Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Opomin pred začetkom davčne izvršbe

Napisal/-a Asprex So maj 05, 2007 6:10 pm

No, da še jaz začinim eno stvar, ki se mi je zgodila lani oktobra. :)

Seveda sem imel eno dostavo, tam kjer je za parkirat je seveda blo vse polno, sem pač parkno par metrov stran, kjer stoji tist kurč.. znak za prepovedano parkiranje. Dober, sej bom hiter. Ja veš da, priem nazaj čez par minut pa vidim ovega četnika v rdečem kak daje položnico za brisalec, da bi mu ... eh. :evil:Še dober da sem prej tja prišel kot pajek, baje da je že bil naročen!:lol:

Nakar se začne boj! :) Reku sn mu, če vidi kaj mam za steklom (74 velika pisava napisano DOSTAVA), da sn bil tle sam par minutk, če lahko to spregleda. Pač je bil videt dobre volje in me prosil za za vozniško, jaz veliko tele sem mu seveda dal češ sem mislil da jo bo storniral, avto pa je itak bil od brata.

Nakar zvem, da bi moral nekaj podpisat. Takrat mi v glavi nekaj reče, da je konec lepega pogovora in zgleda da bom fasal kazen. Vzel vozniško, mu reko da je tele, podpisal nič, vrgel tisto položnico v svoj avto in se odpeljal.

Bom že plačal, itak moram še dobiti pravo položnico po pošti, saj ta, ki jo lepijo na stekla, po zakonu ne velja nič.

No nakar jaz po novem letu začnem premišljevat, kdaj bom dobil uno položnico iz mestnega redarstva, da jo plačam, pa še polovička v 8-ih dneh ko jo dobim. Seveda položnice od nikjer, nakar za prvomajske praznike dobim tale opomin. A je to ta položnica, ki jo čakam od oktobra? Zdi se mi vse skup čudno zakaj davčna in zakaj nimam možnosti plačat polovičke.

A je že imel kdo enak oz. podoben primer? Da bi pa dajal kakšne pritožbe noter pa se bojim, ker če zgubim še fašem 1x tolko za sodne stroške, gre se namreč za 20.000SIT oz 83,46EUR. Ali se naj pustim tem kretenom in požrem teh 80EUR? Kaj vi predlagate?

Hvala za odgovore! In prijetno branje vam želim! :lol:

Mater sn se razpisal, ufff, hahaha!

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So maj 05, 2007 7:07 pm

Lej kolega je mel podoben primer in je po pogovoru z kolegom odvetnikom raje plačal tisto kazen v tvojem primeru bi raje plačal kazen ker kolegov avto so takrat še slikali in tako imeli trden dokaz tko,da ti predlagam,da plačaš in basta.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne maj 06, 2007 1:59 am

Sploh mi ni problem plačat, najbolj me moti tisto da mi niso domov poslali položnice kot bi jo morali, pa še tam bi mel polovičko na razpolago, oni pa kar z davčno grozijo. To me najbolj moti, 40eur je le 40eur!

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo Ne maj 06, 2007 2:04 am

Če je v postopku predvideno, da ti dobiš položnoc na dom, pol se pritoži, ker je očitno napaka v postopku in se lahko zgodi, da ti ugodno (zate seveda) rešijo pritožbo. Če pa tega ni predvidenega v uradnem postopku, potem raje plačaj, ker pol se ti stroški samo sproti nabijajo. Preveri pri kakem pravniku pa veselo na delo pisat pritožbo.

LP

Uporabniški avatar
Civic 4.th
Novinec

Napisal/-a Civic 4.th Ne maj 06, 2007 8:35 am

Tale redarska služba te bo ožela dokonca, tudi jaz nism plačal položnice ki sm jo dobil na steklo, potem sem čez pol leta dobil položnico na dom, vendar je nism dvignil, mišljenja češ če mi ni osebno vročena mi nemorajo nič. Čez dobro leto pa sm dobil od DURS-a, če v roku 8 dni neplačam, bom moral plačati celotno kazen in sodne stroške, tako da ti priporočam da kr plačaš, ker v naši demokratični državi itak ni možna pritožba zdoper redarske službe, kajti oni so "nezmotljivi"!

lp jure
HONDA accord 2.0 VTEC

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 Ne maj 06, 2007 2:00 pm

plačaj pa boš mel mir
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov