Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Odločba sodišča

Napisal/-a cakani So jun 09, 2007 11:11 am

No danes pridem domou in me caka odlocba z poloznicami za prekrsek izpred enga leta. Vse lepo in prav pac kazen bom placau, ker vem da je bla moja neumnost, vendar me nekaj zanima, pod kazni pise 5KT in 1 mesec prepovedi voznje, vendar nikjer ni omenjeno s katerim dnem pricne veljati ta prepoved? Odlocba sodisca je bla izdana ze v aprilu in zdej me zanima a to velja od tistega dne naprej al od dneva prejetja kazni? Kajti v odlocbi in obrazlozitvi to nikjer ni navedeno :shock: Upam da bo znau kdo odgovoriti na to vprasanje ;)

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Re: Odločba sodišča

Napisal/-a W_Golf So jun 09, 2007 1:16 pm

cakani je napisal/-a:No danes pridem domou in me caka odlocba z poloznicami za prekrsek izpred enga leta. Vse lepo in prav pac kazen bom placau, ker vem da je bla moja neumnost, vendar me nekaj zanima, pod kazni pise 5KT in 1 mesec prepovedi voznje, vendar nikjer ni omenjeno s katerim dnem pricne veljati ta prepoved? Odlocba sodisca je bla izdana ze v aprilu in zdej me zanima a to velja od tistega dne naprej al od dneva prejetja kazni? Kajti v odlocbi in obrazlozitvi to nikjer ni navedeno :shock: Upam da bo znau kdo odgovoriti na to vprasanje ;)

Črez neki časa boš po pošti kot priporočano pismo prejev obvestilo, da en mesec nesneš voziti. Za zdaj se še lahko.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jun 09, 2007 2:16 pm

Evo ... moja punca je zaradi povzrocitve nesrece dobila tudi 1 mesec prepovedi voznje, ampak od tega je sedaj ze eno leto in pol ... Denarno kazen je ze placala, o tem enem mesecu prepovedi pa "ni ne duha ne sluha" :D

Verjetno bo dobila ravno sedaj julija, ko me je imela namen peljat na morje ... tako da bom moral spet jest vozit :D

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk So jun 09, 2007 3:06 pm

prepoved začne veljati ko izpit odneseš na upravno enoto ;)

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani So jun 09, 2007 6:00 pm

samekk je napisal/-a:prepoved začne veljati ko izpit odneseš na upravno enoto ;)

in kolko lahko zavlacujes? :lol:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo So jun 09, 2007 6:15 pm

Lol najboljše je da neseš, čene boš kr enkrat dobu pošto da že pol meseca ne smeš vozit, vsaj pri nas je blo tak :? .

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jun 09, 2007 6:52 pm

Hej Cakani, kaj si pa naredo ce ni vlka skrivnost?

Jaz tudi cakam na kazen ker sem dejansko pocohal prometni znak pa nisem vesel da ne bi smel voziti 1 mesec!!!

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani So jun 09, 2007 7:32 pm

Ma lani nekje v tem obdobju sem hitel v sluzbo pa sem nasankau na radar v kao naselju (95km/h), sej za kazen mi ni panike, pac bo treba celo placo dat drzavi :lol: edino kar me zanima a moram dobiti se eno odlocbo ali prostovoljno na UE nesem izpit? :D ali se naredim neumnega pa recem itak ze 1 mesec nevozim ker sem mislu da velja prepoved od izrocitve sodbe :lol:

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani So jun 09, 2007 7:38 pm

Moram pa rect da so mi pod olajsevalne okoliscine upostevali da se niti enkrat nisem biu kaznovan ne pred ne po prekrsku, vendar vseeneo je kazen 710€ :shock: + 83,5€ sodnih stroskov pa 5KT.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare So jun 09, 2007 10:28 pm

Uf,lepo so te drapnli!!!
ves kaj pravijo palicaji: NE POZNAVANJE ZAKONA NI IZGOVOR!
Ti hočem rečt da se čimprej pozanimaj kako in kaj s tem izpitom, ker te lahko se bolj oglobijo!
ps: jaz pa sem prckal po radiu in tresno direkt v prometni znak ki je po tem ostal malo opraskan in upognjen. Ovi loleki iz snage Mb ga se do danes niso zamenjali od 20.2.07 ko sem se zaleto. Plavi pa so se glih mimo pripeljali in mi držali lekcije še,pa,še in pol mi en še izjavi da lahko tudi dobim 1 m prepovedi. Mislim,halo za počohan znak???
ajd

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani To jun 12, 2007 6:21 pm

se eno vprasanje :D danes grem podrobno cez tole odlocbo, in najdem napako v podatkih v obtoznici, torej na tistem papirju katerga dajo policisti sodiscu, sicer ni nevem kaj. Napaka sicer je pri mojih podatkih, pise pac da mi je policist uzel podatke in to vendar pri podatkih ni biu dosleden, naprec napisal je da je moja vozniska izdana na drugi obcini v tem primeru Izoli, ceprav je bila izdana v Kopru. Zdej me zanima a mi se splaca kej na to napako se ozirat ali ni nobene prave podlage za to? :lol:

Bobek007
Nov uporabnik

Napisal/-a Bobek007 To jun 12, 2007 7:12 pm

Js sm mel tud podoben primer. Prehitro sm se pelal prletel na radar in na zapisniku ni bil pravilno naveden člen prekrška, sploh ni obstajal in sem plačal. Po plačilu naslednji dan dobim dobom sklep o popravi narobe napisanega člena(tega prej sploh nisem opatil).
Ali bi se mi splačalo na to kaj pritožit, se da kak zvlečti ven iz tega. Da vem za naslednjič.

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. Če jun 14, 2007 8:03 am

Bobek007 je napisal/-a:Js sm mel tud podoben primer. Prehitro sm se pelal prletel na radar in na zapisniku ni bil pravilno naveden člen prekrška, sploh ni obstajal in sem plačal. Po plačilu naslednji dan dobim dobom sklep o popravi narobe napisanega člena(tega prej sploh nisem opatil).
Ali bi se mi splačalo na to kaj pritožit, se da kak zvlečti ven iz tega. Da vem za naslednjič.

Zakon o prekrških dopušča, da se v primeru pomote na plačilnem nalogu ali v odločbi (npr. napačen člen, emšo, ali kaj podobnega) izda sklep o popravi le tega ali pa izda nov plačilni nalog, če ti podaš zahtevo za sodno varstvo v kateri nevedeš, da je kakšna "tiskarska" napaka.
Imaš pa pravico do povračila preveč plačane globe, če je bil tudi znesek napačen, vendar kolikor mi je to poznano, bi to že pisalo v sklepu.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jun 14, 2007 8:46 am

Kolega je mel prepoved izpita prav tako za 1 mesec, o drugi odlocbi ni blo ne duha ne sluha, po kakem letu pa pol pa je dobil obvestiol da mu je voznisko prenehalo kakih 6 mesecev nazaj, in da sedaj spet lahko normalno vozi :cry

Drugace pa, jaz nebi placal.

www.kzvd.si
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 14, 2007 9:42 am

Courage™ je napisal/-a:Drugace pa, jaz nebi placal.

www.kzvd.si

team vsemogočni ne :roll: sej verjamem d zrihtajo kaj kar je očitno, vsega pa tudi ne morejo...da ne govorimo o štoriji in pritožbi s čelado na komolcu, ki je nekako ne morem pozabit...:lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jun 14, 2007 11:25 am

Slide je napisal/-a:

www.kzvd.si

team vsemogočni ne :roll: sej verjamem d zrihtajo kaj kar je očitno, vsega pa tudi ne morejo...da ne govorimo o štoriji in pritožbi s čelado na komolcu, ki je nekako ne morem pozabit...:lol:

to on dela samo reklamo, da on ne rabi plačat pol članarine, da mu zastojn vodijo stanja :D hhhh

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Napisal/-a cakani Če jun 14, 2007 11:27 am

mozno da vse zrihtajo lahko pa se bolj najj :lol: pac naj tvega nebom k sploh nevem kaj bi navedu v pritozbi? kar je je mene edino zanima tale prepoved
@courage nisem razumeu tvojga posta kako mu je nehala veljati vozniska 6 meseceu nazaj? al si mislu da mu je prepoved nehala veljati?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 14, 2007 11:28 am

DaDek je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

www.kzvd.si

to on dela samo reklamo, da on ne rabi plačat pol članarine, da mu zastojn vodijo stanja :D hhhh

ne gre se zato...mogoče bom celo sam kdaj poiskal pomoč pri njih, ko se mi bo zdelo da bi blo to pametno...glupo pa mi je ko so nekateri sveto prepričani da jih bojo oprostili prav vsakega prekrška...yeah right...pa ne mislim s tem ravno njega kot avtorja posta, je še kakšen bolj zagret za to zadevi, kakšen znanec recimo.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če jun 14, 2007 11:51 am

cakani je napisal/-a:mozno da vse zrihtajo lahko pa se bolj najj :lol: pac naj tvega nebom k sploh nevem kaj bi navedu v pritozbi? kar je je mene edino zanima tale prepoved
@courage nisem razumeu tvojga posta kako mu je nehala veljati vozniska 6 meseceu nazaj? al si mislu da mu je prepoved nehala veljati?

Kaj ti ni blo jasno ?

Sploh ni vedo da mu je prenehala veljati vozniska dokler ni dobo odlocbe KOMAJ cez 6 mescov po prenehanju.
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če jun 14, 2007 11:52 am

Slide je napisal/-a:

www.kzvd.si

Dobro, ne boma tukaj o tem. Mene so resli ze par ocitnih. Ma kaj razpravljat, ce mu je v interesu bo probal, ce ne pac ne.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov