Maki3 je napisal/-a:Mene zdaj zanima kako in kaj. Imam 17,5 let. Nekaj casa nazaj je bil sprejet zakon, da je mozno narediti izpit za kategorijo B pri 16,5 letih, vendar si voznik zacetnik do 21 leta in se moras peljati z sorodnikom, ki ima vec kot 30 let za let izpita in pik, prekrskov ne vem.
Imam pa zdravnisko potrdilo, staro 10 mesecev za kategorijo A, ko sem mislil narediti izpit za 125ccm, vendar sem si premislil. Ali lahko to zdravnisko izkoristim za kategorijo B, da bi se vpisal sedaj v avto solo in zacel pocasi z urami in cakal na 18 rojstni dan.
Je ze naredil kdo tako varjanto? Ker sm dau pa 7.000 za zdravnisko ni glih za stran metat denar.
lp
AM je napisal/-a:Hm... Ali ti ne piše na zdravniškem potrdilu za katero vozilo si opravljal pregled.
Kolikor se jaz spomnim, je bilo na mojem obrkroženo A in B... Če imaš samo za A, potem imaš obkroženo samo A. Pač to kar si rekel, da potrebuješ, to imaš... Tako da če nimaš za B, potem boš moral še enkrat za B delat...
Pa tudi če dalj časa ne uporabiš potrdila, ti zapade veljavnost ... Ne vem, ali pa se spomnim, da je takrat bilo veljavno 3 mesece... Bežno imam v glavi, samo nisem pa prepričan a je to to...
Vglavnem najbolje da se pozanimaš pri tistemu zdravniku, pri katerem si delal ta zdravniški. Mogoče se pa da dogovoriti, da ti naredi novo, ker tega potrdila nisi uporabil in ti da še za B zraven, za kakšno manjšo vsoto ... Poizkusi....
Drugače pa počakaj še teh pol leta pa potem opravi zadevo skozi, da boš star 18 let..
Ja bom skocu do te dohtarce, da vidim, ce mi lahko dopise za B in ce velja, ker na potrdilu je natisnjeno samo A. Veljavnost potrdila ni nikjer navedena.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov