Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Rabosta
Nov uporabnik

Težave z zavarovalnico

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 4:09 pm

Pozdravljeni!

Imam problem in bi bil zelo vesel vaše pomoči.

Pred tremi tedni se mi je en pacient zaletel v parkiran avto. Prišla je policija, napravila zapisnik v katerem jasno piše kdo je oškodovanec - jaz, obiskal sem cenilca in dal popravit avto. Do tu še vse lepo.

Zdaj pa dobim iz zavarovalnice obvestilo da zavračajo moj zahtevek, z razlogom da se je povzročitelj nesreče neznano vozilo kateremu bi se naj drugi voznik umikal in med umikanjem zadel v moj avto.

Pravijo, da materialne škode, ki izvirajo iz naslova odgovornostnega zavarovanja neznanega voznika ne krijejo.

Ampak meni avta ni razbil neznan voznik - tako da - lepo prosim za pomoč.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po jul 17, 2006 4:11 pm

bedarija-katera zavarovalnica in kaj tocno pise v policiskem zapisniku ??

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 4:30 pm

Adriatic - Slovenica.

V zapisniku pa je opis, kako je neznani voznik prevozil dvojno polno črto, v tem trenutku mu je nasproti pravilno pripeljal drug avto, ki je trčenje preprečil tako da se je umaknil desno in med tem zadel moje parkirano vozilo. Neznan voznik je kasneje odpeljal neznano kam.

V nadaljevanju je opisana škoda na obeh avtomobilih in vremenske razmere, na dnu pa kot udeleženec ta ki se je zaletel v moj avto in kot oškodovanec jaz.

Pa da omenim še, da voznik drugega avta ni njegov lastnik, ta je bil mrtvo pijan. Smešno je pa še to, da je lastnik drugega avta zahteval povračilo škode od moje zavarovalnice, kar pa so mu seveda gladko zavrnili.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Po jul 17, 2006 4:31 pm

rabosta s kot si ??

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 4:46 pm

rabosta kot rabosta

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 4:47 pm

bi bil vesel odgovora - mam občutek da me hoče nekdo na veliko n.......

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po jul 17, 2006 4:53 pm

Kot je razvidno, se zavarovalnica "vadi", da je povzrocitelj zaporedja dogodkov, ki so povzrocili skodo pri tebi, neznan. Torej avto, ki se mu je voznik umikal in trescil v tvojega. To dejansko s tabo nima veze. Ti ves, kdo ti je poskodoval avto (sicer nisi napisal, ce imas njegove osebne podatke in ce ti je dal, oz. zakaj ne, kuponcka).
Ce kuponcek imas, potem ne vem, kje je tezava, saj je "paccient" priznal krivdo.
Ce ga nimas, kako to?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Po jul 17, 2006 4:54 pm

ja itak da te hoceje nategnit saj nisi ti kriv ce se je on umaknil v tvoj avto, najdi si dobrega zavarovalnega agneta pa v akcijo :D ker zavarovalnice itak stalno iscejo lukne vsepovsod zato te glih sprasujem ker ce si iz mb ti lahko moj agent pomaga ima podrzunico ki dela za adriatic in je meni vedno vse zrihto do zdaj za kolike stroske se pa gre sploh tu ??

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 5:07 pm

Sem iz MB in bi bil zelo vesel vsake pomoči - prva pizdarija odkar mam izpit (10 let) tako da pojma nimam kako sploh potekajo procedure.

Drugaće je pa škode za cca. 500.000 SIT (zadnji odbijač in blatnik, zadnja luč, zadnja vezna pločevina, vrata prtljažnika, sprednji odbijač - avto je nabilo na robnik). Imam podatke od voznika in lastnika avtomobila - nimam pa kupončka - verjetno kriva moja neizkušenost v takšnih situacijah, saj kot sem napisal sem se prvič srečal z nesrečo.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po jul 17, 2006 5:15 pm

Mrtvo pijan? Imaš kake podatke od voznika? Maš sploh kaj?
Če je nesrečo povzročil voznik, ki je potem odpeljal, drug udeleženec pa se je umikal in zadela tebe, je za tvojo škodo kriv tale voznik, ki se je umikal. Za njegovo škodo ni kriv nihče, ker se in nima kaj umikat. :bonk
Želim ti, da rešiš.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po jul 17, 2006 5:20 pm

Hmm. Policisti so bili na kraju nesrece, zapisnik je narejen, kuponckov zal nimas, ceprav me cudi, da te policist ni na to opozoril. Pri moji prvi nesreci, ko je povzrocitelj zacel pametovati, mu je policaj mirno nasteval, kaj lahko stori.
"Placajte mu zdaj na mestu, dajte mu kuponcek ali vas bo za skodo tozil, kar bo za vas najdrazje!"
To mu je ponovil vsaj petkrat.

Zberi vse papirje, poklici na policijo, povej, kaj ti je zavarovalnica napisala in zakaj (kot kaze) niso poslali tja zapisnika nesrece, kjer je z imenom in priimkom razvidno, kdo je povzrocitelj.
Potem poklici advokata, se dogovori za pravni posvet (ko sem bil zadnjic je stal 5K) in od tam naprej gre navadno hitro.
Pac, ti si na enem koncu, zavarovalnica na drugem. Oni ne bi placali nic, ti bi rad (upraviceno) vse in tako vsak po svoje isceta moznosti.

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 5:25 pm

da ponovim:

1. Imam podatke od voznika.
2. Imam podatke od lastnika.
3. Imam policijski zapisnik.
4. Nimam kupončka.

5. Imam veliko pizdarijo - pa ne znam iz nje.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po jul 17, 2006 5:30 pm

Vse jasno. Toda, ali so policisti sploh poslali na zavarovalnico zapisnik. Pred desetimi leti mi je popravljen avto stal na parkiriscu pooblascenega servisa tri tedne (popravilo->izplacilo servisu, jaz denarja nisem niti videl), ker zavarovalnica ni imela policijskega zapisnika nesrece (nekje so zalozili disketo). Ko so ga dobili in videli/prebrali, kaj se je zgodilo, so odobrili izplacilo v enem dnevu.

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 5:33 pm

Zapisnik sem zrihtal in ga sam nesel na Adriatic - tako da ni dvoma da ga imajo.

Izgovarjajo se pač da je zapisniku omenjeno tretje neznano vozilo ki bi naj bilo povzročitelj nesreče.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Po jul 17, 2006 5:33 pm

uf to bo pizdarija ni vozo lastink avta huhu potem bo se kje lastink avta tozo voznika ej jaz bom jutri vpraso svojega agenta pa bomo vidl kak pa kaj ce lahko pomaga ti bom dal telefonsko od njega pa se bosta pogovorila oky 8) mislim pa da bos moral v tem primeru vlozit odskodniski zahtevek proti temu ki je vozo da bo on kril skodo!

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 5:36 pm

Torej civilna tožba???

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jul 17, 2006 5:48 pm

Rabosta je napisal/-a:Torej civilna tožba???

najprej pejt lepo do odvetnika, ki se s takimi stvarmi ukvarja
prvi nasvet je zastonj
on ti bo povedu kakšne možnosti imaš
podpis

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po jul 17, 2006 5:56 pm

Zakaj pa ne pokličeš tega gospoda,ki se je vate zaletel in mu rečeš za kupon?
Povej mu, da ti je policist svetoval, da ti on da kupon, ker je itak iz zapisnika razvidno in da si ti pozabil na kupon.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Po jul 17, 2006 5:57 pm

tak bdw ni vec kuponov pubeci :D

Rabosta
Nov uporabnik

Napisal/-a Rabosta Po jul 17, 2006 5:57 pm

Če prav razumem je kupon tista glavna zadeva brez katere bo problem?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov