Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Simke8
Nov uporabnik

Reklamacija turbine

Napisal/-a Simke8 Ne maj 13, 2007 8:40 pm

Lep pozdrav

Zanima me nekaj in sicer za mojo turbino katero mi prodajalec ne reklamira. V tem pa se našel nekaj nesmislenih izjav katere mi je on podal.

torej ..imam avto laguno letnik 2001 , 1.9 DCI 120 Km. Avto ima 150 000 km (sedaj). Pred 10 000 je bila menjana turbina, kupljena pri TruboM... (trzin)..če lahko sploh povem. V glavnem 09 / 06 je bila kupljena ..Sedaj mi je začela žvižgat..nakar odnesem k njemu kao na reklamacijo. Po 15 dneh dobim odgovor da mi je šla turbina ...VZROK je bil umazano olje. Baje je prodajalec to poslal v Nemčijo.

Rekel mi je NI reklamacije ker je bil umazan olje...Jutri dam olje na analizo (aja kupiljeno olje sintetično elf 5W40). Zanima me ali je res lahko tole naredilo olje..da je tako razžrlo os...in pušo. Priloge so slike pa povejte sami
In še ena nepravilnost ki se mi zdi je da je na dokumentu ko so ga baje poslali iz nemčije ni podpisa in Žiga...je pa kao original.

Zanima me na kaj se naj obrnem...da lahko sploh kej dobim...na inšpektorja če bom bo samo prodajalcu zatežil .Na zvezo potrošnikov ne vem ...ali morm kr odvetnika pa pol naprej ...

Slika
Dokument (nemški)

Slika
Dokument (slovenski)

Slika
Os..ki je dokaj poribana tole pomoje ne more narediti olje ....je pa tud puša toliko obrabljena ..

Slika
in še puša ....ki ima rob....ne vem ..

Kaj mislite vi ..kaj je tole naredilo ????

Oz kaj narest

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 13, 2007 9:01 pm

do 09/07 imaš pravico uveljavljat reklamacijo le ob predpostavki, da je ta tovarniške napake oz. napake tistega, ki ti je to prodal v tem primeru podjetje iz trzina.

svetujem ti, da odneseš turbino in pripadajoče dele od nje k nekemu servisu da ti dajo drugo mnenje oz. kaj bi lahko bilo vzrok in ali bi res lahko to olje naredilo......in ob pridobitvi drugega mnenja se potem odloči in zateži prodajalcu lahko tudi z odvetnikom
pomoč pri odvetniku je zelo dobrodošla ampak to tudi stane

glede na to da dopis nima lastnoročnega podpisa in štempiljke ta dokument ni veljaven-moje mnenje! nared en obisk pri odvetniku in poglej kaj on pravi na to

Uporabniški avatar
Bosko001
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a Bosko001 Ne maj 13, 2007 9:43 pm

Da je olje krivo kar malo dvomim, ampak vseeno, koliko kilometrov je od servisa, ko je bilo menjano olje? Kdo ti je montiral turbino? Se mi bolj zdi, da bi tole lahko nastalo, če je med montažo prišel noter kakšen tujek (opilek) in je onemogočal, da bi se ustvaril oljni film. Lahko da je bila smet (opilek) noter že od montaže. Takšne poškodbe nastajajo, ko je prekinjen oljni film. Zakaj pa je do tega prišlo, je pa sedaj zelo težko rečt!

Veliko sreče pri reševanju.
Slika

Simke8
Nov uporabnik

Napisal/-a Simke8 Ne maj 13, 2007 10:06 pm

Od servisa ...je oz od menjave turbine je 15 000 ...olje je bilo menjano vključno z turbinoo in še oljni filter....menjano pri mehaniku v mojem kraju. ni pa R pooblaščen servis...to pa ni.

Je pa res da lahko je kej notri prišlo...čeprav mi serviser trdi da je čepke odvil šele ko je turbina bila nameščena gor.

Opilek je ja moje pojme previla stvar da bi tole naredila ..ne vem kok je zračnosti med pušo in osjo tako da tam ko se vidijo reže tam ko da je en držal en stružni nož da je to naredilo...

Če bi saj dobil podatke o osi in puši bi jo dal nekam delat ....če ne druzga :D

Kaj pa vem nimam več idej kaj narest ..če se splača kej gont to ....kaj pa vem ...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne maj 13, 2007 11:01 pm

bi prej reko da je tole napaka turbine bla, olje tezko da bi nardilo tole, sicr pa sej olje ti leti cez filtr. Sicr pa rabljene turbine na odpadih so tudi odprte, pa stojijo na prahu pa na usej svinerjiji pa useeno delajo.
Baje so renaultovi dizli ze en cas znani z problematicnimi turbinami :roll:
Probaj se obrnit na zvezo potrosnikov, za probat je definitivno.
lp

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po maj 14, 2007 11:05 am

Firma v nemčiji obstaja tako da je poročilo lahko realno. Poskusi poizvedeti zakaj nima podpisa in štempiljke - to bi lahko pomenilo da je ponarejeno...
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po maj 14, 2007 11:42 am

AndrejD je napisal/-a:Firma v nemčiji obstaja tako da je poročilo lahko realno. Poskusi poizvedeti zakaj nima podpisa in štempiljke - to bi lahko pomenilo da je ponarejeno...

Enostavno najdi mail na internetu in pošlji gor te 2 slikici pa naj ti povejo če je relavantno :)

monster_d: dCi-ji (predvsem v lagunah), so imeli probleme od 01 do 03. Zdaj je vse ok če sem dobro seznanjen. :D

IvoV40
Nov uporabnik

Napisal/-a IvoV40 Pe jun 08, 2007 3:53 pm

lepo se zapelji do sodnega cenilca ... naj pogleda zadevo in ti da izvedensko mnenje ... na podlagi tega če je v tvojo korist lahko delaš kar se ti zahoče ...

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Pe jun 08, 2007 8:44 pm

vmes pa avta ne prestavlat...niti vžigat
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov