Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

abby
Nov uporabnik

Visina odskodnine

Napisal/-a abby To avg 14, 2007 5:49 pm

Pozdravljeni.

pred kratkim sem imel prometno nesrečo.Zletel sem s ceste zaradi neprilagojene hitrosti in se zaletel v drevo.Ker sprva nisem čutil bolečin nisem odšel k zdravniku.Po dveh dneh sem čutil bolečine in odšel na pregled.Imel sem slikanje ,po slikanju pa je zdravnik postavil diagnozo Distensio MM Coli in Contusio Omae Sin (nateg vratne misice in obtolčena rama).V bolniški sem bil en teden.Kakšna bi lahko bila odskodnina?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Visina odskodnine

Napisal/-a MacTron To avg 14, 2007 5:54 pm

en teden bolniske... khm tole bo bolj mala odskodnina
ce bi bilo res kaj narobe... hujse (hvala bogu ni) bi ti moral hodit na rehabilitacijo nekje
1-2meseca potem na razne zdravljena z elektro inpulzi (ne vem tocno kako se rece)
potem pa vso to papirologijo predlozit zdravniku in sele nato odnesti na zavarovalnico
oz. odvetniku potem pa se lahko govori o odskodnini

nekaksn tak postopek sem imel sam pred 4leti...

vsekakor bi bilo pa dobrodoslo ce imas pri kateri zavarovalnici zivljensko zavarovanje
tam pa tudi nekje stejejo bolniske dni neglede na to da nisi v bolnisnici.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To avg 14, 2007 7:44 pm

če si kriv sam zavarovalnica ne plačuje več odškodnine za natege mišic po novem zakonu, ki je od novega leta. če pa imaš premike kosti dokazane potem pa še plačajo nekaj. za natege mišic plačajo samo še, če je drug kriv.

sem imel februarja sam enako težavico pa ni bilo nič, čeprav sem imel zelo dobrega odvetnika ampak mi je takoj na začetku povedal, da nebo nič, enako sem potem zvedel od zavarovalnice.

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

Napisal/-a Lenuh007 To avg 14, 2007 9:47 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:če si kriv sam zavarovalnica ne plačuje več odškodnine za natege mišic po novem zakonu, ki je od novega leta. če pa imaš premike kosti dokazane potem pa še plačajo nekaj. za natege mišic plačajo samo še, če je drug kriv.

sem imel februarja sam enako težavico pa ni bilo nič, čeprav sem imel zelo dobrega odvetnika ampak mi je takoj na začetku povedal, da nebo nič, enako sem potem zvedel od zavarovalnice.

Podobno situacijo sem imel tudi jaz. Za probleme, ki jih lahko pozdravis v stilu "odejica in cajcek", ne bos dobil nic.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Kupec84
Nov uporabnik

Napisal/-a Kupec84 Sr sep 19, 2007 6:27 pm

fantje moji ne bo čist tko držal:)) Če obstajajo konkretne poškodbe in da je tut na avtu škoda (ne govorim o praski na odbijačih) se dobi odškodnina. Seveda pa ne z enim obiskom pr dohtarju...Če si se dejansko poškodoval, boš šel večkrat k zdravniku, na 1 ali v če ciklusov fizioterapij, če ti pa ni nič, se ti pa verjetno ne bo dal s tem ubadat...no razn, če si tak človek, ki hrepenbiš po denarju, ki ga lahko dobiš od zavarovalnice, da si potem lahko kupiš nov avto....tipično slovensko:)

lp

stinge
Nov uporabnik

Napisal/-a stinge Sr sep 19, 2007 6:52 pm

za tako stvar dobis okoli 2000 evrov. sm jih lih dobil dva mesca nazaj. tko da se ti splača odškodninski zahtevek vložit

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe dec 28, 2007 8:10 pm

Malce pozno se oglasam, pa kljub temu...

Bi povedal lepo prosim pri kateri zavarovalnici si bilzavarovan, za kaksno obliko zavarovanja je slo in najbolj pomembno, za kaksne poskodbe?

Ker sem namrec tudi sam mnenja, da zavarovalnice ze lep cas (splosno) ne priznavajo odskodnin za nedokazane in samoozdravljive poskodbe. Predvsem ciljam na vrat, rebra, prsa in hrbet - kar se tice raznih bolecin in prestanega strahu pa khm...:)

2K EUR je pomojem vsaj za faktor "previsoka" odskodnina za zgornji tip poskodbe po danasnjih merilih. Sam sem imel pri nedavni nesreci podobne poskodbe (med drugimi) in mi je bila predpisana fizioterpija za hrbet in vrat, pa si iz tega naslova ne obetam kaj mnogo, navkljub temu, da bom stvari prepustil odvetnici.

LpF

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So dec 29, 2007 12:05 pm

A ste sigurni, da zavarovalnice še zmeraj izplačujejo poškodbe mehkih tkiv, tudi, če nisi ti kriv?
Kar se tiče višine odškodnine bi ti znal povedati kdo, ki se s tem poklicno ukvarja in ima seveda pred seboj medicinsko dokumentacijo.Ker gre za izven sodno poravnavo ne pridejo v poštev "sodniški ceniki", ki se uporabljajo v sodnih sporih glede poškodb.
Jaz sem pred 4 leti dobil za hrbet in vrat cca1800 e.

Kupec84
Nov uporabnik

Napisal/-a Kupec84 So dec 29, 2007 12:16 pm

Za poškodbe mehkih tkiv zavarovalnice še vedno dajejo odškodnino in sicer v primeru, ko gre za prometno nezgodo,za katero je odgovoren nekdo drug. Odškodnina se torej izplača na podlagi sklenjenega zavarovanja avtomobilske odgovornosti. To zavarovanje je obvezno za vsa motorna vozila.

V primeru, da si ti odgovoren za prometno nezgodo in utrpiš telesne poškodbe, se odškodnina izplača na podlagi sklenjenega AO+ zavarovanja, to je zavarovanje voznika za telesne poškodbe. V tem primeru se odškodnina za poškodbo vratne, prsne in ledvene hrbtenice izplača le v primeru, če je premik med vretenci večji od 3 mm. V kolikor pride do take poškodbe zdravnik v diagnozi napiše, da gre za premik in da je ta večji od 3 mm. Poškodba vratne hrbtenice pri premiku manjšem od 3mm, torej ni krita po AO+.

Na podlagi celotne zdravstvene dokumentacije se potem določi višina odškodnine.

Sicer pa verjetno mate pogoje za AO in AO+, pa si notri lahko vse preberete.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So dec 29, 2007 12:32 pm

Torej v mojem primeru se mora vretence premaknit za 3mm da se mi bo izplačala odškodnina? 2mm pa že imam prestavljeno....torej še za 1mm ali še za 3? Ker če še za tri pol sem tko invalid ali pa mrtev.....

Samo osnovno še zavrujem avto pa nič drugega.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

abby
Nov uporabnik

Napisal/-a abby So dec 29, 2007 7:31 pm

Jaz sem imel zavarovanje pri Triglavu.Avto je bil zavarovan ao+ in kasko, bil pa je ocenjen kot totalka.
Še vedno mi odvetnik ureja zadeve, tako da nisem se dobil nic.

twingo_rs
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo_rs Ne feb 03, 2008 1:46 pm

Men se je novembra en zaletel v krizisču v zadni del avtomobila in sem dobil kasneje ovratnio in 7x fizioterapijo in so mi pri tilii ponudili 1800€, pa sem nato dvakrat zavrnil in so mi zvisal na 2500€... :D :D :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost