Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Nesreča n-tič

Napisal/-a metallic To jan 23, 2007 8:44 pm

Dons sm mel prometno, enga sm isilu in sva čelno trčla. Trenutek nepozornosti in to je to. :evil:
No, uglavnem, pol sva poklicala policijo, napisala poročilo in na konc mi je polcaj reku, da bom dobu sodnika za prekrške.

Zdej me pa zanima, kolk bom mogu plačat. sm študent, to je bla prva neumnost k sm jo naredu na cesti, sploh še nism mel opravka s polcaji, bil sm trezen, oba sva bla bolj ko ne nepoškodovana, unga je mal vrat bolel, uglavnem nč tazga.

Dejte mi mal povedat kako je s tem tisti k mate izkušnje. hvala.

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde To jan 23, 2007 9:00 pm

Po novem naj bi blo tako da če si povzročil prometno nesrečo in če si kriv in če se je klicala policija plačaš 166 eurov (po starem 40k) kazni in za en mesec izgubiš vozniško dovoljenje. Ne me držat za besedo ker lastnih izkušenj nimam, sm pa skor 100% da je tako kot sem zgori opisu!

Lp

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar To jan 23, 2007 9:01 pm

Običajno 40.000sit in 1 mesec odvzema vozniškega dovoljenja. Govorim še v tolarjih, ker ne vem kako so sedaj kazni v evrih (če so jih zaokrožali slučajno kaj).

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To jan 23, 2007 9:06 pm

No ja, če bo tko bom kr vesel...
Vozniško potem dobiš nazaj ne?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To jan 23, 2007 9:16 pm

metallic je napisal/-a:No ja, če bo tko bom kr vesel...
Vozniško potem dobiš nazaj ne?

Seveda.. Po iztečenem se mesecu.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Sr jan 24, 2007 1:04 pm

ne štekam...zakaj nej bi se odvzelo vozniško za en mesec?
Dodge Stealth Twinturbo AWD

BLaZZeD
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a BLaZZeD Sr jan 24, 2007 1:30 pm

Preračunavajo se po menjalnem tečaju, zaokroži pa se na 1 cent...... 40.000 sit je 166,917; torej 166,92.
"Before you can manipulate the fears of others you must first master your own."

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Sr jan 24, 2007 2:06 pm

stealth je napisal/-a:ne štekam...zakaj nej bi se odvzelo vozniško za en mesec?

Tako so si pač zamislili naši vrli politiki julija 2004, ko so sprejeli strožji zakon in podvojili kazni. :?
Vse to zato, ker so bili prepričani da bomo znižali število prometnih nesreč in smrtih žrtev na cestah. Statistika pa nič boljša ...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 24, 2007 3:12 pm

hm, sam neki mi ni jasn. Moj brat je mel pol mesca nazaj tud prometno, ni blo lih ne vem kok škode, in so tud policijo poklical (zrd psa, ki je uletu na cesto, vendar ga noben ni zbil, zato tud ni pol bil kriv lastnik psa), tko d je bil kriv moj brt, pa pomoje ni nč kazni plaču (vsaj pizdil se ni glede denarne kazni), pa tud izpita ni izgubu za 1 mesec. A to 40k sit in odvzem izpita za 1 mesec velja za mal večje nesreče?
Slika

Uporabniški avatar
DeLux
Novinec

Kraj: 1230

Napisal/-a DeLux Sr jan 24, 2007 3:19 pm

odvzem izpita za 1 mesec SVASTA :shock:

to pa prvic slism heehhe

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr jan 24, 2007 11:42 pm

Minimalna kazen je 167€ odvzem izpita pa je ponavadi 1 mesec ja (ne vzamejo ti ga fizično ampak na zadnjo stran napišejo od kdaj do kdaj ne velja)
Slika

Uporabniški avatar
*alko*
Novinec

Kraj: Slov.konjice

Napisal/-a *alko* Če jan 25, 2007 12:02 am

izpit ti ostane nebojo ti ga uzel bo pa kazen samo!!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 25, 2007 10:03 am

en moj kolega (k ga drgač zlo mal vidm), je pa zrd povzročitve nesreče dobu mislm da več kot 1 mesec prepovedi vožnje (mislm da 2 meseca)
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če jan 25, 2007 10:46 am

Prvič slišim za tak zakon :shock:

To je oslarija da je ni večje, če mislijo da bo zaradi tega manj nesreč se krepko motijo, le klicanja policije na kraj nesreče bo manj. Če že naredim nesrečo in sem kriv, se raje zmenim (če se seveda da) z oškodovancem in mu dam še 100€ na roke pa pridem ceneje skoz in še izpita se mi ne odvzame (pa čeprav "le" za 1 mesec).

Za večje nesreče je pa druga zgodba...
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Če jan 25, 2007 6:45 pm

ZA VSE KI NE ZNATE ISKATI PO STARIH TEMAH!
Ne govort, da prvič slište za takšne in drugačne zakone, če na nekem področju niste vešči, raje ne pišite neumnih odgovorov ali ne postavljajte trapastih vprašanj, preusmerite svoj prosti čas v kaj vam bolj domačega (npr. sestavljanje lego kock, igranje s punčkami). Včasih imam občutek, da ste nekateri na tržnici kupili tisto roza knjižico, na kateri vam piše "vozniško dovoljenje". Če vi še vedno ne znate voziti, še ne pomeni, da so predpisi takšni, kot so bili takrat, ko je vaš praded opravil vozniški izpit, ko je bilo na cesti več kočij kot avtomobilov.

V ZVCP-1 (ki velja že od 1.1.2005) obstaja 234. člen, kjer je določena sankcija za povzročitev prometne nesreče.
Tako je prepisana globa najmanj 30.000 SIT in 3 KT. V primeru, da je prometna nesreče povzročena zaradi kršitve prometnega pravila oziroma določbe o hitrosti, varnostni razdalji, nepravilni strani oziroma smeri vožnje, prehitevanju, vožnji mimo ustavljenega avtobusa ali vozila, s katerim se prevaža skupina otrok, vzvratni vožnji ali obračanju na vozišču, nenadnem zaviranju oziroma zmanjšanju hitrosti, vključevanju v promet oziroma prednosti vozil, vožnji pod vplivom alkohola, mamil ali drugih psihoaktivnih snovi, telesni ali duševni zmožnosti za vožnjo ali zaradi neupoštevanja prometnega znaka ali znaka policista, se izreče tudi prepoved vožnje motornega vozila.

V primeru, da je za prekršek, ki je vzrok za prometno nesrečo predpisana višja kazen, se izreče višja: npr. neprilagojena hitrost ali izsiljevanje prednosti je najmanj 50.000 SIT in 4 KT.
Prepoved vožnje pa lahko traja od 1 do 12 mesecev - odvisno od predkaznovanosti in posledic prometne nesreče.
Vse prometne nesreče se obravnavajo tako, da se zoper povzročitelja nesreče poda obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, razen ko gre za prometno nesrečo z neznatno nevarnostjo: ko sami zletite s ceste; ali ko trčite v nekoga, pa ni nihče poškodovan in za prekršek, ki je vzrok nesreče, ni predpisanih kazenskih točk (npr. prekratka varnostna razdalja); trčenje na parkrišču v parkiran avto ali kakšen drug objekt, kjer ni možnosti, da bi prišlo do ogrožanja varnosti drugih udeležencev.

Naj svoje izkušnje napišejo tisti, ki so bili sami udeleženi v prometni nesreči.

Pa srečno vožnjo po snegu!

Nasvet: če ste krivi, ne komplicirajte, ampak lepo izpolnite Evropsko poročilo, dajte drugemu udeležencu kuponček, pa bo najmanj stroškov in sitnosti.

*MiriaM*
Nov uporabnik

Napisal/-a *MiriaM* So jan 27, 2007 1:06 pm

Tisti, ki je reku, da njegov brat po pol meseca ni dobil še nič - poziv k sodniku za prekrške pride šele po nekaj časa, sama sem ga dobila po več kot 6 mesecih, potem pa je minilo približno še enkrat toliko, da mi je bila izrečena kazen, denarna + 3 kazenske točke,
nisem pa dobila prepovedi vožnje, sodnica je v sodbi tudi razložila, zakaj mi ta del predpisane kazni ni bil izrečen.
To je iz izkušenj, bila pa sem kriva za prometno nesrečo.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So jan 27, 2007 2:09 pm

Ta folk kr neki piše... Kakšen odvzem izpita??? :bonk
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So jan 27, 2007 2:16 pm

ghostrider je napisal/-a:Ta folk kr neki piše... Kakšen odvzem izpita??? :bonk

Ni ravno odvzem izpita ampak je prepoved vožnje. Se pravi, da lahko malo laično rečeš tudi odvzem izpita za en mesec ali pa malo več (do 12 mesecev).

Tako da ne vem kaj je point tvojega posta...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider So jan 27, 2007 2:28 pm

Sh3bO je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:Ta folk kr neki piše... Kakšen odvzem izpita??? :bonk

Ni ravno odvzem izpita ampak je prepoved vožnje. Se pravi, da lahko malo laično rečeš tudi odvzem izpita za en mesec ali pa malo več (do 12 mesecev).

Tako da ne vem kaj je point tvojega posta...

Point je, da prvič slišm za kakršnokli prepoved vožnje zarad nesreče, razen če si nalit... Pa se nisem sam enkrat stresu z avtam :roll:
Svaki čedo svoga konja hvali!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost