Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
nejc0
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Zaletaval se v rit poleg tega pa se pobegnil

Napisal/-a nejc0 Pe dec 29, 2006 3:33 pm

Zivjo!
Mam en problem...na avtocesti se mi je pri 130km/h (on je mogu prletet sigurno okol 180) en naslanjov na moj avto poleg tega pa se z vedno vecjo silo zabijov v mene in ko me je zaneslo sem valda mocno zmansal hitrost. Pol pa pac se skor ustavmo pa model pobegne....in zdej jst dobim podatke s policije da bom se jst vrjetno kriv?!?!!? ZAKAJ LE ???

Poleg tega mam dedka in punco za prico ker so bli v avtomobilu...ne vidm razloga da sm jst kriv!

Prosim za pomoc
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe dec 29, 2006 5:28 pm

zanimivo da ti pri 50 km/h razlike ni odneslo zadka in te fliknilo nekam, in da je on bil še sposoben pobegnit :shock: Pa imaš vsaj njegovo registrsko? In kaj točno pravijo na policiji? :? :?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Pe dec 29, 2006 5:41 pm

mogoče so te sprobal, če se lažeš (a maš kasko?)

upam da maš njegovo tablco, drgač bojo pa priče povedale svoje, če ne taplavmu, pa sodniku.
dobr reš zadevo, LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe dec 29, 2006 6:25 pm

Če nimaš nobenega podatka o povz. potem se lahko le obrišeš okol nosa.
Če boste dobil tega modela bo dobil(če kličete polcaje) 120 jurjev +.....
Lahko si pa konc koncev vesel da se ni še kej hujšga zgodl in da ste vsi celi.
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
nejc0
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc0 Pe dec 29, 2006 6:27 pm

Mam registrsko pa to...sm najdu tipa in oni tud...pa so rekl da greva oba h sodniku....ker sm mu jst kao zabremzov....

bedniki!

on je biu sam v avtu jst sm meu pa ata notr pa se punco tko da....

Fora je da je on sicer prbremzov sam tko ane pac naslanjov se je gor pa dol....tko da jst mam par praskic sam vrat je pa posteno zabolel pa tud nasplosno se mi gre za sam odnos! k sm ga klicu (mam se posnetek lahko objavim) je reku da pac on gre na avtocesti do konca in pac men je poblendov in pac k se nism odmaknu ne gre drugac....
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 29, 2006 6:34 pm

Če si vozil po prehitevalnem boš lahko ti kriv ker prehitevalen je namenjen PREHITEVANJU in če ti pride en zadaj se mu moraš nujno odmaknit na ldesni pas ko gre naprej greš na prehi. Kaj šele da greš bremzat na prehitevalnem
lp

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Pe dec 29, 2006 6:53 pm

jst pa mislm da kle pride v upoštev varnostna razdalja in pa primerna hitrost, ter izkušnje predvidevanja. tko da krivec ti ne moreš biti, pa tudi če si vozil 100 (ali manj), in po obeh pasih.
a pol če vozm za avtom ki vozi 35, kjer je dovoljeno 50, ga lahko od zadej porinem, pa bo un kriu :!: :?:
če ne gre čez, ne morš kr z glavo skozi zid, kar je ta očitno hotu. poleg tega ga držiš za j***a, k si ga posnel :twisted:

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe dec 29, 2006 6:55 pm

sonček;
omenjitev na AC je 130km/h.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe dec 29, 2006 7:01 pm

sonček je napisal/-a:Če si vozil po prehitevalnem boš lahko ti kriv ker prehitevalen je namenjen PREHITEVANJU in če ti pride en zadaj se mu moraš nujno odmaknit na ldesni pas ko gre naprej greš na prehi. Kaj šele da greš bremzat na prehitevalnem
lp

Aja, prehitevat smejo samo tisti, ki dirkajo, po tvojem?
Pa verjetno si že slišal, da se včasih kdo celo vozi po voznem pasu in ne moreš ti kar tako vpasti nanj?
Zelo težko se je umakniti človeku, ki ti je tik za ritjo, saj ne moreš zmanjšati hitrosti, da bi se lahko uvrstil na vozni pas, ne da bi zadel tistega pred teboj. Torej se moraš spokati z nezmanjšano hitrostjo, kar ni problem, če na desni ni nikogar.
Tole o nujnem umikanju ne vem, kje si prebral.
Varnostno moraš držat v vsakem primeru. 130 je zgornja omejitev, nikakor pa ne priporočena ali celo predpisana hitrost. Na AC imaš torej vso pravico prehitevat s 100 na uro, če se nekdo na voznem pasu vleče 80.
Po mojem ima ta tip veze na policiji. Kako si lahko kriv ti, če se kdo zaleti od zadaj vate? Mistery.
Zadnjič spremenil protonika, dne Pe dec 29, 2006 7:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe dec 29, 2006 7:02 pm

če maš posnetek kaj pravijo policaji na to :?:
jaz bi šu do enga dobrga odvetnika :twisted:
....

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Pe dec 29, 2006 7:07 pm

minimalna dovoljena hitrost avtoceste je 80 km/h in če je on vozo 130 km/h pa tudi po prehitevalnem pasu se mu ni potrebno umaknit dokler ni možno tega naredit varno, če se mu je pa tip v rit zaletaval, pomeni to dvoje, da je prehitro vozil (ampak tega nemoreš dokazat) drugo kar pa lahko je pa to da ni imel primerne varnostne razdalje kar pa je definitivno kriv tisti odzadaj neglede na hitrost in na katerem pasu voziš!

Res pa mi je čudno zakaj je to počel in s kakšnim namenom?!?
Zadnjič spremenil Gotty, dne Sr jan 03, 2007 5:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Napisal/-a sonček Pe dec 29, 2006 7:20 pm

protonika je napisal/-a:
sonček je napisal/-a:Če si vozil po prehitevalnem boš lahko ti kriv ker prehitevalen je namenjen PREHITEVANJU in če ti pride en zadaj se mu moraš nujno odmaknit na ldesni pas ko gre naprej greš na prehi. Kaj šele da greš bremzat na prehitevalnem
lp

Pa verjetno si že slišal, da se včasih kdo celo vozi po voznem pasu in ne moreš ti kar tako vpasti nanj?
Zelo težko se je umakniti človeku, ki ti je tik za ritjo, saj ne moreš zmanjšati hitrosti, da bi se lahko uvrstil na vozni pas, ne da bi zadel tistega pred teboj. Torej se moraš spokati z nezmanjšano hitrostjo, kar ni problem, če na desni ni nikogar.
Varnostno moraš držat v vsakem primeru. 130 je zgornja omejitev, nikakor pa ne priporočena ali celo predpisana hitrost. Na AC imaš torej vso pravico prehitevat s 100 na uro, če se nekdo na voznem pasu vleče 80.
Po mojem ima ta tip veze na policiji. Kako si lahko kriv ti, če se kdo zaleti od zadaj vate? Mistery.

Dobr pač odmaknt se pa le moreš,če ne te bodo pa zrinli dol.
lp

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Pe dec 29, 2006 7:21 pm

v vsakem primeru je kriv on, edino ce si zanalasc bremzu...
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
nejc0
Nov uporabnik

Napisal/-a nejc0 Pe dec 29, 2006 7:25 pm

Scena je da se mi je naslanjov na rit in pol mi je mal zanesl avto pac clio je lahk in hitr kam zleti in sm valda mal zabremzov ane :x zarad moje varnosti ane da me nebi kam zaneslo :?
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe dec 29, 2006 7:35 pm

jooo zaka taki modeli nena na kakega podbnega mojemu fotru naletjio 8)
Lp by Mare

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe dec 29, 2006 7:47 pm

sonček je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:
lp

Dobr pač odmaknt se pa le moreš,če ne te bodo pa zrinli dol.
lp

Če se lahko. Vedno se pač ne moreš, tudi če bi se želel. In mora tisti za tabo pač malce potrpet.
Varnostno moraš pa držat v vsakem primeru. Kaj pa, če bi recimo Nejc bremzal, ker bi bil pred njim nalet? A tip bi kar bum tresk, briga me?
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss Pe dec 29, 2006 7:55 pm

takim se pol reče objestneži k jih je sama objestnost do drugih. s tem je hotu clo nrdit prometno nesrečo. za to bi mogu bit ob vozniško takoj. to mislm za unga k se je zaletavu u tega
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe dec 29, 2006 7:57 pm

Pol ga pa poklice pa je se freht pa jajce mu vtrgam castna :evil:
Lp by Mare
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost