Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
nejc0
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Parkiranje "na domačem" parkirišču - kazen

Napisal/-a nejc0 Sr apr 11, 2007 11:18 am

Zivjo!
En problem mam-zanc enkrat se neki voz pajk po straziscu-menda obcina kranj-sicer se mi se sanja ne ce sploh spadamo pod obcino cist tko pac... No sj nima veze grem h stvari-mel smo parkiran avto na dvoriscu-no mal je blo na plocniku se-k je sicer nas ozemlje. No in pol jst vidm grem tja pa se starsi uletijo pa se recem da smo sam avto umaknl in redar OK vredu pa ga damo gor pa se se "zmenmo"...no in glej zdej-dons dobimo poloznco skor 100€ pa sliko. Nej pa povem, da cez cesto je vrtec + sportni center pa je vsak dan po 100 avtomobilov parkiranih po plocnikih-pa noben ne odreagira-pol se pa na ns na dvorisce spravjo. Heh bedniki. :D

Ka zdej nardit k niti podrazno ne mislm placat te poloznce? Nej si jo nekam utaknejo :lol:

Djte hitr pomagat prosm.... Razmislam o pritozbi sam ne vem kaj pa kako :cry:

LP Nejc
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 11, 2007 11:32 am

Jaz sem imel malce podoben primer in sem z dvema prijaznima tel. pogovoroma vse uredil. Če je avto napisan na lastnika, katerega stalno bivališče je v hiši, zraven katere je bil avto, ne bi smel bit problem.

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Sr apr 11, 2007 8:37 pm

Bojim se, da si ga nasankal. Pločnik je pač javna površina in tudi, če je bil avto samo delno na njem, se to šteje kot nepravilno parkiranje in celo oviranje prometa.

Zakaj so se ravno na vas spravili? Ja, ker se ne morejo na vse. Mojemu fotru je tudi pajk avto odpeljal, ostale pa na miru pustil. Je pač naletel na "ta pravega".
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr apr 11, 2007 9:08 pm

parkiraj avto na drugo stran cest tm k je vrtec pa naus meu problemov :D

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr apr 11, 2007 9:53 pm

Plocnik je vs ozemlje? :shock:

KODRE
Nov uporabnik

Kraj: NOVA GORICA

Napisal/-a KODRE Sr apr 11, 2007 10:23 pm

pokliči klub za varovanje voznikov in rešili te bodo kazni!

Meni so tako pritožbo napisali, da si ne na policiji in niti na sodišču niso kaj dosti upali, skratka so me oprostili!!

Očistili so me vseh grehov!
;)))))))

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če apr 12, 2007 8:25 am

KODRE je napisal/-a:pokliči klub za varovanje voznikov in rešili te bodo kazni!
Meni so tako pritožbo napisali, da si ne na policiji in niti na sodišču niso kaj dosti upali, skratka so me oprostili!!

;)))))))

Jao ej, če si naredil prekršek črno na belem, potem ti noben klub ne more pomagat :roll: govoriš kot da so vsemogočni. :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če apr 12, 2007 9:21 am

;)))))))

:bonk

minimiško
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a minimiško Če apr 12, 2007 10:41 am

Kodre nam lahko malo bolj natančno opišeš za kakšne prekrške se je šlo v tvojem primeru.
LP

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če apr 26, 2007 8:40 pm

svizc je napisal/-a:Plocnik je vs ozemlje? :shock:

Verjel ali ne ampak celo možno si je to tako razlagat... Če imaš pločnik pred dvoriščem si ga baje pozimi dolžan odplužit, celega, kolikor ga pač meji na tvojo parcelo... tako da s tega vidika ja, sicer pa naj bi se štelo za javno površino, čeprav ga cestarji pa ne plužijo....mal čudn vse skupaj.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Če apr 26, 2007 9:39 pm

Ma na pločniku se ne sme parkirat. Na pločniku parkiranje prepovedano!!! Razen če je pločnik tvoj (pomeni, imaš vse pravice prepovedati hojo po njem)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe apr 27, 2007 9:49 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:

;)))))))

:bonk

Odlična ;)
Kar se tiče pa lastnikov pločnikov pa...poglejte karto kjer imate zarisano parcelo in sem prepričan, da pločnik ni vaše zemljišče.Če bi bil vaše verjetno ne bi bil pločnik, ampak verjetno podaljšan vrtiček or something.

Uporabniški avatar
pikecbikec
Nov uporabnik

Napisal/-a pikecbikec So apr 28, 2007 3:28 am

esem je napisal/-a:Jaz sem imel malce podoben primer in sem z dvema prijaznima tel. pogovoroma vse uredil. Če je avto napisan na lastnika, katerega stalno bivališče je v hiši, zraven katere je bil avto, ne bi smel bit problem.

Jst poznam primer ko so delavci Sumit Motors v ljubljani parkirali svoja vozila na pločniku ker seveda ni bilo drugje prostora, prišli so policisti in vse poštrafal.
Direktor je opravil klic in pojasnil zadevo povedal pa je tudi da so oni določen del financirali za gradno dovoza in pločnika.
Zadeva je bila zaključena, kazni pa ni bilo.
Opravi najprej kakšen tel . klic.pa boš videl kako bodo odreagiral.

Zakon o varnosti cetnega prometa 53 člen
(3) Kadar upravičenec oziroma upravičenka (v nadaljnjem besedilu: upravičenec) iz prvega ali drugega odstavka tega člena parkira vozilo na pločniku, mora pustiti prost najmanj 1,60 m širok del pločnika za pešce, ki ne sme mejiti na vozišče.
To vrjetno ne pride v poštev ker si parkiral na notranji strani in na dvorišču.

ali pa obrazložiš da si razlagal določen tovor (karkoli) in si pač zapeljal na pločnik bližje točki odlaganja tovora potem pa si ga nameraval umakniti

Nalaganje in razlaganje tovora
71. člen
(2) Če je vozilo ustavljeno na cesti zaradi nalaganja ali razlaganja tovora, ustavitev ne sme trajati dlje, kot je nujno potrebno.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So apr 28, 2007 9:21 pm

A je treba komu narisat?Pločnik ni privat zemljišče ampak javna površina.Pločnika ne vzdržuješ ti ampak občina.Ko je Gratel razkopaval in je Zoki popizdil ni zaradi tebe, ampak zaradi javnega interesa.Predlagam ogled zemljiške knjige :-P
Kar se tiče pa raznih klicev pa beseda ni konj, ampak se bojim, da če nimaš znancev je škoda časa
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov