Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

kandy
Novinec

srna pred avto

Napisal/-a kandy Po feb 19, 2007 9:16 am

Kolega je imel pred kratkim nesrečo.Pred avto mu je skočila srna in poškodovala pokrov motorja,blatnik malo in luč,ter odbijač je malenkost počil.Avto proti srnjadi ni imel zavarovan,tako da ni klical policije.Pa še srna se je izvlekla.Zdaj me pa zanima ali je potrebno klicat policijo v primeru nesreče s srno oz divjadjo? In ali potem če srna preživi in se odvleče se sploh splača klicat,če maš zavarovano?
Sam sem že tudi mel nesrečo s srno,ampak za zbito ogledalo se mi ni zdelo potrebno klicat policije.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po feb 19, 2007 9:24 am

sej mačko tut ko povoziš, povečini še vedno gre stran pa se nekam zavleče.. al preživi al pa umre. fajn je obvestit lovsko družino, da pol žval ne trpi

lp
Slika

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Po feb 19, 2007 10:14 am

To vem ja..bolj me zanima kaj naredit v takšem primeru,če maš avto razbit?mislim da brez policije ne moreš ni ne?

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po feb 19, 2007 10:44 am

Če imaš avto poškodovan in nimaš zavarovanega srna pa je napol mrtva, je najboljše stopit do nje jo vžgat po glavi, če imaš kak nož v avtu ji vrat prereži da ji kri spustiš, potem jo v prtljažnik nabaši in domov kakemu mesarju pelji pa bo golaža za pol leta - ZASTONJ, SRNA ČASTI!!!

Uporabniški avatar
Direktor
Nov uporabnik

Napisal/-a Direktor Po feb 19, 2007 10:46 am

kandy je napisal/-a:To vem ja..bolj me zanima kaj naredit v takšem primeru,če maš avto razbit?mislim da brez policije ne moreš ni ne?

Poklicat moreš policijo in obvesti lovsko družino drugače jo policija.Pihaš,naredi se zapisnik škode na vozilu.Policija vse lepo poslika in to je to.Avto odpelješ k mehaniku in zavarovalnica krije škodo,če seveda maš avto zavarovan proti divjadi.

Uporabniški avatar
Direktor
Nov uporabnik

Napisal/-a Direktor Po feb 19, 2007 11:04 am

fare je napisal/-a:Če imaš avto poškodovan in nimaš zavarovanega srna pa je napol mrtva, je najboljše stopit do nje jo vžgat po glavi, če imaš kak nož v avtu ji vrat prereži da ji kri spustiš, potem jo v prtljažnik nabaši in domov kakemu mesarju pelji pa bo golaža za pol leta - ZASTONJ, SRNA ČASTI!!!

Mislim,da se ne splača ker nikol ne veš v kakem stanu je srna in če te kdo gleda oz. opazuje.Potem boš mel pa še dodatno sranje ker,če srno vzameš in odpelješ je glih tako kot,da si jo ukradu je pa kazen ker visoka plus tega da maš se avto sesut in če vse to dobiš in da vse sam kriješ potem te pa veliko stane.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Po feb 19, 2007 11:19 am

Ok,zdaj če srna razbije avto,pa se odvleče, ali zavarovanje vseeno velja? čeprav srne ni,kot v primeru ko mi je razbila ogledalo,in izginila..ostala je samo dlaka ;)

Uporabniški avatar
Direktor
Nov uporabnik

Napisal/-a Direktor Po feb 19, 2007 11:24 am

kandy je napisal/-a:Ok,zdaj če srna razbije avto,pa se odvleče, ali zavarovanje vseeno velja? čeprav srne ni,kot v primeru ko mi je razbila ogledalo,in izginila..ostala je samo dlaka ;)

Dlaka je dokaz to je dovol in če je pa še kej krvi je tolk boljš drugač je pa tko vseeno.Ti samo poveš kako je blo in to je to.

Uporabniški avatar
Direktor
Nov uporabnik

Napisal/-a Direktor Po feb 19, 2007 11:33 am

Jest osebno sem mel tak primer,ko sem se v srno zaletel pred 2 leti.Vozu okol 110 km/h,kjer je bla omejitev 90 km/h to sevede nisem policajem povedu kolk sem vozu pa sej tko ni važn.Zbil sem srno avto spredi sesut oba blatnika,pokrov motorja,odbijač,obe luči.meglenke.Škode za 350.000,00 sit.Poklicu policijo srne tko nismo takoj najdl ker se je zavlekla v grmovje.Naredu se je zapisnik,vse se je poslikalo pa pihu sem.Zavarovalnica je pa krila škodo.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy Po feb 19, 2007 11:40 am

ojoj..a kar toliko škode je naredila? To je res sranje..pri nas je res veliko divjadi na cest in vem da so sosedje že vsi imeli probleme s tem.sranje je če ti res malo bolj avto poškuduje,pa naj je avto vrede 350 jurjev,ti poškoduje luč,pa malo pokrov motorja,pa odbijač,pa je tako že totalka..potem pa si v sranju :/

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Po feb 19, 2007 11:50 am

Off topic: Pri nas jih pa nemški ovčar podi po gmajn k grem mal pogledat v gmajnu kva bo treba kej podrt(drva,hlode,smreka). Nazaj pride pa čisto zmahan
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Po feb 19, 2007 12:08 pm

Če boš uveljavljal škodo, moraš obvezno poklicati policijo. Sicer mislim, da je dovolj, če pokličeš lovce, da poškodovano/mrtvo srno odpeljejo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 19, 2007 12:47 pm

Tud jst sem pred leti srno zbil pr 90 km/h. Mi je prletela direkt pred avto, je šla maska, meglenka, luči zabilo, odbijač poču... Škode blo za 500 jurjev. Pa sem policijo poklicu, so naredl zapisnik, vmes je slučajno še en lovc pršel pa je srno naložu v vrečko ker je pač crklna. Sem šel na zavarovalnico ker sem mel kasko zavarovan avto in je potem zavarovalnica krila škodo.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po feb 19, 2007 3:40 pm

ja pri temu je tako če je prometni znak " pozor divjad " pol lovci niso nič krivi. v nasprotnem primeru so pa lovci krivi.. :evil:
mojemu fotru se je isto zgodilo.pač srna se mu je zaletela direkt v bočno stran.na desni strani je bila totalka.on ni klical policije ker pol je sama pizdarija.enostavno se je odpeljal... ;)

zajec
Nov uporabnik

Napisal/-a zajec To feb 20, 2007 6:58 am

Smuky,mal si se zmotil,lovci,če so podali zaznamek za večje število prehodov divjadi na drsc so s tem kriti, kajti DRSC ne postavi zmeraj znaka,poleg tega so lovci sokrivi ,le v primiru če se izvaja lov.Vem da boš oziroma nebos kaj veliko dosegel, kajti divjad je državna lastnina in lovci pri povozu nimajo kaj veliko.Policijo je pa prav da se pokliče v izogib dokazovanju na zavarovalnici,a je tako težko poklicati na 113,edino če si nabit,pol pa vem da raje ne boš poklical!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To feb 20, 2007 7:32 am

js sm nekej let nazaj zbiu z avtom eno mlado srno ki je pol še bincala, pa nism vedu kaj nardit, pa sem šou nazaj do prve hiše in poklicu policijo pa povedu kk je blo, pa rečejo policaji da bojo oni obvestili lovce, k sm pa prišu nazaj pa na cesti ni bilo več srne ker se je skotalila v jarek, avtu pa na srečo ni bilo nič
sm mislu da bom pol dobil kako kazen, pa hvala bogu nism dobu neč :D
mrit pa zato k sm jim reku da grem k vojakom, kar sem res šou k biu lih en prosti vikend :lol:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To feb 20, 2007 9:01 am

Direktor je napisal/-a:Jest osebno sem mel tak primer,ko sem se v srno zaletel pred 2 leti.Vozu okol 110 km/h,kjer je bla omejitev 90 km/h to sevede nisem policajem povedu kolk sem vozu pa sej tko ni važn.Zbil sem srno avto spredi sesut oba blatnika,pokrov motorja,odbijač,obe luči.meglenke.Škode za 350.000,00 sit.Poklicu policijo srne tko nismo takoj najdl ker se je zavlekla v grmovje.Naredu se je zapisnik,vse se je poslikalo pa pihu sem.Zavarovalnica je pa krila škodo.
Pa ti to resno mislis ali nam tak malo pravljice pripoveduješ, ker ti jaz osebno ne verjamem da si čelno zbil srno pri 110km/h in da je preživela ker o živalih vem ogromno in vem kako so srne občutljive še posebej če jo vdariš pri taki hitrosti tak da drugič prosim odštej NULE ;) :!:

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare To feb 20, 2007 9:03 am

ban je napisal/-a:Tud jst sem pred leti srno zbil pr 90 km/h. Mi je prletela direkt pred avto, je šla maska, meglenka, luči zabilo, odbijač poču... Škode blo za 500 jurjev. Pa sem policijo poklicu, so naredl zapisnik, vmes je slučajno še en lovc pršel pa je srno naložu v vrečko ker je pač crklna. Sem šel na zavarovalnico ker sem mel kasko zavarovan avto in je potem zavarovalnica krila škodo.
ja ampak samo v primeru če imaš vplačano dodatno kombinacijo za DIVJAD, ker spl. kasko ne krije takih zadev - vsaj pri ZM ne!

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky To feb 20, 2007 9:18 am

zajec je napisal/-a:Smuky,mal si se zmotil,lovci,če so podali zaznamek za večje število prehodov divjadi na drsc so s tem kriti, kajti DRSC ne postavi zmeraj znaka,poleg tega so lovci sokrivi ,le v primiru če se izvaja lov.Vem da boš oziroma nebos kaj veliko dosegel, kajti divjad je državna lastnina in lovci pri povozu nimajo kaj veliko.Policijo je pa prav da se pokliče v izogib dokazovanju na zavarovalnici,a je tako težko poklicati na 113,edino če si nabit,pol pa vem da raje ne boš poklical!

jaz mislim da se ne motim.pa tudi na splošno če pride policija je pizdarija.od zapisnikov,krivca do sodišča.če se zgodi nesreča če se le da se zmeniš brez policije.
govorim seveda o lažjih nesrečah če je malo porajsan avto,kakšna luč razbita in tako naprej.moj foter mi vedno govori da v takšnem primeru probaj se zmenit brez policije ker če pride policija je pizdarija... :? :?

zajec
Nov uporabnik

Napisal/-a zajec To feb 20, 2007 10:33 am

Smuky hočem ti povedat da lovci pri tem nimajo nič,razen pobiranja poškodovane divjadi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov