Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Kaj narest če "uradna oseba - policist" laže ?

Napisal/-a edy1 Po nov 13, 2006 9:16 pm

Tkole nej povem moj primer:

Ob 03:00 zjutraj sem vozil po tržaški v LJ., po levem pasu zraven mene je vzporedno vozilo drugo vozilo.
Malo naprej od KMŠ-ja je bila patrulja, katera je suvereno kontrolirala promet in takrat je policist skočil še ne na desni pas cestišča in ustavil vozilo zraven mene.... kolega je še v zaj**** reku " glej k so ustavl" nakar je sledilo presenečenje....
jst sm z vožnjo nadaljeval v križišču z Langusovo levo in na rdečem semaforju ustavil.
Pol pa k na kakšnem akcijskem filmu prleti kibla in pa policijski avto en skoč pred mene, en pa za mano.
In pa sledi rutinska kontrola.... piham in 0, dokumenti vse o.k. , pol mi pa policaj prbije da sem ušel in da mi sledi sodnik za prekrške...

sledil je zagovor pred sodnikom za prekrške in danes pričanje policista, pri katerem sem želel biti prisoten.

In kaj se zgodi... PAZTE TO !!!!!!!!

"uradna oseba" sklobasa, da sem ušel, da zraven mene ni bilo nobenega vozila na desnem pasu, da je možakar skočil pred moje vozilo na levi pas tržaške in pa da sem se ustavil na rdečem semaforju, ker nej bi bil kao avtomobil pred mano, oni pa so samo s kiblo pripeljali zraven mene.

Pol mi je blo pa dost, pa sem rekel sodnici naj pokliče še poslovnega partnerja, kateri je bil takrat z menoj.
Policist se vmeša in začne naštevat svoje priče in jih našteje 7 ali 8....

Postavim mu direkt vprašanje ???
Kako je možno da se je 7 ali 8 policistov pripeljalo za mano v kibli ???
Pa je začel mencat in lovit krivine, postal aroganten, se začel zadirat...

PROSIM ZA POMOČ, kaj se da narest v tem primeru ???
PS: kje piše da uradna oseba ni krvava pod kožo in da pove vse po pravici ???
*******DE-design********
tuning team

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Po nov 13, 2006 9:58 pm

cenzurirano

edit:v tej temi je prišlo do nekih čudnih pojavov,v manj kot uri +1170 ogledov :shock:
Zadnjič spremenil T2a, dne Po nov 13, 2006 10:16 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Po nov 13, 2006 9:58 pm

lol no jaz sm meu pred leti nesrečo in so mi napisal da sm meu 12 metrov dolgo zavorno pot :shock: čeprov je to nemogoče ker v križišču kjer sm se zaletu sploh ne vidš 12 metrov naprej avto u resnic sm jaz bremzu usega skup pov metra še to ne k mi je avto direkt vn prpelu iz neprednostne ceste in za povrh tega ker je biv moj desni in ker je slučajno en d**** na njegovi strani znak spizdu sm biu jaz kriv čeprov sm prpelu po prednosti ampak ker na njegovi strani ni blo znaka sm kriv jaz :?:
to je že cca 2 leti nazaj pa se še zmeri tožmo iz zavarovalnco policijo in sodiščem :roll:
....

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Po nov 13, 2006 10:01 pm

hmmm kam pa so vsi posti zginl :?:
tole temo bo država zaplenla :P
mogoče bi pa lah dal na TV kej tazga :-P
take primere bi lah dal na evropsko sodišče zdej k smo u evropi :lol:
....

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po nov 13, 2006 10:13 pm

Lahko se pritožiš na ustavno sodišče. V Sloveniji obstaja društvo. ki poskuša pomagati v takih primerih.

lp

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Po nov 13, 2006 10:15 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:ker pof... imbecil briše poste :evil:

jest sm pa ful dovgo zgodbo napisov (ki se tice tele teme) pa so mi jo tud zbrisal :cry: Pa tko sm se potrudu in vse lepo napisov :cry:

Uporabniški avatar
gagi´d hype
Novinec

Kraj: Od Sevnce čez Ljubljano v Šalovce :D

Napisal/-a gagi´d hype Po nov 13, 2006 10:18 pm

Js mislim da je tu zarota :EE
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po nov 13, 2006 10:41 pm

Plavci držijo skupaj.
Sicer te pa nima kaj ustavljat brez lizike ali lampe.
Če ni imel nič od tega v roki je to napaka v postopku in nisi ne kriv ne dolžan.
ODVETNIKA!!!

P.S.:
Zaradi takih genijalcev v uniformi ima naša država slabo izvršilno oblast.
Žal jih ni malo in, ker je tako idiotiziranje med njimi očitno že redna praksa, že vsak kadet dobiva krila, ko je na dolžnosti. Papki.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po nov 13, 2006 10:58 pm

bass je napisal/-a:Plavci držijo skupaj.
Sicer te pa nima kaj ustavljat brez lizike ali lampe.
Če ni imel nič od tega v roki je to napaka v postopku in nisi ne kriv ne dolžan.
ODVETNIKA!!!

P.S.:
Zaradi takih genijalcev v uniformi ima naša država slabo izvršilno oblast.
Žal jih ni malo in, ker je tako idiotiziranje med njimi očitno že redna praksa, že vsak kadet dobiva krila, ko je na dolžnosti. Papki.

da ne bo pomote, podnevi lahko 100% ustavlja tudi SAMO z roko(kar piše tudi v spodnjem pravilniku), brez lizike ali lampe...ponoči sicer praviloma ustavljajo z rdečo ročno svetilko, sam pa ne vem pa če so tukaj možne kakšne izjeme, tukaj bi bilo dobro da bi bimmer ali kak drug policist uskočil, ki ima kaj pojma na tem področju, v tem podforumu se namreč vse preveč stvari piše na pamet v stilu babačulababarekla....

pravilnik o znakih ki jih dajejo policisti
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=16425
Zadnjič spremenil Slide, dne Po nov 13, 2006 11:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po nov 13, 2006 11:05 pm

Slide, logično je, da se mora policaj ločit od ostalih peščcev z loparčkom ali lučjo.
Moj zagovor bi bil: Kaj pa jaz vem, sem mislil, da se poznava in sem mu še nazaj pomahal.
Ni ga sodnika, ki nebi razumel take situacije.
Sicer pa je bilo to ob 3h zjutraj in sem bil utrujen, pade koncentracija, ne gledaš vsakega morona, ki pijan maha ob cesti ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
edy1
Novinec

Napisal/-a edy1 Po nov 13, 2006 11:31 pm

Trdi da je imel odsevni jopič in pa liziko z osvetlitvijo !

PS: Fantje, hvala, ker ste se odzvali v takšnem številu s konkretnimi predlogi !!!

Sm pa tud to študiral s TV-jem, da bi mal novinarjem razložil kako in kaj !?
Kaj mislite o tem ????

BTW: Moderatorje naprošam, da se posti v tej temi brez utemeljitve ne brišejo kar tako vsepovprek, saj mi je vsak predlog več kot dobrodošel !
*******DE-design********
tuning team

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po nov 13, 2006 11:49 pm

Obrni se na trenja ali preverjeno, jih bo sigurno zanimala tematika.
Najprej pojdi do odvetnika, da boš imel zaledje, da se bo pojavil na TV (probaj se dogovoriti za popust ali za primer "pro bono", glede na to da mu boš priskrbel medijsko pozornost), potem pa naredi štalo z mediji in to čimvečjo, je že čas, da se jim pristriže krila, še par let takega početja pa se lahko okličemo za totalitarno - policijsko državo.
Dejstvo je, da ti bo javnost verjela, ker ugled policije že dolgo ni več ugleden.
To pa lahko sproži premike pri vodstvu policije, kar je nenazadnje tudi cilj.

Imaš mojo 100% podporo!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus To nov 14, 2006 12:10 am

Samo če smo čist fair, ne bo šel policaj za tabo se gonit pa lagat da te bo pojebal kar tako. Tako da je po mojem ali res pomahal tebi pa nisi dojel da maha tebi in mislil da maha drugemu in šel mimo, on pa razumel da si spizdil. Itak pa veš da če policaju bežiš, to ni hec in bo najbrž še malo "pojačal" svoje argumente.
Lahko pa da si se komu zameril pa da se ti tako maščujejo. Zelo malo verjetno, ker so taki "heci" ponavadi bolj "hecni".

Jaz sem naprimer en mesec delal (in živel) v enem mestu (pustimo katerem), kjer sem imel bejbo. V družini je bil policaj.... Skoraj vsak dan me je ustavila kaka patrulja (kontrola prometa) :D Nisem imel euro trikotnika, nisem imel prve pomoči in žarnice so bile pomanjkljive...in vsakič mi je (ni bil vedno isti policaj) pregledal dodatno opremo in rekel da "danes me spusti, ampak bo treba kupit" :lol: :lol:

Tako da po mojem bo prvo, da se nista razumela; ti malo utrujen, on isto, pa je zato frka.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To nov 14, 2006 7:31 am

pokliči klub za pomoč voznikom. pomagajo vsem voznikom, k iso se znašli v takšnih in podobnih situacijah....
če želiš telefonsko po PM.....
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To nov 14, 2006 9:12 am

@phoebus lepo da imas tako lepe izkusnje s policaji. So pa med njimi tud posebnezi ki rabijo pozornost in nimajo v glavi pošlihtano. Boš pa res težko kaj dokazal če nimaš kakega drugega dokaza, ker sodniki vedno raje verjamejo policaju kot pa soferju. A ni tam na kriziscu tut video nadzor prometa? Kako je s pridobivanjem teg posnetkov?

Sem mel podobno situacijo kot edy1 ene 10 let nazaj, samo da sem mel nesreco. Bil sem sicer kriv, v zapisniku sta pa voluharja natrosila polno buc da me je tok pogrel da sem se sel kregat z njima...no sej pol se ve verjetn kako se je koncal. SE NE SPLAČA!
Dodge Stealth Twinturbo AWD

cop
Nov uporabnik

Napisal/-a cop To nov 14, 2006 9:29 am

Podnevi te lahko policist ustavi ali z loparčkom če pa tega nima pri sebi pa lahko tudi z roko ker isto velja.
Ponoči oziroma ko je vidljivost slaba pa te mora ustavit z lučko.torej gre za megalight na katero se natakne en tak rdeč nastavek in potem lučka sveti rdečo.Po pravilih bi moral policist nositi tudi odsevni jopič vendar to je bolj pravilo za prometne policiste kokr pa za splošne.

V policiji pa obstaja tako imenovana "modra zavesa" in ti si ji očitno podlegu.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika To nov 14, 2006 9:30 am

Na srečo tudi sodniki za prekrške znajo uporabljati zdravo pamet in logiko.
Zakaj bi ušel kontroli, če nisi bil vinjen, če si imel vse papirje v redu, če nisi vozil prehitro oziroma zagrešil prekrška? Skratka, če nisi imel slabe vesti? Če nimaš prav veliko prekrškov na vesti, bo vsakemu sodniku jasno, da nisi imel razloga bežati. Pa tudi če bi "kao" spregledal kontrolo, mislim, da se to lahko zgodi prav vsakemu. Če te ne ustavijo prav pogosto, te enostavno prestrašijo, ne veš, kako bi reagiral in pač pelješ naprej. In glede na to, da si očitno ob drugem poskusu ustavljanja vendarle lepo ustavil in nisi delal težav....

Verjetno se vsaj okvirno spomniš, kakšen avto so pa dejansko ustavili?

Po drugi strani pa ne vem, zakaj za boga milega policaj napleta? No ja, upam, da se bo dobro izteklo.
Protonika ima bullbar.

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar To nov 14, 2006 9:42 am

Mater eni policisti so pa res k****ni.
BMW E46

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To nov 14, 2006 12:16 pm

Zakonodaja omogoča modrim da izkoriščajo (del stavka v členu) če organ osebno zazna prekršek. Se pravi ne potrebuje dokazov, če te hoče kaznovati. Primer, pelješ proti semaforju z 50km/h. Tik pred semaforjem se ti prižge rumena luč. Če zaviraš obstaneš na sredi križišča, na drugi strani križišča pa modri, ki te ustavi da si prevozil rdečo. Dokaza nima, pa še vedno jim dajo vse prav na sodišču.
Obrni se lepo na KZVD.

LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost