Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

hitch
Nov uporabnik

vožnja brez vozniškega dovoljenja

Napisal/-a hitch Ne jul 22, 2007 4:13 pm

punco bi rad naučil vsaj osnove vožnje ter da dobi malo občutek kakšna je vožnja,da nebo prišla 1 uro k inštruktorju popolnoma brez znanja.

zdaj pa me zanima kakšna je kazen če naju dobijo oz. če jo dobijo da nima dovoljenja pa vozi?

ter kakšnen "pameten izgovor" za policista da bi mu obrazložil,pa da bi se izognil tej kazni ki pač je za vožnjo brez izpita???

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne jul 22, 2007 4:18 pm

Po mojem osebnem prepričanju nima nobenega smisla voziti na kategoriziranih cestah, dokler ne prideš v avtošolo. Na parkirišču oz. podobnem kraju pa ti verjetno noben nebo šel težit. Za speljevanje in pretikanje je parkirplac čist dovolj. :)

Pomisli na to, če se zgodi kar koli. :?

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne jul 22, 2007 4:26 pm

Obstajajo (vsaj v Postojni) prav parkirišča oz. poligoni kjer lahko trenirajo kandidati s svojim avtom.Tam ti tudi policija ne more nič.

hitch
Nov uporabnik

Napisal/-a hitch Ne jul 22, 2007 4:39 pm

kakšna pa je kazen če bi naju dobli na kakšni stranski neprometni cesti?

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Ne jul 22, 2007 5:00 pm

Punca še bo na izpit čakala 2 leti, če vaju dobijo...ne splača se vglavnem ;)

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. Ne jul 22, 2007 5:08 pm

Ne bo ne prva ne zadnja, ki bi prišla v avtošolo brez pojma o pojmu...

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne jul 22, 2007 5:09 pm

pelji jo samo na en parking...in se naj tam vozi...ker se ne splača pred izpitom da te dobijo....ker...drugače lahko kar pozabi na izpit še ene 2 leti

glede denarne kazni...pa se mi zdi da jo ne dobi....ker je še mladoletna....ne wem...najbrž se motim :?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 22, 2007 5:34 pm

Mi lahko razložita kje sta pobrala čas dve leti? Prepoved vožnje motornega vozila lahko traja od enega meseca do enega leta. Če se ne motim pa za mladoletnike(ne vem sicer če sploh govorimo o mladoletnici) lahko trajajo prepovedi do 6 mesecev. In niti ni nujno da bi sodnik za prekške sploh izrekel takšno sankcijo.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Ne jul 22, 2007 5:49 pm

Nam je na predavanjih CPP rekel, da če dobi policija osebo, ki še sploh nima izpita in še ga ni opravljala, se ji izreče 2 letna prepoved opravljanja izpita. Če širim krivo vero pardon. :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jul 22, 2007 8:36 pm

tud jst sm 2 leti slišu. drgač jo pa na en parking pel, bo najbolj zihr.
Slika

Engineprofi
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Engineprofi Po jul 23, 2007 10:01 pm

Moj predlog je pa malo otročji, ampak kar uporaben. Dirkaška simulacija, GT legends od FIA-e. Odlično je narejeno delovanje sklopke (npr. Če imaš v katerikoli prestavi, pritisneš bremzo, sklopke pa ne, bo avto crknil. Če daš več gasa in nahitro spustiš sklpoko, bo avto zakopal...) Moji punci je to zelo pomagalo in tako je v avtošolo prišla z znanja, da ji ni avto crknil.

P.S.: Če v to ne verjamete, zagovarjam tako, da tudi piloti vadijo na simulatorjih, preden letijo s pravimi letali.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Po jul 23, 2007 10:10 pm

ja ampak računalnik ne simulira drsenje sklopke in tudi z volanom za 70k ima pedal sklopke samo navaden feder za vračanje in ne motorčka ki bi oponašal pravi pedal sklopke tako da simulacija na pc ni izbira za se učit vozit.
Po moje jo pelješ na parkplac pa naučiš speljevat ker to največ pomaga pred uradnimi vožnjami (po možnosti z kakšnim bencincem tako da ti uni dizel od avto šole spelje še v 3.)

Engineprofi
Nov uporabnik

Napisal/-a Engineprofi Po jul 23, 2007 10:15 pm

Ampak osnove, kdaj in kako se sklopko uporablja pa vseeno dobiš.

turtle
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a turtle Po jul 23, 2007 10:33 pm

še vedno je največji problem dobit občutek kdaj sklopka drsi

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Napisal/-a imilet1 Po jul 23, 2007 10:43 pm

pelji jo na P+R zvecer pri dolgem most-v LJ seveda.Jaz sem bil veckrat tam in tudi ko se me videli me niso ustavili(med ucenjem seveda.)

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po jul 23, 2007 11:28 pm

imilet1 je napisal/-a:pelji jo na P+R zvecer pri dolgem most-v LJ seveda.Jaz sem bil veckrat tam in tudi ko se me videli me niso ustavili(med ucenjem seveda.)

no mene so pa glih tm dobil hehe :) po starem zakonu, bi takrat dobil 2 leti prepovedi delanja izpita, kar ste seveda nekateri omenjali. Kako je po novem, zal ne vem.

Sj je lepo da bi mal osnove pokazu, sam brezveze je kakrsnokoli kazen dobit al pa prepoved. Vem za en poligon...na cesti dveh cesarjev oz. tm k se ob nedeljah odvija avtosejem. Ce se ne motim, je tm en manjsi poligon, ampak zal ne vem, ce je dovoljen za vse al samo za avtosole. Probi prasat mal

lp
There is no time...

Uporabniški avatar
KoVa
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a KoVa Po jul 23, 2007 11:36 pm

Kar lepo na en velik parking, s čim manj ovirami, da nebi bilo kaj škode...

Najbolj na kakšen parking, ki ga zelo dobro poznaš.... Priporočljivi so tudi parkingi trgovskih centrov, kjer je ob nedeljah prazen in je čisto lahko za vadit...

LP
...nihče ne ve kaj on hoče, nihče ne ve kaj on zna, vendar vsi ga kličejo: ŠEF

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire To jul 24, 2007 1:16 am

prvo kot prvo bi blo pametno da poves iz kje si
drugo kot drugo povej ce je ze polnoletna ce ni prepoved ne more dobit

mene zanima kje je ta simulator

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jul 24, 2007 9:32 am

mire je napisal/-a:prvo kot prvo bi blo pametno da poves iz kje si
drugo kot drugo povej ce je ze polnoletna ce ni prepoved ne more dobit

Kaj res? :roll: Dejte že nehat enkrat na pamet govorit vsaj v pravnem kotičku :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To jul 24, 2007 10:28 am

Jaz sploh ne bi kompliciral, po mojem je bolje, da pride na prvo uro brez znanja, to pošteno pove in jo potem inštruktor nauči, kot je potrebno, bo pač potrebovala eno uro vožnje več. Poznam več primerov, ko so kao že znali voziti, in jim je inštruktor zaupal, potem pa so se jim določene napake vlekle ne samo v času opravljanja izpita ampak potem tudi naprej pri vožnji. Jaz sem pred začetkom opravljanja izpita peljal avto samo enkrat 5 min na travniku, pa sem naredil izpit med prvimi v generaciji, pred mnogimi, ki so se pred tem pogosto vozili brez izpita.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov