Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

kiderich
Nov uporabnik

Ko naletiš na radar

Napisal/-a kiderich Po jul 03, 2006 6:19 pm

Včeraj sem naletel na radar v naselju, peljal sem malo manj kot 100(na začetku naselja in potem zmanjševal). Kdaj lahko pričakujem kakšno obvestilo domov in kolikor sem gledal kazni za prekrške, je kazen najmanj 120ksit(koliko pa je potem lahko največ?), piše tudi, da je za ta prekršek prepoved vožnje za nekaj časa. Mogoče kdo ve, za koliko časa ti prepovejo vožnjo in kdaj ta prepoved začne trajat? Mogoče od takrat, ko dobiš obvestilo domov?

Lp

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Po jul 03, 2006 6:42 pm

lp
kar se tiče kazni "do" 120 tisoč tu so, mislim da,če se ne motim, misljeni se drugi dejavniki ob dobljeni kazni...torej če si pripasan, ali zraven telefoniraš,ipd.
kar se tiče odvzema je pa odvisno ali si mlad voznik ali ne, ter od števila kazenskih točk...če si mlad voznik ti pri 7ih kazenski gre izpit, drgač pa ne vem kolk je za starejše voznike oz voznike z vsaj 2 letoma izkušenj.
to je kolikor jas vem o teh stvareh
lp erik
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

kiderich
Nov uporabnik

Napisal/-a kiderich Po jul 03, 2006 6:49 pm

Nisem mlad voznik in do sedaj še nimam nobene kazenske pike. Tam piše NAJMANJ 120ksit. Pripasan sem bil, telefoniral nisem.

Lp

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To jul 04, 2006 12:53 am

Kako,da te niso ustavl?

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix To jul 04, 2006 5:56 am

Naj me nekdo popravi, ce se motim.
Ce si presegel hitrost v naselju za 100% (50/100), bos ob izpit in ga bos moral delati se enkrat + $ kazni, ki ne bo le 120K.
In ne, ne pritozuj se, da ne bodo stroski zgolj narasli.

Prekoracitve hitrosti v naselju za toliko ne bom komentiral, le za voljo svojih otrok upam, da bo na cestah cim manj ljudi, ki so zmozni pri omejitvi 50 voziti tako hitro.
Zacetek ali konec naselja gor ali dol!

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 To jul 04, 2006 7:46 am

Sriple Tix je napisal/-a:Naj me nekdo popravi, ce se motim.
Ce si presegel hitrost v naselju za 100% (50/100), bos ob izpit in ga bos moral delati se enkrat + $ kazni, ki ne bo le 120K.

Prekoracitve hitrosti v naselju za toliko ne bom komentiral, le za voljo svojih otrok upam, da bo na cestah cim manj ljudi, ki so zmozni pri omejitvi 50 voziti tako hitro.

se strinjam :D
Fantje so avtomobili: če ne paziš si pod njimi!

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy To jul 04, 2006 7:57 am

dobil boš kazen 120k in 5 kazenskih pik je pa moznošt da ti dajo prepoved vožnje glede na to da do sedaj nisi mel prekrškov in nisi mladi voznik boš po vsej vrjetnosti dobu prepoved vožnje za en mesec

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye To jul 04, 2006 8:07 am

kaj ni fora da te morjo ustavt?
A so te slikal al kaj?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jul 04, 2006 8:16 am

maccek_21 je napisal/-a:

So deli ceste, kler je "naselje", ampak ni nobene zive duse v blizini, nobenga prehoda za pesce, nic ki bi lahko bilo ogrozeno zaradi histosti mimoidocih, pa ravnina. Na takem delu sem ze sel 140(samo za provat), pa brez kakrsnekoli nevarnosti.

Tudi meni se dogaja, da ko pridem v naselje, mi ni za bremzat, pa pac pocakam da pade hitrost.

Moje sozalje avtorju teme.

lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To jul 04, 2006 8:23 am

Blinder je napisal/-a:
maccek_21 je napisal/-a:

So deli ceste, kler je "naselje", ampak ni nobene zive duse v blizini, nobenga prehoda za pesce, nic ki bi lahko bilo ogrozeno zaradi histosti mimoidocih, pa ravnina. Na takem delu sem ze sel 140(samo za provat), pa brez kakrsnekoli nevarnosti.

Tudi meni se dogaja, da ko pridem v naselje, mi ni za bremzat, pa pac pocakam da pade hitrost.

Moje sozalje avtorju teme.

lp

Se strinjam! Ponekod imajo res table za naselje pa v bližini sploh ni nobene hiše ali ljudi, in je ravnina! Tam preprosto peljem več kot je omejitev! Upam da se neboste zdaj začeli kregat!

LP ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To jul 04, 2006 8:28 am

Ja, in pri tablah na ravnini, čeprav ni hiš, nekateri policaji prav z užitkom merijo. Po zakonu je tam omejitev, je naselje ... tako da ... če imaš smolo, naletiš na mino, seveda če pelješ prehitro. Zoprna reč. Je pa tako, da omejitve v naselju niso za brez veze ;) probajmo se jih čim bolj držat, ane, bo cenej pa bolj varno, s poudarkom na VARNO.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To jul 04, 2006 8:52 am

Ja, table za omejitev so z razlogom. Se dobro, da niso table tam, ko se ze hise zacno, ker potem bi vsi s 100km/h padli notr in zaceli zmanjsevati, ko bi bili ze mimo desetih his... Ce so te merili pri tabli...pac mas smolo. Treba pa je upostevati, da niso omejitve samo zaradi his. Ce gre z kraj, to pomeni, da gre za skoncentrirane dejavnosti, delo na poljih, kolovozi, vec domacih zivali, vec kolesarjev itn, itn...

(7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, s 30.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki do vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 60.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki nad 10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.
(8.) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, se izreče vozniku motornega vozila, ki v naselju prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h, ali v območju za pešce, v območju umirjenega prometa oziroma v območju omejene hitrosti za več kot 30 km/h, poleg globe določene v prejšnjem odstavku tudi 18 kazenskih točk.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To jul 04, 2006 9:47 am

torej če si bil pripasan in nisi telefoniral, potem boš pač dobil "samo" 120k tolarjev kazni,pa pet kazenskih. če si pa prekoračil za 100% hitrost si pa itak ob izpit, zaj pa ne vem kolko si pelal
lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus To jul 04, 2006 10:02 am

... če veš da si pelal prehitro mimo radara, se ustavi, obrni, idi do policaja pa ga lepo vprašaj če si vozo prehitro, če je izmeril hitrost... ker drugače sediš doma v nevednosti in pričakovanju kazni!!
No meni je tak priporočo bratranec, ki je policaj, je reko, da je najbolše idi nazaj pa vprašat, pa če se da kaj zmenit, baje se včasih da ( se te ne morejo pretepsti če vprašaš :D ), No pa tudi en taki primer podobn ko tvoj poznam, je ena punca sedela v belem kanguju, pa s eje kolega obrno pa vprašo, pa če bi se dalo kak zmenit, pa se je punca nasmejala pa zbrisala vse skup :shock:
No to je to, jaz vem, da naslednjič ko naletim na radar pa me nebojo ustavli, se obrnem in grem malo povprašat!
LP ;)

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix To jul 04, 2006 10:10 am

Rad bi, da mi nekdo razlozi, kaj ima telefoniranje in pripasanost pri odmeri kazni za prehitro voznjo?
Moje mnenje je, da bi v primeru, ce sem peljal prehitro, nepripasan in s telefonom v roki placal kazen za prehitro voznjo + kazen za neprivezanost + kazen za telefoniranje v avtu.
Nelogicno se mi zdi kazen za prehitro voznjo - 10K, ker nisem telefoniral - 10K, ker sem bil privezan.
Po tej logiki bi policistu lahko nastel cel kup prekrskov, ki jih v trenutku merjenja prevelike hitrosti nisem storil, da bi mi on moral placati.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To jul 04, 2006 10:29 am

Zadeva je sledeča. Če te je slikal , potem boš dobil kazen al sodnika al ne vem kaj še. Če je pa bil policaj z ono pištolco v roki, pa da te noben ni ustavil, potem pa nič straha, ker ne bo nič. Al se je glih pripravljal, ali pa mu ni kaj še delalo vredi. Če je policaj s pištolco te mora ustavit al on, al pa naprej kak avto, ki čaka. Drugače ti ne morejo dokazat, da si bil ti. Če je bila pa postavljena škatla, ki slika, potem pa dobiš sliko domov in je sam odvisno če veš kaj delaš da napišeš pritožbo, drugače je brezveze.

Tak sem jaz imel srečo. Glih so pospravljali, bli so pa ful skriti v grmovju, ko sem v naselju prpelu mim ene 110 km/h, me je policaj sam gledal, pa sem se pozanimal, če je lahk kaj, pa sem zvedu, da te mora ustavit, drugače ni nič. Seveda sem se ful usral, ker bi zgubil izpit, kazen taka, da bi samo gledal, pa take stvari. Me je pa izučilo in tam vozim zdaj veliko bol počasi.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jul 04, 2006 10:41 am

Jaz tudi čakam na spominček od stacionarnega radarja, nameščenega v Cliotu :roll: Pa me je isto slikal v naselju, kjer ni nobene žive duše zraven. Še večje sranje pa je, ker sem bil s fotrovim avtom in bo fotr kasiral kazen pa pike - tega pa nočem. Tako da bo treba še malo komplicirat...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Solero
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Solero To jul 04, 2006 11:10 am

Omejitev v naselju začne veljat takoj od table,ki označuje omejitev hitrosti oz. znaka za naselje. Nič prej nič kasneje. Tako policaji tudi merijo. Če po naselju kjer je 50 omejitev res pelješ 100km/h je za moje pojme čisto prav da se kaznuje voznika, ker vprašanje kolko bi peljal skozi če tam nebi bilo radarja oz. policajev... Kazen za to je pa visoka..

Lp

Solero
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Solero To jul 04, 2006 11:15 am

Sh3bO je napisal/-a:Jaz tudi čakam na spominček od stacionarnega radarja, nameščenega v Cliotu :roll: Pa me je isto slikal v naselju, kjer ni nobene žive duše zraven. Še večje sranje pa je, ker sem bil s fotrovim avtom in bo fotr kasiral kazen pa pike - tega pa nočem. Tako da bo treba še malo komplicirat...

V tvojem primeru se da napisat pritožbo. Tako, da ne bremenijo v tvojem primeru očeta temveč tebe kot voznika. Podobno je z službenimi vozili, če nardiš prekršek, krije stroške prekrška voznik ne pa podjetje oz. v določenih primerih so izjeme, ampak o tem kdaj drugič ;)

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To jul 04, 2006 11:41 am

@kiderich: takim, ki v naselje pripeljejo 100km/h bi morali odvzet vozniško dovoljenje. a misliš, da je v naselju omejitev 50 za brezveze, ali zaradi radarjev? ne, zaradi varnosti udeležencev v prometu, peščcev in ostalih. upam, da boš pošteno plačal (koliko si pač zaslužiš) in se iz tega nekaj naučil - vsak šola nekaj stane. :wink:
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost