Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Nov šport: Vožnja brez sprednje tablice

Napisal/-a GT4turb0 Pe maj 04, 2007 11:01 pm

Ker je kot opažam, postala vožnja brez sprednje tablice zelo "in" (predvsem v Lj), me zanima kako na to gleda policija oz. zakon- kazen(kakšna) in prepoved vožnje?

lp
SPEED?!-NO PROBLEM!

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Pe maj 04, 2007 11:59 pm

Po zakonu morata biti obe tablice pritrjene na vozilo oziroma morata biti na vidnem mestu.
Kazen?? Je, ampak nimam pojma

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So maj 05, 2007 12:14 am

pomoje te kr dobr opuljo, tak ko je v njihovi navadi :P
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ So maj 05, 2007 2:48 am

mene zanima kaj pa ce ni placa na prvem odbijacu in da jo mas na prvi sajbi prlepleno znotri ..... a je za to tud kazn ???
Slika

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So maj 05, 2007 7:51 am

tablica mora bit nameščena na mestu kjer je predvidel proizvajalec vozila, če tablice ni tam, kar pomeni da je za prvim steklom ali pa jo sploh ni je kazen in sicer 40.000sit bivših oziroma v roku 16 dni 20.000 bivših sit

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant So maj 05, 2007 8:06 am

meni so januarja ukradli prednjo tablico. ko sem jo prijavil, je policist rekel, da ponavadi tablice uporabijo naslednji dan ali dva, in da naj se do takrat vozim brez nje. če jo najdejo, jo pošljejo na upravno enoto (ali na občino, nevem), tam ti jo vrnejo in nimaš stroškov menjave tablic. sem vprašal, kaj če me ustavijo in vprašajo po tablici in je rekel, da naj pokažem zapisnik o tatvini in rečem, da so na postaji rekli, naj počakam par dni, če jo najdejo. tablico so mi ukradli v ponedeljek, zamenjal sem v petek, ker je ni bilo. težil pa mi ni nihče.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So maj 05, 2007 2:34 pm

cossy je napisal/-a:tablica mora bit nameščena na mestu kjer je predvidel proizvajalec vozila, če tablice ni tam, kar pomeni da je za prvim steklom ali pa jo sploh ni je kazen in sicer 40.000sit bivših oziroma v roku 16 dni 20.000 bivših sit

In kje piše oz. kje je mesto pr drugih odbijačih..nism vidu nobene slike, nobega dokumenta tko da...

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy So maj 05, 2007 3:03 pm

mene so lansko pomlad vstavli, tablico sm mel za prvo šipo in dobu sm kazn 40k sit oziroma 20k sit, mi je pa policist tud pokazov člen v katerem piše da mora bit tablica na vidnem mestu, da ne sme bit poškodovana ali ukrivlena in da mora bit na mestu kjer je proizvajalec predvidel mesto zanjo.

no ker sm mel športni odbijač na avtu in tega mesta ni bilo, mi je policist obrazložu al nej dam tablco nekam na odbijač ali pa naj odbijač zamenjam z originalom, saj se v sloveniji ne da homologirat odbijača ki naj nebi mu prostora za tablico. ker se nism strinjal s tem, mi je obrazložu da ko mi bo v homologacijskem kartončku pisalo da tablice odspredi ne potrebujem mi bo dal mir, do takrat pa naj upoštevam njegov nasvet

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So maj 05, 2007 3:08 pm

dobr ti je tole razložu ;)
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth So maj 05, 2007 4:55 pm

No, jaz nimam prve registrske na Stealthu in so me vmes že dostkrat ustavli.
Nikoli se ni še noben voluhar obregnu ob to, čeprav bi se po moje lahko.
Me pa zanima če je potrebno imet registrsko gor tud na original odbijaču, ki za to nima predvidenega mesta ( Avto iz Amerike)?
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica So maj 05, 2007 5:04 pm

cossy je napisal/-a:mene so lansko pomlad vstavli, tablico sm mel za prvo šipo in dobu sm kazn 40k sit oziroma 20k sit, mi je pa policist tud pokazov člen v katerem piše da mora bit tablica na vidnem mestu, da ne sme bit poškodovana ali ukrivlena in da mora bit na mestu kjer je proizvajalec predvidel mesto zanjo.

no ker sm mel športni odbijač na avtu in tega mesta ni bilo, mi je policist obrazložu al nej dam tablco nekam na odbijač ali pa naj odbijač zamenjam z originalom, saj se v sloveniji ne da homologirat odbijača ki naj nebi mu prostora za tablico. ker se nism strinjal s tem, mi je obrazložu da ko mi bo v homologacijskem kartončku pisalo da tablice odspredi ne potrebujem mi bo dal mir, do takrat pa naj upoštevam njegov nasvet

haha, se en u iber pameten k se rad s policaji krega...

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy So maj 05, 2007 5:12 pm

juhica je napisal/-a:
cossy je napisal/-a:mene so lansko pomlad vstavli, tablico sm mel za prvo šipo in dobu sm kazn 40k sit oziroma 20k sit, mi je pa policist tud pokazov člen v katerem piše da mora bit tablica na vidnem mestu, da ne sme bit poškodovana ali ukrivlena in da mora bit na mestu kjer je proizvajalec predvidel mesto zanjo.

haha, se en u iber pameten k se rad s policaji krega...

uibr pametn si lahko kvečem ti, če se ne strinjam z njim to še ne pomeni da se z njim kregam, pa če nimaš kej pametnega na temo napisat bodi raj tiho

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So maj 05, 2007 6:12 pm

ti je pol napisu kazen?

Uporabniški avatar
Dejan1
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Dejan1 So maj 05, 2007 6:17 pm

Kaj pa če ima avto spredaj predvideno majno tablico, jo lahko imam, ker bi tudi veliko lepše zgledal kot sedaj?
Sprašujem pa za alfo 156.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 So maj 05, 2007 6:40 pm

mislim da lahko

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Napisal/-a cossy So maj 05, 2007 8:51 pm

Polooo je napisal/-a:
ti je pol napisu kazen?

je

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko So maj 05, 2007 9:27 pm

ja meni gre tudi na živce na alfi ta konjska velka tablica...bi imel raje malo, pa z neti gor prpopano...kje dobim malo tablico, koliko me stane ?

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky So maj 05, 2007 10:43 pm

ne sme biti ukrivljena oz. poškodovana.....
torej če malo ruknem avto spredaj in se tablica zvije, bom zato šou menjat tablice :?: U našem zakonu se tut najdejo take bedarije da dol padeš... :evil: :evil: :evil:
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne maj 06, 2007 12:20 am

kako je to lahko bedarija? sej to ne misljo da če maš 1 cm roba mal skrivlenga da morš paniko zganjat, ampak je bol mišljeno na ene talente k tlačijo tablice kam ko ne grejo in jih potem ukrivijo na vse možne načine da se notri prilegajo (ja sem že videl take) itn. pa pač če maš poškodovano, logično da boš popravil/menjal.

je treba da se vidi registrska ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Ne maj 06, 2007 1:59 pm

sam registrska se more vidt pa bit na vidnem mestu pa nebo noben nič težil :!:
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov