Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

klepar999
Nov uporabnik

Popravilo vozila - stranka noče plačati

Napisal/-a klepar999 Sr jan 24, 2007 7:20 pm

Zdravo, rabim nekakšno pomoč pri reševanju primera kako priti do denarja. Avtomobil ima stranka, vzrok neplačila naj bi bil predrago popravilo. Avtomobil sem popravljal doma (šušmarija) ni nobenega računa razen od nadomestnih delov.

Kdo ve kakšni so postopki glede tožbe? Imam kakšno šanso da še kdaj vidim ta denar?

Hvala za odgovore !

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Re: Popravilo vozila - stranka noče plačati

Napisal/-a Paris Sr jan 24, 2007 7:37 pm

klepar999 je napisal/-a:Zdravo, rabim nekakšno pomoč pri reševanju primera kako priti do denarja. Avtomobil ima stranka, vzrok neplačila naj bi bil predrago popravilo. Avtomobil sem popravljal doma (šušmarija) ni nobenega računa razen od nadomestnih delov.

Kdo ve kakšni so postopki glede tožbe? Imam kakšno šanso da še kdaj vidim ta denar?

Hvala za odgovore !

1. hm če so računi pol kle ni kej. Edin za delo se da mogoče še pogajat.
2. Če je avto še kle pol se lahk pobere dol pa nazaj nese v štacuno z deli in se dobi dobropis al pa denar če ni obrabljeno in je manj kot 8 dni.
3. Priporočljiv se je prej zment do kolk je kdo pripravljen plačat preden se kar kol popravlja, ker npr.: jst tut ne mislm dat popravljat alarma za več kot 40€ ,če vem da je nov 50€! Ker recimo da bi mi ga serviser popravu in pol zaračunu 150€ za dele in delo bi ga kr mal postran gledu?! Torej to je problem komunikacije!!! Tožba kle dvomim da bi šlo, ker še vedno ma stranka pravico do zavrnitve nakupa 8dni, samo more izdelek vrniti nepoškodovan in v original embalaži!!?kaj šele če se doma na črno popravlja? :[] Kolk stvari sm jst že nazaj nesu in zahtevu denar!
Slika

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR Sr jan 24, 2007 8:01 pm

klepar999 je napisal/-a:Zdravo, rabim nekakšno pomoč pri reševanju primera kako priti do denarja. Avtomobil ima stranka, vzrok neplačila naj bi bil predrago popravilo. Avtomobil sem popravljal doma (šušmarija) ni nobenega računa razen od nadomestnih delov.

Hvala za odgovore !

lahko da boš kmalu dobil obisk z davčne uprave....

sledila bo kazen, ki ni majhna...( če te bo stranka prijavila)
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Sr jan 24, 2007 8:23 pm

Eh kaki... Prvo kot prvo se s tem ne ukvarja poklicno (predvidevam), uslugo pa lahko komot kolegu al pa komu narediš. Kot drugo tukaj ni 8-dnevnega roka, ker ne gre za kupo-prodajno pogodbo. Stranka lahko v tvojem primeru zavrne delo, v tem primeru pač pobereš z avta vse kar si dal na njega, dele pa obdržiš. Napako je tip naredil takoj ko je avto vzel, saj je s tem nakazal da se z opravljenim delom strinja. Rezultat je da ti je dolžen plačati. Kar pa se tiče tožbe - lahko ga sicer tožiš, ampak bo to traaaaaaaaaajalo.... Poskusi ga sam prisilit v plačilo (ne nasilno seveda ;) )
Slika
Roks [Mad Tuners]

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr jan 24, 2007 8:37 pm

Po pravni poti dvomim, da lahko kaj dost nardiš, ker pač nisi delal legalno.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jan 24, 2007 8:58 pm

Tu gre za kontradikcijo - posel ni bil pravni, ozr. je bil nelegalen, nelegitimen, pogodba(tudi ustna, brezoblična) ne more biti veljavna, je neobstoječa.

Iz tega razloga ne moreš za protipravni posel zahtevati pravne zaščite (sodišče), posel je neveljaven ozr. neobstoječ že v izhodišču, ker dejavnost opravljaš na črno.

Vem, da ti to bolj malo pomaga, a problema po civilizirani poti ne boš rešil.
Ni računa brez krčmarja ozr. kleparja. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Sr jan 24, 2007 9:04 pm

bass si ti mogoče bruc kere pravne fakultete?

Mislim haloo folk, kaj te vi vidite tu nelegalnega? Sej nima "dejavnosti" če enemu popravi nekaj. Isto bi lahko pol rekli da sem rabljeni avto prodal nelegalno, ker sem ga pač prodal ceneje kot bi ga kaki pooblaščeni "dealer"... Mislim dajte malo razmislit predno pišete bedarije....
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr jan 24, 2007 9:08 pm

... kot je že povedal Bass bo težko... je imel kolega pred leti podoben problem, pa so ga stroški inšpekcije prišli dražje, kot je vse bilo vredno... se bo potrebno pazit strank, ker eni delajo prav na tem... moj predlog: v prvi fazi pokasiraj vsaj za koliko sta se dogovorila, za ostalo pa veliko sreče in idej (če si res stvar fer in konkurenčno opravil)... :/:o:/ ...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Sr jan 24, 2007 9:34 pm

Ves problem je v neplacevanju davka. Ce je nekomu naredil zastonj uslugo, ni nobenega problema. Ce je delo opravil in za to zeli denar (do cesar je glede na njegovo pisanje seveda upravicen), pa drzava od tega nima nic. In ce bi stranko, ki zadeve ni placala prijavil, bi inspektorje najprej zanimalo kako je z racuni (davkom). Nasteli bi se kaksno nepravilnost, a ta je najocitnejsa. Verjemite, z DURS-om nocete imeti opravka.
Se Al Caponeja so ujeli na to finto, pa domacega mehanika ne bodo (hec).

Pri prodaji rabljenega avta, se od cene placa dolocena vsota drzavi (davek).

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Sr jan 24, 2007 11:20 pm

glede na to, da si se zmenu za fuš (verjetno, po prebranem sodeč) pač pogoltni cmok in se zmenta za neko ceno. Šola za naprej, stranko pa daj na črno listo.
Bo najhitrej rešeno, pa brez davkarije itd... torej tudi najceneje (zate).
Žal.

Sem pa ravno danes odpeljal znančev avto od svojga kleparja... sem mu dal 15% tringelta, ker je dobro in hitro zrihtal.
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

klepar999
Nov uporabnik

Napisal/-a klepar999 Če jan 25, 2007 5:48 pm

hvala vsem za odgovore, se pravi sam nemorem nič storiti. Kaj pa me čaka če me prijavi ? kolikšne so kazni če kdo to pozna oz. kje bi bilo kaj takega zapisanga.

Ali je možnost da iztržim denar vsaj za nadomestne dele, za katere imam račun ?

HVALA Lp

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jan 25, 2007 6:08 pm

Po pravni poti ne. Model se lahko nardi popolnega francoza in ne boš dobu nič. Probej na lep način in pač tokrat požreš tisto ceno ki jo bo on predlagal. Če noče plačati nič, mu pa reč da ni treba, da mu boš itak enkat dol odmontiral. Račune za dele itak imaš, tako da če mu jih dol odmontiraš ti nič noben ne more hehe. Pa prijavit te tudi ne more, ker nisi sprejel nobenega denarja in ni dokazov da si ti popravljal njegov avto. Če maš pa v garaži švasaparat pa še ne pomen da fušaš ane ;)

When the world fucks with you, you turn around and f*** it right back. ;)
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če jan 25, 2007 7:17 pm

Da sm jst na tvojem mestu bi zahteval dnar za material za ostalo pa reces da noces imeti problemov ker pac opravljas dejavnost na crno. Glede na to da je stranka ocitno ves kje stanuje, se ksne tedn po tem odpravis do njega in mu ga sesujes celega. To ti uzame 5 min dela in ena zelezna palca :)
Razbijes pa use kar se da :) ce je lahk on đubre si lahk tut ti :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jan 25, 2007 7:22 pm

ah ...z nasiljem ne bos nc naredu razen feedback... :idea:
ma ni fajn ce se takole dogaja neglede na to ali je dolzan 10€ ali pa 300€
je pa problem pri taksnem ki ga ne poznas in mu naredis taksno "uslugo"
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Pe jan 26, 2007 7:22 am

PiLLLe je napisal/-a:Da sm jst na tvojem mestu bi zahteval dnar za material za ostalo pa reces da noces imeti problemov ker pac opravljas dejavnost na crno. Glede na to da je stranka ocitno ves kje stanuje, se ksne tedn po tem odpravis do njega in mu ga sesujes celega. To ti uzame 5 min dela in ena zelezna palca :)
Razbijes pa use kar se da :) ce je lahk on đubre si lahk tut ti :)

Ti kr probi to! :/:o:/ :bonk :-:o
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 26, 2007 7:51 am

Hvala za odgovore !

Kaj si mu pa popravljal. Ponoči pridi do avta in odšraufaj stran tisto, kar je tvoje in hvala lepa za sodelovanje. Ko bo prišel jokat, pa se sploh ne pogovarjaj z njim, ampak se obrni stran kot da tega človeka ne poznaš in ga ignoriraj.
Old subarus never die, they just get faster!

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Pe jan 26, 2007 8:28 am

Mislim, da bi se dalo priti vsaj do denarja za dele, ki si mu jih namestil na avto. Prijavi ga, da si mu brezplacno popravil avto, zdaj pa ti noce placati materijala. Ce imas racune, bo slo to hitro skozi.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jan 26, 2007 8:44 am

Roks85 je napisal/-a:bass si ti mogoče bruc kere pravne fakultete?

Mislim haloo folk, kaj te vi vidite tu nelegalnega? Sej nima "dejavnosti" če enemu popravi nekaj. Isto bi lahko pol rekli da sem rabljeni avto prodal nelegalno, ker sem ga pač prodal ceneje kot bi ga kaki pooblaščeni "dealer"... Mislim dajte malo razmislit predno pišete bedarije....

Ti razmisli, preden prišeš bedarije.

Ko ti rabljen avto prodaš, skleneš uradno pogodbo s pomočjo uradno pravno registrirane pravne osebe, jo notarsko overiš, kupec plača davek in država je zadovoljena.

Pa še moj predlog rešitve problema:
lepa beseda lepo mesto najde. Stopi v kontakt s to "stranko", naj pove, koliko je pripravljen plačat, naj ti plača vsaj dele za katere si ti dejansko založil svoj denar in naj plača tvoje delo toliko, kolikor se njemu zdi vredno. Po plačilu pa "Hvala in zbogom" (ne nasvidenje, ker ga nočeš več videti).

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Pe jan 26, 2007 8:51 am

zivjo!

Ce ti stranka se vedno ni placala, pojdi v trgovino ali crpalko po DOT4 olje za zavore in mu polij avto in bo videl kakšen strošek bo imel potem... -> ×5
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jan 26, 2007 10:49 am

ne bit taka baraba....kot bi bil jaz 8) ja ja vem, ni to lepo....paše pa :lol:
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Pravni nasveti