Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Ahtite bicikliste črna lista

Napisal/-a Karletto Ne maj 06, 2007 10:50 pm

Jst "prjavim": Fiat Punto, metalno svetlo plav, 2.model, Godnje pri Dutovljah. Dogodek v 2006: med bicikliranjem, med pumpo v Dutovljah in Godnjami (preden se spustiš do vasi), pripelje iz nasprotne smeri ta avto... Človek (cca 20let) ni drvel, šel po pameti, a peljal tako blizu, da [b]sem začutil "zrak" od špegla (po roki)![b] OD ŠPEGLA ludje božji!! :evil: :cry: :x :/:o:/ :noro :sadd :g: :ne :bonk

Bicikel vozim od 10.leta" Mimo mene so vozili šleperji, avtobusi, avtobusi s prikolico ipd. Podobno blizu jih je že veliko peljalo, sam ti si pa to naredil 300m od svojega doma BAD IDEA :twisted: to sem se oz. si spomnil/zapomnil v teh lepih dneh, ko sem ponovnoi sedel na bike.

50cm od balance ni OK! to velja za vse

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Ne maj 06, 2007 10:57 pm

Voziš drugače avto? Koliko od desnega roba cestišča pa si se peljal?

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Ne maj 06, 2007 11:28 pm

Jest tud ze veliko let bicikliram in bi lahko marsikatero dolgodivscino povedal.
Vse so lepe, ko gre vse lepo skozi.

Opazam pa tri stvari.
-1.- objestnost nekaterih udeleznecev prometa - neglede; avtomobili, dostavniki, tovorna vozila
-2.- nakljucje, da te spregledajo - se zgodi

-3.- predvsem pri kolesarjih ki se zapeljejo iz ene vasi v drugo - nekoliko neupadljiva oblačila v pomenu prometne varnosti. Tudi kolesarji moramo poskrbeti samo za vecjo varnost z raznimi lukcami, barvami, trakci,...

Enosledna vozila imajo MENDA max. oddaljenost od roba cestisca 1m al neki podoobnega. Ne dam roke v ogenj za to izjavo.
Neglede na sirino vozila, ki je prhitevano, je potrebno prehiteti tako, da ne ogrozas nikogar. V primeru enoslednih vozil ni potrebno it popolnoma na nasprotni pas, ampak toliko da je varno.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov