Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Zelooooooo draga nesreča

Napisal/-a napi Po jun 04, 2007 5:09 pm

Pač pred cirka 7 leti sem mel nesrečo. Zvečer smo ga pili avto zaklenu odšel peš domu zjutraj pa po avto. Na poti domu sem imel prometno, takrat sem pihnal v frulico 0.55; od sonia sem kasneje dobil odločbo 0.45%°, kazen pa 1 piko. Od takrat naprej mi za vratom stoji zavarovalnica katera zahteva zelooooooooo veliko mislim da bi blo koj za novega bemfla 3. In zaj je že vseskupi prišlo tako daleč da je na sodišču po 7 leih???? Ko se nobeden drug nič ne spomne razn mene pa voznice ki naj bi se spomnila, sopotnik pa je tako govoril kaj m je rekla voznica; ki trdi da sem kao js kriv , nm razalgo.

Zanima me nekaj :
- ma mercedez sledljivost delov, kaj je bilo menjano
- a ima vito na vmesnem sedežu varnostni pas; pri zadnjih (stranskih) vratih
- a je že mel kdo kdaj podoben problem in kako se je uspešno rešil

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Po jun 04, 2007 5:14 pm

zavarovalnica more po moje met papirje kaj je bilo menjano na avtu ;)
po moje je najboljš da greš do kakega odvetnika pa se malo posvetuješ........
koliko pa znaša regresni zahtevek če ni skrivnost?

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Po jun 04, 2007 5:28 pm

ko cenilec ocenjuje škodo na avtomobilu naredi nek zapisnik, en izvod dobiš ti, en pa ostane zavarovalnici, torej ti podatki morejo obstajat. prav tako pa more imeti servis, kjer so deli nabavali in popravljali avto na voljo podatke o tem, kaj vse so naročili. glede vita pa nevem točnih podatkov.

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Po jun 04, 2007 5:54 pm

5 mi bivših (popravilo; poškodbe ki jih ni bilo; plus izpad dohodka)+ obresti od takrat do danes
2.5 mio popravila od kod ??? ( kiler, odbijač, luč) skupna škoda obeh vozil s strani policije je bila 800.000

Vedno kadar sem prišel na zavarovalnico na vpogled škodnega zapisnika niso imeli, zaj pa me je.. v glavo

Bistvu se mi gre bol zato da js kakeršni koli način ugotovim kaj je bilo menjano oz menjano na avtu, ker ko sn js vido popravlen avto čez 14 dni sm skor padu po tleh......

Kar mi je še dandanes žal d nisem takrat forografiral ženske kak opravlja delo v bistvu pa je bila v bolniški, :evil:
banda

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Napisal/-a samekk Po jun 04, 2007 6:09 pm

brezveze neki pisat ker bo najbolš da greš do odvetnika...........to so že take vsote :shock: :shock: pa hitro ukrepaj ker se bo vsota samo še višala

ps. policija tudi hrani slike karamboliranih avtov ;)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po jun 04, 2007 6:11 pm

Pojdi do odvetnika, pa tam rešuj svoje cestne probleme alkoholiziranega stanja. Da se v mene pijanec zaleti, simuliram najmanj pol leta hudih bolečin v vratu in križu. ;)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jun 04, 2007 6:13 pm

dobro cenitev policije lih ni merodajna.. meni je cenil škodo na 50.000 bivših sit. Cenilec na zavarvalnici pa je cenil totalko.. tok o policiji ;) (like 1mio sit.)

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Napisal/-a samekk Po jun 04, 2007 6:16 pm

f.taunus je napisal/-a:Pojdi do odvetnika, pa tam rešuj svoje cestne probleme alkoholiziranega stanja. Da se v mene pijanec zaleti, simuliram najmanj pol leta hudih bolečin v vratu in križu. ;)

"zvinov vratnih hrbtenic" zavarovalnica ne izplačuje več, preizkušeno ;)

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Po jun 04, 2007 6:21 pm

f.taunus je napisal/-a:Pojdi do odvetnika, pa tam rešuj svoje cestne probleme alkoholiziranega stanja. Da se v mene pijanec zaleti, simuliram najmanj pol leta hudih bolečin v vratu in križu. ;)

S to tvojo simulacijo lahko zaključiš nekomu življensko pot

premisli preden še kaj takšnega izustiš ! Da ne boš mel kdaj takšnih problemov ker ti ne priporočam in tudi ne želim! :!:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po jun 04, 2007 6:24 pm

ne narobe razmišlaš, cilje že daš na kocko ko se pijan vsedeš za volan. 8)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 04, 2007 6:36 pm

Verjetno je domneval, da se je večina alkota že spucala. Sicer pa zvečer ni vozil domov - koliko je takih?

Kdo je povzročil nesrečo? Po moje - glede na zelo čudne cifre in ostalo - so tu mutne vode s strani zavarovalnice in drugega udeleženca. Morda celo kakšna zavarovalniška goljufija? Prijava le-te? Kako je v takem primeru (goljufije) z zastaranjem?
Advokat!!
lp
Zadnjič spremenil esem, dne Po jun 04, 2007 6:45 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po jun 04, 2007 6:40 pm

esem je napisal/-a:Verjetno je domneval, da se je večina alkota že spucala.m Sicer pa zvečer ni vozil domov - koliko je takih?

nažalost malo.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jun 04, 2007 7:35 pm

Tudi moje mnenje je, da se tega lotiš preko odvetnika. Sam boš zelo težko dosegel kaj konkretnega, pa še ogromno problemov boš imel pri pridobivanju dokazov.
Slika

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po jun 04, 2007 8:11 pm

samekk je napisal/-a:

"zvinov vratnih hrbtenic" zavarovalnica ne izplačuje več, preizkušeno ;)

Iz AO+ ne več, iz AO (naslov telesne poškodbe), pa še vedno. ;) Torej krivec prometne nesreče iz AO+ police težžko dobi kak denar, oškodovanci pa brez problema.

Sicer pa človek sigurno ni bil niti blizu treznega stanja. Po par prespanih urah koncentracija alkohola sicer pade (predvsem v izdihanem zraku), je pa še vedno prisotna velika koncentracija v krvi. Škoda, da ga niso poslali na preiskavo krvi, bi bolj verodostojno pokazalo kako pijan je bil v resnici. Kot že rečeno, blizu treznega stanja že ni bil, ker sicer najbrž sploh ne bi prišlo do prometne nesreče.

o tem zgornjem stavku bi se pa dalo še na dolgo diskutirati, kdo komu prej zaključi življenjsko pot ... pijan voznik nedolžnemu udeležencu v prometu, ali on kasneje temu pijancu ko ga toži. Lahko bi se reklo, da ima človek morda sploh še srečo, da ga ima priložnost tožiti. :x

Pa da ti še to pod nos vržem. O tvojem karakterju dovolj pove že dejstvo, da se tožite 7 let za odškodnino. Če bi bil poštenjak, bi takrat skeširal tistih par milijončkov, ne pa da se nekdo že 7 let nateguje s tabo in vprašanje, če je sploh že dobil kak denar za povračilo škode.
Zadnjič spremenil f.taunus, dne Po jun 04, 2007 8:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Po jun 04, 2007 8:16 pm

No da se le tebi nebo kaj takega kdaj nardilo.

Aja če sploh imaš vozniško?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jun 04, 2007 8:20 pm

jao jao- kaj pijan- ponavadi se po popiti pijači folk odpelje domov- model naj bi to storil šele zjutraj- torej se mi zdi, da tudi če je napihal- vseeno trezno in pametno razmišljanje- to pa se lahko zgodi praktično vsakemu- (jst mam prehude mačke, da bi šel po avto lahko pred večerom naslednjega dne :roll: )
pa izjava- da je bil pijan, ker se drugače nesreča nebi zgodila je ena bol idiotskih- ker brez botrovanja alkohola nesreč ni al kako?
zadeve rešuj z odvetnikom
lp

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 Po jun 04, 2007 8:49 pm

napi-- brez odvetnika sigurno ne boš rešil nič......tukaj je lahko še veliko lukenj..... ;)

pozanimaj se s katero napravo si pihal (znamka ,,tip...)....(policijski zapisnik..)....potem pa govora naprej.... ;) ;) ;) ;)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To jun 05, 2007 2:12 pm

Zavarovalnica ima vse papirje ker drugač ga nebi terjala za škodo ;)

Najbolši bo obisk odvetnika...
Slika

Uporabniški avatar
napi
Novinec

Napisal/-a napi Sr jun 06, 2007 5:49 am

o tem zgornjem stavku bi se pa dalo še na dolgo diskutirati, kdo komu prej zaključi življenjsko pot ... pijan voznik nedolžnemu udeležencu v prometu, ali on kasneje temu pijancu ko ga toži. Lahko bi se reklo, da ima človek morda sploh še srečo, da ga ima priložnost tožiti. :x

Pa da ti še to pod nos vržem. O tvojem karakterju dovolj pove že dejstvo, da se tožite 7 let za odškodnino. Če bi bil poštenjak, bi takrat skeširal tistih par milijončkov, ne pa da se nekdo že 7 let nateguje s tabo in vprašanje, če je sploh že dobil kak denar za povračilo škode.

Mislim ko te nekdo terja za tak velik denar v enkratnem znesku, z plačo okol 600€ bruto ti ne ostane druga kot štrik okol vrata al pa šus v glavo.

tako da rajši svoje pametne izjave zadrži za sebe ker ne poznaš ozadja kaj se je dogajalo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov