Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Mednarodno vozniško dovoljenje - USA leta???

Napisal/-a JaNi|86 So dec 02, 2006 8:32 pm

Lep pozdrav!

Opazu sem eno temo, ki pa ne odgovarja na moja vprašanja, tak da sem novo odpr, pa še bol očitna je :roll:

Stvar je sledeča: Glede tega kaj je in kje je potrebno MVD mi je dokaj jasno ( http://www.amzs.si/?podrocje=37)

Februarja nameravam it v USA in bomo tam imeli en avto, ki ga bo pač vsak po potrebi ko ga bo rabu uporablau. Nekje sem enkrat slišal, da če hočeš v USA vozit z MVD moreš bit 25 let star ? Zanima me če to res drži in kake imajo kaj omejitve glede vožnje in rentanja avtomobilov (Takrat bom imel cca 2,5 leta izpit za avto)

Hvala že v naprej
Lp, Jani

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Mednarodno vozniško dovoljenje - USA leta???

Napisal/-a W|zz So dec 02, 2006 8:44 pm

Jaz sem šel septembra v usa (ny&miami), kjer naj bi dobil sestrin avto, potem pa smo ugotovili da ni zavarovan za ne vem kaj, bla bla in smo se raje odlocil za rentacar. Ko sem spraševal za rentat avto, ni noben nič omenjal kakšnih pogojev glede starosti, rabiš pa obvezno 2 osebna dokumenta in bančno kartico (kartica in MVD morata biti od iste osebe). Pa študentska bančna nekje prime, nekje ne, tako da če jo imaš slučajno, si zrihtaj še kaj drugega...

lp

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 So dec 02, 2006 8:47 pm

Hvala

No še to sem pozabu povedat. Nas gre več okoli 20 in zraven bodo ljudje do 40 let, tak da rentali bodo lahko oni.
Mogoče pri rentanju ne gnjavijo glede let, kak pa bi kaj policija na to reagirala oz. kak vse to piše v njihovem zakonu, ve kdo mogoče ?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay So dec 02, 2006 10:20 pm

starost ni ovira jaz imam mednarodno pa sem 20 star vozim pa tud vsako leto 6 mesecev po Usa. Policija me tudi ustavla pa nič niso komplicirali. Kak je pa z rent-a carom pa nebi vedel..
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost