Napisal/-a minimiško Ne apr 01, 2007 11:04 pm
lp
Tudi jaz sem imel podoben primer. Kupec me je že čes par ur poklical, da mu je pri avtu odpovedal motor, da bo avto pripeljal nazaj in naj mu vrnem denar. Ker je bil na avtu narejen veliki servis pred manj kot enim mescem , na pooblaščenem servisu ocenjen dva dni pred prodajo mu to nisem verjel. Odvrnil sem mu da avto lahko pripelje nazaj, da skupaj z mehanikom pogledamo avto, potem pa se bomo menili naprej. On na to ni pristal in ampak je na vsak način hotel denar oziroma se pregovarjati z mano. Imel pa je to smolo, da moja žena občasno pomaga v ovetniški pisarni in lako klub pozni, deset zvečer uri dobim nasvet.
Iako mi je odvetnik svetoval naj čimprej overim pogodbo ki sva jo napisala sama,mu z povratnico vrnem overjeno pogodbo, na njegove klice naj ne odgovarjam. Novo zav. polico mi je že dal ob prevzemu avta, tako sem takoj uredil vse papirje. Ker na lice nisem več odgovarjal mi po parih dneh pošlje pismo v katerega je napisal da je motor fuč, da bo moral ugraditi novega, priložil slike, moj avto z odprto havbo, slike razdrtega motoja s luknjo v glavi( ni bilo razvidno če je motor res iz mojega avta), kakšen revež je da je avto kupil za sestro ki se sedaj ne more vozit z njim, da nima denarja za popravilo,...
Pismo pokažem odvetniku, ki mi zopet svetuje naj na pismo ne odgovarjam , na klice ne oglašam, da pač igra na karo da se bi mi zasmilil.
So me pa tudi mehaniki glede na napako na motorju opozorili, da jo je lahko povzročil sam ko je pri veliki hitrosti prestavi v prenisko prestavo in na hitro spusti sklopko.
Po več kot mesecu mi v nabiralniku pust sporočilo, da avta ne more registrirat, ker mu na UE govorijo kao da je pogodba nekaj popravljana in zopet da se z avtom ne morevozit, naj ga pokličem da zadevo urediva.
Jaz gem na UE s kopijo pogodbe jih vprašam če je pogodba veljavna in dobim odgovor, da v taki obliki kot je kopija bi bila in da je kupec v štirnajstih dneh dolžan avto prepisat nase drugače mora plačat kazen 166 €.
Tako ti svetujem da se mu več ne oglašaš na klice, na pisma in ostani miren saj te le izsiljuje in hoče od tebe dobiti denar. Lepo uredi papirje če jih še nisi moraš to storiti štirinajst dni od prodaje, kakaršen koli uraden postopek pa naj sproži on ne ti, v kar pa močno dvomim. Ti se mu samo potuhni in ne pusti, da te spravocira.
LP