saj bova vsak naredila pol poti.
Medtem bi seveda kupila avto in uveljavila 50% bonus!
Kar kočljiva situacija :roll:

hvala in lp

Preizkušne tablice lahko dobiš kjer koli, tud za nergi. avto stanejo pa 10.000 sit probaj kako to drugače spelet da novš plačevala preizkušne.....samo ne razumem zakaj bi odjavljala avto če tega ni več .... ti prodaš avto naprej (kupo.prepis-overitev) in potem novi lastnik(sam kopijo police pošle nazaj) tle pač dobiš stroške za nazaj...to so ti drugi djali..kaj te še zanima....ti če boš nova lastnica unga avta rabš ovirjena pogodbo in gasa na lpp v lj npr al pa bilo kje in tam vse zrihtaš......preprosto kot še nikol....lp
lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 03, 2006 10:39 pm

giana je napisal/-a:aha hvala.
Namreč, prodajam svoj avto ampak ga bom šele v petek. Jutri pa grem kupiti oz. prepisati drug avto na sebe. Kaj moram prvo odjavit star avto, da se mi potem upošteva 50% bonus?

Pri tvojem primeru odjava druge ni sam pol bo moral nov lastnik delat vse na nov ker moraš vrnit tablice in nov lastnik tistga k boš ti prodala ga boš za občutno ceno manj.........ti prodaj najprej svoj avto in pol kup druzga........nepotrebno si delaš pota....drugač pa sam vpraš...
lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost