Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

montana
Nov uporabnik

Kolesarska nesreča

Napisal/-a montana Po jul 16, 2007 6:32 pm

Pred kratkim sem imel nesrečo namreč s kolesom sem zadel v avto.Prič ni bilo prav tako nisva klicala policije izmenjala podatke ter šla vsak svojo pot.Na avtu je bil poškodovan vzvratno ogledalo (pokrov ogledala),jaz sem imel nekaj telesnih poškodb ,poškodovano kolo ter očala .Tip me pred kratkim kliče da je bilo škode za 100 evrov in če bi mu to plačal in bi bilo vse okej ,če pa ne je našel pa še eno poškodbo na avtu ,ki znese malo več denarja Jaz sem bil pri zdravniku ,prišla je tudi policija ,ki jo mora zdravnica policat v primeru nesreče telesne ,ampak sem rekel da nima njegovih podatkov ,da sva šla pač vsak svojo pot .

Zanima me ali me lahko kakorkoli terja ali toži.Kaj naj naredim v tem primeru ?

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Re: Kolesarska nesreča

Napisal/-a RS-sport Po jul 16, 2007 6:42 pm

montana je napisal/-a:Pred kratkim sem imel nesrečo namreč s kolesom sem zadel v avto.Prič ni bilo prav tako nisva klicala policije izmenjala podatke ter šla vsak svojo pot.Na avtu je bil poškodovan vzvratno ogledalo (pokrov ogledala),jaz sem imel nekaj telesnih poškodb ,poškodovano kolo ter očala .Tip me pred kratkim kliče da je bilo škode za 100 evrov in če bi mu to plačal in bi bilo vse okej ,če pa ne je našel pa še eno poškodbo na avtu ,ki znese malo več denarja Jaz sem bil pri zdravniku ,prišla je tudi policija ,ki jo mora zdravnica policat v primeru nesreče telesne ,ampak sem rekel da nima njegovih podatkov ,da sva šla pač vsak svojo pot .

Zanima me ali me lahko kakorkoli terja ali toži.Kaj naj naredim v tem primeru ?

če nista napisala evropskega poročila pol ti nič ne more....pač plačej mu tolk kokr sta se dogovorila, oz. kar ima poškodovanega :roll:

terjati in tožit te pa ne more ;)
RS-sport

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jul 16, 2007 6:44 pm

Tako je. Brez prič in paprija ne bosta en drugmu mogla nič.

LP FBR

montana
Nov uporabnik

Napisal/-a montana Po jul 16, 2007 6:45 pm

EU poročila nisva napisala,jaz sem imel tudi škodo na kolesu ter uničena očala z dipotrijo kar me je stalo 400 evrov tako da mu ne bom nič plačal.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po jul 16, 2007 6:51 pm

Si bil ti kriv? V primeru da ne...
montana je napisal/-a:EU poročila nisva napisala,jaz sem imel tudi škodo na kolesu ter uničena očala z dipotrijo kar me je stalo 400 evrov tako da mu ne bom nič plačal.

Povej mu to :) Če bo on tebe terjal za 100€, boš ti njega za 400€. Imata isti primer, tako da če te bo on terjal oz. tožil in tožbo dobil, jo boš tudi ti, če ne sta pa na istem.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Po jul 16, 2007 7:02 pm

Evo iz prve roke..

Tri leta nazaj sem priletel enemu tujcu s kolesom cez havbo. Pac ozka cesta navzdol in prevelika hitrost.

Pa klicem zavarovalnico, kako zadevo porihtat, ker sem s kolesom. Pa mi je mozakar rekel, da naj samo napisem (ne vem iz glave kje tocno na EU porocilu) cifro zavarovalniske police hise/stanovanja (upam, da sem se prav izrazil). Pa se, ce si slucajno dijak/student nic ne placas. Preverjeno 8)

Mislim, da je to najboljsa opcija.

Ps: Zavarovalnica Triglav

montana
Nov uporabnik

Napisal/-a montana Po jul 16, 2007 7:03 pm

Takrat se nisva mogla zmenit kdo je bil kriv ,mogoče sva šla tudi zaradi tega vsak svojo pot.Zdaj mi pa trdi ,da je on stal na cesti vozilo je mirovalo ,mislm sproti si izmišljuje.To se je zgodilo na gozdni cesti ,jaz sem pripeljal dol on pa izza ovinka in boom...

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po jul 16, 2007 7:03 pm

a sta se zmenila oz. strinjala o krivcu nesreče? ker mi ni jasn kdo je zdej komu dolžn plačvt škodo

montana
Nov uporabnik

Napisal/-a montana Po jul 16, 2007 7:04 pm

LudiLimun je napisal/-a:a sta se zmenila oz. strinjala o krivcu nesreče? ker mi ni jasn kdo je zdej komu dolžn plačvt škodo

Jaz naj bi njemu plačal povzročeno škodo.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Po jul 16, 2007 7:05 pm

montana je napisal/-a:To se je zgodilo na gozdni cesti ,jaz sem pripeljal dol on pa izza ovinka in boom...

Enako pri meni.

Pa moj prejsni post.. prej sem malo nenatancno prebral. Tisto kar sem ti napisal, ti koristi v primeru tvoje krivde. Drugace pa, poklici na zavarovalnico. Bo najbolj ziher

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po jul 16, 2007 7:29 pm

aha, zdej razumem. če se nista mogla zment, bi mogla polcijo klicat, pa bi oni ugotavlal kdo je kriu.
Glede na tvojo štorijo, bi reku, da je un vedu da je on po tvoji strani prletu, te nahitr nategnu pa sta šla narazn, zdej ti pa basa da je stal na mer.
pomoje če se ne bosta mogla zment, bo mogu usak svojo škodo krit. ker kdo je pa reku da si biu ti na kolesu oz. on za volanom. konc koncev si pa ti že mel opravka s policijo, on pa ne, niti EU poročila nimata ...

ps: upam da ne bom mel podobnih problemou na kolesu

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po jul 16, 2007 8:17 pm

montana je napisal/-a:Takrat se nisva mogla zmenit kdo je bil kriv ,mogoče sva šla tudi zaradi tega vsak svojo pot.Zdaj mi pa trdi ,da je on stal na cesti vozilo je mirovalo ,mislm sproti si izmišljuje.To se je zgodilo na gozdni cesti ,jaz sem pripeljal dol on pa izza ovinka in boom...

He he he, tole z gozdno cesto in gorskim kolesom, mi deluje domače. Raje priznaj, da si bil prehiter....no, pa verjetno tudi on ni stal na mestu, sploh pa v ovinku, čeprav ne moreš nikoli vedet.
Zase vem, da bi v primeru kot je tvoj, bil kriv jaz. Pač vožnja navzdol, nisem uspel ustaviti in ...bum.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 16, 2007 8:24 pm

drugač pa če maš licenco na kzs (tekmovalci) imamo to zavarovano in zavarovalnica plača škodo na avtu...

montana
Nov uporabnik

Napisal/-a montana Po jul 16, 2007 8:25 pm

_Pancho_ je napisal/-a:
montana je napisal/-a:Takrat se nisva mogla zmenit kdo je bil kriv ,mogoče sva šla tudi zaradi tega vsak svojo pot.Zdaj mi pa trdi ,da je on stal na cesti vozilo je mirovalo ,mislm sproti si izmišljuje.To se je zgodilo na gozdni cesti ,jaz sem pripeljal dol on pa izza ovinka in boom...

He he he, tole z gozdno cesto in gorskim kolesom, mi deluje domače. Raje priznaj, da si bil prehiter....no, pa verjetno tudi on ni stal na mestu, sploh pa v ovinku, čeprav ne moreš nikoli vedet.
Zase vem, da bi v primeru kot je tvoj, bil kriv jaz. Pač vožnja navzdol, nisem uspel ustaviti in ...bum.

Tako je jaz sem se počutil krivega in on tudi ,zato pa sva šla vsak po svoje brez policije,če on ni bil kriv zakaj ni klical policije ... bom poročal kako se bo končalo.

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Po jul 16, 2007 8:28 pm

ma zdej nima kej več trdik kako je blo, prav tako tudi ti ne :roll: ker sta se tako dogovorila ;)

če smatraš, da je bil on kriv bi takrat poklical policijo pa bi bla zadeva rešena :x sedej je vse že prepozno in je nesmiselno se kregat kolk ma kater kej škode .... ;)
RS-sport

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Po jul 16, 2007 8:28 pm

Potem je primer zaključen. :lol: :lol:
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Po jul 16, 2007 8:29 pm

nc mu ne dt :D enostavno recen ker ti nemore cist nic

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jul 16, 2007 9:30 pm

Gasper` je napisal/-a:Evo iz prve roke..

Tri leta nazaj sem priletel enemu tujcu s kolesom cez havbo. Pac ozka cesta navzdol in prevelika hitrost.

Pa klicem zavarovalnico, kako zadevo porihtat, ker sem s kolesom. Pa mi je mozakar rekel, da naj samo napisem (ne vem iz glave kje tocno na EU porocilu) cifro zavarovalniske police hise/stanovanja (upam, da sem se prav izrazil). Pa se, ce si slucajno dijak/student nic ne placas. Preverjeno 8)

Končno ena divja - take pogrešam tu na forumu. Če prav razumem (kako le drugače?), so škodo poplačali iz zav. police za hišo/stanovanje, torej so morali prikazat kot da je hiša/stanovanje bila kriva za nesrečo oz. kot da se je hiša/stanovanje zaletela v avto. Dobra ta.... :P :lol:

Luky

Napisal/-a Luky Po jul 16, 2007 10:25 pm

esem je napisal/-a:
Gasper` je napisal/-a:Evo iz prve roke..

Končno ena divja - take pogrešam tu na forumu. Če prav razumem (kako le drugače?), so škodo poplačali iz zav. police za hišo/stanovanje, torej so morali prikazat kot da je hiša/stanovanje bila kriva za nesrečo oz. kot da se je hiša/stanovanje zaletela v avto. Dobra ta.... :P :lol:

če ne veš tud k pes skoč pred avto gre iz hišnga zavarovanja pa še hiša nč ne premika sam krije zavarovalnica škodo sam do 300.000 prejšnga dnarja
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost