Hvala vsem!
Lp.
Bor je napisal/-a:Hmm Probaj ga nekako kontaktirat in ga upozori, da boš prijavil krajo vozila. Potem pa pojdi na policijo in jim razloži zadevo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
martk je napisal/-a:Upravne enote imajo 255 SIT. In kolikor vem so poleg notarjev edine pooblaščene za overjanje papirjev, ki se tičejo prenosa lastništva motornih vozil. Brez tega pa avta ne moreš registrirat, ker uradno ni tvoj...
Razni posredniki tudi brez lastnikovega podpisa ne smejo in ne morejo prodati npr komisijsko prodajanega vozila. V vsakem primeru je treba prenos lastništva oz. pogodbo o komisijski prodaji overiti. In razni EVRO AVTI ipd ne morejo brez dovoljenja (beri kupoprodajna pogodba ali pogodba o komisijski prodaji) nič.
LP
Martin
Nisde je napisal/-a:Kaj pa overovitev pogodbe na občini (255 Sit ni ne vem kakšen strošek) ali pa pri notarju (4000 sit pa se mi že zdi nateg)? Nisem še slišu da se da brez tega to uredit in tud tm k urejajo prepise in zavarovanja in use so rekl da se ne da nč narest! Kaj na pol nardim? Pokličem čudežno trnujlčico ki mi bo uverla pogodbo da lahko steče prepis in zavarovanje dalje? Sorry če sm se zmotu in obstaja drug način za katerega ne vem sam tud tm k se s tem ukvarjajo ceu življene mi niso mogl pomagat! Aja, za prepis sem pa dal 2400 Sit + 255 Sit za overovitev tko da na boste misll da sm zmetu 3.564.684.643,1 Sit za en ušiv prepis. Imamo pa v Domžalah recimo EURO AVTO kjer tud urejajo te zadeve (PRODAJA RABLJENIH VOZIL IN PREPISI) pa k sm jst kupvou drug avto smo mogl počakat na overjeno pogodbo ker brez overovitve je baje nična to mi pa žou nč ne pomaga.
Lp
lublancan je napisal/-a:Nisde je napisal/-a:Kaj pa overovitev pogodbe na občini (255 Sit ni ne vem kakšen strošek) ali pa pri notarju (4000 sit pa se mi že zdi nateg)? Nisem še slišu da se da brez tega to uredit in tud tm k urejajo prepise in zavarovanja in use so rekl da se ne da nč narest! Kaj na pol nardim? Pokličem čudežno trnujlčico ki mi bo uverla pogodbo da lahko steče prepis in zavarovanje dalje? Sorry če sm se zmotu in obstaja drug način za katerega ne vem sam tud tm k se s tem ukvarjajo ceu življene mi niso mogl pomagat! Aja, za prepis sem pa dal 2400 Sit + 255 Sit za overovitev tko da na boste misll da sm zmetu 3.564.684.643,1 Sit za en ušiv prepis. Imamo pa v Domžalah recimo EURO AVTO kjer tud urejajo te zadeve (PRODAJA RABLJENIH VOZIL IN PREPISI) pa k sm jst kupvou drug avto smo mogl počakat na overjeno pogodbo ker brez overovitve je baje nična to mi pa žou nč ne pomaga.
Lp
ko narediš prepis pri nekom, ki ma komisijsko prodajo, mora pogodbo overit PRODAJALEC
torej, tud če bi ti on nekam pobegnu, ti lahko še vedno pogodbo overiš in je avto njegou
res je treba še uredit formalnosti na občini oz tehničnih pregledih, kjer on sklene zavarovanje oz. ti odjaviš vozilo
Nisde je napisal/-a:Končo en ki ve kako se stvarem streže! Bravo! Bass-Glede prepisa preko telefona pa to sm pa mal skeptičn če ti je pa ratal in to še brez overovitve mi pa kr dj številko da mi boš ti uredil use kar po telefonu!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost