Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

GIOVANNI RACER
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Vandalizem!

Napisal/-a GIOVANNI RACER Če dec 21, 2006 10:43 pm

Vceraj ob 15 uri pridem iz sihta nazaj, 10 min sm bil v stanovanju, se vrnem do avta po 10ih minutah in najdem avto popolnoma popraskan s ključi. Avto je bil parkiran na parkirišču pred blokom, sredi belega dneva.....Pride policija, seveda z 1 urno zamudo, naredi zapisnik, poslika zadevo - in to je to. Nima smisla tukaj zdaj žaliti ter zmerjati te "vandale", sej itak sami vedo da nimajo nič od življenja, če jim je v fetish praskanje drugih avtomobilov.
Zanima pa me druga stvar. Ali je možno, da bi mi zavarovalnica pokrila stroške, če je avto zavarovan pri Adriatica Slovenica ( E + H kombinacija), kar vključuje stekla, luči, divjad, toča in parkiriše. Slisal sem da vandalizen šteje samo pod kasko zavarovanje, katerega pa pač nažalost nimam.
Hvala za vse predloge!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če dec 21, 2006 10:52 pm

... smola za tebe, ker ga žal na parkirišču ni poškodovalo drugo vozilo...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Če dec 21, 2006 10:52 pm

Nej uganem, imaš dokaj vpadljiv avto, ki marsikomu požene fovšijo po žilah, a sem uganil?

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če dec 21, 2006 11:08 pm

Zal je to postal nacionalni sport, poleg voznje v rdeco, st. 1

sam imam podobno izkusnjo. bil totalno besen na cel svet dan, dva, pol te pa mine. jebes pleh
ponavad pa to delajo babice (in njim podobni betezni ljudje), k jim gre u nos ker si parkiral na parkplacu pred njihovim blokom. seveda stare gospodicne nimajo prevoznega sredstva, torej ne wem u cem je point. mogoce pa cuvajo parkplac za svojega ze davno preminulega mozicka. :roll:

kar se pa zavarovalnce tice: zal. vseeno pa poklic - poskusiti ni greh.

respect

iBiZaSeAt
Novinec

Kraj: kranj

Napisal/-a iBiZaSeAt Če dec 21, 2006 11:23 pm

Men so tud mojo beezo spraskal na parkirišču k sm bil v službi. jao kakšn šok je bil to k sm stopu do avta!!! mel sm čez cel bok avta prasko!!!! poklicu sm polcijo (čakam najprej vec k pol ure) pol je pa sam en grd zapisnik naredu, pa poslikov!!! mam pa kasko in so mi na zavarovalnici Triglav kril škodo, brez odbitne franšize sam drug let bom mogu 10% draži plačat kasko :x

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Če dec 21, 2006 11:36 pm

če nimaš vandalizma zavarovanega ne bo nič.. sicer je pa odvisno kake so praske.. če bi recimo bile take da zgledajo koda jih je naredil kdo ko se je s kolesom mimo kopetljal al pa z vozičkom pred mercatorjem, bi se dalo tut tko kaj zrihtat

lp
Slika

GIOVANNI RACER
Nov uporabnik

Napisal/-a GIOVANNI RACER Če dec 21, 2006 11:54 pm

Recimo da je avto dokaj vpadljiv, peugeot 206 cc.... praske zgledajo popolnoma, namerne s ključem po vseh straneh avta. Tako da je edina opcija, barvanje kompletnega vozila. Na mojo žalost živim v kraju, kjer mlajša populacija v življenju ne pozna nič drugega kot celodnevno popivanje, vlečenje trave, in ostalih kriminalnih dejanj....In potem pa je taka zgodba, če nimam jaz potem pa tudi on ne bo...in "prask" po plehu.....primitivci, ni kaj.... vsi so pogumni anonimneži, nihče pa ni tako pogumen da stopi do človeka in mu kaj v obraz reče. Najlažje je po plehu s ključi potegnt, ker veš da te avto ne bo nazaj.....
In to pomeni, da mi ni pomoči, razen da olajšam svojo denarnico za cca. 1000 EUR?

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe dec 22, 2006 7:39 am

poliranje ni možno?
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe dec 22, 2006 7:43 am

GIOVANNI RACER je napisal/-a:Recimo da je avto dokaj vpadljiv, peugeot 206 cc.... praske zgledajo popolnoma, namerne s ključem po vseh straneh avta. Tako da je edina opcija, barvanje kompletnega vozila. Na mojo žalost živim v kraju, kjer mlajša populacija v življenju ne pozna nič drugega kot celodnevno popivanje, vlečenje trave, in ostalih kriminalnih dejanj....In potem pa je taka zgodba, če nimam jaz potem pa tudi on ne bo...in "prask" po plehu.....primitivci, ni kaj.... vsi so pogumni anonimneži, nihče pa ni tako pogumen da stopi do človeka in mu kaj v obraz reče. Najlažje je po plehu s ključi potegnt, ker veš da te avto ne bo nazaj.....
In to pomeni, da mi ni pomoči, razen da olajšam svojo denarnico za cca. 1000 EUR?

Je način - postavi wireles kamerce v avto, pa ko bo naslednji potegnil s ključem, ga bo posnelo, potem pa ga najdi mu pokaži kaj je pokazalo na kameri in mu povej da naj prinese 1000 eurov za štrihanje, drgač mu boš kolena podrobil. Za podkrepitev trditev ga pa še parkrat okol kepe butn, da bo resno vzel.

Drgač pa kasko za parkirišče in tretjo osebo, pa ti zavarovalnica krije stroške.
Old subarus never die, they just get faster!

GIOVANNI RACER
Nov uporabnik

Napisal/-a GIOVANNI RACER Pe dec 22, 2006 7:57 am

Poliranje nažalost ni možno, praske so do pleha..... Kar se tiče kamerce v avtu, moral bi jo imeti namontirano že pred etm dogodkom, zdj mi ne pomaga nič, ker dvomim da bo poiskusil še enkrat.... a to pomeni da na noben način ne morm nič iztržit od zavarovalnice?? škodo so mi namreč ocenili na 400.000 SIT.....

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe dec 22, 2006 8:25 am

... sem ravno še mislil omenit, da za cel avto 1000€ ne boš imel dovolj... sorry... lahko, pa da ti ga jutri še kdo na parkingu z odbijačem, ko bo poleg parkiral po celi levi strani potegne :idea: ... pojutrišnjem pa še po desni...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Pe dec 22, 2006 8:36 am

Sicer je normalno, da si to naredil, ampak skoda je, da si ze sel delat zapisnik. Sicer je to, kar bom zdaj napisal rekla-kazala ampak iz dovolj zanesljivih virov: INTERSPAR oz Citypark v Ljubljani ima zavarovano parkirišče. Tam parkiraš, gres na info, poklicejo policijo in to je to.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe dec 22, 2006 8:44 am

Rjuhar je napisal/-a:Sicer je normalno, da si to naredil, ampak skoda je, da si ze sel delat zapisnik. Sicer je to, kar bom zdaj napisal rekla-kazala ampak iz dovolj zanesljivih virov: INTERSPAR oz Citypark v Ljubljani ima zavarovano parkirišče. Tam parkiraš, gres na info, poklicejo policijo in to je to.

Samo v parkirni hiši od city parka, zunaj ni zavarovano.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe dec 22, 2006 8:45 am

pa tut če bi mel kamero, bi moral najt barabo! kar je pa težko in tut policija ti pri tem ne bo pomagala.... jst bi dal avto pod napetost.... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco Pe dec 22, 2006 8:51 am

Večji problem od tega, da boš moral cel avto barvat je to, da imaš avto pred blokom in ko bo popravljen, se bo "verjetno" ponovila ista zgodba. Nekomu pač nisi všeč in se znaša nad tvojim avtom oz. ne ve kam bi sam s sabo in se potem znaša nad tujo lastnino.
Isti problem je mel moj foter. Avto popravil, čez en teden spet. Je pa res da avto ni bil tko porajsan kot tvoj. Tako da je pol vse skupi pustil tko kot je in od takrat dalje mir.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe dec 22, 2006 9:12 am

če je pršu do pleha, ne bo miru, ker bo začel rjaveti...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe dec 22, 2006 9:32 am

Sej bo pred blokom še kak drug avto, ki ga bodo porajsali - kupi kamero in snemaj parkirišče, ko jih boš dobil pa naredi tko da policija ne bo nič vedela - samo ti in par kolegov, pa naj ti tipček nosi magari vsak mesec po 100 eurov, drgač pa ga polomiš orenk. Policije ne bo upal klicat, ker bo vedu, da bo tepen, pa ti bo denarce nosil.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe dec 22, 2006 9:36 am

K je men tipček iz jarš ukradu avtoradio in mi polomil ključavnico in armaturo, sem ga dobil v pol ure po odhodu policistov (katerim sem povedal, da je bolje za tipčka, če ga najdejo oni pred mano, pa so se samo smejal). Tipčka sem dobil in maglite baterija je pela tok časa, dokler ni iz predala povlekel radio in vse svoje prihranke 20k sit za polomljeno armaturo in ključavnico v petki.

Tko da ti predlagam da narediš podobno.

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco Pe dec 22, 2006 9:41 am

Ni pršu do pleha, je že tri leta od takrat pa je samo lepa bela rajsica.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe dec 22, 2006 9:48 am

ne, njemu so prišli do pleha, zato ne bo imel miru, če pusti tako kot je...
Obey me. You'll be happier.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost