Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

rykk
Nov uporabnik

ponudba poravnave...

Napisal/-a rykk Pe mar 16, 2007 11:45 am

imam težave z zavarovalnico. :(

torej: oplazil me je avto in mi zbil levo vzvratno ogledalo, podpisala sva evropski zapisnik, kjer je priznal krivdo in vsa zadeva se je predala zavarovalnici. pred časom sem dobil od zavarovalnice pismo, da mi ponujajo poravnavo v višini 70 EUR. problem je pa v tem, da se gre za avto starejšega letnika (mitsubishi colt) in da ni možno nikjer dobiti rabljenega ogledala (sem preklical vse). cena novega pri uradnem servisu znaša 200 EUR. na zavarovalnici pravijo, da je to preveč za ta avto, se izgovarjajo ipd... kaj lahko storim? ali obstajajo kakšni pravilniki, zakoni, ipd. po katerih so dolžni plačati popravilo avta...?

prosim pomagajte. :(

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Pe mar 16, 2007 12:17 pm

kot praviš, je priznal krivdo, torej njegova zavarovalnica plača škodo nastalo na tvojem vozilu. temu se reče obvezno zavarovanje, ki ga mora skleniti vsako vozilo. v tvojem primeru želi zavarovalnica pridt ceneje skoz, hoče malo prišparat. če ti to ne ustreza zahtevaj poplačilo škode. ti njim prinesi predračun od servisa in oni ga morjo poravnat, oziroma se pozanimaj s katerimi servisi imajo sklenjene pogodbe, pa pojdi na popravilo k enemu od teh. morda je to še bolje, ker nimaš težav z denarjem (zavarovalnica plača direktno servisu). o tem gotovo obstajajo kakšni zakoni, ampak drugi vejo več o tem.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov