Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
triny
Nov uporabnik

Kakšna bo kazen....

Napisal/-a triny Sr jul 04, 2007 1:11 pm

Mela prometno, stvar je pač takšna da sem kriva.... ker drugemu vozniku ne morem dokazati da je imel vžgan smernik. Jaz sem zavijala levo, on je imel vkloplen smernik...kao da bo zavijal desno...ampak je gospod mirno peljal naravnost jaz pa v njegov bok...... Sedaj me najbolj zanima kašno kazen lahko pričakujem.... :cry:
Razmišljam sicer, da se bom na kazen pritožla....ampak to je odvisno od zneska! Aja še tole, ta gospod v drugem vozilu (kombi) je bil na službeni poti.... ne vem natančno ampak kaj ni po zakonu da mora tud on pihat..... jaz mela 0.00 :D

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jul 04, 2007 1:15 pm

pa saj bi lahko po njegovi hitrosti ocenila da nebo zaviu desno.smerniki gor smerniki dol.
za kazn pa bojo drugi povedal

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Sr jul 04, 2007 1:18 pm

Nek drug forumaš je napisal, da je imel 250€ kazni pa 4 pike zato, ker je 'povzročil' prometno nesrečo (ležeči policaj, odprtje blazin itd.). Če to drži, pol verjetno kaj takega. Pa verjetno prepoved vožje za 1 mesec, sam v to nism prepričan.

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Sr jul 04, 2007 2:52 pm

triny a now awto si razbila :?:
http://www.varnostvprometu.org/ tu poišči
Slika

Uporabniški avatar
triny
Nov uporabnik

Napisal/-a triny Sr jul 04, 2007 7:25 pm

abbe je napisal/-a:pa saj bi lahko po njegovi hitrosti ocenila da nebo zaviu desno.smerniki gor smerniki dol.
za kazn pa bojo drugi povedal

Sej ravno po hitrosti sem to ocenjevala....

Uporabniški avatar
triny
Nov uporabnik

Napisal/-a triny Sr jul 04, 2007 7:27 pm

porihtano je napisal/-a:triny a now awto si razbila :?:
http://www.varnostvprometu.org/ tu poišči

Ma ne, to je bil moj prejšni Polči...jooo kak mi ga je žal!!!! To je bla strela....

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Napisal/-a porihtano Če jul 05, 2007 5:24 am

triny a ti Polčija razbijes drug dan mas pa že audija :?:
posteno to! :D
jah zal mi je za twoj avto,upam daws z audekom mela wec srece! :D
Slika

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a Tiicoo Če jul 05, 2007 5:37 am

Za smernik bi se dalo dokazat ja če bi se mu v luč pa tom spredaj zabila .. drugač pa kolker js vem ti bo izpit šov gotovo za 1 mesec pa ja tam ene 3 kaznske pike ..... pihat bi pa on tut morav ja
Slika

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Napisal/-a porihtano Če jul 05, 2007 5:39 am

Tiicoo ti kr nekot wes ala?
tk zdi se ti :D :D
sam kk bad kse spomness ne :D
stay up
Slika

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tiicoo Če jul 05, 2007 5:41 am

porihtano je napisal/-a:Tiicoo ti kr nekot wes ala?
tk zdi se ti :D :D
sam kk bad kse spomness ne :D
stay up

Bi ti bol natančno povedav če bi foter doma biv :D drugač a kakih odčevidcev pa ni blo da bi lahko rekli da je mev smernik vkloplen??
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 05, 2007 5:47 am

Tiicoo je napisal/-a:Za smernik bi se dalo dokazat ja če bi se mu v luč pa tom spredaj zabila .. drugač pa kolker js vem ti bo izpit šov gotovo za 1 mesec pa ja tam ene 3 kaznske pike ..... pihat bi pa on tut morav ja

Pa ja...Dokazal bi lahko kvečjemu on, ki je imel prižgan smernik, pa še to zgolj v primeru, da bi v trenutku trka smernik ravno gorel, saj le v tem primeru pride do specifične poškodbe. Ta princip dokazovanja je bolj na mestu za prižgane luči. Dokazat da je ugasnjen je bolj težko, saj je lahko takrat ravno ugasnil, ali pa je bil ugasnjen ves čas.

Pihanje pa ni obvezno, temveč zakon določa, da policist SME odrediti blablabla...pihanje torej ni zakonsko obvezno, lahko pa te recimo napoti na strokovni pregled brez predhodnega "pihanja", oziroma v nekateri primerih to celo mora naredit(132.člen zvcp-1 upb4)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
triny
Nov uporabnik

Napisal/-a triny Če jul 05, 2007 6:06 am

porihtano je napisal/-a:triny a ti Polčija razbijes drug dan mas pa že audija :?:
posteno to! :D
jah zal mi je za twoj avto,upam daws z audekom mela wec srece! :D

Ja kaj čmo, moj Polči je bil totalka.... samo bil pa je zakon.... 300000km prevoženih pa brez večjih težav.... Ja res upam da se bo Audi tak držal....
Ne Audija sem kupla čez par dni,ker avto pač nujno rabim zarad službe....

Uporabniški avatar
triny
Nov uporabnik

Napisal/-a triny Če jul 05, 2007 6:10 am

Sej glede smernika mi je tud policaj reku, da bi mu lahko dokazali, če bi bil smernik razbit...ampak to je bil kombi jaz pa njemu naravnost na sredino boka :(
Upam, da bojo vsaj malo uvidevni, da mi izpita ne bojo vzeli...če pa se kaj takega zgodi grem pa v pritožbo. Sem odvetnika že neki spraševala pa pravi, da naj se pritožim v vsakem primeru...
Ma bomo vidli, kaj se bojo odločili!!

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tiicoo Če jul 05, 2007 8:30 am

Pač vglavnem dobro porihti pa pole povej ka te je doletelo :D malo uno milo punčko se naredi pa bo :D
Slika

Uporabniški avatar
triny
Nov uporabnik

Napisal/-a triny Če jul 05, 2007 9:23 am

:D V bistvu me prav zanima kaj bo, kakšne izkušnje pa maste kaj s čakanjem na kazni???

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če jul 05, 2007 9:41 am

triny je napisal/-a::D V bistvu me prav zanima kaj bo, kakšne izkušnje pa maste kaj s čakanjem na kazni???

3-4 mesece če je hiter postopek ;)
Slika

Uporabniški avatar
Tiicoo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tiicoo Če jul 05, 2007 10:16 am

Za karambole še nevem čeprav sem mev 4 dozaj samo za nobenega nisem biv js kriv.. drugeč sem pa glih danes dobo po 5 mesecih za nepravilno parkiranje :S .. padobro bo že :D
Slika

Uporabniški avatar
triny
Nov uporabnik

Napisal/-a triny Če jul 05, 2007 10:25 am

No vsaj po dopustu naj me presenetijo ................ drgač mi bojo še dopust pokvarli....... :(

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če jul 05, 2007 10:47 am

Kako si mu pa lahko v BOK priletela če si mislila da bo zavil? Prej on tebi v bok ker bi mu zaprla pot...
...polo razbit, zdaj pa še audi :-) Vzemi se malo v roke :P

...drugače je bla pa za tiste ki so leteli iz ceste pa usuli svoj avto svoje cajte kazen okoli 30 jurjou.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jul 05, 2007 11:09 am

1. Na podlagi česa se bo pisala pritožba? Na sodišču je potrebno stvar dokazat in ti dokaza nimaš ama nobenga...mi je žal zate, vendar ga enostavno nimaš. Nimaš podlage za pritožbo. Odvetnik ti bo pa valjda rekel, napišiva nekaj, ker bo itak nekaj takse potegnil.

2. Kako hudiča boš dokazal(a) da je bil smernik UGASNJEN. Dokazuje se da je luč prižgana, na podlagi zataline ki nastane, če se žarnica razbije, pogosto se žarilna(ko GORI!) nitka pri trku raztegne, če pa se nitka strga, pa so robovi zaobljeni (sledovi taljenja), če pa se žarnica razbije, pa nitka (ko GORI!) oksidira, in se nanjo navadno primejo drobdci stekla.
Torej lahko kvečjemu on dokaže da je imel prižganega, pa še to le v primeru da je usekalo ravn takrat ko je bil blinker prižgan, saj je v nasprotnem primeru nitka nedeformirana, kar pa ne dokazuje nič. Lahko da je bil blinker tisti moment ravno ugasnjen(govorim o žarnici sami, ne o dejstvu vklopljenih utripalk) ali pa sploh ni imel prižganega.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov