Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Taria
Nov uporabnik

Noče plačati zavarovanja

Napisal/-a Taria Po avg 21, 2006 6:25 pm

Znašla sem se v eni dokaj neprijetni situaciji, pa ne vem glih kaj lahko naredim, zato se obracam na vas... :)

Torej, 2 mesca nazaj smo prek avtohise kupili nov avto, hkrati pa, pri istem posredniku, starega dali v prodajo. Sicer je blo možnosti, da ga bo kdo kupil malo, ker gre za petko l. 92, a vseeno ga je kupil en fant. Podpisali smo pogodbo o komisijski prodaji vozila, vse overli, fant je avto kupil z gotovino, bla bla, zataknilo pa se je pri zavarovanju.

Namreč, zadnjič me kliče predstavnica z zavarovalnice, češ naj prinesem nove kupončke, da uredimo to vračilo denarja (zavarovanje velja do 16.3.2007). Mal telefoniram okol, tut tega tipa in zvem da avta sploh še ni zavaroval. Obljubi, da bo to naredu drug dan, ampak seveda ni. Ga klicarim jst, starši, in si drzne rečt, da se mu ne mudi, ker se z avtom baje malo vozi (!). Tko da, trenutno mi plačujemo za zavarovanje dveh avtomobilov! No, če bi imeli s tem iskušnje že prej, ne bi čakali toliko časa, sam posrednik je reku da s tem avtom po podpisu pogodbe nimamo več skrbi. On pa, kot bi se pogreznu v zemljo, na klice ne odgovarja, če gremo do njega noben ne odpre vrat in dejansko se ga ne da nikjer dobit. In res ne vem kaj nej nardim... :roll: Bog ne dej da nardi kako sranje na cesti, ker potem za to odgovarjam jst!

Se sploh da kej nardit, al je vse odvisno le od njegove dobre volje? Hvala vsem za morebitno pomoč, pa lep pozdrav!

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Po avg 21, 2006 6:32 pm

kje je polica pri njem ali pri tebi pa iz kot je tip ??
Lp by Mare

Taria
Nov uporabnik

Napisal/-a Taria Po avg 21, 2006 6:35 pm

marko01 je napisal/-a:kje je polica pri njem ali pri tebi pa iz kot je tip ??

Pr meni, tip pa je tko k jst, iz Postojne.

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Po avg 21, 2006 6:39 pm

ja ki je pa pol problem saj mas polico lepo prekini zavarovanje pa je prepis si pa ze naredla ?? Skoda da ni kje blizje :twisted:
Lp by Mare

Taria
Nov uporabnik

Napisal/-a Taria Po avg 21, 2006 6:49 pm

marko01 je napisal/-a:ja ki je pa pol problem saj mas polico lepo prekini zavarovanje pa je prepis si pa ze naredla ?? Skoda da ni kje blizje :twisted:

Ja, tko nekak sm si tut jst misnla, sam zdej pa ne vem, a so kle mal čudni al ne vem kaj, ker ženska z zavarovalnce mi je rekla da to kao ni možno in da sm formalno gledano jst avto njemu sam posodla! Prepis pa... hmmm... veš kako je blo... avto smo "dal" posredniku, on je najdu kupca, reku je da bo zrihtu te zadeve, jst pa nej pridem in sam podpišem to pogodbo in da je s tem vse urejen. Sam kokr se spomnim, sam podpisala sam pogodbo o prodaji. Obup, še to povrh! Pa ne me preveč kurcat, že sama vem da smo zajebal do kraja. Dejansko mam zavezane roke, ne?

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Po avg 21, 2006 6:54 pm

Glej kok jaz to razumem si ti avto prodala avtobajti ki ga je potem ona prodala dalje to pomeni da ti nisi vec lastnik avta kar imas na papiru napisano je tako ?? potem polico imas tudi kje je pa prometna ?? Najbolsa resitev je da ce mas fanta naj ga obisce ce bi bil kje v mb al pa okolici bi ga jaz pa da mu j***m .... ker to me pa res dvigne :twisted:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 21, 2006 7:01 pm

Une ženske ne poslušaj, ker ti iz lastnih izkušenj povem, da so zavarovalniške uslužbenke bitja z inteligenčnim kvocientom krave in vsaka govori nekaj drugega, nobena pa resnice. Mene so stale že preveč živcev. POLICO IMAŠ!!! Avto je zamenjal lastnika!
Drugo pa ni tvoj problem, naj zavarovanje prekinejo in to brez pardona.
Če ne pa zahtevaj nadrejeno in ji malo zrecitiraj.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Taria
Nov uporabnik

Napisal/-a Taria Po avg 21, 2006 7:16 pm

marko01 je napisal/-a:Glej kok jaz to razumem si ti avto prodala avtobajti ki ga je potem ona prodala dalje to pomeni da ti nisi vec lastnik avta kar imas na papiru napisano je tako ?? potem polico imas tudi kje je pa prometna ?? Najbolsa resitev je da ce mas fanta naj ga obisce ce bi bil kje v mb al pa okolici bi ga jaz pa da mu j***m .... ker to me pa res dvigne :twisted:

Tko je... prometno ma pa on, sm ga prnesla ko smo podpisal to pogodbo... Hehe, ja, v tem trenutku si pa res zelim, da bi mela fanta...no, sicer mam par močnih kolegov, sam sm žal bl miroljubne sorte...
Sm pa ze gruntala, v petek morm it v LJ in ce se ne bo do takrat kej postimal, se bom kr osebno oglasla na Triglavu...ker tole bitje na "nasi" zavarovalnici je dejansko sam svoj sef.. :roll:

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po avg 21, 2006 7:31 pm

Js bi na tvojem mestu prekinu zavarovanje oz kupončke bi vrnu. Če že pride do kakega sranja on mulac sploh ne bo vedu da nima avta več zavarovanga in vrjemi da ga bo to spametovalo ali pa tudi ne. Definitivno vrni kupončke.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Po avg 21, 2006 8:05 pm

Em, kaj komplicirajo z prekinjanjem zavarovanja? Ali ni tako, da ti lahko prekines zavarovanje kadarkoli zelis? Tudi ce je avto se vedno tvoj, kaj jih pa briga. Ce imas zavarovalno polico, potem naj to nekako nebi bil problem, kali?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po avg 21, 2006 8:07 pm

Ti lahko svoje zavarovanje prekineš kadarkoli, definitvino te je tista ženska na zavarovalnici na hitro odpravila. Ti samo pojdi na policijo in jim povej zgodbo, oni morajo pa ukrepat.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 21, 2006 8:12 pm

In kaj bojo policaji tukaj? :roll: Rekli bojo da naj gre prekinit svojo polico zavarovanja. To lahko storiš kadarkoli! Druga stvar je odjava vozila, zavarovanje pa lahko prekineš kadar hočeš.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Po avg 21, 2006 8:56 pm

Ma že prekinjeno zavarovanje bo za prvo čist dovolj.

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Po avg 21, 2006 9:05 pm

Sm meu podobno situacijo, pa ne moreš prekint zavarovanja.
Žal luknja v zavarovanju, katero sem tud jst 4 mesece plačeval prek trajnika.
Najlepš pa je to da čist nč ne moreš.

poglej spodnji link pa boš vidla kako je blo v moji situaciji !
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=44701
*******DE-design********
tuning team

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 21, 2006 9:29 pm

edy1 je napisal/-a:Sm meu podobno situacijo, pa ne moreš prekint zavarovanja.

Ti NISI imel police, ona polico IMA, vidiš morda razliko? Za prekinitev zavarovanja rabiš polico in čao.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po avg 21, 2006 9:39 pm

zakaj pa nebi mogla prekinit zavarovanja?
lol
tista baba te je tam pošteno nategnila
ti lahko zavarovanje prekineš pa če je avto nevem pri kom....
to je tvoja stvar, saj zavarovanje nima nobene vezave

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 21, 2006 9:40 pm

Slide je napisal/-a:

Ti NISI imel police, ona polico IMA, vidiš morda razliko? Za prekinitev zavarovanja rabiš polico in čao.

čisto laična logika: Če za registrirat avto moraš obvezno plačat zavarovanje, se ob prekinitvi zavarovanja zahteva tudi neke vrste prekinitev registracije, odjava iz prometa oz. prepis ali potrdilo o novem zavarovanju novega lastnika. Zato verjetno ob prekinitvi zavarovanja zahtevajo tudi prometno etc.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Po avg 21, 2006 9:48 pm

esem je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

čisto laična logika: Če za registrirat avto moraš obvezno plačat zavarovanje, se ob prekinitvi zavarovanja zahteva tudi neke vrste prekinitev registracije, odjava iz prometa oz. prepis ali potrdilo o novem zavarovanju novega lastnika. Zato verjetno ob prekinitvi zavarovanja zahtevajo tudi prometno etc.

Hmm. Ne rabijo ravno prometno ampak se mi zdi, da kopijo lokaciji avta al neki tazga, neki pa res rabijo. Dj se mal bol pozanimi pa povej kak boš to rešla. Drugače se pa da dobit dvojnik prometne ker si kao un zgubla, in ga potem na podlagi tega dvojnika 100% lahka odjaviš iz prometa prav tako pa tut zavarovanje urediš. Za to varianto sm 100% da jo lahka nardiš.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Po avg 21, 2006 9:48 pm

esem je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Hmm. Ne rabijo ravno prometno ampak se mi zdi, da kopijo lokaciji avta al neki tazga, neki pa res rabijo. Dj se mal bol pozanimi pa povej kak boš to rešla. Drugače se pa da dobit dvojnik prometne ker si kao un zgubla, in ga potem na podlagi tega dvojnika 100% lahka odjaviš iz prometa prav tako pa tut zavarovanje urediš. Za to varianto sm 100% da jo lahka nardiš. Edin problem nastane pri tablicah, ko jih moreš vrnit. Tle se potem spet zatakne. Mater ej, še js sm slabe volje, ko vidim ka folk počne.

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Po avg 21, 2006 11:32 pm

Slide je napisal/-a:

Še kako sem imel polico, fantje mal povprašte na zavarovalnicah kaj rabte za prekinitev zavarovanja v primeru ko je avto prodan novi lastnik se pa voz na tvojo polico. Pa da nau kdo presenečen.
BTW: osebno sem preletal marsikero zavarovalnico. pa tud podatkov nočjo dat če je novi lastnik avto zavaroval nase.
BTW: lahko je bit pameten in neki trosit po forumu, kaj je pa dejansko res sem pa občutil na lastni koži oziroma bolje rečeno denarnici.

Aja pa še to !
Pred kratkim sem slučajno med pogovorom zvedel, da je od kolega svak zavarovalni agent pri zavarovalnici Tilia. Posredoval sem mu polico s kupončki in preveril mi je zadevo... btw: potrdil je moje ugotovitve !
Je pa dobra stran tega da na mojem "bivšem" vozilu poteče registracija 26.08.2006 in da sem dobil 5% bonusa, to je pa tud vse.

Tko da če se kdo ne strinja oziroma dela za zavarovalnico naj mi pošlje PM !
( BO BOLJ SPROŠČENA DEBATA) !!!
*******DE-design********
tuning team
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost