Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Uveljavljane garancije

Napisal/-a soso Po sep 10, 2007 5:12 pm

Pozdravljeni
Sem prebral nekaj tem ,ampak še vseeno nisem našel odg. na moje vpr. zato odpiram novo.
Na motorju(rabljeno vozilo) so ugotovil napako,kupil v čet..Pred nakupom sem to opazil,ampak po besedah prodajalca ,ki je trdil ,da je vse vredu in ,da je to samo nekakšen oddušek sem se vseeno odločil za nakup , dal mi je prav tako 1 mesec garancije. Danes na servisu mi ugotovijo ,da je oljni semering in ,da to ni noben oddušek za olje.Torej me je po domače na veliko nateg...! Na pogodbi piše garancija na vse morebitne skrite napake.Se lahko obrišem pod nosom ,glede na to ,da sem to videl. Jutri grem sicer po predračun in ga pokličem.
Zdaj pa me še zanima ,ali se potem lahko sam odločim ,ali hočem denar nazaj, ali denar za popravilo? Če hočem denar nazaj ,je dolžan plačati vse stroške ,ki so nastali ob nakupu in potne stroške? LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To sep 11, 2007 7:58 am

On ti je rekel nekaj drugega in ti nisi vedel za tisto napako!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P To sep 11, 2007 10:16 am

Sklicuj se tudi na namerno prikrivanje napake, kar je še hujše ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 11, 2007 10:31 am

sklicuj se na skrito napako, prodajalec je dolžan plačati samo popravilo tiste napake za katero je molčal oz. lahko se sklicuješ tudi na zavajanje kupca zravn

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To okt 02, 2007 12:13 pm

Glede na to, da je izrecno trdil, da napake ni je garancija v veljavi.Obligacijski zakonik, poglavje kupna in prodajna pogodba,člen-ne vem točno.Je pa res, da je veliko odvisno od pogodbe.Odgovornost za napake se, da s pogodbo izrecno izključit(nujno more to pisat), ampak glede na to, da je vedel za napako ne vem, če je veljavno tako določilo.Poglej pogodbo, preberi oz pa boš videl približno pri čem si.bom popoldne probal povedat kaj več.
p.s.sprelgedu datum.Verjetno si že uredil
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost