Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

bleifuss
Nov uporabnik

radar v avstriji

Napisal/-a bleifuss So feb 17, 2007 6:23 pm

Po vožnji v Avstriji se mi je večkrat zabliskalo, pa me sedaj zanima ali lahko pričakujem položnice in če, ali se da izognat plačilu?

LP

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto So feb 17, 2007 6:29 pm

jst sm od kolega slišal k dela u avstriji da ne dobiš nič domov da se za njim skozi bliska zdj kaj pa je res nvn :lol: boš vidu u prihdnih dneh :D sicer pa raje se pelaj po omejitvah gor :lol: ;)
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster So feb 17, 2007 7:12 pm

kakor sem slišal po TV-ju....(naj me kdo popravi)...da slovenski državljani, ki nardijo prekršek v tujini; ti nič ne morejo.po tv-ju so imeli debato, da ker velik slovencev nardi prekrškov v Avstriji.Zato so se pogovarjal, da bi vseen (ni važno kje) dobu kazen oz. položnico!Kk je zdj to porihtat pa nimam pojma ;)

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson So feb 17, 2007 7:21 pm

torej tudi slovenska policija ne pošilja položnic tujim kršiteljem :?:
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Ne feb 18, 2007 10:31 am

tomson je napisal/-a:torej tudi slovenska policija ne pošilja položnic tujim kršiteljem :?:

Za stacionarne radarje (npr. Golovec) se pošilja tudi tujcem. Postopek traja malo dlje, ker je treba preko zunanjega ministrstva pridobiti podatke o lastniku vozila.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne feb 18, 2007 11:58 am

S sosedom sma bla lani v Avstriji. Mesec dnio po tem je dobil kazen domov za parkiranje.
Dobili so ga preko obcine nekako.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Ne feb 18, 2007 12:05 pm

Meni se je tudi prejšni teden zabliskalo v Avstriji. 140 na 100 omejitev. Pa me tud mal zanima, če bo to kej pršlo pa kok bo.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne feb 18, 2007 1:09 pm

Od letos po novem, ne vem kakšnem sporazumu EU dobiš kazen za storjen prekršek, ne glede v kateri članici EU-ja si prekršek storil.

lp seeman66

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne feb 18, 2007 2:07 pm

seeman66 je napisal/-a:Od letos po novem, ne vem kakšnem sporazumu EU dobiš kazen za storjen prekršek, ne glede v kateri članici EU-ja si prekršek storil.

lp seeman66

Tako je ,sem prebral zadnjič na www.24ur.com pa sem iskal ta članek pa ga nisem več našel. Če se komu da, naj ga poišče . LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne feb 18, 2007 3:15 pm

Cajti so se spremenili.Sedaj pač malo bolj dolgo traja predn kaj dobiš,dobiš pa.Drgač pa je tak blo,da če so te vstavli si itak moral na licu mesta plačat(pa še zdaj je tak),za radare pa ne vem kak je blo...Če je premala kazen se jim ne da ubadat,če pa je dokaj velika,pa se potrudijo da dobiš,četudi traja leto

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne feb 18, 2007 3:20 pm

myster je napisal/-a:kakor sem slišal po TV-ju....(naj me kdo popravi)...da slovenski državljani, ki nardijo prekršek v tujini; ti nič ne morejo.po tv-ju so imeli debato, da ker velik slovencev nardi prekrškov v Avstriji.Zato so se pogovarjal, da bi vseen (ni važno kje) dobu kazen oz. položnico!Kk je zdj to porihtat pa nimam pojma ;)

to ti misliš da je tak :) to se pravi bi se tak vsak vozo kak mu paše po tujini. Kazen dobiš samo kdaj je vprašanje.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
mintavto
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a mintavto So feb 24, 2007 3:15 pm

Dobiš kazen 100%. Mene je radar slikal pri Salzburgu na avtocesti in po dveh mescih so mi po pošti poslali kazen. Js sm jo plačal, me pa zanima kaj se zgodi če je ne plačaš?!

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo So feb 24, 2007 4:12 pm

mintavto je napisal/-a:Dobiš kazen 100%. Mene je radar slikal pri Salzburgu na avtocesti in po dveh mescih so mi po pošti poslali kazen. Js sm jo plačal, me pa zanima kaj se zgodi če je ne plačaš?!

Verjetno ti trgajo kar od place .ce pa nimajo kje uzet pa grejo prek davčne mene se čaka neke kazni sam se zarad motorja :cry: sem se student pa nimam rednih prihodkov , beda je ko ti vse racune zaprejo in podobno , z policijo se ni za igrat drzava pa tud ne pusti nic . kaj ces placat bom mogo magar po obrokih . lp

lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So feb 24, 2007 7:07 pm

soso je napisal/-a:
seeman66 je napisal/-a:Od letos po novem, ne vem kakšnem sporazumu EU dobiš kazen za storjen prekršek, ne glede v kateri članici EU-ja si prekršek storil.

lp seeman66

Tako je ,sem prebral zadnjič na www.24ur.com pa sem iskal ta članek pa ga nisem več našel. Če se komu da, naj ga poišče . LP

Kolko jaz vem se to še ni sprejelo :)
Naj bi se nekje Aprila ali Maja...

Če te gori slika boš plačal te ko te bodo ustavili :)
Slika

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Po maj 28, 2007 5:39 pm

Je že kaj novega glede tega? Maj je tu. Fleši pa še vedno strašijo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 28, 2007 5:52 pm

pred letom dni sem dal podobno povezavo na komplet Avstrijo
o "bliskajocih se skatlicah"
http://www.tuningszenegraz.at/radargeraete/radar.htm
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Po maj 28, 2007 5:56 pm

Sem mislil predvsem glede pošiljanja kazni na dom. Če to že prakticirajo ali še vedno ne, saj bi naj zdaj nekje šele sprejeli nekaj glede tega.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 28, 2007 7:48 pm

traktor TDI je napisal/-a:Sem mislil predvsem glede pošiljanja kazni na dom. Če to že
prakticirajo ali še vedno ne, saj bi naj zdaj nekje šele sprejeli nekaj glede tega.

mislis da je to tako easy... ne vrjamem da lahko kar po "tekocem traku" delas
prekrske v tujini tukaj omenjeni Avstriji... definitivno bos dobil neko opozorilo ali
kaj podobnega :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Če jun 21, 2007 4:41 am

Iz tujine ti nimajo kaj pošiljat, razen če si imel avto sposojen preko rent-a-cara in torej njihove tablice. Oni res da pošljejo zahtevo o identifikaciji tablic na našo ministrstvo, samo zaradi zakona o varovanju osebnih podatkov naše ministrstvo ŠE zaenkrat tega podatka ne smejo dati. Tudi naši lahko pošiljajo kazni, kolikor hočejo, pa od tujcev ne dobijo nič. Poteka pa že kar nekaj časa razprava o priznavanju prekrškov po celi EU, samo ne vem, če bo kaj hitro iz tega (kolikor mi je znano, imata le Francija in Luksemburg tak dogovor). Zdaj avgusta bi se naj sprejelo o izmenjavi podatkov o registrskih tablicah za hujša kriminalna dejanja.

Sicer pa ne vem, zakaj se sekiraš za Avstrijo. Njihove kazni so tak smešno nizke. Kazni za napačno parkiranje pa tudi vedno vržem v prvi smetnjak.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jun 21, 2007 6:07 am

No jst sm že leta nazaj dobil kazen iz avstrije in to 4000 šilingov(takrat 570 mark ali sedajšnjih 285 evrov). Ko sem napisal pritožbo, sem dobil odgovor da za 230km/h po avtocesti, kjer je omejitev 100km/h je najmanjša kazen 4000 šilingov in da sem lahko vesel, ker bi mi policaji lahko napisali 10.000 šilingov, kar je bilo pa takrat 1400mark ali danes 700 evrov.

Lepo sem plačal tisto kazen in nisem imel problemov, drugače pa če ne plačaš, če te dobijo gor policaji in te preverijo, pa imaš kazen za plačat, te lahko na cesti oglobijo za kazen + obresti, ki pa niso male. Če pa denarja nimaš pa te lahko tut zaprejo - avstrijskih zaporov pa nebi rad doživel znotraj.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov