Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

makoto
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Kazen za napačno parkiranje

Napisal/-a makoto Ne jan 07, 2007 6:26 pm

Zadnic sem pustil avto na pločniku in sem dobil obvestilo redarstva. Notri je pisalo da znaša kazen 83.46 eura (20.000 sit). Spodi na listku je natipkano,da ce plačaš v roku 8 dneh lahko plačaš polovicno ceno.Vendar je biu ta del precrtan z svincnikom. Zanima me če se vseno lahko placa samo polovico kazni ali je zakon spremenjen.
Hvala, Lp

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne jan 07, 2007 6:29 pm

Zaenkrat sploh nerabiš plačat, ker itak moreš dobit domov prav položnico in od takrat imaš 15 dni časa za polovično plačilo!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jan 07, 2007 6:31 pm

novemba oz decembra sem sam tudi dobil kazen zaradi napacnega parkiranja, ter sem pol placal polovicko, ce se je kaj letos spremenilo pa nebi znal rect.
Je pa bla kazen 10k oz 5k polovicka

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker Ne jan 07, 2007 6:34 pm

heh tudi jaz sem dobil listek na avto brez položnice, nakar je prišla položnica v roki dveh tednov na dom in je pisalo da je polovička, kar je znašalo 10 tisoč, ampak jaz sem sei to prebral šele kasneje ko sem plačal 20 tisoč:D
RK Slovenija

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Ne jan 07, 2007 6:51 pm

Asprex je napisal/-a:Zaenkrat sploh nerabiš plačat, ker itak moreš dobit domov prav položnico in od takrat imaš 15 dni časa za polovično plačilo!

časa za polovično plačilo je samo 8 dni.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne jan 07, 2007 7:09 pm

Mestno redarstvo še ne zna prpravt novih, evrskih položnic, zato jih še ne prilaga obvestilom.
Boš še enkrat dobil obvestilo po pošti, tam bo priložena tudi položnica, preko katere boš v roku osmih dni od prejetja lahko plačal polovično globo.
Če uporabljaš spletno banko (z malce več dela tudi če je ne), jim pa lahko nakažeš že preden ti pošljejo položnico, kot sklic navedi številko obvestila o prekršku, ki si ga dobil na šipo.
Lp
Licet volare si in tergo aquilae volat.

makoto
Nov uporabnik

Napisal/-a makoto Ne jan 07, 2007 7:10 pm

Aha se mi je zdelo, da mora se kaksna položnica prispet.
Fantje najlepša vam hvala.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Napisal/-a LudiLimun Ne jan 07, 2007 7:37 pm

Pa si prepričan da je bil tist del prečrtan s svinčnikom, al je samo tist listek tm prepognjen in je počrnel???

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Kraj: med ovinki

Napisal/-a povh Po feb 26, 2007 7:24 pm

Da ne odpiram nove teme.
Danes mi je avto v lj odpeljal pajek, čeprav sem po moje čisto prav parkiral. Res da ni bil označen parkirni prostor, ker je bil makedam. Nikjer nobenga znaka, da je prepovedano parkiranje, nikomur ni bil avto na poti...Plačal sem 66,77€, da sem avto dobil nazaj, razveselili pa so me še z položnico za 83€, ki jo lahko plačam v polovičnem znesku.

V obvestilu, ki je priložen položnici, piše po katerem členu je bil storjen prekršek, in kaj se šteje za prekršek, vendar pa se moj 'prekršek' ne ujema z ničemer od naštetega. Torej upravičeno sumim, da so mi protipravno odpeljali avto in napisali kazen. Kaj lahko storim? Je možna kakšna pritožba?

PS: Slikal sem pa drug avto, ki je bil tam parkiran namesto mojega. Seveda ni imel nobenga obvestila.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Po feb 26, 2007 7:36 pm

seveda se lahko pritožiš! Pa to se daj čimprej!
In tudi vse to navedi kaj si tu napisal!
Make my day

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Napisal/-a Asprex Po feb 26, 2007 9:39 pm

Zahtevaj sliko, ker avto so morali slikat preden so ga odpeljali! Poslikaj okolico, da se bo ja videlo da tamle ni nobenega znaka, pol pa se kar pritoži. Me res zanima kaj bo iz tega, jaz ti seveda želim vso srečo proti tem banditom "kradljivim"! ;)

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Napisal/-a povh Po feb 26, 2007 9:52 pm

Hvala. Bom poročal, kaj bo ratalo.

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Napisal/-a povh Po feb 26, 2007 9:54 pm

Hvala. Bom poročal, kaj bo ratalo. Sliko pa imajo in me vabijo na ogled-Kakšna prijaznost, kukr da ne vem kje sem parkiral. Banda.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Napisal/-a Asprex Po feb 26, 2007 10:03 pm

Ej, zanima me za kter člen gre, kao da si narobe parkiral!

lipnick
Nov uporabnik

Napisal/-a lipnick To feb 27, 2007 2:50 pm

Zdravo,mene pa zanima vaše mnenje če se mi splača pritožiti ker sem dobil obvestilo redarstva kljub temu, da sem parkiral pred tablo za parkiranje(prometna signalizacija naj bi začela veljati od znaka naprej...vsaj tko so nas na cpp-ju učili). Je pa res, da naj bi parkiral v križišču(ki je ful obsežno, tako da nisem nobenega motil z mojim vozilom in kar dve veji teh križišč gresta v slepo ulico). Na listku mi piše: Ustavitev in parkiranje je prepovedano na razdalji manj kot 15 m od najbližjega robaprečnega vozišča pred križiščem,razen če je drugače določeno s prometno signalizacijo. Naj opozorim, da na tleh ni nobenih boksov ali označb da se tam ne sme parkirati(pričakoval bi rumenkasto križasto črto). Da si boste lažje predstavlal je slikca spodi(rdeč clio na levi)

Hvala za mnenja!
Priponke
parkiranje2.gif

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Napisal/-a povh To feb 27, 2007 9:05 pm

Asprex je napisal/-a:Ej, zanima me za kter člen gre, kao da si narobe parkiral!

točka: 14, odstavek: 4, člen 52
tekst: Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1) - Ustavitev ali parkiranje je prepovedano: na mestu, na katerem bi parkirano vozilo onemogočilo vključitev v promet že parkiranemu vozilu ali onemogočilo dovoz na dvorišče stavbe, do garaže, skladiščnega prostora ali drugega podobnega objekta ali do zasebnega zemljišča. Dovoz na dvorišče, v objekt ali k objektu, pred katerim je prepovedana ustavitev ali parkiranje, mora biti na vhodu označen s predpisanim prometnim znakom, če pa so na vozišču pri vhodu označena parkirna mesta, pa tudi s predpisano označbo na vozišču;

Jutri pošlem pritožbo, upam da bo kej ratalo. Ker to sploh ni mejhn denar zame. Barabe.

lipnick: Pomoje boš težko kaj dosegel, ker si parkiral na cesti. :?:

p.s.: Jaz sem bil včeraj tako jezen, da če bi srečal kakšnega redarja, bi bil zdajle v čuzi. :evil:

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Napisal/-a povh Sr feb 28, 2007 9:36 pm

No, evo še slikce, da se vidi konkretna situacija. Pritožba je že na poti na mestno redarstvo. Še zmeraj sem mnenja, da so redaji za*ebal. Kaj vi mislite?
Moj avto je stal točno tam kot rdeči punto.
Priponke
HPIM7082_2.jpg
HPIM7081_2.jpg

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 28, 2007 9:39 pm

Je to enosmerna ulica? Ker če je, potem se mi malo zdi da na tistem mestu kjer si ti parkiral, obrača smetarski tovornjak, da lahko odloži in naloži kontejner. Ali pa se lahk tudi motim :?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
povh
Novinec

Napisal/-a povh Sr feb 28, 2007 10:38 pm

Res je. Ulica je enosmerna. Nevem, če je tam dovolj prostora, da bi tam obračal smetarski kamion, pa tudi če je, bi moral tam stati znak, da je parkiranje prepovedano. A nej voham, če se lahko parkira.

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Napisal/-a Asprex Sr feb 28, 2007 10:59 pm

Drugič parkirajte tak, da ste čimbližje kakšnemu robu, da pajek nebo mogel nataknit unih lisic za dvig avtomobila, pa volan v eno smer na polno zavrtet, tak avto nima ravnotežja in ga nemorjo dvignit! :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost