Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dms
Novinec

Tozba lovske druzine

Napisal/-a dms To avg 28, 2007 7:07 am

Lp,imam eno vprasanje.Vceraj sem pac povozil srno,pa me zanima kako je z temi tozbami proti lovski druzini.Je to ze kdo izkusil?Sicer je avto zavarovan za nalet divjadi,vendar sem slisal,da bi lahko tozil lovsko druzino,ki je pristojna za ta kraj,zdej me pa zanima kok je to kej res.Sicer sem si ogledal podobno temo na forumu vendar tam ni nic tocno doloceno.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 28, 2007 7:20 am

In zakaj bi bla lovska družina kriva če ti je srna pred avto skočila? Srne so divje živali in ne domače, ti lahko tožš lastnika psa če ti skoč pred avto, LD pa pomoje ne.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To avg 28, 2007 7:20 am

In kaj bi po tvoje mogla lovska družina nardit? A met srne na povodcu jih zapret v ograjo ali mogoče celo postrelit.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To avg 28, 2007 7:24 am

A ni finta v prometnem znaku. Torej če je prometni znak za divjad, potem ne moreš nič, če pa ni prometnega znaka za divjad, potem pa bi lahko kaj naredu. Če ne drugega to, da bi postavl prometni znak. Lol.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To avg 28, 2007 7:24 am

Bor je napisal/-a:In kaj bi po tvoje mogla lovska družina nardit? A met srne na povodcu jih zapret v ograjo ali mogoče celo postrelit.

LOL sem se nasmejal. Nimaš ti kej njih tožarit - zato pa imaš zavarovanje za divjad. Jej, jej kmalu bo amerika kjer se vsepovprek tožari samo da se do denarja pride.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab To avg 28, 2007 7:33 am

Nimaš kej tožit lovske družine, saj imaš zavarovan avto. Lepo greš na zavarovalnico, da ti ocenijo škodo, pograbiš keš in to je to.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne To avg 28, 2007 8:53 am

jaz sem imel podoben primer. srna mi je skočila pred kombi in znak ni bil postavljen. obrnil sem se na podjetje http://www.odskodnina.si, kjer so mi odgovorili da je za nesrečo v tem primeru odgovorna lovska družina na tistem območju! vendar se nisem odločil za tožbo...

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To avg 28, 2007 9:00 am

:roll: Za nalet divjadi kriva lovska družina :roll: . To je tako, kot bi ti nekdo reku, da si ti kriv - češ kaj si pa delal ob tej pa tej uri na tem mestu.... pointless. :pop:

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj To avg 28, 2007 9:01 am

Jaz sem pa po naslovu teme mislil, da oni tebe tožijo ker si jo povozil. :lol:

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To avg 28, 2007 9:05 am

Boš otroka zbil na cesti pa potem starše tožil ker ni bil privezan na povodec :?:
Kaj pa ko bo toča stolkla avto, takrat bo una bjonda na POPTV tožena.
LOFL

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To avg 28, 2007 9:08 am

Pazi da te lovci ne tožijo ker si jim srno zbill.
Pa bambi te bo tožil ker si mu mamo ubil. pa je sedaj vojna sirota.
In jst te bom tožil ker je zdaj bambi na plečih davkoplačevalcev, torej tudi mojih.
Bumbr, srno stlačiš v prtljažnik pa nardiš divjačinski golaž :!:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To avg 28, 2007 9:18 am

Chill out, če nimate kakšnega pametnega odgovora s prve roke...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To avg 28, 2007 9:40 am

ice je napisal/-a:Chill out, če nimate kakšnega pametnega odgovora s prve roke...

Prov; Če maš kasko za divjad potem itak uveljavljaš to. Pa na sevisu še nafehti nadomestni voz. in to je to.
Pa upam da je bambi storu hitro in nemučno smert.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom To avg 28, 2007 9:44 am

Kolikor je meni znano, lovska družina tebi zaračuna, če je tam znak za divjad in zbiješ žival.
Ne vem zakaj potem ne gre tudi v drugo smer (ni znaka...) :?:
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To avg 28, 2007 9:59 am

acom je napisal/-a:Kolikor je meni znano, lovska družina tebi zaračuna, če je tam znak za divjad in zbiješ žival.

Kaj pa tebi lahko lovska družina zaračuna??? Daj ne pišite bedarij prosim lepo :roll:
Fora je v tem, če nimaš avta zavarovanega proti divjačini in pofuraš srno na mestu kjer ni oznak za divjačino lahko od lovske družine zahtevaš povrnitev nastale škode. Ko je pa znak postavljen pa jim ne moreš nič, ker so se oni zavarovali s tem znakom. Sam sem zbil srno tam ko je bil znak za divjad pa ni bilo nobenih problemov razen živciranja in čakanja na avto da se vrne z popravila.

Če nimate konkretnih primerov boljše da sploh ne pišete nič, kot pa da nabijate poste z baba čula baba rekla ... :evil:

LP
Borcix

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom To avg 28, 2007 10:29 am

Borcix je napisal/-a:
acom je napisal/-a:Kolikor je meni znano, lovska družina tebi zaračuna, če je tam znak za divjad in zbiješ žival.

Kaj pa tebi lahko lovska družina zaračuna??? Daj ne pišite bedarij prosim lepo :roll:
Fora je v tem, če nimaš avta zavarovanega proti divjačini in pofuraš srno na mestu kjer ni oznak za divjačino lahko od lovske družine zahtevaš povrnitev nastale škode. Ko je pa znak postavljen pa jim ne moreš nič, ker so se oni zavarovali s tem znakom. Sam sem zbil srno tam ko je bil znak za divjad pa ni bilo nobenih problemov razen živciranja in čakanja na avto da se vrne z popravila.

Če nimate konkretnih primerov boljše da sploh ne pišete nič, kot pa da nabijate poste z baba čula baba rekla ... :evil:

LP
Borcix

A si poklical policijo ali si šel samo na zavarovalnico z razbitim avtom?
Če kličeš policijo boš plačal kazen za nesrečo (nisi prilagodil vožnje razmeram na cesti). Lovci ti pa srno zaračunajo (tudi lovec, ki ustreli žival plača lovski družini, če hoče meso obdržati zase - imajo za to uradne cenike).
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To avg 28, 2007 10:35 am

No da malo uredimo fakte:

Lovska družina na območju je odgovorna za prostoživečo divjad na svojem teritoriju ter za njeno vzdrževnje in nadzor v obliki preštevanja in nadzorovanja števila populacije, krmljenja, nadzora morebitnih izbruhov bolezni itd. itd.
Tako je odogovorna da predlaga postavitev opozorilnih tabl postavljalcu na območjih kjer se križajo poti prometnic in poti divjadi (ponavadi gre za ceste ob ali bližini potokov kjer divjad prečka cesto da bi prišla do vode).

V primeru da zbiješ divjad v označenem območju lahko Lovska družina toži povročitelja za odškodnino ker ona vlaga svoja sredstva v to divjad in ima s tem izgubo.

V primeru da zbiješ divjad na neoznačenem območju pa je bolj ali manj siva cona in to izkoriščajo odškodnine, poravnave ipd.
Najprej zna bit problem dokazovanja če ni policijskega zapisnika. Potemj e tu prehitra vožnja in deljena odgovornost.

Če ni policijskega zapisnika boš zelo težko dokazal karkoli več kot deljeno odgovornost kar pa pomeni da ti bo sicer priznana škoda ampak tožba bo trajala dosti dolgo, 100% uspešen v pravdi ne boš(ne boš dobil celotnega zahtevanega na začetku) kar pomeni da boš nosil del stroškov pravdanja. To pa pomeni da se zelo hitro zgodi da ti bo vse skupaj vzelo ogromno časa energije in v najslabšem primeru bo pravdanje stalo več kot boš dobil odškodnine.

Edino ampak res edina kolikortoliko ziher možnost ti je da če ima lokalna lovska družina zavarovano odgovornost, lahko preko njihove zavarovalnice zahtevaš kak manjši znesek. Ampak zadnje čase se zavarovalnice vedno manj poravnajo sploh v primeru ko niso jasne okoliščine ker lahko hitro podrejo napad in se raje spustijo v pravdo, sploh pri zneskih ki presegajo 2k€.

Osebno sem mnenja da bodi vesel da si živ in da ti je iz kaska popravljen avto. Pravdanje ti bo za tako malenkost vzelo preveč živcev, časa in denarja da bi bilo vredno. Osebno nebi tožil.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To avg 28, 2007 10:46 am

Jst sem pred leti zbil srno, če je bil znak al ne niti ne vem več točn. Mi je skočila pr ene 80-90 km/h direkt pred avto tako da tud bremzat kej dost nisem uspel. In sem lepo poklicu taplave, so pršli in naredil zapisnik, vmes je slučajno mim pršel še en lovec ki je odstranu srno, glede kakšnih odškodnin al pa tožb pa sploh ni blo govora. Ker sem mel avto kasko zavarovan proti divjadi sem lepo šel na zavarovalnico in smo vse uredil brez zapletov, škode je blo pa okol 500 bivših jurjev. V takih primerih je dobr da pokličeš policijo, da se naredi zapisnik ker to zavarovalnica potrebuje za lažje uveljavljanje odškodninskega zahtevka

dms
Novinec

Napisal/-a dms To avg 28, 2007 11:06 am

No da vam povem kako je to.Zdaj vem iz prve roke.Policija je bla.Na vprasanja zakaj bi tozil bom odgovoril:KDO PA NEMARA DENARJA?Ce se da,zakaj nebi.K se pa kdo sam naslon vam na odbijac,pa prec stokate za vrat.Pa recte da ni resPolicija je bla,nardila zapisnik,frulica in to je to.Brez ksne kazni al pa odvecnih vprasanj.S to stvarjo je pa tko,da od lovske druzine gre denar bolj tezko,tko da se to nesplaca.Sam tok.Hvala za odg.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj To avg 28, 2007 11:48 am

dms je napisal/-a:Na vprasanja zakaj bi tozil bom odgovoril:KDO PA NEMARA DENARJA?

Če bi bil Rom in bi to izjavil, bi vaška straža z nebivedu na čelu že čakala pred tvojo hišo (brez dela ni jela). Me veseli, da si vse uredil in da se ti ni nič zgodilo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost