Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Martino
Nov uporabnik

vožnja brez izpita

Napisal/-a Martino Če feb 15, 2007 10:43 am

Učer so polcaji dubl mojga neumnga brata, k se je brez izpita furu po eni vaški cesti.Dal so mu 500eur kazni pa 8 kaznskih pik.Kva zdej pomen teh 8 kaznskih pik?Trenutno vozi pr avtošoli, a to pomen da pou leta ne sme več furat?

Hvala za pojasnila, LP

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Če feb 15, 2007 10:56 am

Pa še za 8 let minimalno bi mu lahko prepovedal opravljanje vozniškega izpita (moje mnenje). Brez izpita nima kej početi v prometu ! 8 pik je simbolnih, ker še nima izpita, mu bodo pa veljale, ko bo dobit izpit. Ne vem pa, kako bo to vplivalo, ker mislim, da voznik-začetnik izgubi vozniško dovoljenje, ko pridela 7 ali 8 kazenskih točk.

lp, Yagi-san

Krown
Novinec

Kraj: okolica Šk. loke

Napisal/-a Krown Če feb 15, 2007 11:27 am

Tudi jaz delam izpit, pa sem se pelu že mimo policajev, pa to z dirkalnim vozilom ampak če se pelješ "normalno" je vse vredu, vsaj pri meni je bilo. Je pa res, da so se mal obračal in gledal kaj bo, ko pridem na cesto :D Čeprav, mi je ratal kar mal vroče, ko sem šel mimo :oops:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Če feb 15, 2007 11:35 am

Poglej na kazen oz. potrdilo ki ga je dobil,katero kazen mu je napisal policaj.Kater zakonik in kateri člen ter odstavek...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če feb 15, 2007 11:50 am

Uf, jaz se še iz najstniških let spomnim, ko je iz sosednjega bloka oče dal sinu avto, da se je peljal do centra po nekoga, pa potem še nazaj... In to brez izpita... Pa še sam brez kakega spremstva. Fant se je na cesto priključeval tako, da je zapeljal na cesto, kjer je hotu pospešit, je volan še trdo držal in skušal odmotavat, mu ni ratal, je nazaj na pločnik zapelu in skor v prometni znak... Sreča da ni bilo takrat kakega pešca, ker bi ga zbil, saj je namesto zavore še bol pritisnil na plin. No potem je to zvozil in nadaljeval vožnjo naprej... Pa si predstavljajte kako je bilo...
Kaj se je nato dogajalo, ne vem in na srečo ni bilo kake prometne nesreče, ampak dejstvo je, da je bil totalno nepripravljen in nesposoben za vožnjo po prometni cesti...

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Če feb 15, 2007 12:49 pm

Krown je napisal/-a:Tudi jaz delam izpit, pa sem se pelu že mimo policajev, pa to z dirkalnim vozilom ampak če se pelješ "normalno" je vse vredu, vsaj pri meni je bilo. Je pa res, da so se mal obračal in gledal kaj bo, ko pridem na cesto :D Čeprav, mi je ratal kar mal vroče, ko sem šel mimo :oops:

Dirkalni avto??Ker to?

Drgač pa če se že peleš medtem ko še delaš ispit morš bi vsaj tok pametn da veš kje vozt in kje ne,jest sm se pelju skoz medtem ko sm delu ispit ampak vedno tm k sm vedu da ni plavih angelčkov.
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Če feb 15, 2007 1:42 pm

Svašta :roll:

Uporabniški avatar
SEAT motorsport
Novinec

Napisal/-a SEAT motorsport Če feb 15, 2007 1:46 pm

glede na to,da opravlja izpit je bila to res neumnost,ko ti tako malo manjka in potem tko po neumnosti reskiraš... kaj bi blo težko počakat še 14 dni,mesec? škoda...
slab začetek :?
www.a-jereb.si JEREB RACING!!!

Krown
Novinec

Napisal/-a Krown Če feb 15, 2007 1:52 pm

Dirkalni avto??Ker to?

Peljal sem Yugota, in sem šel lepo čez vas, po "stari" cesti, potem pa še po glavni kakih 10km. Ampak sem šel bol počas, ker je bil pred menoj tovornjak in sem lepo vozil za njim.Policaji, pa so bili v bližin križišča in imeli radar, mimo katerega sem se lepo pelu.

Uporabniški avatar
SEAT motorsport
Novinec

Napisal/-a SEAT motorsport Če feb 15, 2007 1:57 pm

Krown je napisal/-a:Dirkalni avto??Ker to?

Peljal sem Yugota, in sem šel lepo čez vas, po "stari" cesti, potem pa še po glavni kakih 10km. Ampak sem šel bol počas, ker je bil pred menoj tovornjak in sem lepo vozil za njim.Policaji, pa so bili v bližin križišča in imeli radar, mimo katerega sem se lepo pelu.

kaj nam hočeš zdj s tem povedat??? kakšen namen ma to?
www.a-jereb.si JEREB RACING!!!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Če feb 15, 2007 2:04 pm

Takim ki se vozijo po glavnih cestah oz. tam kjer je promet,bi jaz dal več kot 500 € kazni.
Minimalno 1000 € kazni,minimalno 5 let preden lahko spet začneš izpit delat,pa ko bi lahko naredil izpit,bi bil voznik začetnik 10 let.Pa že na začetku 4 kazenske pike,tak da ti samo še za 3 pike ostane "lufta"
Idite pa se naganjajte brez izpita pa brezpotjih in travnikih.Ne pa na cesto,kjer je promet in ste resna grožnja s svojimi neizkušnjami in neznjanem ostalim udeležencem v prometu...

Blindy
Nov uporabnik

Re: vožnja brez izpita

Napisal/-a Blindy Če feb 15, 2007 2:09 pm

Martino je napisal/-a:Dal so mu 500eur kazni pa 8 kaznskih pik.Kva zdej pomen teh 8 kaznskih pik?Trenutno vozi pr avtošoli, a to pomen da pou leta ne sme več furat?

sam če si mladi voznik, zgubiš dovolene že če maš 7 točk. kuko bo zj to - bo naredu izpit, pa mu bojo prpisal 8 pik in bo spet brez?!?!

kokr vem, je učas (par let nazaj, ko je blo to še zame aktualn) veljaj, da če te dobijo brez izpita, ne smeš delat izpita 2 (al 3) let (seveda se je to začel štet ko si biu str 18).

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če feb 15, 2007 2:27 pm

vbistvu je bedarija da ne sme delat izpita čimprej ga more nardit!!!
ker drugač se pa nekateri brez vozjo..

visoke kazni bi more biti za to ja, kazni bi pa morale biti tudi za lastnika avtomobila!
Za vsakega 500evrov pa bi blo.

Krown
Novinec

Napisal/-a Krown Če feb 15, 2007 2:53 pm

kaj nam hočeš zdj s tem povedat??? kakšen namen ma to?

Zlatan_ , me je vprašal, kater avto....in na vprašanje se kolikor se jaz na bonton spoznam odgovori. Sem pa pač povedal,da če pelješ lepo po omejitvi, se ne izživljaš po cesti nimaš težav s policaji.No moraš imet tudi nekaj malega sreče.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Pe feb 16, 2007 9:41 am

rhino je napisal/-a:Takim ki se vozijo po glavnih cestah oz. tam kjer je promet,bi jaz dal več kot 500 € kazni.
Minimalno 1000 € kazni,minimalno 5 let preden lahko spet začneš izpit delat,pa ko bi lahko naredil izpit,bi bil voznik začetnik 10 let.Pa že na začetku 4 kazenske pike,tak da ti samo še za 3 pike ostane "lufta"
Idite pa se naganjajte brez izpita pa brezpotjih in travnikih.Ne pa na cesto,kjer je promet in ste resna grožnja s svojimi neizkušnjami in neznjanem ostalim udeležencem v prometu...

Saj ne da zagovarjam vožnjo brez izpita, ampak ta tvoja ideja ne bi prinesla nič dobrega, samo še več ljudi bi se vozilo brez izpita. Brez izpita se namreč po večini vozijo tisti, ki si zelo želijo voziti, in so izpit pripravljeni narediti v najkrajšem možnem času, no in če takemu prepoveš delati izpit še naseldnjih X let, si bo rekel: j... mi se in se bo dalje vozil brez. Za tiste ki pa vas tako skrbi za svojo varnost v prometu, izpit je nažalost bolj formalna stvar, in če ga imaš še niti približno ne pomeni, da si sposoben za na cesto (velja tudi obratno, torej nekateri so tudi brez izpita popolnoma sposobni voziti v normalnem cestnem prometu)!

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Re: vožnja brez izpita

Napisal/-a Matevz S. Pe feb 16, 2007 9:53 am

Martino je napisal/-a:Učer so polcaji dubl mojga neumnga brata, k se je brez izpita furu po eni vaški cesti.Dal so mu 500eur kazni pa 8 kaznskih pik.Kva zdej pomen teh 8 kaznskih pik?Trenutno vozi pr avtošoli, a to pomen da pou leta ne sme več furat?

Hvala za pojasnila, LP

Na plačilnem nalogu so sicer napisane kazenske točke, ker jih je zakonodajalec predvidel v 138. členu ZVCP-1. Ker pa tvoj brat nima veljavnega vozniškega dovoljenja, se mu kazenske točke nikamor ne zapišejo.
Tako je določeno v Zakonu o prekških (to je kot Ustava za prekrške), da se kazenske točke v cestnem prometu izrekajo tistemu, ki ima veljavno vozniško dovoljenje.

Policist s tem, ko je točke napisal na plačilni nalog ni naredil nič narobe, saj je le prepisal sankcijo, ki je zapisana v zakonu.

Ne pozabi povedat bratu, da ima 16 dni od dneva vročitve, da plača polovičko!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino Pe feb 16, 2007 12:03 pm

Volvo5er je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Takim ki se vozijo po glavnih cestah oz. tam kjer je promet,bi jaz dal več kot 500 € kazni.

Saj ne da zagovarjam vožnjo brez izpita, ampak ta tvoja ideja ne bi prinesla nič dobrega, samo še več ljudi bi se vozilo brez izpita. Brez izpita se namreč po večini vozijo tisti, ki si zelo želijo voziti, in so izpit pripravljeni narediti v najkrajšem možnem času, no in če takemu prepoveš delati izpit še naseldnjih X let, si bo rekel: j... mi se in se bo dalje vozil brez. Za tiste ki pa vas tako skrbi za svojo varnost v prometu, izpit je nažalost bolj formalna stvar, in če ga imaš še niti približno ne pomeni, da si sposoben za na cesto (velja tudi obratno, torej nekateri so tudi brez izpita popolnoma sposobni voziti v normalnem cestnem prometu)!

Že res,in če tako obvlada avto in če si res želi voziti,naj gre pa naredi izpit.Vsi smo ga "morali".In naj potrpi tisti mesec dni brez ilegalne vožnje.Ponavadi se brez izpita vozijo 15 letni mulci,ki verjetno res varno vozijo :roll:
In če mu prepoveš naslednjih x let delati izpit in ga spet dobiš brez izpita,bo pa plačal še večjo kazen.Če bo mel denar za kazni,bo imel denar tudi za izpit.In če se mu je lubše vozit da x-krat raje plača kazen kot pa naredi izpit pa tudi prav

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe feb 16, 2007 3:24 pm

Prepoved opravljanja je že bila...in se ni obnesla...folk se je pač vozil brez izpita in ker niso imeli niti denarja, ali pa so bili mladoletni jim tudi vzet niso imeli kaj...začaran krog ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe feb 16, 2007 3:45 pm

še dobro da je ni odnesel še z večjo kaznijo, sicer sam nevem če je lahko kaka večja kazen ampak pravim pa le to da bi se lahko kaj hujšega zgodilo....

Uporabniški avatar
DJRider
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a DJRider Pe feb 16, 2007 5:13 pm

Ah lepo vas prosim. Brez izpita se prosim ne podajajte na ceste se posebej ce je aktivna policija. Nimate izkusenj, za vsako nesreco ste krivi vi in tudi ce se vam nekdo zanalasc zaleti v avto, dobite kazenske tocke + denarno kazen... preprosto se ne splaca tvegati... :roll:

Lahko ti dajo celo prepoved delanja izpita nekaj let in potem si v dreku... jo je poceni odnesel... bi lahko bilo veliko slabse...

Slide ka jim nimajo kaj vzet. Avto zaplenit pa konec in potem ce bi se dirkanje ponavljalo bi pa sledile kaksne sankcije...
Zadnjič spremenil DJRider, dne Pe feb 16, 2007 5:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov