Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
nejc0
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Voznja v krozno krizisce - kazen 300€ + 4 tocke

Napisal/-a nejc0 Sr maj 30, 2007 1:38 pm

Zivjo!
En full velk problem....no dons se pelem iz Kranja proti Medvodam in vids zapelem v krozno krizisce tko ene 40km/h in pac nism vidu da je en avto (beri policija) lih sredi kroznega-pac v tistem trenutku sem zabremzu in kr pac nimam absja se je avto mal zapelu-samo bi se z lahkoto ustavu se na crti-samo kaps je zabremzu sred kroznega (ker je kao vidu da se bom zagonu vanga) In pol valda da nebi zbremzov do nule-ker je bil se dost nazaj, tko da se mi zdi da ga nism lih izsilu sm sel v kroznega in pac me potem takoj ustav. Morm pa rect da je full liu dez in pac je bla mastna cesta. No pol se zgodba zacne da nism obvladov vozila itd. Napise mi kazen, da nism bil pripet 85€ kr se mi zdi zelo velik za en pas in pa pac se 210€ za clen 45 - odstavek 4 - poleg tega pa se 4 kazenske tocke....takoj mu obrazlozim da grem na razgovor za sluzbo da se mi mudi in pac da bi se lahko ustavu se pravocasno sam ker je bil pac dost delc da sm sou v krizisce. On zacne nabijat da mi bo dal se kazen za LCD k ga mam v avtu (se na tehnicnmu mi noben niti reku ni nic-sam pol mu to povem in rece da mi bo oprostil, ker sem mel raziskovalca za Mp3je odprte, ce bi bil pa film bi mi dal se nevem kolk kazni!?!?!? KJE JE LOGIKA PRFUKNENCI!?!?!?) No ok itak druzga mi ni ustal k da nakracam podpis in grem....no zdej pa problem-a se mi splaca prtozt al pa da mi dajo vsaj tistih 150€ na obroke ker trenutno sem brezposln, student, voznik zacetnik..... Kr neki...nevem ka nej nardim-se mi pa zdi da mi je nabil najvecje kazni kr je mozn in se to vse ZANALASC pa se je hotu pisat ostale kazni, sam sm mu nekak reku za LCD in ostalo.....Aja dobu sm na kraju dogodka poloznco...

MISLM SAM TAKE NEDOLZNE USTAVLJAJO UNE K PA RESNO NEVEM KA VSE DELAJO PA NE JEBEJO!

LP Nejc :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr maj 30, 2007 1:57 pm

koji falus se joces po forumu, ce bi jaz napisal kolkokrat so me na 4 pasovnici ustavli pa dali kazen ker sem se namesto 50 na uro peljal 60 bi rabo en podforum samo za sebe...

Tak je, deal with it.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 30, 2007 2:04 pm

zajebu si!
drugič se pa pripni če ti je prevč

Uporabniški avatar
nejc0
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a nejc0 Sr maj 30, 2007 2:10 pm

Ja sj za pas OK sam za ostalo :cry:
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Sr maj 30, 2007 2:11 pm

80-85€ je cca 20k sit, a ni? Toliko je bila stara kazen. Mene motijo edino kazenske točke

prosi za obročno odplačevanje...službica se bo pa že našla. v gradbeništvu recimo rabimo velik mladih pridnih fantov .posla je kok češ ;)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 30, 2007 2:14 pm

Okej avto spregleda lahko vsak, posebej v nalivu - tud policaje - se zgodi. Tako, da tista kazen - ok si opravičeno jezen. Kar se pa uporabe varnostnega pasu tiče: brez zamere, se meni osbno zdi še prenizka. Kolikokrat bi kdo bil živ, če bi bil privezan. Če že svojga življenja ne ceniš dost, ga morda bližnji, družina - pa ti bo enkrat mogoče varnostni pas prov pršu.

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Sr maj 30, 2007 2:15 pm

pomoje tut dzabe se kej pritožvt pa kej... ker ti velik cajta pobere če že ne nč druzga. pros za obročno odplačevanje s polovičko če je možno pa si na 150eur oz. 36k, to pa loh zaslužš v enmu tednu prek študenta. sam glede pik ni dobr k se bližaš meji...7 :o

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr maj 30, 2007 2:17 pm

nevem, sej boš premislo pa boš vido da ni to tak napačno zaj blo. če maš dnar za lcd pol ti kazni nebo težko plačat

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 30, 2007 3:11 pm

Prodaš lcd pa maš za kazen, joke :vc

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr maj 30, 2007 3:12 pm

Wtf dobiš kazen za montiran lcd v avtomobilu?!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr maj 30, 2007 3:16 pm

ja od kod pa to zdaj :lol: :lol: :lol: ka si mal narobe razumel :?: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr maj 30, 2007 3:24 pm

ja veš kaj, za pas ti je pa čist prov. in sem tud prepričan, da ti je zarad pasu še nabil drugi del kazni. plači 150 in ne deli pizdarij, da ti ne bo treba plačat 300.

lp!

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Sr maj 30, 2007 3:54 pm

Ma dej lahk bi mu dal sam kazen za pas ne pa zato ker je nahitro ustavil. Policaj je kot ponavadi reagiral preveč agresivno..
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr maj 30, 2007 6:02 pm

Turbobitch je napisal/-a:Ma dej lahk bi mu dal sam kazen za pas ne pa zato ker je nahitro ustavil. Policaj je kot ponavadi reagiral preveč agresivno..

Ja očitno je prehitro pripeljal noter, pri nekaterih krožnih je dost prej znak za omejitev 40 km/h kar pa ne pomeni da moreš vletet v krožnega s tako hitrostjo ker maš znak odvzem prednosti in kolko vem te v avtošoli učijo da pri takem znaku pač ne ustaviš ampak počasi lezeš pa spelješ ko je varno.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr maj 30, 2007 6:11 pm

ma dobr plači tist 30 tisoč.da ne boš pol mel 60k.naj ti bo to "šola" pa požri njegove besede pa živi dalje.bolj ko boš zavlečeval, težje ti bo...

lp

@Courage™
ti maš pa tak vabljiv avto in ti je marsikater policaj fauš.pol te pa ustavi pa te zihr upraša a maš vse papirje za ta avto, pa očitn vidi da maš vse OK ti pa pol more neko kazn napisat, sam da se ti bo pol policaj neko zadovoljivost (mogoče fetiš) in se ti smejal v glavo...to mi je stric razlagu da se sodelavci na policiji (prometniki) hvalijo kuk "predelanih" so ustavl.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr maj 30, 2007 6:39 pm

kazen za lcd bi dobil po temle členu, zdej se pa nehi jokat, se drugič prvež pa je

Prepoved uporabe določenih naprav ali opreme

72. člen

(1) Voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (maska, slušalke, telefon itd.).
(2) Voznik med vožnjo ne sme poslušati radia ali drugih zvočnih naprav s takšno glasnostjo, ki mu onemogoča normalno slušno zaznavanje v cestnem prometu.
(3) Ne glede na določbo prvega odstavka je med vožnjo dovoljeno telefoniranje, vendar le ob uporabi v vozilo vgrajene naprave za prostoročno telefoniranje ali brezžične slušalke za eno uho, če vozniku pri tem ni treba fizično upravljati s telefonskim aparatom. Pri opravljanju nalog, potrebnih za reševanje življenja ali premoženja, preprečitev ali odpravo velike materialne škode, preprečitev ali odpravo onesnaženja okolja in nalog policije, je med vožnjo dovoljena uporaba radijske postaje.
(4) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
(5) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.
podpis

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc Sr maj 30, 2007 6:53 pm

Vsekakor plačaj v roku da izkoristiš bonus, tudi v primeru, da se odločiš pritožit, saj pritožba ne podaljša roka plačila. Ker na koncu moraš pa poleg celotnega zneska plačat še vse ostale stroške, ki se jih tud kar nabere, možnosti, da bi uspel s pritožbo pa mislim, da so zelo majhne. To je približno tko kot prot vetru s...!
LP

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr maj 30, 2007 6:54 pm

se pravi vsak, ki ima serijsko navigacijo lahko faše kazen. tudi če ne uporablja navigacije, je lahko zaslon itak prižgan in prikazuje kake podatke (navadno).

ta 72. člen je pa zelooo dvoumen in podvržen različni interpretaciji.po eni definiciji je torej tudi upravljnje glasnosti radia kaznivo. da o 73. ne govorim. resno me zanima, kako nekdo določi mejo, pri kateri se zmanjša normalno slušno zaznavanje. če ni točno določeno, kako se torej lahko kaznje? na podlagi "mnenja"?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr maj 30, 2007 7:28 pm

pač naši policaji ne potrebujejo glasbene akademije, oni to vse tko od-oka ;)
litr bencina, litr olja ;)

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr maj 30, 2007 7:35 pm

pol gre tudi pritožba na to oceno "od oka"...

zame je to isto, kot da bi tankal in bi črpalkar rekel tm nekje 61l si tankal.
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov