Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Po popravilo opazil napako, kaj zdaj?

Napisal/-a Italian Stallion Sr feb 07, 2007 3:54 pm

Zanima me, če ima kdo izkušnje s tem in mi lahko svetuje kaj naj naredim. Zadeva je ta - poznancu, ki ima s.p. sem dal popravit nekaj reči v kar je tudi spadalo, da mi je menjal zobati jermen in napenjalce. Po popravilu sem naredil približno 500km in pri redni kontorli olja v motorju sem opazil, da mi toči olje pri pokrovu ventilov. Ko sem pogledal kaj je sem opazil, da je točno pri vijaku s katerem privijemo pokrov ventilov poknil točno ta. Vem, da 100% še ni bilo te napake, ker sem pred 1 mescom menjal tesnilo na pokrovu ventilov (lahko potrdita najmanj 2 mehanika). Potem, ko sem to opazil sem poklical na avtoservis oz. zastopnika te znamke, ker si nisem bil 100%, če je pri menjavi jermenov treba pokrov ventilov odstranit in so mi potrdili, da pri takšnem tipu vozila kot ga imam je to treba narediti. Problem je v tem, da ker je pač poznanec in jaz študent je bilo narejeno brez.... da bi prihranil malo denarja, zdaj pa ne vem kaj naj naredim, ker je cena popravila bila dokaj visoka. Polovico oz. nove dele, ki jih je zmontiral sem mu že plačal, vprašanje je pa glede dela? Mislil oz. upal sem, da se bom lahko tako zmenil, da bi plačal delo za tista popravila, ki so bila vredo narejena, vendar kaj če se ne bo strinjal s tem? Prosim, če mi lahko kdo svetuje glede tega problema LP
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr feb 07, 2007 4:05 pm

Torej če prav razumem je odtrgan vijak? To res ni neki divji strošek, nekaj €, pač lepo se probaj zmenit če ti ga lahko menja. V takih primerih le luknjo zvrtajo v ostanek vijaka, in potem vanj prišraufajo samorezni-šrauf-orodje z levim navojem, ki ta ostanek zgrabi in ga odvije ven.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr feb 07, 2007 4:17 pm

... preveč pametuješ, najprej idi k mehaniku, pa mu to povej kar si nam, ne pa da kličeš naokrog, če je treba pokrov ventilov sneti,... kaj pa če si ga pred tem že sam nalomil ???l
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Sr feb 07, 2007 4:19 pm

Ne ni vijak! Cel pokrov ventilov je okoli vijaka razpokan. Verjetno je preveč zategnil in je material popustil, ker se vidi, da je izvor razpok točno ta vijak, kjer zdaj toči. Razpoke so še kar velike in ko je prišel en prijatl pogledat pravi, da težko, da bi se dalo zavarit. Potem sem klical okoli in najbolj poceni varianta je neoriginal in sicer brez tesnila in vsega torej samo pokrov ventilov 187€ in mislim, da celo brez ddv in potem je še vprašanje z tesnilom, ki je novo tudi okoli 41€, potem je pa še delo :shock: zato je nastal takšen problem!
Cuore Sportivo

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion Sr feb 07, 2007 4:24 pm

DrMr je napisal/-a:... preveč pametuješ, najprej idi k mehaniku, pa mu to povej kar si nam, ne pa da kličeš naokrog, če je treba pokrov ventilov sneti,... kaj pa če si ga pred tem že sam nalomil ???l
Žal je takšna osebnost, da se takšnih reči z njemu ne da zmeniti in če mu omeniš preveč pametuje, je nesramen, trmast,...... Klical sem okoli, da bi videl če je kakšen drugi vzrok, nisem prvo sumil njega. Sam ga pa 100% nisem nalomil, ker po menjavi tesnila sem se skoraj mesenc in pol vozil in niti kapljice ni spuščalo. Prosil bi pa za resne odgovore, ne pa takšne :!:
Cuore Sportivo

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe feb 09, 2007 11:47 pm

nič ne rabiš menjat. če je pokrov razpokan , boš itak tesnilo namazal z kitom za 300 stopinj in vse skupaj lepo zategneš in zaradi enega vijaka že ne bo puščalo. sam pri tistem mestu razpokanem mal bolj namaži in čist rahlo stegni vijak. držalo bo 100 procentno. ampak tesnilo daj novo in z nitro razredčilom nekajkrat očisti stične ploskve na motorju in pokrovu. ne sme biti niti pikice mastno.

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion So feb 10, 2007 12:27 pm

Hvala za odgovor, ampak mišljeno je bilo vprašanje, če lahko se kako pritožim, reklamiram, ker je avto takšen, da se splača novo kupit ne pa homemade variante delat, vseeno hvala za odgovor LP
Cuore Sportivo

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI So feb 10, 2007 12:42 pm

za kašen avto sploh gre, če ni skrivnost?
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So feb 10, 2007 12:44 pm

OLI je napisal/-a:za kašen avto sploh gre, če ni skrivnost?

verjetno..
Ford Ranger 2.5 TD XLT
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

trafo66

Napisal/-a trafo66 So feb 10, 2007 1:25 pm

avto pa naj bo takšen ali drugačen ne bo nič boljši če boš pokrov dal nov. prišparaj si živce. ampak v resnici bi moral mehanik plačati za napako, sam taki so težki. ne splača se preveč sekirat zaradi pleha na štirih kolesih

Uporabniški avatar
Italian Stallion
Novinec

Napisal/-a Italian Stallion So feb 10, 2007 1:49 pm

MacTron je napisal/-a:
OLI je napisal/-a:za kašen avto sploh gre, če ni skrivnost?

verjetno..
Ford Ranger 2.5 TD XLT
;) tist je od fotra ;) js se vozim z alfo 156 :P
Cuore Sportivo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov