Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Kraj: kamnik(okolca)

Se da kej rešit?

Napisal/-a urooos Če okt 19, 2006 5:41 pm

Lansko leto sem zletel s ceste s svojim avtomobilom.Avto je bil poškodovan, ni bilo nobenega soudeleženca. Policijo so poklicali očividci. Danes sem dobil domov odločbo:
-Kazen 50.000 + 10.000 SIT
- 4 kazenske pike

Razlogi naj bi bili prehitra vožnja glede na sposobnosti.......
V bistvu pa še sam nevem kako je do tega prišlo, ker se ne spomnim.
V šoku sem policajem govoril da me je izsilil nek avto,potem sem rekel da ni bilo nikogar ....... sem kej zafrknil s tem?

Prosim za nasvete
Lahko odvetnik kako pomaga
Rajš dam 100.000 kot pa 4 kazenske pike ( sem voznik začetnik) :(

LP Uroš

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Re: Se da kej rešit?

Napisal/-a seat Če okt 19, 2006 5:54 pm

urooos je napisal/-a:Lansko leto sem zletel s ceste s svojim avtomobilom.Avto je bil poškodovan, ni bilo nobenega soudeleženca. Policijo so poklicali očividci. Danes sem dobil domov odločbo:
-Kazen 50.000 + 10.000 SIT
- 4 kazenske pike
Razlogi naj bi bili prehitra vožnja glede na sposobnosti.......
V bistvu pa še sam nevem kako je do tega prišlo, ker se ne spomnim.
V šoku sem policajem govoril da me je izsilil nek avto,potem sem rekel da ni bilo nikogar ....... sem kej zafrknil s tem?
Prosim za nasvete
Lahko odvetnik kako pomaga
Rajš dam 100.000 kot pa 4 kazenske pike ( sem voznik začetnik) :(
LP Uroš

Laj kot prvo sočustvujem z tabo zaradi nesreče ampak obenem mi gre ful nasmeh.
Nevem kaj eni mislite,da prvo rečete,da vas je izsilil avto drugič pa zgodbo čist zasučete,če se že morate lagati pol se dejte vedno enako ne pa enkrat govorit tko drugič drugače.
Če bi govoru resnico bi definitivno skoz govoril enako tko pa enkrat tko drugič tko.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos Če okt 19, 2006 5:58 pm

ej jst sploh nism vedu kwa je res in sm mislu da bo to kao bolš.
Pol mi je dokazu da to ni mogl bit da bi se umikov, in pol sm reku da avta najbrž ni blo
K mi je kr z nekim zaporom pa neki grozil..

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos Če okt 19, 2006 6:00 pm

Kaznovan sm pa po dveh členih:
- 243
-30 5odst. 1 št

Kao neprilagojena vožnja
S čim so lahko prišli do tega mnenja, a imajo kakšne dokaze ali je to samo predvidevanje

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 19, 2006 6:03 pm

A kr z zaporom ti je grozil? Verjem, to majo finte, da se ustrašiš, pa poveš po resnici, halooo, nobenga zapora ne dobiš, ker pol bi dobilo zapor vsak dan 100 folka!
To z neprilagojeno je pa tko; če voziš po ledu 30 km/h in pol zdrsneš s ceste, je neprilagojena, tko da to je :roll: :roll:

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos Če okt 19, 2006 6:04 pm

z zaporom zarad tega kao da sm druzga obtožu, k sm reku da je en avto šou nasprot ane ....
prasci uglavnem

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 19, 2006 6:06 pm

ja oni so tud tebe obtožli, da si šou prehitro, tud če te niso vidli, no pol morajo v zapor :?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če okt 19, 2006 6:08 pm

urooos je napisal/-a:ej jst sploh nism vedu kwa je res in sm mislu da bo to kao bolš.

Lej nevem ampak resnice ne smeš prikrivat in ne smeš mislit kaj bo boljš
Kao neprilagojena vožnja
S čim so lahko prišli do tega mnenja, a imajo kakšne dokaze ali je to samo predvidevanje

Lej,če za nesrečo ni bil kriv drug dejavnik ali tretja oseba ali psihofizično stanje voznika jim skor ne preostane nič drugega kot pa,da navedejo prehitro vožnjo.
Potem se še vprašaj kaj so izjavile priče,ki so poklicali policijo.
Vsekakor je hudo,da dobiš kljub svoji škodi še kazen in pike ob dejstvu,da ni bila poškodovana tuja lastnina ali da bi bila kakšna oseba poškodovana.
Zadnjič spremenil seat, dne Če okt 19, 2006 6:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če okt 19, 2006 6:08 pm

neprilagojena vožnja je zato ker si pač naredu nesrečo. če do nesreče nebi prišlo bi bla vožnja prilagojena ;)
kar se pa šoka tiče, ti pa čist verjamem, da ti ni blo nič jasno, zato se to imenuje šok - pač posledica je blo pa laganje policaju. dokazat ti pa ni mel kej, ker so mu itq očividci povedal kako je blo, tko da ti je bl k ne mal naložu, da je on tolk pametn
lej jst mislm da 40k, pa 4kt niti ni tolk velik problem, tko da moje mnenje je da plačaš, pa je zgodba zaključena. druzga ti ne morm rečt, ker usak odvetnik bi ti več pobral. se lohk zgodi tut izkušenemu vozniku ...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 19, 2006 6:10 pm

Drugič reč, da je stekla mačka čez cesto. Upam, da ti ne bo grozil z zaporom?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če okt 19, 2006 6:12 pm

Cash je napisal/-a:To z neprilagojeno je pa tko; če voziš po ledu 30 km/h in pol zdrsneš s ceste, je neprilagojena, tko da to je :roll: :roll:

Si že kdaj slišal,da moraš hitrost in način vožnje prilagodit razmeram na cestah.
Če je poledica se ziher ne boš vozu 100km/h
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
V tvojem primeru pa je pri zdrsu lahk precej drugih dejavnikov,ki imajo lahko posledico zdrs avtomobila.

Drugič reč, da je stekla mačka čez cesto. Upam, da ti ne bo grozil z zaporom?

Ja ampak potem naj vedno govori enako ne pa da potem spreminja zgodbo in svoje pričevanje.
Zadnjič spremenil seat, dne Če okt 19, 2006 6:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos Če okt 19, 2006 6:14 pm

ja fak
60k pa še 4 pike
in zdej bom u naselju prpelu enkat 10 preveč in ajde izpit
neb reku čeb biu pjn al pa kej...........fakkk

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 19, 2006 6:20 pm

Seat, jst sm sam napisu, da tud če vozš po omejitvah (napisu sm 30), pa da zdrsneš, je neprilagojena in ti dajo kazen, tko da, ne vem, probi se prtožt, pa reči da si biu ful u šoku, glede druzga avta, pa k ti je pol grozu z zaporom, si se ful ustrašu in reku, da ga ni blo. To povej sodnici. Sej, kaj zdej maš polovičko za plačat al celo kazen, ker če imaš celo, se pritoži, pa boš mau na cajtu dubu.

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos Če okt 19, 2006 6:23 pm

celo ,sj nwem zakaj ni polovična

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če okt 19, 2006 6:27 pm

Ma neki cajta je blu tku, da če so ble pike, da nisi več dobu polovičke, ma kaj niso to zdej spremenili nazaj na star sistem?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Če okt 19, 2006 6:31 pm

Cash je napisal/-a:Seat, jst sm sam napisu, da tud če vozš po omejitvah (napisu sm 30), pa da zdrsneš, je neprilagojena in ti dajo kazen, tko da, ne vem, probi se prtožt, pa reči da si biu ful u šoku, glede druzga avta, pa k ti je pol grozu z zaporom, si se ful ustrašu in reku, da ga ni blo. To povej sodnici. Sej, kaj zdej maš polovičko za plačat al celo kazen, ker če imaš celo, se pritoži, pa boš mau na cajtu dubu.

Lej jst sem mel pred dvema letoma podoben primer in sicer tkole;
Zaradi poledice in neposoljene ceste sem z Ibizo pač malo zdrsnil sreči ni bilo meni nič in tut avtu ni bilo nič razen ena plastika spodaj je počla drugo je preživelo ampak sem moral za pomoč pač počakat druge,da smo lahko cesto odprli in avto spravili z jarka,ker je bila pač cesta neprevozna.In sicer sem bil sam kriv,ker nisem predvidel,da je na takih senčnih mestih,kjer voda teče čisto ob cesti pač bolj izpostavljena ta poledica.torej pravim da četudi bi bila tam omejitev 30km/h bi moral sam ocenit,če se lahko pelljem z tako hitrostjo varno mimo tega odseka.Ampak žal te izkušnje pridejo po precej prevoženih kilometrov in so pač začetniki bolj izpostavljeni,ker so pa roko na srce v vožnji še neizkušeni.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če okt 19, 2006 6:31 pm

Iz te godlje bi te znal sam kaksen odvetnik spravit, sam njega bo treba tudi plačat! Gres do enega odvetnika poves zgodbico pol pa bo ze povedal ,če se da kaj rešit. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
urooos
Novinec

Napisal/-a urooos Če okt 19, 2006 6:47 pm

sj to nameravam
da saj neb tok pik dubu

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Če okt 19, 2006 8:04 pm

kot voznik začetnik imaš na voljo še 3 pike bonusa (skupno jih je 7). Do polovičke nisi upravičen niti pri prekomerni hitrosti, ker si mladi voznik. Samo za info: do 10km/h ne boš dobil nobene točke, do 20km/h boš dobil 1 kazensko, do 30km/h pa 3 - takrat gre izpit. Ni take panike torej pač bolj počasi.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe okt 20, 2006 9:38 pm

Fant je že sam dosti prestrašen, tako da ga ni treba še bolj strašit.
Kaj pa če mu verjamemo da se je peljal z prilagojeno hitrostjo,oljnega madeža pa ni videl.Najlažje je napisati na odločbo o prekršku, neprilagojena hitrost.
Vprašanja
-kdo je hitrost izmeril
-očividci očitno imajo sposobnost oceniti hitrost vozila
-to znajo tudi naši organi, ki osebno zaznajo prekršek
-vedno grozijo z zaporom oz. uklonilnem zaporom
243.člen(1) Policist odredi odstranitev oziroma odvoz vozila, ki je parkirano v nasprotju z določili tega zakona (nepravilno parkirano vozilo), če onemogoča drugemu udeležencu cestnega prometa varno nadaljevanje poti tako, da je pri izogibanju temu vozilu on ali kdo drug ogrožen ali bi glede na okoliščine lahko bil ogrožen, ali ovira druge udeležence cestnega prometa v smislu
30.člen5) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 4 kazenske točke.Tu pa se navezuje na (1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

Samo predvidevajo, ker materialnih dokazov verjetno nimajo, ker jih v času tvojega
divjanja verjetno ni bilo tam.
Ustava pravi
27. člen
(domneva nedolžnosti)

Kdor je obdolžen kaznivega ravnanja, velja za nedolžnega, dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodbo.

lp seeman66
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost