Sriple Tix je napisal/-a:Naj me nekdo popravi, ce se motim.
Ce si presegel hitrost v naselju za 100% (50/100), bos ob izpit in ga bos moral delati se enkrat + $ kazni, ki ne bo le 120K.
In ne, ne pritozuj se, da ne bodo stroski zgolj narasli.
Prekoracitve hitrosti v naselju za toliko ne bom komentiral, le za voljo svojih otrok upam, da bo na cestah cim manj ljudi, ki so zmozni pri omejitvi 50 voziti tako hitro.
Zacetek ali konec naselja gor ali dol!
maccek_21 je napisal/-a:Sriple Tix je napisal/-a:Naj me nekdo popravi, ce se motim.
Ce si presegel hitrost v naselju za 100% (50/100), bos ob izpit in ga bos moral delati se enkrat + $ kazni, ki ne bo le 120K.
Prekoracitve hitrosti v naselju za toliko ne bom komentiral, le za voljo svojih otrok upam, da bo na cestah cim manj ljudi, ki so zmozni pri omejitvi 50 voziti tako hitro.
se strinjam
Blinder je napisal/-a:maccek_21 je napisal/-a:Sriple Tix je napisal/-a:Naj me nekdo popravi, ce se motim.
se strinjam
So deli ceste, kler je "naselje", ampak ni nobene zive duse v blizini, nobenga prehoda za pesce, nic ki bi lahko bilo ogrozeno zaradi histosti mimoidocih, pa ravnina. Na takem delu sem ze sel 140(samo za provat), pa brez kakrsnekoli nevarnosti.
Tudi meni se dogaja, da ko pridem v naselje, mi ni za bremzat, pa pac pocakam da pade hitrost.
Moje sozalje avtorju teme.
lp
(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, s 30.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki do vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 60.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki nad 10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
(8.) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, se izreče vozniku motornega vozila, ki v naselju prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h, ali v območju za pešce, v območju umirjenega prometa oziroma v območju omejene hitrosti za več kot 30 km/h, poleg globe določene v prejšnjem odstavku tudi 18 kazenskih točk.
Sh3bO je napisal/-a:Jaz tudi čakam na spominček od stacionarnega radarja, nameščenega v CliotuPa me je isto slikal v naselju, kjer ni nobene žive duše zraven. Še večje sranje pa je, ker sem bil s fotrovim avtom in bo fotr kasiral kazen pa pike - tega pa nočem. Tako da bo treba še malo komplicirat...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost