trafo66 je napisal/-a: zaradi tega meni vse to deluje zelo amatersko.
Matevz S. je napisal/-a:Ne vem, zakaj vedno iščete krivca v nekom drugem. Ko se zgodi prometna nesreča in ugasne mlado življenje, se vedno krivi Policija, cestarji, avtošole, učitelji v šolah, pa še kdo bi se našel.
Ne bo šlo tako. Dokler se bomo vedli na cesti balkansko, ne bodo pomagale ne dobre ceste, ne policist na vsakem kilometru, niti ne visoke kazni. Treba bo spremeniti naše obnašanje in povečati strpnost na cesti, vendar za to se mora odločiti vsak sam.
Ne vem zakaj vsak, ki gre nakupovat ali pa samo na izlet v Avstrijo, vozi bolj previdno in umirjeno kot pa doma. Zato, ker se bojite kazni, ali zato, da med kulturnimi vozniki ne izstopate kot balkanci. Pa niso kazni v Avstriji kaj dosti višje (nekatere) kot pri nas, vendar vsi veste, da boste morali tam takoj plačati, če ne vam bodo pobrali dokumente.
Kako pa je pri nas? Policist napiše položnico in potem se ves postopek ustavi. Vi podate zahtevo za sodno varstvo, v kateri pišete kako so vam bile kršene pravice iz ustave, da policija sploh ne more kaznovati (da lahko samo sodnik), in še nekaj podobnih cvetk bi se našlo. Če pa se zato ne odločite, pa rečete sej nikjer ne delam in mi ne morejo nič vzet. Tu je naša država še nekaj let za nekateremi evropskimi, zakaj se pa v Italiji vsak boji Finačne policije, bolj kot pa prometnika. Zato, ker takoj začne razmišljati, če slučajno ni kaj pozabil plačati. Kaj pa pri nas? Davčni inšpektorji in sodni izvršitelji gnijejo v svojih pisarnah, ker se bojijo stopit na teren, pa še če grejo prosijo Policijo, da jim varuje hrbet.
Primer nekaterih kazni v Avstriji: če napihaš od 0.50 do 0.80 promila dobiš odvzem za 1 mesec, ki ti ga odvzame policist takoj (nič ne čakaš na sodišče) in nekaj čez 200€ kazni.
Če na znaku "stop" ne ustaviš dobiš denarno kazen + 1 kazensko točko. Pri dveh točkah moraš že na tečaj varne vožnje in predpisov.
To vam lahko povem, ker sem bil včeraj službeno v Avstriji, kjer sem imel možnost spoznat njihov način dela.
Smo se peljali po AC: spredaj njihov policijski avto, potem je bla ena hrvaška civilna škoda, potem pa naš avto. Vozil smo od 120 do 130 km/h pa se ni našel nihče, ki bi njihov policijski avto prehitel (pa ni bil opremljen s Provido). Kako bi blo pa pri nas, policaj bi se npr. peljal 140 km/h po števcu mimo pa bi se vozil s hitrostjo vsaj 150, če ne več.
In še enkrat, kje smo s kulturo na cesti? Tam, kjer smo bili pred 25.6.91, na Blakanu.
adis je napisal/-a:MATEVZ S:
sodeč po tvojih prvih dveh odstavkih si ti zelo nestrpen človek, kar dokazuje dejstvo da za nesreče v slo. takoj obtožuješ tako imenovan sindrom balkanstva....verjemi meni na besedo da poznam veliko ljudi, ki ne boš verjel niso z področja BALKANA ampak so iz naše demokratične države SLOVENIJE in vozijo kot "nori" brez manir, misleč da so glavni na cesti z svojim jeklenimi konjički čeprav ti ne premorejo veliko konjev na njihovo žalost in našo srečo, kar bi se lahko poznalo na nesrečah, ki bi se lahko utegnile zgoditi. to da si mogoče imel opravka z kakim voznikom z področja balkana in da se npr. ni vse izteklo tako kot je treba si takoj začel delati asociacije da če je en tak da so taki vsi.....narobe ne dajat vseh v isti koš na podlagi enega kretena-tako kot sem v prejšnjem postu napisal.
videl sem zelo veliko umirjenih voznikov ki se niti ne razburjajo če kdo kaj naredi narobe tudi če so ti izsiljeni itd........
kar si napisal spodaj pa še kako drži!!!!100%kazni so prenizke v SLO!!!!
treba je najprej pri sebi iskat krivca in samega sebe vprašati: ali sem jaz kaj storil narobe, da je prišlo do nesreče? najlažje je pri nekom drugem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov