Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Trk na parkirišču BTC

Napisal/-a Speedfighter Po maj 21, 2007 8:27 am

Pozdravljeni!

Včeraj dopoldan sem imel manjšo nezgodo pri BTCju-natančneje pri Sport2000. Medtem, ko sem gledal levo in desno, če je prosto, da odpeljem s parkirišča, je z nasprotne strani (konec parkirišča pri Gigasportu) parkirišča začel vzvratno na cesto speljevati en mladenič. Pri tem je zapeljal čez oba vozna pasova in me zadel v sprednji desni del medtem, ko sem bil še vedno v mirovanju. S punco sva bila oba šokirana kaj za vraga je počel. Skratka, zapelje nazaj na parking, pride do avta, takoj reče da policije ni treba klicat, ker je več kot očitno, da je kriv in je to takoj že sam priznal. Avto sva pregledala in skupaj ugotovila, da je zamaknjen odbijač, malce ukrivljen blatnik ter počeni nosilci luči (se pravi luč za zamenjat). Takoj je dal svoje podatke, telefonsko številko in sva se zmenila, da se slišiva danes dopoldan,greva skupaj do mojstra da pogleda in porihta na njegove stroške. vse lepo in prav...ampak-danes se zapeljem do serviserja, pove da bi popravilo prišlo okoli 300-320 EUR, pokličem tega mladeniča, da se zmeniva in začne on men v telefon nabijat, da je kolega policaj reku zvečer ob pijači, da pa on ni kriv in da ne bo plačal! Ma da ti zavre v glavi! No, zdej me zanima, kaj dejansko lahko naredim v tem primeru? če grem na policijo in prijavim dejanje oz.povem dejansko zgodbo, bojo kaj rešili? Baje sem slišal, da naj bi imel BTC tudi večji del parkirišč pod video nadzorom-ve kdo kaj več o tem? V končni fazi imam tudi osebne podatke voznika in avtomobila, tako da ga v skrajnem primeru tudi osebno ne bo težko najti, če ne drugače...
Skratka, kakršnakoli ideja dobrodošla, da se stvar reši kot je treba - pa vsem želim čimmanj podobnih izkušenj!

lp, Boris

PS: Pa obvezno imejte vsi evropska poročila v vozilih-sam ga včeraj nisem imel in se še zdele tepem po glavi!

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po maj 21, 2007 8:45 am

Uh.... to bo zdej po sistemu rekla kazala.... treba bo nekako dokazat, da je bil res on kriv, z pričami, z posnetki parkirišč, če obstajajo...... Sicer je on v vsakem primeru kriv, ker se je vključeval iz parkirišča na prometno površino in bi moral paziti kako se vključuje.... Težko bo sedaj kaj dokazat... zato pa en nasvet v prihodnje - kadarkoli se ti to zgodi obstajata samo 2 rešitvi:
1. na licu mesta izpolnjeno evropsko poročilo + predan kuponček
2. klic policije

Folk se je že precej nategnil, ko so zadevo pustili tako kot so jo.... brez vsega, in potem so se začela sama sranja s tem......
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po maj 21, 2007 9:01 am

Škoda, da nisi na licu mesta zahteval, da se izpolne poročilo + kuponček. Sej kolker sm mal gledal, so nameščene kamere na štacunah... al se motim :roll: .

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po maj 21, 2007 9:01 am

parkirišče je pod video nadzorom vsaj večji del btc pravtako tudi ta se mi zdi da je kjer je bil kraj trčenja. pričo imaš to je tvoja punca tko da.......prijav policiji pa je
v končni fazi imamo policijo, da rešuje take primere že takoj ko se to zgodi,škoda da je nis poklicu takoj

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po maj 21, 2007 9:17 am

Obrni se na BTC + Gigasport za kamere v tistem času. Podaj izjavo na policiji skupaj s punco kot pričo.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 21, 2007 9:29 am

poklič onega pa mu povej da ga boš prijavu da imaš posnetek pričo...
povej mu da bo ob izpit za kak mesec ko ga boš prijavu pa da naj ne sere pa da naj da kupon, ker bo tko še kazn plaču...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po maj 21, 2007 9:45 am

No zdej me je poklical in pravi, da bo on poravnal stroške, ampak da lahko šele naslednji teden zrihtava pri enem, ki ga on pozna, da ga bo mal ceneje prišlo...kar men sicer načeloma ni problema počakat, važno mi je, da se stvar uredi. Ampak - a mu je za zaupat pa počakat do drugega tedna al podvomit, da se ne bo spet kej premislil (po kavici s kolegom policajem) pa it vseeno dat prijavo na policijo? Dilema...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 21, 2007 9:47 am

takoj ured stvar, nč čakat, če te je prvič nateg** te bo tud drugič in tretjič itd.....
pritisn nanga da stvar uredita takoj če ne pa zatež z policijo, ker tuki gre za poškodbo na avtomobilu ki jo je on naredil in je zanjo dolžan da se le-ta odpravi

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po maj 21, 2007 9:54 am

V takih primerih je treba obvezno dobit kuponček od povzročitelja, čeprou ti tam razlaga da bo on vse plaču. Sej pol ko plača mu ga daš nazaj, če ne pa na njegovo zavarovalnco pa ga vnočiš. Tisto evropsko poročilo pa ni obvezno da ga maš, je samo v pomoč zavarovalnici pri njenem postopku.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 Po maj 21, 2007 9:55 am

Speedfighter je napisal/-a:No zdej me je poklical in pravi, da bo on poravnal stroške, ampak da lahko šele naslednji teden zrihtava pri enem, ki ga on pozna, da ga bo mal ceneje prišlo...kar men sicer načeloma ni problema počakat, važno mi je, da se stvar uredi. Ampak - a mu je za zaupat pa počakat do drugega tedna al podvomit, da se ne bo spet kej premislil (po kavici s kolegom policajem) pa it vseeno dat prijavo na policijo? Dilema...

Pozdrav!

Ce je res, kakor trdi; da pozna tistega majstra - naj se pri njem zadolzi za teden in naj te ne nateguje :twisted:. Mislim, da se ve kdo ima skarje in platno v rokah :) .
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po maj 21, 2007 9:56 am

Pa ni ti zastojn povedal da raje porihtata zadeve prihodnji teden. Na tak način se želi samo izognit da bi potem preveč časa preteklo. Nič ga ne kliči, nič se mu ne javi ampak kr takoj na policijo. Ko bo pa policija stopla do njega pa te bo sam proso če se lahko stvar v tistem trenutku reši predn policija začne naprej reševat zadeve. Pol ga pa maš v rokah, pa mu lepo vsakič zatrdiš da pa neboš čakal ker je že tako ali tako sumljiv.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po maj 21, 2007 10:06 am

Trenutno stanje: sem ga poklical nazaj, povedal, da se lahko zmeniva, da popravlja njegov znanec, da pa se jutri zjutraj(danes ga ni doma) dobiva in spiševa evropsko poročilo, da imam eno varovalo, da se ne bi znova premislil.
Zdej me sam zanima kako je z evropskim poročilom - ga lahko še uveljavljam prihodnji teden ali ne? Kupončka pa pravi, da ne more dat zraven, ker jih pri zavarovalnici Generali nimajo.

Bo to OK rešitev, al še kej tvegam v tem primeru, da me vseen lahk okoli prinese?

Hvala vsem!

lp, B.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po maj 21, 2007 10:09 am

Za naprej; vedno pokličite policijo in podokumentirajte zadevo uradno; jebeš te dogovore in potem izgovore.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Po maj 21, 2007 10:10 am

Od Gigasporta pa od BTC-ja boš težko dobu posnetke kamer, dal jih bodo samo policiji, tko da morš obvezno delat vse prek njih. Tist kar ti je pa on povedal je pa čista basa (glede kavice s kolegom polcajem)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 21, 2007 10:23 am

najdu sm nadvse zanimivo stran za kakršnokoli vprašanje glede zavarovanja, prom. prekrškov itd......

http://www.varnostvprometu.org/

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po maj 21, 2007 10:24 am

na policijo prijavi da zabeležijo pa reči da se boš sam zmenu oz prišu drug tedn če se ne bo dalo z njim zmenit...

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Po maj 21, 2007 10:38 am

adis je napisal/-a:najdu sm nadvse zanimivo stran za kakršnokoli vprašanje glede zavarovanja, prom. prekrškov itd......

http://www.varnostvprometu.org/

...ampak na žalost ravno področji o zavarovanju in prometnih nesrečah trenutno nista aktivni.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po maj 21, 2007 10:49 am

Jaz bi samo od njega zahteval, da podpiše pogodbo, kjer priznava krivdo in nek rok do katerega mora on zrihtat izvajalca za popravilo in še navest, da bo on nosil stroške popravila...

V primeru da se ta rok prekorači, ga pač osebno tožiš na podlagi pogodbe...

Najbol je pa to delat vse na licu mesta... Ko se da vse zmenit in če se slučajno ne da zmenit je pa zato policija...
Torej če ti na licu mesta ne izpolni evropskega poročila in ti ne da kuponček, samo po novem ni kupončkov več, pač številko police je potrebno klicat policijo... Če pa ti vse izpolni in se ti podpiše in vse, potem pa v primeru če se ne da kasneje dogovorit imaš vsaj dokazilo da je bilo tako in da je priznal krivdo...
Tako kot pa ti nimaš nič, pa vprašanje če bo jutri hotel on izpolnit to poročilo.. Pomoje ga ne bo na dogovorjeno mesto, tebi pa ostane samo usni dogovor z njim, ki ti ne pomeni nič... Če boš mel srečo da boš dobil video posnetek trka, se še mogoče lahko kako iztisne denar za popravilo, drugače pa on tudi lahko reče da sta se zmenila da je vse ok in da si mu ti rekel da je vse ok itd... Mislim težko je zdaj neki... On si lahko namisli ne vem kaj... Še posebej če ima kakšnega dobrega pravnika, se lahko samo obrišeš pod nosom in bo natvezil zgodbo stoletja in boš nakoncu ti izpadel nek ki skušaš neki dobit ker si kasneje nekam ruknu.. Pač težko je zdaj to...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Po maj 21, 2007 10:58 am

Pa še to sem hotu povedat...

Glede prič in to... Praviš da je bila tvoja punca zraven ampak vsaj kolikor jaz vem, se priča ne priznava kot nek družinski član oz. nek bližji član kot tudi punca....
Priča se priznava kot neka oseba ki nima posebnih kontaktov in stikov z udeleženimi v prometni nesreči oz. po drugi strani povedano ti najbol korektno povedo dogajanje in je zato taka priča več vredna kot nek družinski član ... Vsaj tako je bilo nekaj časa nazaj, zdaj če je kaj novega pa ne vem zagotovo...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 21, 2007 12:07 pm

Priča je priča. pa je lahko žena, mama, punca, ljubica, sestra, teta, .....
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov