seeman66 je napisal/-a:Ja, lahko povem nekaj
-obvestilo lokalnega radia(neumnost da bi zanalašč prekoračil hitrost v naselju)
-iz službe domov, ura 15.05, cesta štiripasovnica, ob konicah zelo obremenjena
-vožnja v koloni
-z laserjem meril čez vozila, na levi vozni pas
-ustavil vozilo pred mano, nato pa izločil mene
-na laserju traffipatrol samo ena št. in sicer kao izmerjena hitrost, razdalje pa nikjer
-policist ki je izvajal meritev je sedel v avto z laserjem potem ga ni bilo več ven
-v odločbi sem šele izvedel za neko razdaljo ki naj bi znašala 144,6m, hitrost pa 82km/h, izračun pove da sem pri tej hitrosti, prevozil to razdaljo v 6.34 sec.
ostalo pa.....
lp seeman66
svabo je napisal/-a:Glede na to da zoper sodbe pritožba ni več mogoča ni več kej nardit,razen to da zaprosiš za plačilo po obrokih,če ti to kej pomeni.
Zakon pravi:da se mora obdolženca kaznovati z najmanjšo možno kaznijo ki obstaja za ta prekršek in to je 10000sit.Pomeni da ti nisi upošteval prometnih znakov oz. signalizacije
matevzs je napisal/-a:1. policist, ga ni kar tako potegnil iz kolone
2. z laserskim merilnikom se meri vsako vozilo posebej, z lociranjem rdeče pike v okularju na sprednji del vozila (največkrat reg. tablica), tako, da se ne more zgodit, da bi bilo izmerjeno drugo vozilo
3. meri se prihajajoča vozila, če policist oceni, da bo lažje izmeril vozilo tako, da stoji na nasprotni strani, je to njegova odločitev. policist, ki izmeri vozilo, ga nato vizualno spremlja do trenutka zaustavitve, da ne bi prišlo do morebitne pomote pri določanjo kršitelja
4. če se približuješ koloni, še ne pomeni, da si vozil v koloni v trenutku, ko te je izmeril,
5. ko si prišel do mesta ustavljanja, si bil verjetno že v koloni in si se nabil vozilu pred teboj na rit, zato je policist najprej pričel zaustavljati vozilo pred teboj, da te je lahko zaradi prekratke varnostne razdalje varno ustavil
6. na displeju se izpiše izmerjena hitrost, s pritiskom na določeno tipko, pa se izpiše tudi razadalja meritve ( pri starem laserju Rieglu pa je izpisano oboje hkrati).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost