Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Zanima me ce je mozno odjavit vozilo ce nimas prometne....

Napisal/-a Hribo To mar 27, 2007 2:32 pm

Pozdravljeni najprej en lep pozdrav.

Situacija je taksna ze dobri 2 leti nimam dobenega mopeda ampak oba sta se pisana na mene . tistima lasnikoma ko sem prodal pa se tud ne zmenita. Zanima me predvsem če se da odjavit vozilo brez prometnega dovolenja, ker sta se zaj pisani na mene.

Za eno vozilo imam kopijo prometnega dovolenja
Za drugo pa nimam niti tega.

Zaj pa kaj priporočate ce se spoznate na te posle kaj.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

VLEKAR
Novinec

Kraj: cviček land

Napisal/-a VLEKAR To mar 27, 2007 8:44 pm

lahko, potrebuješ le osebni dokument in pa nek podatek o tipu, modelu, št.šasije je še toliko bolje..
kit bo zacelil use,kit bo polepšal avto le.....

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To mar 27, 2007 8:59 pm

jp, sj take stvari morjo met na računalniku oz. v arhivu občine spravljene!

vsaj mislim da mora bit tko. :P
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 To mar 27, 2007 9:22 pm

Imam enak problem. Mi je peb, ki sm mu na frisno registriran motor prodal lani marca in mi je zdej poslau, ce mu overim pogodbo, da lahko on naprej registrira na sebe.
To se mende na obcini ane malo manj kot 2 eura pride ane?
Ker mi je reku, da ne more registrirat brez tega. Zdaj mi je pa vse fotokopije prometne itd. poslal.
To en stricek ma vlko knjigo pa kr na roke vpisuje notr. Sm sedeu notr 10min, da je napisu.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 To mar 27, 2007 9:33 pm

če bodo kaj sitni reč da sta ti zgorela skupaj s prometno.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo Sr mar 28, 2007 5:32 pm

VLEKAR je napisal/-a:lahko, potrebuješ le osebni dokument in pa nek podatek o tipu, modelu, št.šasije je še toliko bolje..

Pozdravljeni
Pozabil sem, povedat da pogodbe pa imam overjene od obeh tak da imam vse podatke se od motorja. Od obeh mam pogodbe .
A mislite da se bi dalo potem odjavit z prometa?

Lep Pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 7:05 pm

nemoreš odjavit iz prometa brez prometne in tabljic 8)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo Sr mar 28, 2007 7:35 pm

Ma nemoj Ke te naj zaj naredim ???

Lep pozdrav

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 7:41 pm

če maš tablce lahko rečš da si zgubu prometno pa daš izjavo in odjavijo
uprašaj na opčinikaj in kako in imej pogodbe sabo pa poročaj o tem :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Sr mar 28, 2007 7:43 pm

Nejko87 je napisal/-a:če bodo kaj sitni reč da sta ti zgorela skupaj s prometno.

kje sta zgorela :?: :noro :rofl :noro
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo Sr mar 28, 2007 8:19 pm

michelin je napisal/-a:če maš tablce lahko rečš da si zgubu prometno pa daš izjavo in odjavijo
uprašaj na opčinikaj in kako in imej pogodbe sabo pa poročaj o tem :idea:

Vsekakor bom porocal se jutri grem na obcino pa se zanimat kaj in kako da nem na pamet nekaj.

Lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če apr 05, 2007 9:41 pm

michelin je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:če bodo kaj sitni reč da sta ti zgorela skupaj s prometno.

kje sta zgorela :?: :noro :rofl :noro

pred hišo na vrtu imaš vrtno hišico. mred drugim si meu notr spravlena tud mopeda ki sta imela pod zicom prometne.
kratek stik in bam, že je bila u plamenih.

druga varianta pa je da rečeš da ste imeli doma požar.

kaj je tle težko razumet?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
sir videc
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a sir videc Ne apr 08, 2007 8:59 pm

hmmm...js mam tu prblizno tak primer...sam d gre za avto...kko to mislte d se ne da odjavt brez tablc pa prometne...(ne nic od tega nimam)....hmmm...kdo ve kaj zdej narest (baje ne morm kuponckov na drugm avtu uveljavljat ce ta ni odjavln)
KAJ NAREST?!?
Slika

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo To avg 14, 2007 1:57 pm

Pozdavljeni
Naj vam povem kako sem uredil z mopedama
Prvega ki sem prodal sem najdel lasnika preko poznanstev im mi je dal prometno in tablico sem normalno odjavil,.. Peoblem resen.

Kar se tice skuterja pa nevem cisto nic se ni mi jasno. Po dolgem casu iskanja sem ga le zasledil na avto.net kjer se prodava skuter v cist drugem stanju in cist x lasnik, ampak mene to ne skrbi,.. Skrbi me le ,da sem ga klico ,.. in mu povedo zadevo da bo zaj kmalu 1 leto od tega da moped ni reg in da bom dobil ven od policije spet da morem vrnit tablico in vozilo odjavit. ce ne gre kao na slilo,..

In ta clovek mi je reko najprej ,kaj si mislim in, da ce on prodava moped je verjetno njegov, kar ne zanikam povedal sem situacijo kako in kaj bo ce nebom v pravem casu uredil tega. odjave vozila..

Nato on meni da je moped kao na njega ze pisan in da ni mel problemov za prepis itd,.. pac ces da je tablico obdrzal kar vem da jo lahko,..

Zaj pa nevem ce je to mozno ali se norca dela,..
Jaz nocem problemov ,ker sem mu lepo razlozil situacijo .

Zaj pa ce bom dobo vem da se mi je zlagal on . da je moped na mene pisan kaj naj naredim?

Za vsak slucaj si bom belezo dan uro klica ,sms sporocila, in internetno stran ki je ta:
http://www.avto.net/2004/motornakolesa/ ... D=1571279#

Ce bo policija prisla do mene jim bom povedal za situacijo da sem komaj najdel x lasnika ki ga ima,.. in da se ni dalo zmenit imam nekaj dokazov ,.. in da se naj prosim oni pogovarjajo naprej.

Zanima me vase mnenje o vsem tem kar sem napisal ,da me nebo skrbelo in nem v dvomih .

Lp

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo To avg 14, 2007 2:06 pm

Mi je ze sumljivo vse skupaj imam oglas shranjen pred tem ko sem ga klico in piso sms , zaj pa ko sem ga klico je briso tablico,.. Mislim kaj je z tem folkom,..

Kaj naj naredim ,.. Prosim za pomoc . imam oba oglasa shranjena tistega prvega ki je oddal 8.8 07 in zaj ko je tablica prekrita,...

Lahko pokazem sliko da nebo gdo mislo da se zezam ,.

Prosim za pomoc in svetovanje

Lp
Priponke
4.jpg

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To avg 14, 2007 5:38 pm

Kupi ga in ga nato naprej prodaj..
Drugače pa naj se kdo od tvojih kolegov zmeni za ogled pa greš z njim do občine pa zrihtaš =)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To avg 14, 2007 5:50 pm

pa kako je lahko na njega pisan če imaš ti prometno???

jaz bi se zmenil za ogled skuterja in ko bi prišel tam bi enostavno pobtrgal dol tablice in šel odjavit na upravno. kaj ti pa more, saj po papirjih je še vse tvoje (če sem prav razumel). jaz se ravnam po načelu: če je nekdo prasec potem sem tudi jaz prasec do njega.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo To avg 14, 2007 6:03 pm

Jaz sem prodal ta skuter enemu na ptuju ker mi ni bil dalec od mene sem mu pustil mesec in pol tehicnega,(takrat se moped v prometni name pisan) imel je le kupoprodajno pogodbo.. nato on proda skuterja in z njim vse sledi,.. prometno ima ta clovek in tablico ? zaj pa nevem ce je on lahko dal na sebe pisat moped ali bi ga jaz mogo odjavit

ali kaksen je potek v tem? jaz prodam enemu moped ki reg velja mesec dni mu jo pustim,.. on moped proda naprej a ga lahko on registrira brez mene? ali kako?

Lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 14, 2007 7:15 pm

pejd na policijo pa ti naj pomagajo
prej ga pa še naj kdo od kolegov pokliče da ti pove naslov kje je doma.

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Napisal/-a Hribo To avg 14, 2007 7:23 pm

bom moral jutri in na policisko postajo in bom se tam pozanimal najboljse ,.. oni bodo ze pomagali nekako in bojo rekli kak pa kaj.

Lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov