Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Zavarovalnica triglav noče plačat!

Napisal/-a GoGo To avg 08, 2006 2:50 pm

Pozdravljeni,

zanima me, če mi kdo zna svetovat, kaj storiti v primeru, ko zavarovalnica zavrača plačilo škode. Gre pa za naslednji primer -a vto je VW Sharan.

28.4.2006 sem med vožnjo po primorski AC med izvozoma Vrhnika in Logatec (na vrhniškem klancu) v deževnem vremenu naletel na ogromno udarno jamo, ter jo pri hitrosti cca 75-80kmh (močno je deževalo) zadel s sprednjim levim kolesom. Udarec je bil tako silovit, da je avto premaknilo za cca pol metra v desno, od tistaga momenta naprej pa je močno začel tresti volan. Počasi sem peljal naprej, do počivališča, kjer sem poklical policijo. Policisti so prišli v 10 minutah, poklicali še darsovce, ki so še prej šli pogledat kraj dogodka in potrdili, da je bila na odseku res velika udarna jama in da so na kraju našli moj pokrov kolesa in ostankje leve meglenke. Skupaj so sestavili zapisnik, v katerem je dars prevzel odgovornost, policisti so naredili svoj zapisnik in avto poslikali. Naročeno mi je bilo da avto odpeljem na svojo zavarovalnico, na cenitev škode.

Na prvi pogled je bilo poškodovano platišče, uničena pnevmatika, odpadla je meglenka, tresel je volan, ki je začel kmalu v ovinkih tudi blokirati, od udarca naprej je svetila lučka za airbag, volan pa je močno tresel.

Avto sem po praznikih (3.5) dal na cenitev, cenilec je naredil zapisnik (potrdil vse poškodbe) in mi povedal da bo poslal vse papirje naprej, v glavno pisarno v ljubljani, ter da naj avta raje ne dam popravljat, dokler ne pride zelena luč, da bo zavartovalnica plačala. No, avto sem zapeljal na servis in tam so tudi sami oceniliškodo, ki je skupaj z deli in delom znašala 283 tisočakov. Avto sem lepo parkiral doma in se vozil s starim razmajanim ax, ki sem si ga sposdil od ženinih staršev.

Hitro je minil en mesec, ko iz zavarovalnice ni bilo nobenega odgovora. Kljub številnim klicem, nihče ni vedel kje točno je spis in kdaj bo rešen. Ko se je AX-u iztekla registracija sem bil prisiljen svoj avtoi dat popravit k nepooblaščenemu serviserju, ki je rekel da lahko zadevo z neoriginalnimi in rabljenimi deli popravi za ca 150 tisočakov (Klical sem na triglav in so rekli, da ni važno kje je avto popravljen, če jim ob pozivu predložim originalni račun popravila). Avto je bil 15.6. popravljen, tako da sem bil spet mobilen (avto nujno potrebujem zaradi službe), strošek popravila pa je znašal slabih 170 tisočakov, ki sem jih seveda moral takoj plačati.

Po številnih klicih sem 2.7 od zavarovalnice dobil ugodno rešeno zahtevo po plačilu škode in poziv, da naj jim posredujem račun popravila.Račun sem na zavarovalnico osebno dostavil 3.7., nato pa je spet sledilo čakanje. 20.7 sem iz zavarovalnice dobil obvestilo, da jim moram posredovati še dobavnice za zamenjane dele. Po telefonu sem o tem obvestil mehanika, ki pa mi je povedal, da za rabljene dele ne more dat dobavnic, ker so bili kupljeni na odpadu. To sem sporočil tudi zavarovalnici, nakar so mi obljubili, da bodo stvar v roku 1 tedna rešili.

No spet sem čakal kot nor, in po neštetih klicih mi je gospa iz pravne službe zavarovalnice triglav danes končno dala direkten kontakt osebe (baje cenilca), ki račun zavrača. Ko sem gospoda dobil in mu zadevo obrazložil, mi je pojasnil da v primeru, da ne posredujemo dobavnic, tudi plačila ne bo. Kljub temu da sem jim predložil originalni predračun pooblaščenega servisa, ki je za 100 tisočakov višji od stroška dejanskega popravila.

Torej, zanima me, ali sploh imam kakšno šanso, da od teh barab na triglavu izterjam kar mi pripada? Jezi me predvsem zavlačevanje celotnega postopka - od dneva cenitve je minilo že več kot 3 mesece ter dejstvo da se hočejo izpogniti plačilu, ker pač račun ni po njihovih standardih.

Ima me, da bi jih tožil in od njih zahteval še obresti za znesek, ki sem ga plačal za popravilo sam! Pa se mi ne da še okrog odvetnikov skakat in si nardit še več sivih las.

Kaj menite???

PS. Se opravičujem za litanije
Lep dan!

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex To avg 08, 2006 2:54 pm

:cry Ni se mi dalo brat ampak kot naslov pove NIČ NOVEGA!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To avg 08, 2006 2:57 pm

Največ kar lahko dosežeš v takšnih trenutkih je obisk odvetnika. Žal je tako. Če dobiš dobrega odvetnika in zavarovalnici le-ta pošlje eno 'ljubavno' pismo, se bo verjetno kaj spremenilo. Jaz ti svetujem obisk odvetnika.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo To avg 08, 2006 3:00 pm

Vendar če gledamo v osnovi: glede na to da dobavnic ni - ali so obvezani plačati tudi tak račun, ali jih kak drobni tisk ščiti, d ajim škode v tem primeru ne bi blo treba plačat?
Lep dan!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 08, 2006 3:06 pm

a lahko dobiš vsaj povračilo samo za delo mehanika (rez deli pa so bli kao skor zastonj)?

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento To avg 08, 2006 3:17 pm

poišči si odvetnika ker se je eno tele zaletelo nam v 3 mesece starega ategota in nam oničil avto za nekje 5 mil. in smo z to zavarovalnico že kar 2 dan po ocenitvi pri toženju

ajde

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo To avg 08, 2006 3:36 pm

seicento je napisal/-a:poišči si odvetnika ker se je eno tele zaletelo nam v 3 mesece starega ategota in nam oničil avto za nekje 5 mil. in smo z to zavarovalnico že kar 2 dan po ocenitvi pri toženju

ajde

Ne vem če te razumem - ste po dveh dneh po cenitvi šli v tožbo? Kako se je potem stvar razpletla.

@Esem: samo delo bo težko upravičiti v višini 170 tisočakov: delo je blo 55k, ostalo pa deli (roka, končnika, končnik stabilizatorja, amortizer, meglenka in plastika okrog nje, en del okrog volana, navitje airbaga...)
Lep dan!

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To avg 08, 2006 4:00 pm

GoGo je napisal/-a:Vendar če gledamo v osnovi: glede na to da dobavnic ni - ali so obvezani plačati tudi tak račun, ali jih kak drobni tisk ščiti, d ajim škode v tem primeru ne bi blo treba plačat?

Čist možno, da jih, ker na tak način se jih lahko kar lepo okrog prinese sicer. Ne vem zakaj ti niso povedali za dobavnice.
Si pogledal po forumih za podobne primere oz. koliko se kaj v takih primerih popravlja pri nepooblaščenih ?
Samo, če pomislim pri koliko stvareh danes folk zamiži na en uč pri podobnih zadevah, je tudi možno da si naletel na enega bythebook modela.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Napisal/-a GoGo To avg 08, 2006 4:18 pm

Sonny je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:Vendar če gledamo v osnovi: glede na to da dobavnic ni - ali so obvezani plačati tudi tak račun, ali jih kak drobni tisk ščiti, d ajim škode v tem primeru ne bi blo treba plačat?

Čist možno, da jih, ker na tak način se jih lahko kar lepo okrog prinese sicer. Ne vem zakaj ti niso povedali za dobavnice.
Si pogledal po forumih za podobne primere oz. koliko se kaj v takih primerih popravlja pri nepooblaščenih ?
Samo, če pomislim pri koliko stvareh danes folk zamiži na en uč pri podobnih zadevah, je tudi možno da si naletel na enega bythebook modela.

Pred popravilom sem poklical na triglav in jih vprašal,če se lahko avto popravi pri nepooblaščenem serviserju z rabljenimi deli. Odgovor je bil:da, seveda, samo račun
mora ta serviser izdat in na podlagi tega računa se plača škoda. Žal pa si nisem zapisal s kom sem govoril.
Lep dan!

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento To avg 08, 2006 4:35 pm

GoGo je napisal/-a:
seicento je napisal/-a:poišči si odvetnika ker se je eno tele zaletelo nam v 3 mesece starega ategota in nam oničil avto za nekje 5 mil. in smo z to zavarovalnico že kar 2 dan po ocenitvi pri toženju

ajde

Ne vem če te razumem - ste po dveh dneh po cenitvi šli v tožbo? Kako se je potem stvar razpletla.

@Esem: samo delo bo težko upravičiti v višini 170 tisočakov: delo je blo 55k, ostalo pa deli (roka, končnika, končnik stabilizatorja, amortizer, meglenka in plastika okrog nje, en del okrog volana, navitje airbaga...)

se še ni končala

zavarovalnnica noče plačat novih delov ona hoče popravit kabino ki jo je celo za 5 do 10cm pretegnilo

tu se je zakompliciralo

ajde

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 08, 2006 5:02 pm

GoGo je napisal/-a:Pred popravilom sem poklical na triglav in jih vprašal,če se lahko avto popravi pri nepooblaščenem serviserju z rabljenimi deli. Odgovor je bil:da, seveda, samo račun
mora ta serviser izdat in na podlagi tega računa se plača škoda. Žal pa si nisem zapisal s kom sem govoril.

torej tudi račun za vsak rabljen del , žal

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To avg 08, 2006 5:53 pm

malo čudna logika. mi na firmi npr. ko naredimo ograjo šefu ni potrebno nosit računa za vse skupaj pol pa še računov od elektrod, elektrike, šraufov, cevi iz merkurja, barve iz mavrice itd :roll: meni se zdi to malo neumno, račun se da na koncu za tvojo storitev skupaj z vsem porabljenim materjalom, brez računov za vsak materjal ki si ga porabil...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
thomas1
Nov uporabnik

Napisal/-a thomas1 To avg 08, 2006 6:18 pm

Če ni dobavnic za rezervne dele ne bo plačila s strani zavarovalnice. Tud z odvetnikom ne vem če boš kaj rešil, mogoče da ti bodo povrnili stroške dela.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To avg 08, 2006 11:46 pm

Ko je brat imel prometno nesrečo z golfom ...ni bil kriv .. je bilo takole...na zavarovalnici moraš molačt o tem ne pa vse povedat od a do ž...
Pač povzročitelj prometne nesreče mu je dal kuponček...brat je šel še k cenilcu mogu bi kao menat vrata k so bla udrta(doma je tapeto vzel stran in porinu vn in je blo zrihtan)..potem je šel naslednji dan k kleparju in mu je sam djal če bi naredu račun za ddv+ kao ena škoda da pač mu je montiral dele tle ni rabu nobene dobavnbice) ga je naredu nesu na zavarovalnico in dobil po nekaj dneh nakazilo za škodo(cca 80 jurjev za vrata golfa 2).....to je bl pa tud vsa umetnost.....

off topic:
A zdej pa če ste sami po malomarnosti zapelal v ograjo pa mislte da boste dobil kr škodo nazaj pa to celo v celoti zahtevate. To ne leti na avtorja temveč na bralce.
Kaj je blo pr men k mi je golf šel v iberturo in sem ga naslonu ob ograjo(poškodovan blatnik) avto vžgal in se peljal dalje tist dan sem prevozil cca 300 km in več pa mislte da se bom tolku po glav. Dobr sam novi ..spet drugo zgodba

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Zavarovalnica triglav noče plačat!

Napisal/-a bass To avg 08, 2006 11:57 pm

GoGo je napisal/-a:...To sem sporočil tudi zavarovalnici, nakar so mi obljubili, da bodo stvar v roku 1 tedna rešili. ...

Saj so rešili - sebi v korist.
Zavarovalnice so take: če se lahko izognejo plačilu se bodo, pa naj bo še tako butast razlog se bodo potrudili, da ga najdejo.
Pošlji jih v 3pm in naj odvetnik rešuje situacijo.
Ali pa poskusi dobiti račun za dele.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Zavarovalnica...

Napisal/-a GooDieZ Sr avg 09, 2006 6:59 am

Napačen pristop prijatelj, to škodo ti MORA povrnit DARS in ne zavarovalnica, razen če hočes sam koristit svojo kasko polico (če imaš kasko).

Pojdi malo na DARS težit, oni imajo to vse zavarovano. Zakaj misliš da je policija poklicala DARS-ove oglednike. DARS je lastnik avtoceste in tudi odgovarja za njeno stanje, popravila in gradnjo. Zato nam tudi kasirajo ta kolovoz od avtoceste kar imamo v Sloveniji.
Sem pa skoraj preprican da bos moral zadevo urejat s pomočjo kakšnega odvetnika, lahko pa za začetek greš sam do njih pa se probaš dogovorit.

Meni se zdi da so te malo nat*****, pa brez zamere. :/:o:/

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit Sr avg 09, 2006 7:16 am

Lej zadeva je taka, če ti pripada in je Dars prevzel odgovornost al daš na pooblščen servis popravljat, kjer so vse postavke od rezervnih deloh do stroškov dela z DDVjem,
druga možnost je da vzameš keš in sam popravlaš.
V primeru da vzameš keš je to znesek nisem 100% mnde 70% zneska, ki ga oceni cenilec po eurotaxu.
Moj primer je bil:
Škode na avtu je blo za 220.000 SIT sem reku za bom sam popravlu in smo se zmenl z cenilcem da mi dajo 170.000 SIT in to je to, brez računov.
Razumem te, da si rabu avto in si ga še pred končano zadevo mogu dat popravlat.
Probi se zment sam za delo mehanika al pa da to dajo keš pa brez računa od mehanika.

Jo ej tte kur...e zavarovalnice to znoriš zraven!!!!! :evil:
Sam sem se 2 mesca furo z butjenim avtom, preden se je kej na zavarovalnici obrnal l, pa sem biu skos na telefonu!
Aja pa zavarovalnica je bla Adriatic Slovenica!

Ja pa na zavarovalnico bi mogu it tja kjer ma DARS zavarovano že ko si šou prijavit škodo in cenitev avta!

Velik sreče!

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Re: Zavarovalnica...

Napisal/-a GoGo Sr avg 09, 2006 7:17 am

GooDieZ je napisal/-a:Napačen pristop prijatelj, to škodo ti MORA povrnit DARS in ne zavarovalnica, razen če hočes sam koristit svojo kasko polico (če imaš kasko).

Pojdi malo na DARS težit, oni imajo to vse zavarovano. Zakaj misliš da je policija poklicala DARS-ove oglednike. DARS je lastnik avtoceste in tudi odgovarja za njeno stanje, popravila in gradnjo. Zato nam tudi kasirajo ta kolovoz od avtoceste kar imamo v Sloveniji.
Sem pa skoraj preprican da bos moral zadevo urejat s pomočjo kakšnega odvetnika, lahko pa za začetek greš sam do njih pa se probaš dogovorit.

Meni se zdi da so te malo nat*****, pa brez zamere. :/:o:/

Saj DARS je odgovoren in to odgovornost ima zavarovano pri zavarovalnici Triglav, p.e. Ljubljana. In ta me zdaj nateguje!
Lep dan!

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Sr avg 09, 2006 7:20 am

seveda pa lahko zahtevaš tudi izplačilo res, da dobiš samo 70% ampak imaš pa vseeno pokrite stroške

Uporabniški avatar
GooDieZ
Nov uporabnik

Kraj: tu pa tam

Re: Zavarovalnica...

Napisal/-a GooDieZ Sr avg 09, 2006 7:53 am

GoGo je napisal/-a:Saj DARS je odgovoren in to odgovornost ima zavarovano pri zavarovalnici Triglav, p.e. Ljubljana. In ta me zdaj nateguje!

Naj me še kdo popravi če se motim, ampak dandanes se že dosti stvari ureja prek odvetnika na zavarovalnicah. V tvojem prvem postu sem verjetno napačno interpretiral kdo ti škodo krije. Ti imas vse zapisnike, potrjeno od policije in DARS-a da je krivec in kritje škode iz DARS-ove zavarovalne police.
Velikokrat te na zavarovalnici nategujejo z izplačilom dokler jim pač ne daš uradnega zahtevka za povračilo škode preko odvetnika. V večini primerov ko je vpleten odvetnik se pol zadeva čudežno takoj oz. hitro premakne naprej brez zapletov.
Daj se posvetuj z kakšnim odvetnikom (ali pa svojim zavrovalnim agentom, ki ti bo povedal kam se točno obrnit), njihove tarife tudi niso tako oderuške. Če boš njemu dal 10k SIT pa dobil povnjeno škodo okol 300k SIT je to kar OK. Zavarovalnice pač dandanes vse primere obravnavajo kot da jih hočemo okol prinest in pač zavlačujejo.

LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov