imilet1 je napisal/-a:nevem niti kdaj niti kolk ampak definitivno sem za da gres ponovno delat izpit!Brez zamere ampak mladi vozniki ste najbolj rizična skupina(poleg starčkov) in slučajno pripeljat 100km/h ni zgolj slučaj!!!
subaru18 je napisal/-a:imilet1 je napisal/-a:nevem niti kdaj niti kolk ampak definitivno sem za da gres ponovno delat izpit!Brez zamere ampak mladi vozniki ste najbolj rizična skupina(poleg starčkov) in slučajno pripeljat 100km/h ni zgolj slučaj!!!
Če po pravic povem je res slučaj.V naselje zmerj prpeljem po omejitvi, tko zaradi varnosti, in tut seveda zarad polcajev.Danes sm papelu ornk več, prepričan sem bil, da ni polcajev, pa so glih bli-prepozn sm opazu, ker je bil civilen avto.
p...a
BiMMER je napisal/-a:Kaj je res tako težko pogledat v zakon kaj ti sledi. Policisti se ne izmišljujeko kazni kr sproti. Pač vsi prekrški so zapisani v zakonu.
Naša mala državica je zelo pridna in vse svoje normative daje na ogled, zastonj seveda (kar je pravi čudež)!
Greš na najdi.si vtipkaš Zakon o varnosti cestnega prometa, ponavadi se vedno odpre prva stran ki je linkana na stran http://zakonodaja.gov.si/... Tukaj potem izbereš kaj želiš videt...
Odpreš akt (najbolje je gledati zanje objavljeno Uradno prečiščeno besedilo, ki se nahaja malo nižje na strani) in si pogledaš določbo. Da ti vsega tega za prvič ne bo treba sem ti to poiskal jaz. Zadevo najdeš na naslov:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5573
Ker pa vem, da ne poznaš zakona, torej tudi ne moreš vedeti po katerem členu te bodo oglobili, ti predlagam da pritisneš kombinacijo tipk Ctrl+F in odprlo se ti bo okno za iskanje teksta po strani. Vpiši "hitrost" in po nekaj klikih prideš do 32.člena, ki določa najvišje hitrosti vožnje po naših cestah. Ko si si predbal to, odjadraj do 8. odstavka in poglej kaj ti sledi, če si prekoračil za več kot 50km/h.
Torej da skrajšam, sledi ti 18 kazenskih točk, v kolikor si res vozil vsaj cca. 105km/h (toleranca & stuff), kar pa najbrž veš da pomeni pot nazaj v avtošolo, po 1/2 leta seveda ter kar zajeten kupček € kazni.
Vozite varno!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov