the_man je napisal/-a:jas sicer nisem dobo maila, sem pa slišal o tem. to bi blo logično edino če bi s provido neprenehoma snemali, se pravi da vozi po desnem pasu recimo 130km/h mim pa pripizdi nekdo in pol grejo za njim. iz tega vidika bi se tudi vidlo recimo če bi oni vozili ne vem recimo 180km/h in prisli za nekoga ki vozi 170km/h ter ga zato kaznovali. to verjetno neb blo mogoče saj je bil policaj v prekršku še preden je zaznal prekršek= protislovje. moje razmišljanje
lp
seeman66 je napisal/-a:the_man je napisal/-a:jas sicer nisem dobo maila, sem pa slišal o tem. to bi blo logično edino če bi s provido neprenehoma snemali, se pravi da vozi po desnem pasu recimo 130km/h mim pa pripizdi nekdo in pol grejo za njim. iz tega vidika bi se tudi vidlo recimo če bi oni vozili ne vem recimo 180km/h in prisli za nekoga ki vozi 170km/h ter ga zato kaznovali. to verjetno neb blo mogoče saj je bil policaj v prekršku še preden je zaznal prekršek= protislovje. moje razmišljanje
lp
Ja s Provido lahko zazna in dokaže prekršek. Lahko pa tudi osebno zazna prekršek, in ugotovi da se nisi peljal po omejitvah. Tako je nekje zapisano. Mislim halooooo
lp seeman66
seeman66 je napisal/-a:Jaz ne potrebujem dodatne razlage,hvala. Ampak državljana s 180km/h, lahko prehiti in ga čez pet,šest kilometrov spusti naprej in ga potem začne zasledovati. Pa se lahko na glavo postaviš, ko bo imel organ lepo dokumentiran dokazni material za sodnika za prekrške. Komu misliš pa bojo verjeli? Lahko sicer rečeš da te je silil k prekoračitvi, ampak na koncu vedno sledi položnica.
Pa še to pri hitrosti 180km/h prevoziš 500m ,kolikor jih provida potrebuje za uspešno opravljeno meritev prevoziš v cca10 sec.
Pa brez zamere
lp seeman66
the_man je napisal/-a:se pravi da se ne sme pelat preko omejitev če nikogar ne snema, lovi, ali ni na nujni vožnji kajne
seeman66 je napisal/-a:Zakonska podlaga je jasna
10. člen
Meritve hitrosti iz premikajočega se merilnega vozila so pri mobilnem
merjenju hitrosti dovoljene ob upoštevanju naslednjih zahtev:
– dovoljeno je samo merjenje hitrosti vozil, ki prehitevajo vozilo, v
katerem je vgrajen merilnik hitrosti, oziroma vozijo mimo merilnika
hitrosti;
Še kaj ni jasno
lp
seeman66 je napisal/-a:Zakonska podlaga je jasna
10. člen
Meritve hitrosti iz premikajočega se merilnega vozila so pri mobilnem