Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

rabim informacijo

Napisal/-a cossy Po sep 04, 2006 1:31 pm

včeraj popoldan mi je v križišču izsiliv prednos voznik osebnega avtomobila katerega sm komaj obvozil in ko sm se iz kontra strani vozišča premikal na svoj pas sm prevozil polno črta

1,5h za tem hodim peš proti tržiču in se mimo pripele policijska octavija in mi policist začne pričat da so me vidl kako sm čez polno črto prehteval in da bom po pošti dobu kazn na dom

kako me lahko obtožjo da sm bil jest če me niso vstavl
ok recmo da so vidl avto ampak ker so na avtu temne šipe se v notranjost ne vidi
ker je bla hitrost ko sm se omikal avtu k me je izsilu tm tm 90km/h dvomim da so vidl tablice
in na podlagi česa mi lahko pošlejo kazn na dom brez da bi me vstavl

gre zato da smo z polcaji zlo na tenki liniji in zato rabm informacije glede teka

če bom kazn dobu jo bom plaču ker sm prekršek dejansko naredu sam me pa zanima kakšen je pravil postopek in kolikšna je višina kazni za prehtevanje čez polno črto

hvalas za odgovore

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po sep 04, 2006 1:35 pm

Brez strahu, če so policisti videli prekršek, bi morali iti za tabo in te opozoriti na prekršek, ter te po potrebi tudi oglobiti.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy To sep 05, 2006 1:54 pm

Iz tvojih ust v božja ušesa :pray:

kaj pa v primeru da mi res pošlejo kazn po pošti a je to sploh mogoče :?:

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. To sep 05, 2006 2:04 pm

potem se pa pritož, sej to je že stalna praksa tle, sam pri teb bo pritožba vsaj utememeljena.ker se mi tut zdi, da ne smejo kr tko talat kazni...
Zadnjič spremenil c.o.b., dne To sep 05, 2006 2:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman To sep 05, 2006 2:06 pm

Ej sory sam men je to vse mal čudno..

1 uro pa pol so rabli da so te najdli..pa še takrat si bil peške..a te poznajo al kako? pa praviš da niso vidli niti registracije..pa da u bistvu sploh nisi kriv , ker te nekdo izsilu???

Dej se mal zjasni,.in pol praviš da boš plaču kazen če jo dobiš, ampak ubistvu sploh nisi kriv... :lol:
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Re: rabim informacijo

Napisal/-a Mirando To sep 05, 2006 2:23 pm

cossy je napisal/-a:....
gre zato da smo z polcaji zlo na tenki liniji in zato rabm informacije glede teka
...

le zakaj ste na "tenki" liniji....brez razloga te zagotovo (po urci pa pol, kot navajaš) niso zaustavli...

Sicer se je pa zoper zmotno ali napačno ugotovljeno dejansko stanje vedno možno (utemeljeno!) pritožiti!
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy To sep 05, 2006 2:35 pm

na tanki liniji z polcaji smo ker so parkrat letele hude besede čez njih

ker mi je osebni avto izsilil bi se jest vrjetno mogu ustavt alpa mu u bok prletet sam sm ga raje obvozu glede na to da je omejitev 90km/h in sm se jest dejansko tolk pelov še zmer pomoje lohk dobim kazen za neprilagojeno hitrost kot v večini podobnih primerov

kva so pa vmes polcaji mučkal pa ne vem glede na to da od kraja izsilitve in do parkirnega mesta kjer je bil avto prkiran ni niti 1 km razdalje s tem da se je octavija ene parkrat pripeljala mimi avta pa niso nič reagirali (avto je bil prkiran pred gostinskim lokalom) in od tam naprej sm šel peš na prireditev ker je to najbližje parkirišče in ko sm se vračal proti avtu sa me pač porajtal

aja glede plačila je pa tko da se mi enostavno ne da ubadat z pritožbami k skor nikol nič ne dosežeš

je pa še tko da glih zarad polcajev že nekaj časa ne hodim v tržič grem sam kadar je nujno ker se mi ne da ubadat znjimi pač v nedeljo pa je bla ena zadeva pa sm šu pogledat pa se takoj name spravjo

itak pa pa nima veze načeloma me bl zanima kako prakticirajo pošiljanje kazni po pošti in kako majo to z zakoni podprto :?:

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr sep 06, 2006 4:51 pm

a ni tko da te zdej samo pogledajo pa mas ze lahko kazen?

FreaK_22
Novinec

Napisal/-a FreaK_22 Če sep 07, 2006 8:32 am

V mojem primeru nebi plačal niti tolarja kazni, če še neveš te mora policaj ustaviti takoj po izvršeni kazni torej na licu mesta,če dobiš kazen napiši pritožbo ,nikakor ti nemorejo dokazat da si bil ti takrat v avtu če te niso zaustavli,kolega je 4x zaporedoma prevozil polno črto v prehitevanju na razdalji 2 km in ga je policaj šele 4 zaustavil z sireno ter lučmi,nakar ni dobil kazni saj mu je kolega očital da ni nemudoma ukrepal ter izvršil svoje cestno prometne zakonodaje ter ogrozil druge ter njega v prometu...
Allways tuning
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov