http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... 041380.php

kolesar je napisal/-a:tale prispevek(ta oddaja svet) je krneki, neko nakladanje. Prispevek pa ugotavlja kaj bi se lahko zgodilo. Novinarji naredijo zgodbo iz nič.
Mislim da je prav da kontrolira cestnjinjenje in da kaznuje kršitelje.
Kar se tiče nadzora iz kontrolnih kamer jih odobravam, prav bi bilo tudi da bi kaznovali voznike ki obračajo na avtocesti.
Glede nadzorovanja hitrosti pa mislim da to ni potrebno in mislim da tudi ta sprememba ne teži k temu.
5cho je napisal/-a:
podpis, pa tudi z ostalim se strinjam
glede vinjet, je pa tko, da bi bilo to predrago za nas uporabnike, ker bi se računica ne izšla!
acom je napisal/-a:Ne vem kaj bi bilo dražje za nas uporabnike
![]()
Če grem iz Lj v Kp in nazaj dam slabih 9EUR; avstrijska deset dnevna vinjeta me pa stane 7,5EUR (mogoče cent gor ali dol pri obeh).
5cho je napisal/-a:acom je napisal/-a:Ne vem kaj bi bilo dražje za nas uporabnike
![]()
Če grem iz Lj v Kp in nazaj dam slabih 9EUR; avstrijska deset dnevna vinjeta me pa stane 7,5EUR (mogoče cent gor ali dol pri obeh).
Zato, ker bi se iz tega denarja pokrivala sredstva za izgradnjo avtoceste, fora pa je v tem, da imajo Avstrijci drugačen način financiranja izgradnje avtocest kot pri nas. Zato bi, če bi uporabili ekvivalentni nači izračuna (oz. neki podobnga) bi prišla pri nas vinjeta dosti dražja kot je v Avstriji. Oni majo avtoceste praktično ze zgrajene (in tudi odplačane) pri nas jih pa še gradimo in odplačujemo kredite. Pri nas mora cestnina zadoščati za izgradnjo in vzdrževanje, v Avstriji pa pokrivajo praktično samo vzdrževanje. Tako nekako je bilo meni razloženo od pristojnih oseb.
Lahko pa da se motim oz. me je nekdo žejnega peljal čez vodo.
kolesar je napisal/-a:mogoče je pa to osnova za satelitsko cestninjenje, ko ne boš več plačeval cestnega sklada ampak ti bodo zaračunali prevožene kilometre ne samo po ac.
Kael je napisal/-a:Polnenje državnega proračuna gor ali pa dol, pelješ se manj kot je omejitev, pa ne dobiš kazni... res ne vidim problema. Mogoče bo potem konec prehitevanj po odstavnem pasu in podobnih bedarij.
neyc je napisal/-a:Kael je napisal/-a:Polnenje državnega proračuna gor ali pa dol, pelješ se manj kot je omejitev, pa ne dobiš kazni... res ne vidim problema. Mogoče bo potem konec prehitevanj po odstavnem pasu in podobnih bedarij.
če je omejitev 130 na AC se tolk peli, ne pa da se vozjo večina 100-110... pol se pa peleš mim 130 pa misliš da ti števec laže
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost