Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

PRODAJA AVTA....KOMPLIKACIJE

Napisal/-a Staccatto Ne apr 01, 2007 11:04 am

Lp

In sicer problem je sledeči. Prodal sm avto ene 10dni nazaj pač ni biu nvn kako oharnjen pa to, pač modelu sm povedal da ni avto nvn kaj pa tudi na avto.net je bil oglas pa tudi poleg napisano da ga lahko majo tudi za dele kar je pol logično da avto ni nvn neki nov avto pa to. star je 16let. In on ga je probu pa use se pelju ok zame pa to, in zdj me model kliče čez 10dni da avto kao ne dela pa nvn kaj, jst pa zato nič nvn ker pri meni je delaloi use ok na motorju,pitaj boga kaj je on delu z avtom teh 10dni in pol kao da avto na servisu že 2x pa bla bla bla. In pol mi zčne model težit kao da avto nazaj pripelajo pa da dam keš nazaj kao da sm jst njemu dal garancijo jst pa to nikdar nism nič reku pa tudi u kupo prodajni pogodbi nič ne piše o tem.Pol me še njegova stara klicala kao da bojo šli na polcijo pa te fore pa sm reku naj grejo in tudi sam sem obvestil policijo da me pač uznemirjavajo z tem pa povedal celi postopek.

Zdaj me zanima kaj z tem naredit? keša itak nedam nazaj, kupu je zdj pa naj ma. Jst sm mu za use napake povedal on se je strinjal zdj pa neki sere :roll:

Prosim za kaki nasvet koga pa kaj :)
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Ne apr 01, 2007 11:09 am

ja se pa nimaš ti več nič z avtom! Videno, kupljeno!
Razen če mata kako pogodbo, ki mu obljublja garancijo, vendar skepam da je nimata!

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Ne apr 01, 2007 11:10 am

Videno-kupljeno, nima kej srat, on je avto vidu, sprobu in plaču, zej se pa naj z njim ubada.
Slika

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne apr 01, 2007 11:29 am

DA NE ODPIRAM NOVE TEME
mi smo u cetretek kupli avto zdaj pa smo ugotovili da se greje prevec
ugotovili smo da ne dela ventilator in zdej mogoce bo treba se glavo motorja brusit
kupili smo ga pa na oplovi avto hisi
avto niti en teden ni pri nas
LP

Uporabniški avatar
Staccatto
Novinec

Kraj: Tropovci

Napisal/-a Staccatto Ne apr 01, 2007 11:30 am

ja nič ne piše nobene garancije pa tudi nič se o tem nismo menili tko da...nvn kaj se zdj zmišljuje kao da sm reku garancijo. :roll:
Pre ka mam prevelik avto zato nega več The Stroja :)

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Ne apr 01, 2007 11:43 am

mire je napisal/-a:DA NE ODPIRAM NOVE TEME
mi smo u cetretek kupli avto zdaj pa smo ugotovili da se greje prevec
ugotovili smo da ne dela ventilator in zdej mogoce bo treba se glavo motorja brusit
kupili smo ga pa na oplovi avto hisi
avto niti en teden ni pri nas
LP

Ce si kupil v avto hisi, potem se mi zdi, da imas 8 dni casa, da zadevo vrnes, ce ni tako kot mora bit (se pravi skrite napake)!

lp
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne apr 01, 2007 2:58 pm

mal te hočejo v strah vzet...ne se jim pustit

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne apr 01, 2007 3:12 pm

videno-kupljeno to že drži ,če si mu reku da ni bohve kaj ,da pa je avto romal na servis pa ni tvoja stvar ali pa je mutibarič ,ki ga prodaja naprej in se izmika prepisu
a sta prepis že uredila in za kero znamko gre :?:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Maki3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Maki3 Ne apr 01, 2007 3:37 pm

Prideš-vidiš-kupiš..tu ni nobene garancije, ce si papak te nafukajo, ce veš ka kupuješ te ne tak je to. Doskrat se nafukaš in doskrat dobiš vredu. Tak je to. Drugac ga pa prijavi, ce bo grozil.

minimiško
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a minimiško Ne apr 01, 2007 11:04 pm

lp
Tudi jaz sem imel podoben primer. Kupec me je že čes par ur poklical, da mu je pri avtu odpovedal motor, da bo avto pripeljal nazaj in naj mu vrnem denar. Ker je bil na avtu narejen veliki servis pred manj kot enim mescem , na pooblaščenem servisu ocenjen dva dni pred prodajo mu to nisem verjel. Odvrnil sem mu da avto lahko pripelje nazaj, da skupaj z mehanikom pogledamo avto, potem pa se bomo menili naprej. On na to ni pristal in ampak je na vsak način hotel denar oziroma se pregovarjati z mano. Imel pa je to smolo, da moja žena občasno pomaga v ovetniški pisarni in lako klub pozni, deset zvečer uri dobim nasvet.
Iako mi je odvetnik svetoval naj čimprej overim pogodbo ki sva jo napisala sama,mu z povratnico vrnem overjeno pogodbo, na njegove klice naj ne odgovarjam. Novo zav. polico mi je že dal ob prevzemu avta, tako sem takoj uredil vse papirje. Ker na lice nisem več odgovarjal mi po parih dneh pošlje pismo v katerega je napisal da je motor fuč, da bo moral ugraditi novega, priložil slike, moj avto z odprto havbo, slike razdrtega motoja s luknjo v glavi( ni bilo razvidno če je motor res iz mojega avta), kakšen revež je da je avto kupil za sestro ki se sedaj ne more vozit z njim, da nima denarja za popravilo,...
Pismo pokažem odvetniku, ki mi zopet svetuje naj na pismo ne odgovarjam , na klice ne oglašam, da pač igra na karo da se bi mi zasmilil.
So me pa tudi mehaniki glede na napako na motorju opozorili, da jo je lahko povzročil sam ko je pri veliki hitrosti prestavi v prenisko prestavo in na hitro spusti sklopko.
Po več kot mesecu mi v nabiralniku pust sporočilo, da avta ne more registrirat, ker mu na UE govorijo kao da je pogodba nekaj popravljana in zopet da se z avtom ne morevozit, naj ga pokličem da zadevo urediva.
Jaz gem na UE s kopijo pogodbe jih vprašam če je pogodba veljavna in dobim odgovor, da v taki obliki kot je kopija bi bila in da je kupec v štirnajstih dneh dolžan avto prepisat nase drugače mora plačat kazen 166 €.
Tako ti svetujem da se mu več ne oglašaš na klice, na pisma in ostani miren saj te le izsiljuje in hoče od tebe dobiti denar. Lepo uredi papirje če jih še nisi moraš to storiti štirinajst dni od prodaje, kakaršen koli uraden postopek pa naj sproži on ne ti, v kar pa močno dvomim. Ti se mu samo potuhni in ne pusti, da te spravocira.
LP

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Po apr 02, 2007 9:24 am

Videno kupleno. Kak je odpeljal avto in ko že mas pogodbo ovrerjeno je tak konec.Tam točno pise pod nevem kerim členom zaj tocno.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Po apr 02, 2007 9:38 am

a ni tko da tud če je videno kupljeno da po 8h dneh avto lahko nazaj prpeleš :?:
....

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po apr 02, 2007 9:39 am

Neyo-Neyo je napisal/-a:a ni tko da tud če je videno kupljeno da po 8h dneh avto lahko nazaj prpeleš :?:

Se mi zdi, da to velja samo za avtohise. In se to, ce je skrita napaka.

lp
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po apr 02, 2007 10:34 am

PODROČJE JE PRAVNI NASVETI, kjer naj svetujejo tisti ki nekaj VEDO! Naj se pisanja vzdržijo razni mladoletni srednješolci in drugi ki mimo prava še šli niso in naj ne pišejo nekaj na pamet o tem kako te lahko vsak kaj naf***.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Po apr 02, 2007 11:49 am

nisem 100 % kar bom napisal!
Kaki mesec nazaj sem pri kolegu bral pogodbo; po malo podrobnejšem branju kupo - prodajno pogodbe, še vedno je načelo videno kupljeno, vendar za primer skritih napak(napake katere prodajalec prikrije) ima kupec pravico zahtevati 100% vrnjeno kupnino mislim da v roku 8 dni, pa naj bo to vozilo kupljeno "privat" oz v pri prodajalcu vozil.
Pri avtomobilu kateri je bil kupljen v avtohiši pa imaš tako in tako 8 dni rok za menjavo oz zahtevanje celotne kupnine nazaj!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Po apr 02, 2007 12:38 pm

Tako kot je meni mehanik povedal, velja 8 dni samo za avtohise in ne privat.

lp
Slika

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Po apr 02, 2007 3:06 pm

V obligacijskem zakoniku je od člena 435. naprej opredeljena prodajna pogodba. Prav tako so opredeljene pravice in dolžnosti obeh strank, prodajalca in kupca, kako morata ravnati. Sicer nisem pravnik, ampak v tem primeru bi lahko govorili o zmoti v predmetu. Zmota v predmetu pa govori, da kupec ni hotel kupiti takega produkta. Bil je v zmoti. Prav tako pa bi lahko tu šlo še za stvarno napako ali pa skrito napako. Ampak preberite si člene pa bo bolj jasno.

http://www.zakonodaja.com/zakoni/iv/3/oz/oz

LP
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Po apr 02, 2007 3:39 pm

ql link :tomidelej: :pop:
nas so učil, da se podatke o predmetu pogodbe, poleg še drugih "info", mora obvezno napisat npr.: avto xy, letnik, km, št. šasije itd. Stranki/e podpišeta/jo in gotovo...
kaj bluzi za 16 let star avto :!:

minimiško
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a minimiško Po apr 02, 2007 5:39 pm

Velika večina tukaj se preveč zanaša na skrite napake.Zavedajte pa se da morate vse te napake dokazovat preko sodišča(v tem času se z avtom ne smete vozit)ravno zaradi prevarantov in da vam noben prodajalec, ne bo kar vrnil denar na vašo željo. Zato je boljše pred nakupom dobro pregledat avto, peljat na servis, če prodajalec kaj muti je najbolje takoj oditi. Tudi ko prodajate avto ni priprovočljivo jemati are.Jaz sem take nasvete dobil od odvetnika in od dveh trgovcev z rabljenimi avti.
LP

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To apr 03, 2007 10:51 pm

No, da dam še jest svoj odgovor ( v lajfu naredu 15 komsijskih pogodb tud klical so me nazaj),

v pogodbi je jasno napisano da imajo kupci 24 urno garancijo ali 8 dnevni rok za reklamacijo, če se avto kupi v avtohiši ti praviloma morajo dati garancijo toda so preveč skopušni, da bi jo dali zati jih lahko v vsakem primeru tožiš za skrit napake še 6 mesecov po nakupu avtomobila.

Glede tvojegea primera kar je kupljeno je zakopano ne dolgo nazaj me je klical kupec, da mu je crknil avto, kar je res to napako sem tud sam že vedel a sem se raje izognil strošku in prodal avto, v glavnem tako kot ti je odvetnik svetoval,morate pa razlikovat stvarne napake in vidne napake to je bistvo
Osu gre samo enkrat na led.lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov