Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

trafo66

komisija za vozniški izpit.

Napisal/-a trafo66 Sr mar 21, 2007 7:58 pm

a ve kdo mogoče kako deluje komisija ki ocenjuje vožnjo kandidatov za vozniški izpit. po katerih pravilih to funkcionira in ali so to amaterji ki delajo honorarno ali pa redno zaposleni?. po nekaj slabih izkušenj katere ne bom sedaj opisoval , sem dobil občutek da so totalni birokrati in neprofesionalci. gre se za območje novega mesta. opazil sem da vsak cigan naredi vozniško zelo hitro z malo urami vožnje in brez pravilne pismenosti a civilni kandidati zato vozijo v avtošolah zelo veliko število ur. in še niso dobri. sedaj edino ali so cigani nadpovprečno inteligentni ali pa državni pajaci na ta račun povečujejo promet avtošolam s pomočjo poslušnih državljanov ki plačujejo vse kar se jim da pod nos.

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Sr mar 21, 2007 8:09 pm

tud civili majo mal ur samo znajdt se morš
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr mar 21, 2007 8:31 pm

Gre za strokovno-tehnično delovno mesto v državni upravi.

Kandidati, morajo izpolnjevati naslednje pogoje:
* najmanj visoko strokovno izobrazbo prometne ali upravne smeri

POSEBNI POGOJI:
* najmanj dve leti delovnih izkušenj kot učitelj vožnje v avtošolah;
* veljavno vozniško dovoljenje za voznike vozil kategorij A, B, C, D, E, F, G, H;
* veljavno dovoljenje za učitelja vožnje najmanj kategorije B;
* opravljen preizkus usposobljenosti pred komisijo po programu, ki ga določi minister, pristojen za notranje zadeve.
* državljan Republike Slovenije,
* nima dvojnega državljanstva,
* ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in da ni bil obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev,
* zoper njega ni vložena pravnomočna obtožnica zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Delovno področje:
* ocenjevanje in preizkušanje znanja kandidatov za voznike pri opravljanju vozniškega izpita.

To je to!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr mar 21, 2007 8:42 pm

lahko da imajo vse naštete titule ampak kandidatu katerega oceni tak strokovnjak ni dano v roke nobenega dokumenta zakaj ne ustreza in tudi imena ocenjevalca ne ve. vse deluje nekako tajno kot da bi se kdo česa bal. zaradi tega meni vse to deluje zelo amatersko.
mogoče se motim ampak včasih so bie komisije v kateri sta bila strogo dva člana ,sedaj pa je eden.
to pa pišem zaradi tega ker je moj prijatelj padel na izpitu brez da je zvedel točen vzrok.

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Sr mar 21, 2007 8:53 pm

v keri avtošoli dela izpit?
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr mar 21, 2007 8:55 pm

trafo66 je napisal/-a: zaradi tega meni vse to deluje zelo amatersko.

Saj meni se je tudi zdelo amatersko, ko je oni iz komisije cel čas in celo pot palamudil in bluzil z inštruktorjem. O vsem sta se pogovarjala, pa sem mislil da ne vidita nič kaj se dogaja v prometu... Ampak ne! Videl in povedal je vsako brezvezno malenkost :shock:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr mar 21, 2007 9:02 pm

ne gre se zato če palamudi al ne. sam v vsaki pošteni državi dobiš vse na pismeno samo v sloveniji pa to ne gre.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr mar 21, 2007 9:05 pm

ko sem jaz pred 10leti opravljal izpit... mi je clovek iz izpitne komisije
najprej pokazal izkaznico (ker je to pac hotel instruktor) mene to sploh ni
zanimal takrat ....v glavi sem imel samo ovinke, krizisca, bocno...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr mar 21, 2007 9:39 pm

ma meni osebno gre cela državna uprava ki jo tudi sam vzdržujem s svojim delom, na bruhanje. smo država z največ smrtnimi žrtvami po številu prebivalcev v evropi in mi ne more nekdo razlagat kakšni strokovnjaki učijo mladino vozit in kakšni te učence ocenjujejo. vsi so zanič in nesreče so rezultat. lahko da so zelo izobraženi in iščejo dlake v jajcih pri izpitu samo pomembnih stvari pa ne vidijo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr mar 21, 2007 9:50 pm

ko sem jaz delal izpit mi je pred izpitom rekel inštruktor da bo čudo če nardim zaradi problemov pri speljevanju z dieselom......in pazi to! naredim iz prve in celo petek 13 je bil hehehe tako da pri meni vraževerja ne obstajajo. seveda nemoreš bit kr tko v komisiji ene pogoje morš izpolnjevat tko kot je zapisano - z strani BiMMER.
pri meni sta se inštruktor in tist v komisiji kar po domače pogovarjala

drugače to da se pogovarjajo je le nek sproščen odnos tako nekateri lažje naredijo izpit ker niso pod pritiskom in se nato non stop živcirajo in mislijo da jim nonstop nekdo gleda kje delajo napake in dihajo za vrat :shock:

nemoreš metati vseh v isti koš - vsaj nekaterih ki se res potrudijo pri svojem delu. zakaj smo država z največ smrtnimi žrtvami je pa vzrok nekje drugje npr. stanje nekaterih cest, mentaliteta voznikov - jst mam bolši avto kaj boš ti npr.....pa gre prehitevat, vpliv alkohola, vremenske razmere, seveda tudi zakon - sm za 0.00 promila v krvi kot ga ima hrvaška potem bi bile pa drugačne razmere na cestah in več taxijev bi blo :shock:

veliko tudi vpliva to kje si delal izpit kateri del slovenije, mislim da tisti iz lj imajo boljše pogoje ker se hitreje navadijo na večjo količ. avtomobilov in zastoje kot pa tisti iz npr. nm.........

to da imajo cigani-romi karkol so že po imenu pravilno bom povedu tko, ne moremo se mi slo.državljani enakopravno kosat z njimi ker imajo nek višji status kot mi državljani....kar je že vsem lahko razvidno še posebej vam iz nm ki imate izkušnje z njimi bolj kot mi iz lj.........skratka življenje je nepošteno do nekaterih posameznikov ki si tega ne zaslužijo ampak se dogaja tudi to... GET USED TO IT - to je LIFE

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če mar 22, 2007 6:30 am

ja prav imaš. eni celo življenje plačujejo nekaj , drugi pa nič. sam mislim da je v lj težje nardit izpit. jaz sem ga osebno naredil brez težav z desetimi urami vožnje samo da ne bo kdo reku da so bili drugačni znaki takrat. vse je bilo precej strogo. sam so bile boljše avtošole oziroma inštruktorji. sedaj te privatne hm . imam pomisleke na to.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če mar 22, 2007 7:59 am

mladina je za nesreče kriva sama, ne pa inštruktorji
saj jih oni ne učijo kako NE vozit po predpisih
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Če mar 22, 2007 1:23 pm

Ne vem, zakaj vedno iščete krivca v nekom drugem. Ko se zgodi prometna nesreča in ugasne mlado življenje, se vedno krivi Policija, cestarji, avtošole, učitelji v šolah, pa še kdo bi se našel.
Ne bo šlo tako. Dokler se bomo vedli na cesti balkansko, ne bodo pomagale ne dobre ceste, ne policist na vsakem kilometru, niti ne visoke kazni. Treba bo spremeniti naše obnašanje in povečati strpnost na cesti, vendar za to se mora odločiti vsak sam.
Ne vem zakaj vsak, ki gre nakupovat ali pa samo na izlet v Avstrijo, vozi bolj previdno in umirjeno kot pa doma. Zato, ker se bojite kazni, ali zato, da med kulturnimi vozniki ne izstopate kot balkanci. Pa niso kazni v Avstriji kaj dosti višje (nekatere) kot pri nas, vendar vsi veste, da boste morali tam takoj plačati, če ne vam bodo pobrali dokumente.
Kako pa je pri nas? Policist napiše položnico in potem se ves postopek ustavi. Vi podate zahtevo za sodno varstvo, v kateri pišete kako so vam bile kršene pravice iz ustave, da policija sploh ne more kaznovati (da lahko samo sodnik), in še nekaj podobnih cvetk bi se našlo. Če pa se zato ne odločite, pa rečete sej nikjer ne delam in mi ne morejo nič vzet. Tu je naša država še nekaj let za nekateremi evropskimi, zakaj se pa v Italiji vsak boji Finačne policije, bolj kot pa prometnika. Zato, ker takoj začne razmišljati, če slučajno ni kaj pozabil plačati. Kaj pa pri nas? Davčni inšpektorji in sodni izvršitelji gnijejo v svojih pisarnah, ker se bojijo stopit na teren, pa še če grejo prosijo Policijo, da jim varuje hrbet.
Primer nekaterih kazni v Avstriji: če napihaš od 0.50 do 0.80 promila dobiš odvzem za 1 mesec, ki ti ga odvzame policist takoj (nič ne čakaš na sodišče) in nekaj čez 200€ kazni.
Če na znaku "stop" ne ustaviš dobiš denarno kazen + 1 kazensko točko. Pri dveh točkah moraš že na tečaj varne vožnje in predpisov.
To vam lahko povem, ker sem bil včeraj službeno v Avstriji, kjer sem imel možnost spoznat njihov način dela.
Smo se peljali po AC: spredaj njihov policijski avto, potem je bla ena hrvaška civilna škoda, potem pa naš avto. Vozil smo od 120 do 130 km/h pa se ni našel nihče, ki bi njihov policijski avto prehitel (pa ni bil opremljen s Provido). Kako bi blo pa pri nas, policaj bi se npr. peljal 140 km/h po števcu mimo pa bi se vozil s hitrostjo vsaj 150, če ne več.

In še enkrat, kje smo s kulturo na cesti? Tam, kjer smo bili pred 25.6.91, na Blakanu.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če mar 22, 2007 2:18 pm

Matevz S. je napisal/-a:Ne vem, zakaj vedno iščete krivca v nekom drugem. Ko se zgodi prometna nesreča in ugasne mlado življenje, se vedno krivi Policija, cestarji, avtošole, učitelji v šolah, pa še kdo bi se našel.
Ne bo šlo tako. Dokler se bomo vedli na cesti balkansko, ne bodo pomagale ne dobre ceste, ne policist na vsakem kilometru, niti ne visoke kazni. Treba bo spremeniti naše obnašanje in povečati strpnost na cesti, vendar za to se mora odločiti vsak sam.
Ne vem zakaj vsak, ki gre nakupovat ali pa samo na izlet v Avstrijo, vozi bolj previdno in umirjeno kot pa doma. Zato, ker se bojite kazni, ali zato, da med kulturnimi vozniki ne izstopate kot balkanci. Pa niso kazni v Avstriji kaj dosti višje (nekatere) kot pri nas, vendar vsi veste, da boste morali tam takoj plačati, če ne vam bodo pobrali dokumente.
Kako pa je pri nas? Policist napiše položnico in potem se ves postopek ustavi. Vi podate zahtevo za sodno varstvo, v kateri pišete kako so vam bile kršene pravice iz ustave, da policija sploh ne more kaznovati (da lahko samo sodnik), in še nekaj podobnih cvetk bi se našlo. Če pa se zato ne odločite, pa rečete sej nikjer ne delam in mi ne morejo nič vzet. Tu je naša država še nekaj let za nekateremi evropskimi, zakaj se pa v Italiji vsak boji Finačne policije, bolj kot pa prometnika. Zato, ker takoj začne razmišljati, če slučajno ni kaj pozabil plačati. Kaj pa pri nas? Davčni inšpektorji in sodni izvršitelji gnijejo v svojih pisarnah, ker se bojijo stopit na teren, pa še če grejo prosijo Policijo, da jim varuje hrbet.
Primer nekaterih kazni v Avstriji: če napihaš od 0.50 do 0.80 promila dobiš odvzem za 1 mesec, ki ti ga odvzame policist takoj (nič ne čakaš na sodišče) in nekaj čez 200€ kazni.
Če na znaku "stop" ne ustaviš dobiš denarno kazen + 1 kazensko točko. Pri dveh točkah moraš že na tečaj varne vožnje in predpisov.
To vam lahko povem, ker sem bil včeraj službeno v Avstriji, kjer sem imel možnost spoznat njihov način dela.
Smo se peljali po AC: spredaj njihov policijski avto, potem je bla ena hrvaška civilna škoda, potem pa naš avto. Vozil smo od 120 do 130 km/h pa se ni našel nihče, ki bi njihov policijski avto prehitel (pa ni bil opremljen s Provido). Kako bi blo pa pri nas, policaj bi se npr. peljal 140 km/h po števcu mimo pa bi se vozil s hitrostjo vsaj 150, če ne več.

In še enkrat, kje smo s kulturo na cesti? Tam, kjer smo bili pred 25.6.91, na Blakanu.

;) :!:

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Če mar 22, 2007 2:36 pm

jaz pa bom tak rekel glede izpitne komisije,če se spomnim kako sem pred slabimi tremi leti opravil izpit za avto ,mi gre na bruhanje,če bi meni keri tolk fušal kot sem jaz takrat,bi še moral voziti vsaj 3o ur,SKRATKA-30 ur je odločno premalo da postaviš "KAMIKAZEJA" na cesto ker se pr nas preveč enostavno da naredit vozniški izpit.Če bi se res pošteno mučili da bi naredili vozniški izpit,bi to bolje cenili ko pridemo na cesto.Več krat se zgodi da komu odvzamejo za leto dni izpit,pol pa se trudi in v ga v enem mesecu ponovno naredi,če v nemčiji ali v kaki sodobni državi eu povzročiš nesrečo te krepko kaznujejo,pr nas pa ti dajo 400-500 evrov kazni za mesec dni ti vzamejo vozniško in spet lahko veselo lomiš naprej.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Če mar 22, 2007 2:37 pm

da tega sploh ne omenjam da imajo eni že pr 15-20 urah vožnje izpitno.Kot da so se rodili za šoferja

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 22, 2007 3:03 pm

MATEVZ S:
sodeč po tvojih prvih dveh odstavkih si ti zelo nestrpen človek, kar dokazuje dejstvo da za nesreče v slo. takoj obtožuješ tako imenovan sindrom balkanstva....verjemi meni na besedo da poznam veliko ljudi, ki ne boš verjel niso z področja BALKANA ampak so iz naše demokratične države SLOVENIJE in vozijo kot "nori" brez manir, misleč da so glavni na cesti z svojim jeklenimi konjički čeprav ti ne premorejo veliko konjev na njihovo žalost in našo srečo, kar bi se lahko poznalo na nesrečah, ki bi se lahko utegnile zgoditi. to da si mogoče imel opravka z kakim voznikom z področja balkana in da se npr. ni vse izteklo tako kot je treba si takoj začel delati asociacije da če je en tak da so taki vsi.....narobe ne dajat vseh v isti koš na podlagi enega kretena-tako kot sem v prejšnjem postu napisal.

videl sem zelo veliko umirjenih voznikov ki se niti ne razburjajo če kdo kaj naredi narobe tudi če so ti izsiljeni itd........

kar si napisal spodaj pa še kako drži!!!!100%kazni so prenizke v SLO!!!!

treba je najprej pri sebi iskat krivca in samega sebe vprašati: ali sem jaz kaj storil narobe, da je prišlo do nesreče? najlažje je pri nekom drugem

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če mar 22, 2007 3:15 pm

adis je napisal/-a:MATEVZ S:
sodeč po tvojih prvih dveh odstavkih si ti zelo nestrpen človek, kar dokazuje dejstvo da za nesreče v slo. takoj obtožuješ tako imenovan sindrom balkanstva....verjemi meni na besedo da poznam veliko ljudi, ki ne boš verjel niso z področja BALKANA ampak so iz naše demokratične države SLOVENIJE in vozijo kot "nori" brez manir, misleč da so glavni na cesti z svojim jeklenimi konjički čeprav ti ne premorejo veliko konjev na njihovo žalost in našo srečo, kar bi se lahko poznalo na nesrečah, ki bi se lahko utegnile zgoditi. to da si mogoče imel opravka z kakim voznikom z področja balkana in da se npr. ni vse izteklo tako kot je treba si takoj začel delati asociacije da če je en tak da so taki vsi.....narobe ne dajat vseh v isti koš na podlagi enega kretena-tako kot sem v prejšnjem postu napisal.

videl sem zelo veliko umirjenih voznikov ki se niti ne razburjajo če kdo kaj naredi narobe tudi če so ti izsiljeni itd........

kar si napisal spodaj pa še kako drži!!!!100%kazni so prenizke v SLO!!!!

treba je najprej pri sebi iskat krivca in samega sebe vprašati: ali sem jaz kaj storil narobe, da je prišlo do nesreče? najlažje je pri nekom drugem

"Balkanski" je način razmišljanja vseh voznikov v Sloveniji ne pa kake manjšine, na katero si ti zdajle pomislil, ko ti je pritisk po nepotrebnem dvignilo. V sloveniji motoristi nosijo čelade, zato da ne dobijo kazni, ne pa zato ker so zato bolj varni. V sloveniji ljudje divjajo po naselju, ker vejo da tam pa tam ne bo policjske patrulje, ne pa zato ker bi se zavedali da lahko kakega otroka na havbo dobijo...preberi si še enkrat kaj je matevzs napisal...niso južnjaki tisti ki delajo probleme ampak slovenski vozniki(kamor spadajo čistokrvni slovenci, bosanci, srbi, hrvati ali pa uzbekistanci slovenskega rodu), katerih kultura je na psu...pa še dolgo časa bo...
V sloveniji mamo pač bistveno večji odstotek bedakov na cesti, ki mislijo da obvladajo ko šumaherji, nedolgo nazaj sem se s kolegom vozil po mestu in naju je en kretenčič 4x prehitel z rdečo hondo...ko naju je prehitel naju je na naslednji avtobusni počakal in še enkrat...a se ti zdi to normalno...potem pa si predstavljaj da pred takega stopi tvoje dekle, mama, otrok...sem zelo miroljuben in mam veliko mero potrpežljivosti ampak takemu pa ne bi pomagala niti posebna pol. enota ki je bla v ambrusu za varovanje :evil:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če mar 22, 2007 3:28 pm

se strinjam SLIDE zato se tudi opravičujem "javno" za moj komentar ampak moram pa povedati da če bomo hoteli imeti dobro kulturo nasplošno glede vožnje moramo najprej poskrbeti pri sebi in se začeti zavedati da so v prometu tudi drugi vozniki ter da nismo sami ter da imamo vsi omejene možnosti pri vožnji - nismo vsi kot schumacherji itd.....
mislim da nobena kazen nebo tega uredila dokler sami pri sebi ne razčistimo nekaterih pojmov in ne začnemo ubogati zakona, saj je edina meja med normalnim in norim prav uboganje zakona....upam da jih čim več spoštuje, ker nebi rad bil v bolnišnici zaradi nekega kretena ki ne upošteva cestno prometnih pravil po nepotrebnem......sam pa tudi pazim da kaj takega ne naredim da spravim nedolžno osebo v bolnišnico ali da je še kaj hujega

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Pe mar 23, 2007 6:16 pm

Z besedo "balkansko vedenje" nisem mislil nikogar užaliti, sploh nisem nestrpen in nikakor s tem nisem mislil izrecno voznikov iz držav južnega Balkana.

Če smo čisto pošteni in to lahko vsak potrdi, ki je bil v eni izmed držav na Balkanu (vključno s Slovenijo) : pa naj si bo to Srbija, Albanija, Bolgarija ali pa celo južneje Grčija ali Turčija. V vsaki od teh držav mora pešec največkrat v teku prečkati cesto, saj v nasprotnem primeru sliši simfonijo avtomobilskih hup. Tudi v Sloveniji ni kaj dosti boljše, če ne stopiš na cesto in konkretno ne nakažeš, da želiš preko se ti predvsem mlajši vozniki in pa "poslovneži" (mulc 25 let v Tuaregu po poklicu sin, zaposlen pri starših kot svetovalec za porabo družinskega proračuna), ne bodo ustavili. Še posebej to opazim, ko hoče prečkat cesto starejša ženska in se boji stopit bliže cesti. Ona lahko čaka 15 minut pa bo komaj kdo sposoben se ustavit.

Smo še daleč do doseganja kulture na cesti, kot je v nekaterih evropskih državah ( Avstrija, Skandinavija, Belgija, Danska). Lahko pa se kosamo npr. z Italijo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov