Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Policija?

Napisal/-a Vuso Po jul 10, 2006 4:22 pm

Imam eno vprašanje in bi želel, da mi kdo točno pove kako je s to zadevo.
Pred nekaj časa so me v Domžalah ujeli na radar.Izmerjena hitrost je bila 69km/h.Zakon predpisuje 30.000 +1 KT.Vprašam policaja kako je s polovičko in reče, da ni možna,mi da nek listek(nekaj o okoliščinah primera) in reče, da dobim zadevo po pošti.Sicer nisem najbolj navdušen, ampak vseeno plačam globo in odštejem še 9500 sit za policijsko tajnico.Se pravi 39.500 sit.
V soboto so na Dolenjski cesti izmerili kolega.Vozil je 69 km/h na omejitev 50 km/h.Se pravi isto kot jaz in za enak prekršek zakon predvideva enako kazen.Na mestu je dobil položnico, ki jo lahko plača v 16-ih(se mi zdi) dneh in se mu upošteva polovička.Zanima me ali je prišlo v zadnjem času do kakšnih zakonskih sprememb ali smo dokončno padli v totalno anarhijo?.
lp :evil:

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po jul 10, 2006 4:40 pm

Mene je en cajt nazaj ustavu policaj na glavni postaji v LJ, ker je tam prepovedan promet, pa mi je dal listek in prazno položnico in reku da lahk plačam polovičko.

Uporabniški avatar
lipnik[b]
Novinec

Kraj: Kašarija

Re: Policija?

Napisal/-a lipnik[b] Po jul 10, 2006 5:48 pm

Vuso je napisal/-a:Imam eno vprašanje in bi želel, da mi kdo točno pove kako je s to zadevo.
Pred nekaj časa so me v Domžalah ujeli na radar.Izmerjena hitrost je bila 69km/h.Zakon predpisuje 30.000 +1 KT.Vprašam policaja kako je s polovičko in reče, da ni možna,mi da nek listek(nekaj o okoliščinah primera) in reče, da dobim zadevo po pošti.Sicer nisem najbolj navdušen, ampak vseeno plačam globo in odštejem še 9500 sit za policijsko tajnico.Se pravi 39.500 sit.
V soboto so na Dolenjski cesti izmerili kolega.Vozil je 69 km/h na omejitev 50 km/h.Se pravi isto kot jaz in za enak prekršek zakon predvideva enako kazen.Na mestu je dobil položnico, ki jo lahko plača v 16-ih(se mi zdi) dneh in se mu upošteva polovička.Zanima me ali je prišlo v zadnjem času do kakšnih zakonskih sprememb ali smo dokončno padli v totalno anarhijo?.
lp :evil:

Men se je isto zgodilo... sam da sm 5 kmh mn pelov k ti.
Plačov sm 30.000 tisoč in še 9500 stroškov obravnave ker sm se še prej prtožu.
... veš kuko je z polcaji ... kukr se jim zlub an ... uglavnm podn ...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po jul 10, 2006 6:02 pm

Ce so kazenske tocke mislim da polovicka ni mozna ;) A je kolega to polovicko ze placal?

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Po jul 10, 2006 7:12 pm

Aha!Potem so spet spremenili zakonodajo.
Jaz se grozno sekiram in globoko sočustvujem z našim državnim aparatom.Kakšne hude nevšečnosti se jim dogajajo.Mislim, da so "prometniki" eni najbolj ogroženih.Najprej ugotovijo, da je imajo ogromno stvari za izterjat in, da je premalo časa.Uvedejo abolicijo in tistim dobrim ljudem, ki ne plačajo takoj svojih kazni, ampak izkoriščajo naš pravni sistem pritožb, lepo odpustijo kazen.Verjetno tudi takim, ki so resno ogrožali življenja ostalih.No pa smo na čistem si rečejo.Potem so grozno zaskrbljeni nad številom smrti.Smrt državo stane in sprejmejo nov zakon, ki za prekoračitve hitrosti uveljavlja občutno višje kazni.Predvsem za hitrosti v naselju kjer je najlažje stati za raznimi smrekami,tablami in podobnimi kamuflažnimi stvarmi."Slovenca je najboljše udarit po žepu".Čas mineva in zlomka mrtvih ni nič manj.Nekaj je treba spremenit....Eh pa pustimo mrtve, njim tako ne moramo več pomagati.Pojavi se pa grozen problem, je kot deja vu.Ljudje nočejo plačevati kazni, pišejo pritožbe...."policaj ni imel kape na glavi!!!!"....odvetniki so blazno inteligenti in ubijajo proračun...Abolicija ne pride v poštev, ker ta joker je bil že uporabljen.Rešitev je sledila.Če omogočimo polovičko bo mogoče celo kdo plačal kazen.sicer smo se s tem malo zaj****i, ker dobimo skoraj manj denarja, ampak tudi nekaj je boljše kot nič.sodne stroške smo zmanjšali, volitve bodo kmalu in kaj prinese več glasov kot manj pobiranja denarja državljanov.rešili smo problem.Samo mrtvi se obračajo v grobu.Pfuj na tako usrano državo.Saj jih nihče ne more resno jemat, če vsak teden nekaj spreminjajo.Pišite ljudje pritožbe, zgovarjajte se na vsako kapo, ki ni bila na glavi.Zgubiti tako nimamo nič.
p.s.Se opravičujem za popolni offtopic.Nej grejo v PM (in to niso privatni mesići)

boli
Nov uporabnik

Napisal/-a boli Po jul 10, 2006 9:00 pm

Spremenil se je zakon o prekrških (mislim da nekje v začetku junija letos) kateri sedaj predvideva da bo za vse prekrške kjer ni moč izreči prenehanje veljavnosti VD, policija izdaja plačilne naloge in kazenske točke na plačilnih nalogih. Posledično tudi polovičke v 16 dneh.

Pred tem je veljalo plačilni nalog in polovička le za prekrške samo z denarno kaznijo, ko so bile točke pa je bil sodnik in polna porcija.

Lp.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jul 10, 2006 9:42 pm

In kaj se zgodi tistim, ki so pred spremembo naredili enak prekršek, dobili po pošti 30000k po obrokih in 10000k stroškov, seveda še niso plačali :?:

Men je to vse skupaj kr neki. Saj sploh ne vemo več, kaj v tej državi velja in kaj ne. Kaj se je spremenilo in kaj ne. Kdo pije in kdo plača. WTF??? je narobe z Slovenijo :evil: :?
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po jul 10, 2006 10:46 pm

killah bee je napisal/-a:In kaj se zgodi tistim, ki so pred spremembo naredili enak prekršek, dobili po pošti 30000k po obrokih in 10000k stroškov, seveda še niso plačali :?:

Men je to vse skupaj kr neki. Saj sploh ne vemo več, kaj v tej državi velja in kaj ne. Kaj se je spremenilo in kaj ne. Kdo pije in kdo plača. WTF??? je narobe z Slovenijo :evil: :?

Ma dej ta Slovenija po njihov pravni sistem da te pobere...sam druge države opazujejo kaj in kako delajo tam ja pol pa še mi dejmo to narest...jest plačal ne bom nikol kazni itak pa vozm po omejitvah aha ha ma kje ravno zadnč sem golfa na teral v nedeljo 140(70 ome.) ma morm da se mal zlufta če ne ne gre nikamor..drugač brat dobil pre leti za plačat 60 čukov(po starem zakonu) pa še ni plačal pa tud ne bo....ker kr tk pa ne morjo ružt...lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Po jul 10, 2006 11:42 pm

Killah: Mislim, da v primeru, da kazen še ni bila plačana lahko napišeš zahtevo, da se te obravnava po novem zakonu o prekških, ker je zate ugodnejši.Rekel bi celo, da bi morali vsem, ki so že prejeli odločbe s položnico in jo še niso plačali avtomatično poslat obvestilo o spremembi zakonu in jim omogočit, da v roku 16 dni plačajo globo.
Zanimivo, da mediji niso preveč poročali o vsej zadevi.Res je, da Delo le prelistam, ampak tako stvari bi pa skoraj sigurno opazil.UL pa res ne berem vsak dan :roll:

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Po jul 10, 2006 11:48 pm

boli je napisal/-a:Spremenil se je zakon o prekrških (mislim da nekje v začetku junija letos) kateri sedaj predvideva da bo za vse prekrške kjer ni moč izreči prenehanje veljavnosti VD, policija izdaja plačilne naloge in kazenske točke na plačilnih nalogih. Posledično tudi polovičke v 16 dneh.

Pred tem je veljalo plačilni nalog in polovička le za prekrške samo z denarno kaznijo, ko so bile točke pa je bil sodnik in polna porcija.

Lp.

Malenkostni popravek.Jaz sem dobil 1 KT in 30.000 in je ves postopek glede KT vodil prekrškovni organ (t.j. policija) in ne sodnik za prekrške.Mislim, da prekrške, pri katerih je zagrožena višja kazen primarno obravnava sodnik za prekrške.
Popravite me, če se motim.
Hvala za info glede sprememb zakona o prekrških ;)

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Sr jul 12, 2006 6:53 pm

No stvar je taka. Od 28. ali 29. maja naprej velja dopolnitev Zakona o prekrških in sicer ZP-1C. Ta uvaja spremembo pri postopkih.
Tako se za prekršek, kjer je predpisana samo globa in kazenske točke izda plačilni nalog, prej pa je bila odločba, ki jo je izdal prekrškovni organ na prvi stopnji . t.j. policijska postaja. To pomeni, da imaš 8 dni, da se odločiš ali boš plačal ali podal zahtevo za sodno varstvo, nato pa še 8 dni, da plačaš polovičko. Se pravi skupaj 16 dni za plačilo polovičke.
Kadar je predpisana stranska sankcija: to je prepoved vožnje motornega vozila, ki lahko traja od 1 do 12 mesecev (alkohol višje koncentracije, hitrost v naselju - ta visoka,...) ali 18 kt, ki pomenijo prenehanje vozniškega dovoljenja se poda obdolžilni predlog na Okrajno sodišče, Oddelek za prekrške ( bivši sodnik za prekrške). Tu ni polovičke, so pa stroški postopka in možnost plačila na obroke.

Po predpisih pa ne bo težav.

LP

boli
Nov uporabnik

Napisal/-a boli Sr jul 12, 2006 8:29 pm

Vuso je napisal/-a:
boli je napisal/-a:Spremenil se je zakon o prekrških (mislim da nekje v začetku junija letos) kateri sedaj predvideva da bo za vse prekrške kjer ni moč izreči prenehanje veljavnosti VD, policija izdaja plačilne naloge in kazenske točke na plačilnih nalogih. Posledično tudi polovičke v 16 dneh.

Lp.

Malenkostni popravek.Jaz sem dobil 1 KT in 30.000 in je ves postopek glede KT vodil prekrškovni organ (t.j. policija) in ne sodnik za prekrške.Mislim, da prekrške, pri katerih je zagrožena višja kazen primarno obravnava sodnik za prekrške.
Popravite me, če se motim.
Hvala za info glede sprememb zakona o prekrških ;)

Prekrškovni organ in ne sodnik za prekrške, imaš prav!

Prekrškovni organ je lahko izdajal do vključno 5 kaz. točk, za več pa je bil pristojen sodnik za prekrške.

Recimo v tvojerm primeru 30k in 1T, za višje prekoračitve mislim tam nad 30 km/h pa sodnik za prekrške.

My bad, sorry

Lp

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po jul 17, 2006 7:47 pm

včas so je ta ZVCP spreminjal vsakih 5 let, zdej se pa to dela kar čez noč.

naletu sem na dva radarja letos, pa nikjer nism prekoraću za 15km/h v naselju, pa nism bil upravičen do polovičke, plačal 2x lepo 30 k kazni plus pika 9 k pa še neki.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Po jul 17, 2006 9:03 pm

Ma jest sm dubu en tedn nazaj 50000 sit pa 4 pike za neprilagojeno hitrost (ja sploh me niso namerl) pa mi je reku da zato k so mi gume čez ovinek škripale... nevem a je to normal... 1.jest nism nobenih gum čez ovinek slišu 2. sm pa peljal pod omejitvijo...
Mislm zdej se bo pa vsak policiski novinec nad mano znašov pa mi govoru d sm gonu... dobr no saj za homologacijo mi je dal sam opozorilo saj neki sam men se tale kazen za neprilagojeno hitrost zdi totalno nesmislna... če bi mel zimske gume k škripljejo pri 0,5km/h bi mi pol dal lohk 50000 sit... jao :evil:
Krvav'c je zakon

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Po jul 17, 2006 9:05 pm

aja sam sm pa lohk polovičko plaču se pravi 25000 sit
Krvav'c je zakon

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver Sr jul 19, 2006 10:13 pm

Men so dal polovičko. So me pa ujel na radar izven naselja kjer je bla omejitev 60. Dobil sem kopijo zapisnika o prekršku z oznako "plačilni nalog" in položnco. Smo se zmenil za polovičko, ker je blo izven naselja in sem ga res začudeno gledal kje je znak 60(celo pokazal mi ga je potem). Jebat ga po ravnini sem zijal policaje in se smejal pa 60 znak spregledal :lol: Prpelu sem pa 78km/h. Sreča, da nism vztrajal pri 90 po števcu :D Vzgojni udarec po denarnici je bil pa 5k sit.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost