Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

standi
Nov uporabnik

Kazen GSM med vožnjo?

Napisal/-a standi Ne feb 25, 2007 4:46 pm

Pozdravljeni!

Ta teden sem se peljal z vozilom in sem telefoniral med vožnjo vendar me je videl en drug policaj v avtu 500 m prej kot sta pol dva policaja ustavljala. Ko sta me policaja ustavila nisem več telefoniral in me niti nista videla, da sem telefoniral ampak jima je samo oni prejšnji policaj javil. Seveda sta mi napisala zapisnik in izdala plačilni nalog za 82€, če plačam v 8 dneh 41€. Kakšna je možnost, da se izgonem kazni??? ima kdo izkušnje z gsm in dokazom policaja da si res telefoniral? Ma kdo primer prošnje prosim na standi@hotmail.com!

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne feb 25, 2007 4:52 pm

Če si govoril po mobitelu in so te dobili potem plačaj :!: zato obstaja zakon in mobitel je pogostokrat vzrok za nesrečo... :?

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris Ne feb 25, 2007 5:00 pm

Če si pil, jedel, kadil ali pa ti ga je ena vl***, ni problema. A če si se pa pogovarju pa je problem in najstožja kazen?! :bonk

Lahk se sklicuješ na to da ti sploh nimaš mobitela??? Si se pač držal za ušesa k te je glava bolela? Kakorkoli na koncu je tko vseeno kaj jim rečeš itak bojo vrjel policajem :!: :/:o:/

Torej lahk sam plačaš!? Bolje zdaj 41€ k kasneje 410€...

ps.: Če pa greš z odvetnikom tja je pa čisto druga zgodba! :twisted:
Zadnjič spremenil Paris, dne Ne feb 25, 2007 5:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 5:00 pm

Vsekakor je 41 € premalo za tak prekršek. Počakaj in plačaj 82! Morda te bo izučilo. :x

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne feb 25, 2007 5:04 pm

Mislim,da se ne boš izognil kazni. Pač te je drugi policaj videl pa javil naprej , kar je čisto po pravilih.. Maš sedaj tudi variante ,ko stojijo pešaka v križišču in gledajo kdo je pripasan ,mobitel itd.... pa javijo naprej in te ustavijo. Žal boš moral plačat.

Vidim pa ,da se je našlo že ene par biserov ,ki te obravnavajo kot največjega prekrškarja ,ki je vozil skozi naselje 180 in povzročil 10 nesreč. Še dobro ,.da si bil pripasan ;) Ehhh bumbarji :? LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne feb 25, 2007 5:11 pm

Pa vse ki imajo UKV pa CB postaje v avtu bi potem mogli isto obravnavat kot telefoniste.

lp seeman66

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 25, 2007 5:17 pm

fantje reskerite od 30 do 300 uer, pa naute mel teh težav
jst sm si kupu eno povprečno slušalko za 50 eur, torej reskiral eno kazen, ampak nobene več ne bom plačal
lp

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne feb 25, 2007 5:23 pm

odkar imam avto in izpit (cca.10let) uporabljam mobilnik v avtu Z
prostorocnim setom prva leta na kabl slusalko sedaj pa bluetooth...

zdi se mi pravilno
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 5:47 pm

soso je napisal/-a:...
Vidim pa ,da se je našlo že ene par biserov ,ki te obravnavajo kot največjega prekrškarja ,ki je vozil skozi naselje 180 in povzročil 10 nesreč. Še dobro ,.da si bil pripasan ;) Ehhh bumbarji :? LP

Hvala za sočno žalitev.
Dejstvo je, da je človek počel nekaj neumnega (ker je prepovedano in nevarno), zdaj pa, namesto, da bi pokazal minimum odgovornosti in plačal za to, kar je naredil, joče tu na forumu, kako bi se izognil nečemu, kar je sam naredil. In to za zasluženih, vendar relativno skromnih 41 €! Zato tudi tak odgovor! Je zdaj bolj razumljivo?
lp

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne feb 25, 2007 6:01 pm

esem je napisal/-a:

Hvala za sočno žalitev.
Dejstvo je, da je človek počel nekaj neumnega (ker je prepovedano in nevarno), zdaj pa, namesto, da bi pokazal minimum odgovornosti in plačal za to, kar je naredil, joče tu na forumu, kako bi se izognil nečemu, kar je sam naredil. In to za zasluženih, vendar relativno skromnih 41 €! Zato tudi tak odgovor! Je zdaj bolj razumljivo?
lp

Nebi rekel če ne bi telefoniral med vožnjo in bi mu policaji po "krivem" dali kazen in bi zato tle gor jokal. tako pa je sam kriv in naj plača. jebat ga tako je...
@soso nevem čemu zmerjanje :ne
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne feb 25, 2007 6:05 pm

kljukec je napisal/-a:fantje reskerite od 30 do 300 uer, pa naute mel teh težav
jst sm si kupu eno povprečno slušalko za 50 eur, torej reskiral eno kazen, ampak nobene več ne bom plačal
lp

Tudi sam že uporabljam dobra pol leta prostoročno BT slušalko od SE stvarca me je stala cca 52 € vendar se mi je splačalo, saj v avtu sem poprej dostikrat govoril po telefonu med vožnjo in nisem bil tako skoncentriran na vožnjo kot sedaj. ;) Pa še ne rabim se bat nobenega policaja več ko jih vidim.

ps: Moje mnenje je, da se nimaš kaj dosti bunit storil si napako, vsi jih delamo
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne feb 25, 2007 6:07 pm

Za 20 bivših se dobi kulturen bluetooth sistem (prostoročni, ne slušalkica) pa je mir.
V bistvu bi jaz slušalke prepovedal, ker se človek še tolko bolj zamoti ko jo natika nase sredi vožnje :?

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Ne feb 25, 2007 6:09 pm

phoebus je napisal/-a:Za 20 bivših se dobi kulturen bluetooth sistem (prostoročni, ne slušalkica) pa je mir.
V bistvu bi jaz slušalke prepovedal, ker se človek še tolko bolj zamoti ko jo natika nase sredi vožnje :?

Slušalka je pri meni med vožnjo skoz gor in me prav nič ne moti, ubistvu ej tako lahka da je sploh ne čutim tako kot očala. :D
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne feb 25, 2007 6:25 pm

eentox je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

Hvala za sočno žalitev.
lp

Nebi rekel če ne bi telefoniral med vožnjo in bi mu policaji po "krivem" dali kazen in bi zato tle gor jokal. tako pa je sam kriv in naj plača. jebat ga tako je...
@soso nevem čemu zmerjanje :ne

NI bilo mišljeno kot nobena žalitev ,sploh pa ne beseda b****r in oprostita ,če vaju je tako zelo prizadelo. Moti me samo to ,da je tako težko podat normalen odg.In če sta opazil a,sem tudi jaz napisal ,da se žal kazni ne bo moral izognit ,ampak na malce bolj prijazen način ,kar se mi zdi tudi človeško LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne feb 25, 2007 6:40 pm

Hvala za opravičilo.
Ni me ravno prizadelo, mi je bil pa sam izraz dejansko všeč ("sočna"). Reagiral sem zaradi tega, ker se je moj post lahko dejansko bral kot podjebavanje "žrtve" - hotel sem predvsem povdariti, da je vso stvar sam zakuhal in naj jo še sam požre. Zakaj le išče pomoč na forumu že za take majhne in relativno poceni napake? Naj sprejme odgovornost. Mu bo dobra šola, upam.

Sem pa opazil, da glede kazni skoraj vsi mislimo podobno. Vsaj enkrat.
lp

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Ne feb 25, 2007 9:58 pm

eentox je napisal/-a:Če si govoril po mobitelu in so te dobili potem plačaj :!: zato obstaja zakon in mobitel je pogostokrat vzrok za nesrečo... :?
lp

Meni se pa tole nikakor ne zdi fer!Kaznuj me, če me dobiš ti, ne pa preko katerih drugih policajev!Jaz bi rekel, da nisem bil, in naj mi da dokazilo, ki potrjuje, da sem res to naredil.Tole gre pa že predaleč!!Kmalu me bodo obtožili, da sem šel prehitro enkrat prejšnji teden in naj plačam kazen!Dokaži, pa bom plačal, prej pa ne!
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 25, 2007 9:59 pm

Js bi pa ukinu kazni za telefoniranje med voznjo..zdj me pa požri esem :evil:

mastr1 je napisal/-a:
eentox je napisal/-a:Če si govoril po mobitelu in so te dobili potem plačaj :!: zato obstaja zakon in mobitel je pogostokrat vzrok za nesrečo... :?
lp

Meni se pa tole nikakor ne zdi fer!Kaznuj me, če me dobiš ti, ne pa preko katerih drugih policajev!Jaz bi rekel, da nisem bil, in naj mi da dokazilo, ki potrjuje, da sem res to naredil.Tole gre pa že predaleč!!Kmalu me bodo obtožili, da sem šel prehitro enkrat prejšnji teden in naj plačam kazen!Dokaži, pa bom plačal, prej pa ne!

Policajeva beseda velja koz dokaz, Ti moras dokazati da NISI telefoniral, ne pa oni da si. Tko je to pri nas majstercek ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne feb 25, 2007 10:30 pm

http://www.mimovrste.com/telefonija/bluetooth-slusalke/

Mislim, da je nadalnji komentar nepotreben. Kot je rekel esem, počakaj pa plačaj duplo, da si boš ja zapomnil. Ali pa plačaj takoj pa si za 41€ kupi slušalko. Ali pa reči mami, da ti jo kupi, sigrno jo skrbi zate, ker lahkomiselno čvekaš med vožnjo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne feb 25, 2007 10:33 pm

treba plačat,zakon je zakon

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Po feb 26, 2007 12:08 am

speedfreak je napisal/-a:Js bi pa ukinu kazni za telefoniranje med voznjo..zdj me pa požri esem :evil:

mastr1 je napisal/-a:
lp

Policajeva beseda velja koz dokaz, Ti moras dokazati da NISI telefoniral, ne pa oni da si. Tko je to pri nas majstercek ;)

A ni tako, da morajo tebi dokazat neko stvar, za katero te obtožujejo?Na policaje se pa itak poser*jem, itak več prekrškov v prometu delajo kot pa navadni državljani!Kot da so bogovi!!Če se njemu qrac dvigne, pa me lahko obtoži?Kaj, če je videl napačen avto?Da sta dva ista v vrsti?
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov