Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

|m|
Nov uporabnik

Kraj: NG

Še ena nesreča

Napisal/-a |m| Ne jul 15, 2007 11:16 am

Zdravo

V petek so imeli starši kr močno prometno (avto je totalka) kjer je povzročitelj nekdo drug. Oba, mama in oče, imasta precej modric in odrgnin od udarcev. Očetu je noge stisnilo tko da na začetku ni mogel ven iz avta sam pol se je izkazalo da je cel edino gleženj ga zdej precej boli. Glede poškodb sta bla v petek oba na urgenci kjer so vse dokumentirali in ju pregledali.
Zdej me pa zanimajo realne možnosti za izplačilo odškodnine za te poškodbe. Sicer nočeta potunkati totalno v drek tega k se je vanju zaletel zgolj želita da se plača kar sta pobunkana. Je treba zato nujno k odvetniku? Koliko denarja pokasirajo odvetniki pri taki tožbi (okvirno) ker če dobita za poškodbe 1000€ in odvetnik vzame 500€ je skoraj škoda truda z njim. Raje rečem temu ki je kriv naj da 500€ pa še on bo manj naj****.
Oba avta sta bla kasko zavaravana (če ma to kej veze).
Še eno vprašanje... če plačuješ kasko a ti pol kej pripada iz tvoje zavarovalnice za poškodbe v prometni nesreči ali je vse kar ti bodo izplačali zgolj in le od zavarovalnice krivca?

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Ne jul 15, 2007 11:23 am

mislim, da tožba ni potrebna, če so potniki zavarovani -> ao+ (odškodnino izplača zavarovalnica)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 15, 2007 11:38 am

če imaš odvetnika za take zadeve ti oni poberejo OD 10 DO 15 % več ne....toliko poberejo tisti za katere sem jaz slišal......( če te zanima ti lahko na PM pošljem linke od 2 podjetij ki se s tem ukvarjajo) kasko je samo za vračilo škode na avtomobilu

telesne poškodbe pa izplača zavarovalnica tako kot je rekel corleone

|m|
Nov uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a |m| Ne jul 15, 2007 11:42 am

adis, pošlji mi prosim ja. Hvala
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov