Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

sasiti
Novinec

Prehitro prehitevanje??

Napisal/-a sasiti Po okt 09, 2006 3:26 pm

Danes me je ustavil policaj, ker mi je pri prehitevanju nameril hitrost 107 kmh (kjer je omejitev 90 - izven naselja namreč). Dal mi je kazen. Kokr so mene učil, lahko pri prehitevanju prekoračiš hitrost, vendar jo moraš potem zmanjšati na dovoljeno. Ko sm policaju to rekel, se mi je režal, da ne smeš prehitevat nad 90 kmh!!! Halo!!! Kaka logika je to - a naj prehitevam z 90,001 kmh in čakam na čelaka?!

Zanima me sam, ali je kazen upravičena?

milankregar
Uporabnik

Re: Prehitro prehitevanje??

Napisal/-a milankregar Po okt 09, 2006 3:36 pm

sasiti je napisal/-a:Danes me je ustavil policaj, ker mi je pri prehitevanju nameril hitrost 107 kmh (kjer je omejitev 90 - izven naselja namreč). Dal mi je kazen. Kokr so mene učil, lahko pri prehitevanju prekoračiš hitrost, vendar jo moraš potem zmanjšati na dovoljeno. Ko sm policaju to rekel, se mi je režal, da ne smeš prehitevat nad 90 kmh!!! Halo!!! Kaka logika je to - a naj prehitevam z 90,001 kmh in čakam na čelaka?!

Mislim, da se ti je upravičeno režal v faco. ;) Če ga ne moreš prehitet z 95 km/h, ki je še zgornja meja tolerance, potem očitno ni bilo potrebe po prehitevanju.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Po okt 09, 2006 3:40 pm

sasiti je napisal/-a:Danes me je ustavil policaj, ker mi je pri prehitevanju nameril hitrost 107 kmh (kjer je omejitev 90 - izven naselja namreč). Dal mi je kazen. Kokr so mene učil, lahko pri prehitevanju prekoračiš hitrost, vendar jo moraš potem zmanjšati na dovoljeno. Ko sm policaju to rekel, se mi je režal, da ne smeš prehitevat nad 90 kmh!!! Halo!!! Kaka logika je to - a naj prehitevam z 90,001 kmh in čakam na čelaka?!

Pol bi po tvoje lahko na avtocesti firu 210, ker si prehitevu voznike na voznem pasu?

Uporabniški avatar
alien-w
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a alien-w Po okt 09, 2006 3:41 pm

Res je tako, tudi pri prehitevanju ne smeš povečati hitrosti nad dovoljeno. Niti za kratek čas.
Slika

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po okt 09, 2006 3:52 pm

To pomeni, če vozi pred tabo 70kmh, ga še nekako z 90kmh lahko prehitiš, drugače moraš potrpet in vozit za njim. Po tem takem se bolj splača blendat in tu pa tam potrobit, ker kaj veš, mogoče je voznik zaspal. Takšnih, ki spijo je kar precej in vozijo na 90kmh omejitvah 70, 75, v najboljših primerih vsaj 80kmh, ne morejo pa malo bolj pritisnit plina in nehat ovirat promet, ki bi naj tekel po omejitvah, mogoče malo čez, nikakor pa ne pod, ampak zaradi bedakov za volani je temu tudi tako.

Ponavadi so to takšni vozniki, ki sploh ne vejo čemu služi notranje vzvratno ogledalo, pogled nanj je pa tako največkrat pri teh usmerjen v stropno oblogo, kamor je voznik obrnil ta špegel, ko mu je pred pol leta nekdo premočno odzadaj prisvetil, mogoče upravičeno. Zaradi takšnih idiotov ali imbecilov, je kar je. Saj, ko pa je omejitev 50, pa veselo blendajo, ker se oni ne morejo peljati svojih 75, ampak morajo zaradi enga (po njihovo) debila , ki slučajno vozi tam, ko je omejitev 50, nekaj pod 60kmh, voziti za njim (ampak nad omejitvijo :) .

To so vozniki s svojimi konstantnimi 75kmh. Omejitev ne poznajo in jih ne zanimajo. Znajo pa kritizirat promet, še posebno bedake, ki jih prehitevajo (izven naselja) in bedake, ki jih ovirajo pri normalni vožnji s svojim bremzanjem (v naseljih).

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Po okt 09, 2006 3:57 pm

alien-w je napisal/-a:Res je tako, tudi pri prehitevanju ne smeš povečati hitrosti nad dovoljeno. Niti za kratek čas.

Mah saj vcasih sploh vec ne ves kaj je res in kaj ne!Eni trdijo tako ,drugi drugace. Na izpitni uri ,res ,da je od tega ze 8 let, sam glede tega ne vem ,ce se je kaj spremenilo, mi je gospod iz komisije rekel ,ko smo prispeli nazaj na AMZS ,da kljub temu ,da sem naredil izpit bi lahko bil malo bolj siguren pri prehitevanju pocasnejsega vozila ,ki sem ga prehiteval,ko je vozil cca 75 km/h, jaz pa pri prehitevanju nisem upal prekoraciti dovoljene hitrosti 80 km/h in sva se kar nekaj casa po dvo pasovnici vozila skoraj vzporedno. Torej rekel je ,da ,ko sem prehiteval ,bi moral prekoracit dovoljeno hitrost ,za toliko ,da bi lahko vozilo varno prehitel ,in povedal ,da to se bolj nanasa za navadne ceste-enopasovnice. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po okt 09, 2006 4:02 pm

soso je napisal/-a:
alien-w je napisal/-a:Res je tako, tudi pri prehitevanju ne smeš povečati hitrosti nad dovoljeno. Niti za kratek čas.

Mah saj vcasih sploh vec ne ves kaj je res in kaj ne!Eni trdijo tako ,drugi drugace. Na izpitni uri ,res ,da je od tega ze 8 let, sam glede tega ne vem ,ce se je kaj spremenilo, mi je gospod iz komisije rekel ,ko smo prispeli nazaj na AMZS ,da kljub temu ,da sem naredil izpit bi lahko bil malo bolj siguren pri prehitevanju pocasnejsega vozila ,ki sem ga prehiteval,ko je vozil cca 75 km/h, jaz pa pri prehitevanju nisem upal prekoraciti dovoljene hitrosti 80 km/h in sva se kar nekaj casa po dvo pasovnici vozila skoraj vzporedno. Torej rekel je ,da ,ko sem prehiteval ,bi moral prekoracit dovoljeno hitrost ,za toliko ,da bi lahko vozilo varno prehitel ,in povedal ,da to se bolj nanasa za navadne ceste-enopasovnice. LP

Ti gospodje iz komisije tudi včasih preveč govorijo (bedarije) in premalo mislijo. Inštruktorji vožnje niso nič boljši. Oboji so včasih prepametni. Sam slabih izkušenj nisem imel, ker sem vedel kdaj se pogovarjamo resno in kdaj "človeško". Pravila so zato, da se kršijo, še posebno, ko je to potrebno. Ne pomeni pa to, da ni takšno kršenje kaznivo, čeprav je potrebno. Vozilo se prehiteva na najhitrejši možni način.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po okt 09, 2006 4:13 pm

ne dovg nazaj so mene ucil da ti lahko prekoracn dovoleno hitrost ce prehitevas!!!...k se vrnes nazaj na pozicijo pa mors zmansat hitrost na dovoleno....
Slika

sasiti
Novinec

Napisal/-a sasiti Po okt 09, 2006 4:43 pm

Mah jst sm bil 100%, da lahk prekoračiš dovoljeno hitrost pri prehitevanju. Sam pol je vsak, ki prehiteva, v prekršku - ker itak da morš potegnat, sicer se verjetnost nesreče bistveno povečuje. A mislte, da je pritožba tle na mestu, al je bolš plačat?

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Po okt 09, 2006 4:43 pm

AudiRSboy je napisal/-a:ne dovg nazaj so mene ucil da ti lahko prekoracn dovoleno hitrost ce prehitevas!!!...k se vrnes nazaj na pozicijo pa mors zmansat hitrost na dovoleno....

Zdaj boste še rekli, da če voziš po levi ti ni treba upoštevat omejitev, če voziš po desni pa jih moraš!? :rofl :rofl

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po okt 09, 2006 4:49 pm

milankregar je napisal/-a:
AudiRSboy je napisal/-a:ne dovg nazaj so mene ucil da ti lahko prekoracn dovoleno hitrost ce prehitevas!!!...k se vrnes nazaj na pozicijo pa mors zmansat hitrost na dovoleno....

Zdaj boste še rekli, da če voziš po levi ti ni treba upoštevat omejitev, če voziš po desni pa jih moraš!? :rofl :rofl

no ti pol kr prehitevi tko da neprekoracs dovoleno hitrost...

ksn traktor k gre 40kmh pa ga pejt v naselu prehitevat z 50 pa me prv zanima kaj se ti bo zgodil nasprot....zlo hit te bo ksn celo k bos prehitevu pou ure....

prvo mau poglej kaj pa kako pise pa bos vidu
Slika

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po okt 09, 2006 4:50 pm

Ma dej ne me basat! vidiš tu ti je krasen primer kako se izvajata teorija in praksa v naši prelepi zeleni deželi. Naučijo te nekaj, pol pa za svoje znanje fašeš kazen. Tist k pa ni naučen 100%, gre pa mem, pa se ti reži u faco k te je taplau ustavu.

Jst vem, da v tvojem primeru nebi plačal kazni. Tko je :!: Bi šou pa h sodniku, oni majo vsaj nekej pameti u glavi. Ker primeri ko ljudje ne poznajo ceste in vozijo čez ovinke 60, na ravnem pa pospešjo na 85-90, so zame bedaki. vsak nevaren odsek je posebej označen!
In zdej naj mi en razloži, kako naj takega ki je neuk teorije prehitiš :shock: da ne boš naredil prekrška!!! naj ga prehitevam pol ure, pa povzorčim prometno nesrečo, kar je spet prekršek :? GET REAL FOLK!

pravilo vsakega prehitevanja je da ga opraviš čimbolj varno. če hočeš to narediti moreš pospešiti, če pospešuješ (s pozitivnim pospeškom) povečaš hitrost. sam kaj k polcaj konča s fizko pr s=v*t :x
ne se sekirat, kr naj ti lepo pošlejo vabilo h sodniku, pa naj razsodi človek, ki je zato poklican, ne pa človek s pištolco u žepu.

PS: usem polcajem na tem forumu: nimam proti nobenemu posamezniku ničesar, u tem primeru opisujem stereotip o policajih, ki se pojavlja v praksi :evil:

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Po okt 09, 2006 5:07 pm

Kakor se spomnim so tudi mene tako učili, pri prehitevanju lahko greš čez omejitev potem pa spet nazaj. Tako tudi vedno delam, če bo pa kje enkrat policaj pa jeb*t ga, to zame edini normalni način prehitevanja.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Po okt 09, 2006 5:17 pm

Polooo je napisal/-a:
Pol bi po tvoje lahko na avtocesti firu 210, ker si prehitevu voznike na voznem pasu?

Glede na to,da je velikokrat kazen lahko odvisna od ocene policaja dvomim, da bi se mu 210 zdela primerna hitrost za prehitevanje. 107 je pa kar v redu za prehitevanje pri 90 omejitevi.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po okt 09, 2006 5:28 pm

no ti temule tvojemu policaju povej... kje je to zapisano v zakonu o varnosti
cestnega prometa (ZVCP) in seveda kazenska odlocba

http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... ehitevanje
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po okt 09, 2006 5:57 pm

mene je inštruktor učil, da se lahko hitrost prekorači samo in izključno samo v prmeru, če bi s tem preprečil nesrečo. ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

BOZL4
Novinec

Napisal/-a BOZL4 Po okt 09, 2006 6:13 pm

Polooo je napisal/-a:

se popolnoma strinjam s tabo
:D
how will we ever know, if we never try!!!

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Po okt 09, 2006 6:41 pm

Ja policaj te ziher ni nameril, ko si prehiteval (na levem pasu). Te je moral merit na desnem voznem pasu, tako da si držal hitrost še po prehitevanju. Tako bi jaz to razumel, če se bi pričakovalo od mene , da naj razumem. Seveda se bi tebi potem zdelo, da ne razumem, ampak jaz bi vseeno razumel tako. :D Dobil bi teh 10ksit al kolko je za plačat. Omejitev je le 90kmh, ni 110kmh, čeprav si pred tem prehiteval.

Če te nameri, te, če te ne, te ne. Jebiha. :)

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Po okt 09, 2006 6:54 pm

Sej če je vozil 90km/h pol sploh ne vem zakaj si ga šel prehitevat. :roll:

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Po okt 09, 2006 6:56 pm

BOZL4 je napisal/-a:
Polooo je napisal/-a:

se popolnoma strinjam s tabo
:D

kva se maš pa kle za strinjat, če je pa totalno bedarijo napisu :shock: :?
na avtocesti vsaj veš (da se ne boste zdej spet na ČE-je obešal!), da ti nebo noben nasprot prpelu, in lahko prehitevaš tut pol ure, čeprav bi ti jst verjetn od zadej pomagu prehitet.
medtem ko na regionalni cesti NE veš kdaj bo kdo nasprot prpelu, in zato pospešiš, da je izvajani manever opravljen čimhitreje!
dejte mal mislt s svojo glavo in ne sosedovo. me zanima kolk bi bli glasni, ko bi vm nasprot prpelala dva avtomobila k bi se prehitevala z razliko v hitrosti 5km/h. pa da vs slišm zdej, k bi verjetn usi u grabn ob cesti porinl, pol bi se pa pizdl na unga, ki po vašem mnenju vozi in prehiteva pravilno :x , ob tem bi si pa sami mogli kriti škodo, ker bi bli vi krivi. :clapclap :tomidelej: :/:o:/

bom v bodoče :pray: da vs ne ne bom nasprot zagledu k boste prehiteval
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov