Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

V naselje pripeljal 90-100km/h in naletel na radar

Napisal/-a subaru18 To mar 13, 2007 12:24 pm

pozdrvaljeni,
imam en(velik) problem.V naselje sem slučajno pripeljal s 90-100km/h, nakar opazim cliota, ki je bil skrit za tovornjakom ob cesti.Pogledam, in vidim, da je clio z radarjem.
Kot prvo sem prekoračil hitrost 50km/h, SEM MLADI voznik(izpit cca1leto).Zato vas lepo prosim, da mi povet kaj mi sledi?In v kolkem času lahko pričakujem sliko radarja na domač naslov.
Zadnjič spremenil subaru18, dne To mar 13, 2007 12:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dEjaN_
Novinec

Kraj: dolenjska

Napisal/-a dEjaN_ To mar 13, 2007 12:29 pm

Jah..pošteno boš plaču ;) Js sm v naselju pelu 70 km/h pa so me dobil na radar in dobil 30.000 sit (plačal polovico) in 1 kazensko točko. Plačaš pa je problem rešen ;) Lp

Alyosha
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Alyosha To mar 13, 2007 12:31 pm

hahha zmagaw si:D
ce bos mew sreco nebo nic cene pa tudi ispit znajo uzet...usaj mislim da:/
nikoli neves kaj bo dokler ne dobis

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

Napisal/-a subaru18 To mar 13, 2007 12:32 pm

pa ka si mlad voznik?js sm mlad voznik, pa upam da noum ob izpit(100km/h)

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 To mar 13, 2007 12:32 pm

nevem niti kdaj niti kolk ampak definitivno sem za da gres ponovno delat izpit!Brez zamere ampak mladi vozniki ste najbolj rizična skupina(poleg starčkov) in slučajno pripeljat 100km/h ni zgolj slučaj!!!

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

Napisal/-a subaru18 To mar 13, 2007 12:35 pm

pol mene caka ornk kazn al kaj? kdo ve kolk prbližn? pa grem k sodniku?V kolkm času pošlejo na dom polcaji sliko-kazen?Pa je vlka vrjetnost da sm ob izpit?

lepo prosim za odgovore.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To mar 13, 2007 12:36 pm

:oops: :shock: :shock: :?: :idea: :clapclap :[] :pray: :tomidelej:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

Napisal/-a subaru18 To mar 13, 2007 12:38 pm

imilet1 je napisal/-a:nevem niti kdaj niti kolk ampak definitivno sem za da gres ponovno delat izpit!Brez zamere ampak mladi vozniki ste najbolj rizična skupina(poleg starčkov) in slučajno pripeljat 100km/h ni zgolj slučaj!!!

Če po pravic povem je res slučaj.V naselje zmerj prpeljem po omejitvi, tko zaradi varnosti, in tut seveda zarad polcajev.Danes sm papelu ornk več, prepričan sem bil, da ni polcajev, pa so glih bli-prepozn sm opazu, ker je bil civilen avto.
p...a

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To mar 13, 2007 12:51 pm

subaru18 je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:nevem niti kdaj niti kolk ampak definitivno sem za da gres ponovno delat izpit!Brez zamere ampak mladi vozniki ste najbolj rizična skupina(poleg starčkov) in slučajno pripeljat 100km/h ni zgolj slučaj!!!

Če po pravic povem je res slučaj.V naselje zmerj prpeljem po omejitvi, tko zaradi varnosti, in tut seveda zarad polcajev.Danes sm papelu ornk več, prepričan sem bil, da ni polcajev, pa so glih bli-prepozn sm opazu, ker je bil civilen avto.
p...a

Zmeraj pripelješ po omejitvah, pa lih tokrat nisi, ker nisi videl policajev. Smola pa taka. Celo prepričan si bil, da jih ni, ne moreš pol govorit, da pripelješ po omejitvah zarad varnosti in bla bla bla.
Očitno se držiš omejitev (seveda, kadar se jih) izključno zarad policajev. To je že v sonovi zgrešena miselnost in na tem se gradi pol naprej.....

Lepo pojej, kar si skuhal, v bodoče pa se zamisli in upoštevaj predvsem to, da moraš pazit na varnost tako drugih kot tudi samega sebe.
Slika

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica To mar 13, 2007 12:58 pm

No, tudi jaz sem zadnic dobil domov svojo sliko 8) Pripeljal sem 67km/h (omejitev 50km/h) in dobil 125€ kazni (62.5€ zaradi polovicke) in se eno kazensko tocko! Trajalo je pa 14 dni da sem jo dobil.

jah kaj cmo ... kar skuhs moras tud pojest :D

Uporabniški avatar
subaru18
Nov uporabnik

Napisal/-a subaru18 To mar 13, 2007 1:04 pm

Pol ob izpit mnde noum al kaj?Tisto kazn bom že požru!sej sm sam zaribu.sam da mi izpit ne gre.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To mar 13, 2007 1:04 pm

Ja jaz bi ti kar vzel izpit :evil:

drgač pa ne vem zakaj sploh polovičke obstajajo, to je kr neki, če si naredil prekršek ga plačaj v celoti ne pa da "šenkajo" 50% :?

renault f1
Nov uporabnik

Napisal/-a renault f1 To mar 13, 2007 1:08 pm

:ne

Zdej je čist odvisn kolk si prpelju....
Po tastarih cenah je nekak tko: -prekoračitev za več kot 30 km/h =120.000 SIT + 5 kazenskih točk pa možnost prepovedi vožnje za določen čas
-za več kot 50 km/h = več kot 120.000 SIT + 18 kazenskih točk (adijo izpit)
Kolk pa u € znese pa ne vem

Drugič pa po pameti :P
Še bl na gas, še bl na poskok!!!!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 13, 2007 1:09 pm

khm... poglej si (ne vem kako bo...)
http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... od=hitrost
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To mar 13, 2007 1:28 pm

Kaj je res tako težko pogledat v zakon kaj ti sledi. Policisti se ne izmišljujeko kazni kr sproti. Pač vsi prekrški so zapisani v zakonu.

Naša mala državica je zelo pridna in vse svoje normative daje na ogled, zastonj seveda (kar je pravi čudež)!

Greš na najdi.si vtipkaš Zakon o varnosti cestnega prometa, ponavadi se vedno odpre prva stran ki je linkana na stran http://zakonodaja.gov.si/... Tukaj potem izbereš kaj želiš videt...

Odpreš akt (najbolje je gledati zanje objavljeno Uradno prečiščeno besedilo, ki se nahaja malo nižje na strani) in si pogledaš določbo. Da ti vsega tega za prvič ne bo treba sem ti to poiskal jaz. Zadevo najdeš na naslov:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5573

Ker pa vem, da ne poznaš zakona, torej tudi ne moreš vedeti po katerem členu te bodo oglobili, ti predlagam da pritisneš kombinacijo tipk Ctrl+F in odprlo se ti bo okno za iskanje teksta po strani. Vpiši "hitrost" in po nekaj klikih prideš do 32.člena, ki določa najvišje hitrosti vožnje po naših cestah. Ko si si predbal to, odjadraj do 8. odstavka in poglej kaj ti sledi, če si prekoračil za več kot 50km/h.

Torej da skrajšam, sledi ti 18 kazenskih točk, v kolikor si res vozil vsaj cca. 105km/h (toleranca & stuff), kar pa najbrž veš da pomeni pot nazaj v avtošolo, po 1/2 leta seveda ter kar zajeten kupček € kazni.

Vozite varno!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To mar 13, 2007 1:55 pm

zdaj se boš naučil vozit po predpisih (vbsaj koliko toliko). ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To mar 13, 2007 2:11 pm

BiMMER je napisal/-a:Kaj je res tako težko pogledat v zakon kaj ti sledi. Policisti se ne izmišljujeko kazni kr sproti. Pač vsi prekrški so zapisani v zakonu.

Naša mala državica je zelo pridna in vse svoje normative daje na ogled, zastonj seveda (kar je pravi čudež)!

Greš na najdi.si vtipkaš Zakon o varnosti cestnega prometa, ponavadi se vedno odpre prva stran ki je linkana na stran http://zakonodaja.gov.si/... Tukaj potem izbereš kaj želiš videt...

Odpreš akt (najbolje je gledati zanje objavljeno Uradno prečiščeno besedilo, ki se nahaja malo nižje na strani) in si pogledaš določbo. Da ti vsega tega za prvič ne bo treba sem ti to poiskal jaz. Zadevo najdeš na naslov:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5573

Ker pa vem, da ne poznaš zakona, torej tudi ne moreš vedeti po katerem členu te bodo oglobili, ti predlagam da pritisneš kombinacijo tipk Ctrl+F in odprlo se ti bo okno za iskanje teksta po strani. Vpiši "hitrost" in po nekaj klikih prideš do 32.člena, ki določa najvišje hitrosti vožnje po naših cestah. Ko si si predbal to, odjadraj do 8. odstavka in poglej kaj ti sledi, če si prekoračil za več kot 50km/h.

Torej da skrajšam, sledi ti 18 kazenskih točk, v kolikor si res vozil vsaj cca. 105km/h (toleranca & stuff), kar pa najbrž veš da pomeni pot nazaj v avtošolo, po 1/2 leta seveda ter kar zajeten kupček € kazni.

Vozite varno!

Sem mislil, da tebe sploh ni več na forumu.

Mi je všeč, da nekdo z višjim stausom na forumu pojasni stvari mulcu, ki je ravno dobil tisto roza knjižico, kje lahko dobi informacije o tistem kar si je skuhal. Pa tudi funckija "find" ali "search" je včasih zelo uporabna, sploh v rubriki "pravni nasveti", kjer se vse skupaj ponavlja: alkohol, hitrost, kazen, prepoved vožnje MV ipd.

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To mar 13, 2007 2:16 pm

Ko sem jaz delal izpit sem potegnil skupaj vse stroške od zdravniškega pregleda pa do štemplja na občini. In me je izpit stal 145.315 SIT. Tako da po tem izračunu ni neke drastične razlike med tem in med 120k kaznijo. Če ne upoštevaš polovičke in podražitev tečaja seveda.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 To mar 13, 2007 2:17 pm

ko sm to od MacTrona brebral mislim da si najebu :?
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 13, 2007 5:40 pm

če gledam to razpredelnico (od MacTrona link) bi skor zagotov reku, da ti gre izpit. Ker si mlad voznik, maš loh največ 7 kazenskih pik. Ker pa si prpelu tm okrog 50km/h preveč - po števcu (se prav gledaš za več kot 30km/h) in piše najmanj 5 kazenskih točk, ker si pa kr krepko čez 30km/h šel, bo pa še vsaj 3 pike in je konc z izpitom. Mislm, d boš mogu met res srečo, d boš obdržu izpit.

Men drgač niti na misel ne pride, da bi šel več kot 20km/h preveč. A maš drgač dobre odnose s tastarimi?
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov