Krown je napisal/-a:Tudi jaz delam izpit, pa sem se pelu že mimo policajev, pa to z dirkalnim vozilom ampak če se pelješ "normalno" je vse vredu, vsaj pri meni je bilo. Je pa res, da so se mal obračal in gledal kaj bo, ko pridem na cestoČeprav, mi je ratal kar mal vroče, ko sem šel mimo
ops:
Krown je napisal/-a:Dirkalni avto??Ker to?
Peljal sem Yugota, in sem šel lepo čez vas, po "stari" cesti, potem pa še po glavni kakih 10km. Ampak sem šel bol počas, ker je bil pred menoj tovornjak in sem lepo vozil za njim.Policaji, pa so bili v bližin križišča in imeli radar, mimo katerega sem se lepo pelu.
Martino je napisal/-a:Dal so mu 500eur kazni pa 8 kaznskih pik.Kva zdej pomen teh 8 kaznskih pik?Trenutno vozi pr avtošoli, a to pomen da pou leta ne sme več furat?
rhino je napisal/-a:Takim ki se vozijo po glavnih cestah oz. tam kjer je promet,bi jaz dal več kot 500 € kazni.
Minimalno 1000 € kazni,minimalno 5 let preden lahko spet začneš izpit delat,pa ko bi lahko naredil izpit,bi bil voznik začetnik 10 let.Pa že na začetku 4 kazenske pike,tak da ti samo še za 3 pike ostane "lufta"
Idite pa se naganjajte brez izpita pa brezpotjih in travnikih.Ne pa na cesto,kjer je promet in ste resna grožnja s svojimi neizkušnjami in neznjanem ostalim udeležencem v prometu...
Martino je napisal/-a:Učer so polcaji dubl mojga neumnga brata, k se je brez izpita furu po eni vaški cesti.Dal so mu 500eur kazni pa 8 kaznskih pik.Kva zdej pomen teh 8 kaznskih pik?Trenutno vozi pr avtošoli, a to pomen da pou leta ne sme več furat?
Hvala za pojasnila, LP
Volvo5er je napisal/-a:rhino je napisal/-a:Takim ki se vozijo po glavnih cestah oz. tam kjer je promet,bi jaz dal več kot 500 € kazni.
Minimalno 1000 € kazni,minimalno 5 let preden lahko spet začneš izpit delat,pa ko bi lahko naredil izpit,bi bil voznik začetnik 10 let.Pa že na začetku 4 kazenske pike,tak da ti samo še za 3 pike ostane "lufta"
Idite pa se naganjajte brez izpita pa brezpotjih in travnikih.Ne pa na cesto,kjer je promet in ste resna grožnja s svojimi neizkušnjami in neznjanem ostalim udeležencem v prometu...
Saj ne da zagovarjam vožnjo brez izpita, ampak ta tvoja ideja ne bi prinesla nič dobrega, samo še več ljudi bi se vozilo brez izpita. Brez izpita se namreč po večini vozijo tisti, ki si zelo želijo voziti, in so izpit pripravljeni narediti v najkrajšem možnem času, no in če takemu prepoveš delati izpit še naseldnjih X let, si bo rekel: j... mi se in se bo dalje vozil brez. Za tiste ki pa vas tako skrbi za svojo varnost v prometu, izpit je nažalost bolj formalna stvar, in če ga imaš še niti približno ne pomeni, da si sposoben za na cesto (velja tudi obratno, torej nekateri so tudi brez izpita popolnoma sposobni voziti v normalnem cestnem prometu)!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov