Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
viLLa
Nov uporabnik

Prepis vozila

Napisal/-a viLLa Ne jul 09, 2006 4:20 am

Ojla!
Mene pa zanima v kolikem času mora biti opravljen prepis vozila. Kaj lahko storim, če prodajalec zadržuje?
Hvala
God made calibra.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Prepis vozila

Napisal/-a sonček Ne jul 09, 2006 12:21 pm

viLLa je napisal/-a:Ojla!
Mene pa zanima v kolikem času mora biti opravljen prepis vozila. Kaj lahko storim, če prodajalec zadržuje?
Hvala

kako potem vi ste mu dali dnar,prevzeli avto in odšli brez pogodbe al kaj..dejte mal več podatkov in bomo ti pomagal...da ni avto ukraden...lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Ne jul 09, 2006 2:05 pm

ker je ravno tema, kaj moras storiti ce prodajas avto ki je odjaven iz prometa?
samo kupo-prodajno pogodbo ali moras isto narediti prepis?
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Ne jul 09, 2006 4:59 pm

gago je napisal/-a:ker je ravno tema, kaj moras storiti ce prodajas avto ki je odjaven iz prometa?

Če sem te prov zastopu ti prodajaš ner. avto to se prav najprej kupoprodajno pogodbo to neseš overt na občino...potem ostalo pa rihta naprej kupec ( na novo tehnični,zavarovanje,tablice,prometna, ter nstroške reg).
A pa to ti je pretekla reg. in si šel odjavt al kaj.
lp

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Ne jul 09, 2006 7:03 pm

Prodajalec mora s kupcem sklenit pogodbo, katero skupaj overita pri notarju ali upravni enoti (cenejše). Po tem pa mora novi lastnik (kupec) v 15 dneh registracijski organizaciji sporočiti nove podatke o lastniku. To lahko storiš na UE ali kateremkoli tehničnem pregledu v Sloveniji. Pred tem moraš seveda skenit zavarovanje in po potrebi opravit še tehničnega.
Pri prodaji vozila, ki je odjavljen iz prometa je razlika samo to, da boš moral nove tablice kupit, ker jih je prejšnji lastnik po vsej verjetnosti moral vrniti.

Če imaš overjeno kupoprodajno pogodbo in prometno dovoljenje, ne rabiš prejšnjega lastnika nič čakat.

Prodajo oz. nakup se splača naredit preko komisijske prodaje, ker ti v tem primeru ni treba plačat davka od prodaja motornih vozil.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jul 09, 2006 7:12 pm

Ne rabiš notarja in občine in teh dolgoveznih komplikacij, da ne omenjam davka.
Avto prepisi so zelo razširjen posel in avto prepišeš v minuti za 5-15 tisoč sit.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Po jul 10, 2006 3:17 pm

sonček je napisal/-a:
gago je napisal/-a:ker je ravno tema, kaj moras storiti ce prodajas avto ki je odjaven iz prometa?

Če sem te prov zastopu ti prodajaš ner. avto to se prav najprej kupoprodajno pogodbo to neseš overt na občino...potem ostalo pa rihta naprej kupec ( na novo tehnični,zavarovanje,tablice,prometna, ter nstroške reg).
lp

avto sem odjavil ker ga nisem potreboval in nisem vedel kaj bom z njim a ga bom obdrzal a prodal.se pravi z kupcem skleneva kupo-prodajno pogodbo,ostalo pa potem on rihta.samo kaj pa je s prepisom?mislim prometna je name napisana a to se naredi na UE a kako?aja pa kje potem placas davek ce ga ze moras?
lp
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jul 10, 2006 5:13 pm

gago je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

avto sem odjavil ker ga nisem potreboval in nisem vedel kaj bom z njim a ga bom obdrzal a prodal.se pravi z kupcem skleneva kupo-prodajno pogodbo,ostalo pa potem on rihta.samo kaj pa je s prepisom?mislim prometna je name napisana a to se naredi na UE a kako?aja pa kje potem placas davek ce ga ze moras?
lp

greš k nekomu ki ima komisijsko prodaja, tam naredite prepis (od 4000 dalje oz 1% od vrednosti vozila)
prodajalec - ti, gre na upravno enoto ali k notarju, kjer overi svoj podpis (255 sit na upravni enoti)
vse ostalo potem uredi kupec

če pa bi mel avto zavarovan, potem pa bi rabiu še kopijo nove zavarovalne police, da bi dobil vrnjeno razliko
podpis

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Po jul 10, 2006 10:50 pm

lublancan je napisal/-a:
gago je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:

lp

lp

greš k nekomu ki ima komisijsko prodaja, tam naredite prepis (od 4000 dalje oz 1% od vrednosti vozila)
prodajalec - ti, gre na upravno enoto ali k notarju, kjer overi svoj podpis (255 sit na upravni enoti)
vse ostalo potem uredi kupec

če pa bi mel avto zavarovan, potem pa bi rabiu še kopijo nove zavarovalne police, da bi dobil vrnjeno razliko

Tako ja..simpl..drugač včasih je blo bl za*eban k si mogu letat ke po lj k pr norih .

lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov